zondag 24 februari 2013
  10 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
26 maart vliegen we naar Maleisie. Dus we zijn al volop aan het aftellen!
Heeft er iemand nog tips voor ons? Ons reisschema ziet er zo ongeveer zoals hieronder uit, maar op de eerste paar dagen en de Perhetian na ligt nog niets vast.

Iemand ervaring met Pasen in Maleisie? Merk je daar iets van?
En hoe is het op de vrijdagen? Is er dan veel gesloten? Druk op toeristische plaatsen?

Weet iemand een leuk hotel bij de vuurvliegjes? Hebben jullie nog tips voor leuke hotels op andere plaatsen?

We twijfelen nog over Melaka. Wat is daar voor kinderen van 5 en 10 leuk om te doen/zien? Ik lees steeds dat de sfeer daar zo goed is, mensen het er naar hun zin hebben. Maar ik ben nog niet iets tegen gekomen dat me een reden geeft om er naartoe te gaan.

Ik las dat je via Zali at <!-- e --><a href="mailto:jungletrekker69@gmail.com]jungletrekker69@gmail.com[/url]<!-- e --> een achter de schermen bezoek aan Kuala Gandah Elephant Sanctuary kunt regelen. Heeft een van jullie dat gedaan?

En is iemand van jullie bij het olifantenopvangcentrum bij Lake Kenyir geweest, Sungai Ketiar Elephant Sanctuary? Een klein centrum met ik geloof 3 olifanten. Het kleinschalige trekt me wel. Tenminste, als je daar ook dicht bij de olifanten kunt komen.

donderdag 28-mrt KL acclimatiseren/zwemmen/pretpark winkelcentrum?
vrijdag 29-mrt KL siteseeing (torens, waterspeeltuin, chinatown) GOEDE VRIJDAG
zaterdag 30-mrt KL, Petrosains KLCC ’s avonds met de trein richting Perhetian
zondag 31-mrt boot naar Perhetian, Tuna bay PASEN
maandag 1-apr Perhetian
dinsdag 2-apr Perhetian
woensdag 3-apr Perhetian
donderdag 4-apr Perhetian
vrijdag 5-apr boot naar vasteland, huurauto ophalen
Nog kiezen, naar:
- ""Harry"" in Kota Bharu
- homestay in Dubang(?)
- Lake Kenyir (hotel met zwembad)

of meteen naar Taman Negara en vandaar via de olifanten naar Melaka?
zaterdag 6-apr homestay of Lake Kenyir
zondag 7-apr reizen naar Taman Negara
maandag 8-apr Taman Negara
dinsdag 9-apr Taman Negara
woensdag 10-apr Reis naar olifanten (niet in het weekend plannen, ook niet op vrijdag?) en olifantenbezoek
donderdag 11-apr naar Batu caves en 's avonds naar vuurvliegjes, daar overnachten
vrijdag 12-apr reserve
zaterdag 13-apr reserve
zondag 14-apr KL
maandag 15-apr KL waterpark (dinsdag gesloten)?
dinsdag 16-apr KL sciencemuseum? Planetarium/3d film, Vlucht KL-Sydney 21.50 vertrek

alvast bedankt,
groeten, Kirstin
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12818
Hey,

Wij zijn misschien de grote uitzondering, maar Melaka vonden wij het minst van onze hele rondreis door Maleisië/Singapore. Niks bijzonders om te zien/doen en wat er is, is vaak nep, wat ons heel hard stoorde. Sfeer was ok, maar niet super. Ik zou het bij nader inzien overgeslagen hebben.

