donderdag 17 oktober 2019
  12 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
De tickets naar Vietnam voor de zomer 2020 zijn in the pocket! Heen op Hanoi en retour vanaf HCMC. We hebben er zin in!

We, 2 volwassenen en 3 kids, hebben globaal het volgende plan:

Hanoi, drie dagen
Sapa, drie dagen
Cat Ba, drie dagen
Ninh Binh, drie dagen
Hoi An, drie dagen
Strand?, drie dagen
HCMC, drie dagen

We willen zoveel mogelijk met de bus en de trein reizen. Strand en zee vinden we allemaal fijn maar ik ben er niet uit welke strandbestemming we in de planning gaan opnemen. Het liefst zou ik nl ook met de bus/trein naar de strandbestemming willen gaan. Phu quoc valt dan af. Of is dat echt zo’n aanrader? Vorig jaar vonden wij Pangandaran in Indonesië super leuk qua sfeer, golven, bodyboarden en surfen. Iemand tips?
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29860
Snap wel dat je twijfeld. Dat deden wij namelijk ook.
Onze redenatie was, dat er in Hue zoveel history en cultuur is en op de route dat we hier anderhalve dag zouden blijven voor “papa&mama” . Uiteindelijk hebben de kids er toch ook van genoten. Zeker van de tombes buiten de stad (Tu Duc tomb) en de tanks uit de oorlog die bij de citadel stonden. Het blijven jochies :D

Maar idd dit is voor iedereen anders. Is ook zoveel moois te zien in dit prachtige land.

Ps, als je in Hanoi bent moet je zeker naar het waterpoppen theater met de kinderen. Wel toeristisch maar ook zo leuk.
4 jaar geleden
·
#29859
Nachttrein naar Hue was idd ook een goede optie! Ik twijfelde echter of Hue de moeite was omdat ik daar zoveel verschillende dingen over las. Maar ja zoveel mensen zoveel meningen...
@Visgrot wij vertrekken trouwens 11 juli en vliegen 6 augustus terug. Goede kans dat wij elkaar nog tegenkomen!
4 jaar geleden
·
#29855
Zoals ook al door MissMakena geschreven. Hoi An is er goed bevallen hier door ons en de kinderen maar een 3 a 4 nachten is wel voldoende afhankelijk hoe laat je aankomt en hoe vroeg je weer vertrekt.

Wij vonden Hue eigenlijk leuker dan verwacht en waren vooral onder de indruk van de Tombes rondom de stad. De citadel en oude stad is trouwen ook erg mooi. Hangt er wel weer vanaf hoe erg jullie kinderen van dit soort uitstapjes houden natuurlijk.

En waarom niet vanuit Ninh Binh naar Hue met de trein? Wij hebben gebruik gemaakt van een prettige taxi service die ons in een dag met enkele stops via de Marble Mountens etc van Houi An naar Hue bracht. (omgekeerde volgorde kan ook). Tot 3 stops waren gratis in de transfer en je gaat dan van deur tot deur in je eigen tempo.

Zorg dat je in Ninh Binh buiten het stadje zit in de country side. Heerlijk rustig en mooi. Wij sliepen tussen de Bergen in Lotus Field Homestay.
4 jaar geleden
·
#29853
Bedankt voor jouw reactie! En jouw interessante website had ik natuurlijk al lang uitgebreid gelezen :-)
Was aan het kijken voor een verblijf in Sapa en twijfelde al of we wel in Sapa zelf moesten verblijven. We hebben drie nachten in de planning voor Sapa. Een trekking met een overnachting in een homestay lijkt mij erg leuk.
Phong Nha hebben we nu toch geskipt in de planning omdat we dan rechtstreeks met de nachttrein van Ninh Binh naar Da Nang kunnen reizen. In Da Nang blijven we ook een nacht omdat we dan net de “vuurspugende draak” bij de drakenbrug kunnen meepakken.
4 jaar geleden
·
#29844
Oh, ik zou graag weer teruggaan naar Vietnam, wij vonden het een heerlijk land en heel makkelijk bereisbaar met kinderen. Onze kinderen waren toen bijna 8 en bijna 10 toen we daar waren.
Wij reisden vanaf Hoi An omhoog t/m Ha Giang om daar de loop te doen.
Sapa hebben wij om die reden niet gedaan, maar als je niet zoveel tijd hebt, is dat (van wat ik hoor) een prachtige keus. Niet in Sapa stad blijven, maar in 1 van de homestays in de omliggende dorpjes. Je hebt een hele goede nachttrein verbinding vanuit Hanoi naar Sapa, dus dat is voor jullie misschien een handige manier om niet teveel tijd te verliezen.
Wij deden de nachttrein vanuit Phong Nha naar Ninh Binh en onze kinderen vonden dat echt te gek (ons is het ook goed bevallen ;-)).

