maandag 04 februari 2013
  2 Replies
  3.9K Visits
  Subscribe
Aangezien onze dochter pas twee is hebben wij niet te maken met lastige leerplichtambtenaren. Wel moet ik één dezer dagen op mijn werk onze plannen gaan aankaarten en ik was eigenlijk wel benieuwd hoe jullie ervaringen zijn met het aankaarten van onbetaald verlof. Ik heb zo'n vermoeden dat mijn baas niet staat te juichen en ik wil onze kansen zo groot mogelijk maken. Het zou gaan om maximaal 3 maanden weg (zeg 4 weken gewoon verlof en een stuk of 6-7 onbetaald), tijdens de zomermaanden (voor ons relatief rustige maanden). Ik snap dat iedere baan/baas anders is, maar toch... tips?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12587
Ipv gewoon onbetaald verlof ouderschapsverlof vragen. Bij de aanvraag van ouderschapsverlof sta je wat sterker qua rechten. Niet dat je verlof moet gaan eisen (niet zo handig voor de sfeer), maar bij mij op het werk wordt makkelijker ouderschapsverlof dan gewoon onbetaald verlof gegeven.

Aanbieden om het komende jaar de dagen te werken die lastig in te vullen zijn (bij ons bijv. tussen kerst en oudjaar).

Vertellen dat je dan in 1 keer door je stuwmeer aan verlofdagen heen bent en dus in de 2e helft van het jaar bijna geen vrij meer neemt.
11 jaar geleden
·
#12588
Ik heb de vraag op onze facebook-pagina geplaatst, en daar zijn ook een paar reacties op gekomen: http://www.facebook.com/VerreReizenMetKinderen

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!