Olifanten hebben wij gedaan met Zali. Het is de enige manier waarop het boeiend is, want als je louter de namiddag doet, is het niet echt de moeite. Als je met hem gaat, word je 's ochtends opgepikt aan je hotel. Bij aankomst in het park is er eerst een film over de olifanten en dan krijg je een blik achter de schermen oa bij de olifanten die nog maar pas uit het wild naar daar zijn gebracht of gewond zijn. Hij leert je ook hoe je 'contact moet leggen' met de olifanten (in hun slurf blazen en dan blazen ze terug en zo)
Vervolgens hebben we mee het eten voor de olifanten 'gemaakt': de schors verwijderen van takken bananenplant (?) en kon je ze ook voederen.
's Middags was er een lunch bij een mevrouw die op het terrein woont. Dat was heel gezellig en informeel, gewoon bij haar in de living in de zetel of op de grond en het was superlekker. Ze heeft heel fier verteld over haar kinderen. Haar dochter studeerde in Indonesië en een van haar zonen deed mee in Anna and the King (want de olifanten worden af en toe ingezet bij filmopnames). In de living hingen allemaal foto's van de kinderen en de filmcrew en zo... Ze had ook een mangosteenboom voor de deur staan dus we hebben nog een zak vol meegekregen.
In de namiddag kwamen de bussen aan. We zijn aan de praat geraakt met een Australische mevrouw en zij betaalde het dubbel van wij voor enkel die namiddag. Dat programma doet een beetje kermisachtig aan: (klein) rond op een olifant, olifanten worden gewassen en je kan op de rug van een olifant de rivier in om er vervolgens afgegooid te worden. Wel leuk voor de kinderen, natuurlijk.
Wij werden op een bepaald moment weer naar het afgesloten stuk geroepen om een pap te bereiden voor een baby-olifantje. We hebben dan ook een flesje (nou, fles) mogen geven.
Voor ons (en voor de kinderen die toen 3 en 5 waren) was het een van de hoogtepunten van de reis.

Veel plezier!
11 jaar geleden
·
#12819
Hallo Kim,
Bedankt voor de tips! Leuk het stuk over Zali. Is hij ook telefonisch bereikbaar?

groeten, Kirstin
11 jaar geleden
·
#12820
Hoi Kirstin,

Hoe gaat het met jullie planning? Ik heb nu 4 extra vakantiedagen dus dan wordt het 16 nachten in Maleisië in plaats van 12. Ik zit nu aan de Perhentians te twijfelen vanwege de "sea lice" - miniscule kwallen die ervoor zorgen dat je het water niet in kunt zonder gestoken te worden. Heb je hier iets over gehoord/gelezen? Het klinkt best vervelend.

Groetjes
11 jaar geleden
·
#12821
Niets over gelezen tot nu toe. Ik kwam dit tegen:

Sea lice "season" generally runs from April through August (although they may appear at any time of year) and affects most of the coastal United States, the Gulf of Mexico, the Caribbean islands, Mexico, and South America. Locally heavy sea lice outbreaks are common occurences along both Florida coasts in the summer months. Mexico's popular tourist destinations including Cancun and Cozumel tend to experience particularly heavy concentrations of sea lice. Some beaches in the US, Mexico, and the Caribbean utlize a flag warning system to alert bathers to sea lice danger during periods of severe outbreaks.

Ik hoop dat we ze niet tegen komen daar. Ik heb meteen een flesje Safe sea jellyfish sting protection besteld. Hopelijk helpt dat als het nodig is.
11 jaar geleden
·
#12822
Hoi Kirstin,

Wij hebben geen last van 'sea lice' gehad op de Perhentians (wij waren er in juli 2012), maar hebben Safe sea lotion meegenomen en gebruikt. Helaas weet ik uit eigen ervaring, dat deze lotion totaal niet helpt tegen kwallensteken... Maar, wie weet helpt het wel tegen prikjes van 'sea lice'. Baat het niet, dan schaadt het ook niet.

Wij vonden het fantastisch op de Perhentians en hebben er prachtige herinneringen aan.
Jullie zullen daar ook vast een mooie tijd hebben en wie weet is er wel helemaal geen 'sea lice' als jullie er zijn.

Alvast een hele fijne vakantie, het is nog maar een paar weken voordat jullie die kant op gaan! Heerlijk vooruitzicht!