Vanaf Hoi An hebben wij bezocht: Hué, Phong Nha (onderweg daar naartoe de Vinh Moc tunnels bezocht, aanrader), Trang An (bij Ninh Binh), Cat Ba island, Hanoi, Ha Giang regio, via Hanoi naar Mai Chau en vanuit Hanoi weer een vlucht gepakt.
Als ik korter de tijd had gehad, had ik Hué en Mai Chau overgeslagen.

Als je kiest voor het strand bij Hoi An, dan zou ik daar korter verblijven (ipv 2x 3 nachten). Dan kan 3 a 4 nachten ook zeker genoeg zijn.
Als je meer wilt weten over reizen door Vietnam, vraag het me gerust!
4 jaar geleden
·
#29736
Onze kinderen zijn 15,14 en 10 jaar oud dus hebben ook echt een eigen bed nodig in de slaaptrein. Ik dacht dat ik ergens had gelezen dat er geen heel groot verschil was tussen de softsleepers en de hardsleepers. De softsleepers idd in een coupé met 4 en de hardsleepers in een coupé met zes. Ik overweeg nu de hardsleepers. Weet iemand mss of deze hardsleepers oké slapen of is het echt aan te bevelen om voor de soft sleepers te gaan?


Niet heel veel. Bedden zijn bijna gelijk, alleen heb je een stuk minder ruimte doordat de met zijn drieen boven elkaar slaapt. Is dus ook wat lastiger op bed zitten ivm de vrije ruimte boven. Alle bedden incl soft sleeper zijn voor onze begrippen allemaal hard ;)
4 jaar geleden
·
#29733
Wij zijn vanuit hcmc een aantal dagen naar de mekong delta geweest naar een hotel met zwembad en een aantal excusies. Was ook vol pension. Was echt super goed eten en vond ik heel relaxed.
Wij zaten in Mekong lodge resort, vond ik een fijne afsluiting van de vakantie.
4 jaar geleden
·
#29731
Onze kinderen zijn 15,14 en 10 jaar oud dus hebben ook echt een eigen bed nodig in de slaaptrein. Ik dacht dat ik ergens had gelezen dat er geen heel groot verschil was tussen de softsleepers en de hardsleepers. De softsleepers idd in een coupé met 4 en de hardsleepers in een coupé met zes. Ik overweeg nu de hardsleepers. Weet iemand mss of deze hardsleepers oké slapen of is het echt aan te bevelen om voor de soft sleepers te gaan?
4 jaar geleden
·
#29730
Hoi Tilburg! Wat leuk te lezen dat jullie ook naar Vietnam gaan deze zomer! Wij hebben in augustus tickets naar BKK gekocht en gaan vanaf daar.

Ons reisplan nu ziet er zo uit:
BKK 2 dgn acclimatiseren
Hanoi 2 dagen
Halong Bay 2 dagen
Trang An (Ninh Binh) 3 dagen
Hoi An met uitstapjes in omgeving zoals Hue 6 dagen
BKK 1 overnachting
Terug naar huis

We gaan in totaal 3 weken de dagen hierboven zijn de volle dagen ter plekke.

