woensdag 14 juni 2017
  4 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Van half juli tot half augustus 2017 gaan we weer met z’n vieren op de bonnefooi rondtrekken. Deze keer staan Panama en Costa Rica op het programma. We vliegen heen naar Panama City, 4 weken later moeten we ons weer melden in San José en daartussendoor… zoeken we het lekker zelf weer uit.

Één van de dingen die we zeker niet willen missen is de kans om zowel in de Stille Oceaan als in de Caribische zee te gaan duiken. Daarbij willen we zowel het grote spul zoals haaien en manta roggen zien en anderzijds houden we juist ook erg van micro-life zoals nudibranches, zeepaardjes, garnaaltjes.

Heeft iemand van jullie tips of ervaringen met divespots waar we in de genoemde periode veel kans hebben om dit onderwaterleven tegen te komen?
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24312
Isla de Coiba was fantastisch, gedoken met 7 walvishaaien. Maar niet in de periode dat jij er bent maar je kunt daar het hele jaar door veel moois zien.
6 jaar geleden
·
#24313
Ik had al eerder gereageerd maar zie dat er iets is mis gegaan.

Ik raad ook Coiba aan. Wij hebben er niet gedoken, maar wel gesnorkeld. Het was onderdeel van een driedaagse tour met Nederlandse bioloog. Ik weet niet zeker of zij ook met duiken die tour aanbieden, maar zou je eventueel kunnen vragen. De tour kost wat maar vond ik zeer de moeite waard. Naast het onderwaterleven, wordt ook het eiland bezocht (wandelen) en krijg je veel informatie over semi-rainforest. In het verslag van Susanne en Folkert op de VRMK site staat ook iets over de tour. Als je op Heliconia googelt, dan kom je op het adres en de link naar hun tours. Zeer de moeite waard! het scheelde niet eens zo heel veel geld met de locale tours maar daar zit je met minstens het dubbel aantal mensen en spreken ze geen Nederlands. Voor mijn dochters was het verstaan een grote plus (en het prijsverschil waard, want duur is het sowieso), zij waren 9 en 7 en het engels is dus mager. Daar zullen jullie denk ik geen last van hebben.

Na de tour hebben we een paar dagen in een nabij gelegen dorpje geslapen in kamers (zijn er twee naast elkaar) op een erf bij Anna (Hostal Iguana Verde als ik het goed heb). Zij is een echte dierenliefhebber en loopt patrouilles voor schildpadden die aan land komen om eitjes te leggen. Wij zijn mee geweest (en er is echt dan helemaal niemand op het strand), het was niet helemaal het seizoen dus we hadden pech. In de ochtend erna (als ze ook patrouille lopen) was er wel één land gegaan. Maar ws is deze activiteit met meer succes in Costa Rica te doen (maar waarschijnlijk ook véél toeristischer). Het strand is daar heel groot en lang en we waren de enigen. Sowieso amper toeristen tegen gekomen in Panama. In de bussen zelfs uitsluitend met locals gezeten en we hebben wat afgebust.

Verder zijn we in San Blas geweest, ook een mooie onderwaterwereld maar ik zou dit niet meteen aanraden omdat jullie ook naar Costa Rica willen en dan kost San Blas te veel tijd.

Als je nog tips over Panama wilt dan hoor ik het graag!
6 jaar geleden
·
#24314
Hoi Sinole en Tikva,

bedankt voor jullie reactie. Isla Coiba staat nu op de planning!! zo te zien is dat vanuit Santa Catalina goed te doen. het verslag van Susanne en Folkert ga ik ook zeker nog even lezen en bedankt voor de accommodatie tip.
(nog 3 weken.... ;-) )

Marty
6 jaar geleden
·
#24315
De eerste posting op het blog voor de komende reis is al gemaakt....

https://mawekaflo.blogspot.nl/2017/06/n ... r.html?m=1
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!