Groetjes, Diana
11 jaar geleden
·
#12823
Hallo Kirstin,
wat leuk zeg! Wij vertrekken 1 april naar KL, daarna, Charating, Lake Kenyir, Kota Bharu en als laatst de Perhentians. Net als jullie zijn ook wij aan het aftellen.
Heb jij toevallig al contact gehad met Zali van het Elephant Sanctuary? Ik ben erg benieuwd. De verhalen klinken erg goed.
Ik ben sowieso ook benieuwd naar jullie ervaringen.
Gr, Sharda
11 jaar geleden
·
#12824
Hoi Sharda,
We hebben inderdaad contact gehad met Zali. We hebben op 11 april met hem afgesproken bij het elephant sanctuary. Hij reageert erg snel op zijn mail. Tenminste, om een afspraak te maken. Op alle andere vragen reageert hij niet. Ik ben heel benieuwd. Het programma dat hij gemaild heeft ziet er leuk uit.
We combineren het bezoek met een homestay en proberen te regelen dat we daar op een basisschool kunnen gaan kijken.

Wat gaan jullie doen in Cherating?
Ik ben benieuwd of we elkaar onderweg ergens passeren. Zo te zien is jullie route andersom als die van ons. Wij weten nog niet of we van Kota Bharu langs de kust naar beneden gaan en zo naar Taman Negara. Of dat we via Lake Kenyir door het binnenland naar Taman Negara gaan.

groeten, Kirstin
11 jaar geleden
·
#12825
Hi Kirstin,

ik heb jullie reisroute nog even goed bekeken en het is idd de tegenovergestelde route. Wij hebben Tuna Bay en Harry in Kota Bahru ook op het programma staan. Ik denk dat we elkaar net mislopen in Lake Kenyir, wij zijn daar van 9 tot 11 april. Van 11 tot 13 april Pasir Belanda, 13 tot 19 april Tuna Bay, 19 tot 20 Pasir belanda, vlucht van Kota Bahru naar KL met air asia en dan nog 2 dagen KL en 1 dag Dubai.
We zijn 2 dagen in Cherating maar hebben nog niet echt een invulling. Ik denk 1 dag relaxen bij zwembad en de volgende dag misschien met de auto richting het zuiden de omgeving verkennen.
Taman Negara slaan wij over, met een kleine van 1,5 werd het ons door verschillende mensen afgeraden. Erg jammer maar gelukkig zijn er nog een heleboel andere mooie plekken te zien.
Ik zag dat jullie na Maleisie doorvliegen naar Sydney, leuke hoor! Hebben jullie trouwens ook al een hotel in KL? Ik heb alleen voor de eerste dagen iets vastgelegd maar nog niet voor de laatste dagen.
Ik heb Zali gemaild, ik hoop op een snelle reactie.
Gr, Sharda
11 jaar geleden
·
#12826
Waauw wat een gave plannen zijn jullie aan het smeden. We zijn er ook geweest, prachtig. Vooral de Perhentians zullen een indruk achterlaten! Zoek de schilpadden....hopelijk krijgen jullie die te zien. Wij verbleven bij mama's, helemaal prima. Tijdens ramadan waren ze vroeg dicht, maar we hebben het prima gehad. Ik ben toen wel geprikt door "iets", maar geen idee wat dat is geweest, beetje hormoonzalf gesmeerd ( dat had ik bij me) en na een paar dagen pijn en jeuk is het over gegaan.

Taman Nagara was voor de kids, van toen 4 en 5 heftig, maar te doen. We hebben er 1 wandeling gemaakt naar de tree top wadelng en terug, een paar uurtjes. Was oke.

Heel veel plezier, op onze website staan onze ervaringen verder uitgeschreven.
Groetjes Marjan
11 jaar geleden
·
#12827
Hoi Sharda,

We combineren het bezoek met een homestay en proberen te regelen dat we daar op een basisschool kunnen gaan kijken.





Hoi Kirstin, hoe en waar heb je die homestay georganiseerd (en is dat ook een optie midden in de Ramadan?)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!