Wij zijn ook 2 volwassen en 3 kinderen. Zat dus even te dubben hoe ik dat met de nachttrein ga doen van Ninh Binh naar Da Nang... 6 harde bedden of 2 x 4 zachte bedden.. of ms 1 x 4 en 1 x 2 maar denk niet dat je dan naast elkaar komt te zitten...

Onze kids zijn trouwens 15, 13 en 9. We vertrekken 10 juli retour 31 juli...

Nu al zin in!
4 jaar geleden
·
#29658
We hebben een reisverslag op Polarsteps staan maar deze is prive. Als je me je email PB dan kan ik je wel toegang geven als je wilt.

Wij zijn eigenlijk alleen maar in midden en noord Vietnam geweest. De feed-back die wij kregen was dat dat ook het mooiste deel was, maar dit hebben we alleen via horen zeggen natuurlijk ;)

Sapah hadden wij weggelaten omdat je best wel wat tijd kwijt bent om heen en weer te reizen tussen daar en Hanoi. Bij aankomst op Hanoi zijn wij direct doorgereisd naar Ninh-Bihn. Heerlijke plaatst op even bij te komen en aan het weer te wennen. Ook heel veel te zien! Hanoi was ook heel tof en kan daar zeker het Water Puppet Theather aanraden met de kinderen. Wel toeristisch maar wel heel leuk. Indien mogelijk is het tof rond het weekend in Hanoi te zijn omdat ze dan veel wegen afsluiten voor verkeer en er een avondmarkt is.

In onze reis hadden we ook nog Phong Nha park opgenomen. Mooie tochten in de natuur daar maar wel redelijk duur en wellicht niet handig op jullie route.

Vanuit Ninh Bình zijn wij met de nachttrein naar Hanoi gegaan en later met een taxi naar Hue. Jullie kunnen dit uiteraard ook andersom doen. De citadel in Hue is wel heel indrukwekkend en zeker een bezoek waard. Als je dan een taxi neemt vanuit Hue dan kan je vragen of die ook op de Hai Phan pass stopt en De Marble Mountain wat heel mooi is met tempels in de grotten. Als laatste zet hij je dan af voor de deur van je homestay en dat is wel erg relaxed !

Enkele van de accomodaties waar wij verbleven:
-Lotus Field Homestay
-Under the coconut tree (en dan het aparte familie huisje, niet de dorm)
-Tam Family Homestay (5 min lopen van de Hue citadel)
4 jaar geleden
·
#29657
Bedankt voor deze info! Overweeg om dan wat langer in Hoi An te blijven en daar dan ook het strand mee te pakken. In Pangandaran (Java) ook veel locals op het strand waardoor ik het sfeertje persoonlijk veel leuker vond dan op Bali.
Heb jij mss een reisverslag gemaakt van jullie reis? Ook nog tips voor leuke hotels? Of opmerkingen over de route/het aantal dagen dat we nu in de planning hebben?
4 jaar geleden
·
#29656
Deze zomer geweest en toen we in Hoi An waren er expres voor gekozen in Cam An te verblijven. Onze jongens van 8 en 10 hebben zich super vermaakt op het strand daar. De meeste kleine restaurant serveren ook gewoon lunch op net strand dus dat ik ook heerlijk. Laat op de middag komen er veel locals wat ook een tof sfeertje geeft. Je kan fietsen vanuit daar naar Hoi An maar de weg daarna is wel wat druk Voor een paar Euro heb je een taxi die je op de rand van het Unesco deel afzet.

Ontbijt tip in Hoi An, What Else Cafe. Heerlijk müsli met fruit en yoghurt met natuurlijk een Vietnamese koffie.

Cat Ba is ook super. Wij sliepen in de buurt van de Hospital Cave in de buurt van het national park. Tip, betaal iets meer en neem een prive trip naar Halong Bay. Wij vertrokken op een heel simpel bootje al om 07:00 en waren overal de grote toeristen stroom voor. Waren echt plekken waar nog niemand aan het kayaking was. Dobberen in de stilte omringt door de natuur. Op de terugweg kwamen ons wel 80 kayaks tegemoet!

Als je verder nog wat wil weten vraag maar :)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!