donderdag 24 oktober 2013
  5 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Hallo!

We willen in februari 2014 voor 3-4 weken naar Azië. Zeer waarschijnlijk wordt het thailand, aangezien we daar geen malariaprofylaxe hoeven te slikken en we rechtstreeks kunnen vliegen.

Alleen zie ik door de bomen t bos niet meer.

Welke route, direkt na aankomst naar bangkok of toch eerst ergens anders acclimatiseren?

Hebben jullie tips voor ons? We zijn nog nooit eerder in Thailand geweest, wel vietnam, indonesie (zonder kids) en nieuw Zeeland met kids.
We willen cultuur en afsluiten met een paar dagen relaxen op t strand.

Groeten Sigrid
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14373
Leuk vooruitzicht.

Als je niet zeker bent dat je wil starten in Bangkok kan je ook overwegen direct door te vliegen naar Chiang-Mai. Is maar iets van een uurtje vliegen dus als het een beetje aansluit is dat misschien een mooi alternatief. Lekker in het rustige noorden beginnen en dan afzakken naar Bangkok om te eindigen op een eiland in het zuiden. Wij zijn een aantal maal in Thailand geweest en de laatste keer deze route gedaan. Was ons wel goed bevallen.

In Chiang Mai zijn wij tijdens een eerdere reis naar Pai en mae hong son geweest. De laatste maal wat rustiger aan met een aantal dagen in het oude centrum van Chiang Mai afgewisseld met een verblijf net buiten de stad. Dit was ook erg goed bevallen en had dan weer als voordeel dat je maar zeer kort in de Bus,Taxi etc zit.
Bangkok is echt zo’n stad waar je alle kanten mee uit kan. Zoals als eerder hier gezegd, je kan heerlijk relaxen in de tuin of in het zwembad op het dak. Maar ook veel actieve uitjes en bezienswaardigheden bezoeken. Dierentuinen, boottochten door de kanaaltjes etc. Dus maak ervan wat je wilt.
Voor een lekker strandvakantie hebben wij goede herinneringen aan Koh Lanta en Koh Chang. Ik weet alleen niet zo hoe het weer op Koh Lanta is in Jan-Feb.

Fietsen ik zeker een heel leuk idee. Wij hebben dit zowel in Chiang Mai als Bangkok gedaan. Geeft een mooie kijk op het land en haar inwoners. In Chiang Mai gefietst met Click and Travel. Belgische eigenaren en hebben mooi materiaal (ook voor kinderen en baby’s). Omdat wij met de kids waren ervoor gekozen te starten aan de rand van de stad ipv vanuit het centrum. Zij hebben tochten met en zonder gids van ½ dag tot meerdaagse toers. In Bangkok veel bedrijfjes die fiets toers organiseren waaronder onze Nederlandse Ko van Kessel.

Veel plezier!
10 jaar geleden
·
#14372
Hoi,

Leuke plannen hoor.
Je wilt graag naar een olifantenopvangkamp. Check eens elephants world bij kanchanaburi. Wij vonden dit een super ervaring. recensies zijn erg goed. En hiervan is geen woord overdreven. Wij zijn al een aantal keer meteen vanuit t vliegveld doorgereisd naar kanchanaburi. Is nog een autorit van 2,5/3 uur.
Ik zou bangkok op t laatst doen.
wij vonden t strand van koh lipe prachtig. Heel klein gezellig eilandje. Ik zelf vind koh samui ook leuk. Is wel een stuk toeristischer.
Succes met voorbereiden.

Groetjes maartje
10 jaar geleden
·
#14371
Je zou eerst naar kanchanaburi kunnen gaan, niet zo ver weg en een relaxt plaatsje met genoeg te doen in de omgeving zoals zwemmen bij erewan national park en de river kwai brug etc.
10 jaar geleden
·
#14370
Dank je voor t snelle antwoord. Ik ben druk bezig met het doorlezen van de reisverslagen. Erg leuk om te doen, geeft veel inspiratie.

We willen in ieder geval graag fietsen. Dit hebben we in vietnam gedaan en je kwam hierdoor heel dicht bij de bevolking.

Ook een olifanten opvangkamp lijkt me mooi om te zien en om er te helpen.

Eigenlijk wil ik graag eerst naar een plek buiten bangkok, maar ik heb geen idee wat dan het beste is.

Groeten!
10 jaar geleden
·
#14369
De meeste mensen blijven een paar dagen in Bangkok (Koninklijk Paleis, Wat Arun, Wat Po, markt, tuktukken, rivier, etc) en nemen dan vliegtuig (AirAsia bv) of trein naar Chiang Mai voor wat tempels, zondagmarkt. Wij hebben daar Flight of the Gibbon gedaan. Geweldig! Vandaar uit kun je rond richting Pai (bochtige wegen). Wij gingen naar Chiang Dao - Bamboo Nest. Geweldig! Van daaruit hebben we Chinag Dao Elephant Park, een dag naar dorpjes in omgeving en naar een tempel op een berg geweest en heerlijk gegeten.
Wij zijn nog nooit in de omgeving van River Kwai geweest. Maar veel mensen doen dit wel; Oriental River Kwai is dan wel een topbestemming.

De meeste mensen sluiten af op de eilanden. Op onze eerste trip zijn we naar Ko Tao geweest. Dat is nu superdruk en toeristisch geworden. Ik vond Koh Phangan en dan een rustige baai (wij zaten in noordoosten (Thong Noi Pan of zoiets). Heerlijk relaxt.

Bangkok is misschien niet heel ideaal om te acclimatiseren; maar als je een lekker hotel hebt met zwembad en het gewoon rustig aan doet gaat het prima.

Dit zijn in het kort mijn tips. Op dit forum vind je zoveel reisverslagen, tips voor accommodaties, etc.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!