vrijdag 27 januari 2017
  27 Replies
  6.8K Visits
  Subscribe
Ja, we gaan eind juli weer naar Zuid-Afrika... in 2016 heb ik een maand gereisd door het zuidelijke gedeelte van dit prachtige land met mijn vader (70 jaar) en dochter (5 jaar). Nu gaan we ruim 3 weken naar het noordelijk gedeelte...eigenlijk alleen naar het Krugerpark en omgeving.
Omdat mijn dochter nog jong is en mijn vader enkele beperkingen heeft door niet aangeboren hersenletsel, doen we alles in een zeer rustig tempo.
Het is mijn 11e keer in Zuid-Afrika, maar ik blijf altijd op zoek naar tips om te doen, te ondernemen, leuke eetadresjes of mooie plekjes om iets te drinken of iets te bekijken.
We reizen vanaf johannesburg met 1 overnachting Dullstroom, 3 nachten Phalaborwa, 4 nachten Hoedspruit, 4 nachten Hazyview, 7 nachten Komatipoort, 1 nacht Dullstroom, 2 nachten Johannesburg.

Alle tips of opmerkingen zijn welkom.
Ook ervaringen over gebruik van malariatabletten of niet hoor ik graag..
Volgens vaccinatiesites zitten we op de grens van malariagebied, maar eind juli en augustus wordt aangeraden om insektenwerende middelen te gebruiken. Tabletten slikken zou niet nodig zijn....

Maar ik hoor graag meerdere ervaringen en verhalen zodat ik de juiste beslissing kan maken...

Groetjes, Monique
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23476
Goed vooruitzicht!
Verslavend land he.
Varen op Blyde dam, en de drie rondavels van onderaf zien.
Lunch in Mopani camp in Kruger, zo n schitterend deck met uitzicht.

Verder moet ff mijn reisdagbork teruglezen.

Groet Ilse
7 jaar geleden
·
#23477
Hoi Monique,

Kruger en omgeving is een mooi vooruitzicht. In 2015 hebben wij twee maanden gereisd (mid juli / mid sept) van Kruger naar st Lucia en via Swaziland weer terug naar Kruger. Beetje koud soms, vooral op de vroege ochtend drives, maar verder perfecte tijd voor wildlife, omdat je nog voor de regens zit en dieren goed zichtbaar zijn en actiever vanwege de koudere tijd...... Wij hadden wel anti malaria meegenomen voor de zekerheid, maar niet gebruikt, omdat we nog voor de regens waren en erg weinig muggen zagen.

Op onze blog kun je onze highlights teruglezen en anders vraag je maar wat je wilt weten.
7 jaar geleden
·
#23478
Al bedankt voor de reacties!
Ik heb zelf nog nooit malaria tabletten geslikt, ook nog nooit een mug gezien in die tijd van het jaar....maar met mijn dochter heb ik toch de neiging om iets voorzichtiger te zijn. Maar ik denk dat we toch niets gaan meenemen...behalve goede insectenwerend middel.

Blyde Dam heb ik nog nooit vanaf het water gezien....lijkt me prachtig.

En wat een ontzettend leuk blog van jullie wereldreis...heel leuk om te lezen.
Ook mijn ervaring van mijn dochter op safari was geweldig. Natuurlijk is haar spanningsboog korter dan van volwassenen, maar ik verwonderde me echt over hoe lang zij het volhield. Zij vond de reis naar het zuiden van Zuid-Afrika geweldig, dus vandaar dat ze nu het noorden mag gaan ontdekken.

Nog steeds zijn alle tips welkom!
Ook over insectenwerende middelen die je het beste kunt gebruiken.

Groetjes, Monique
6 jaar geleden
·
#23479
Hoi Monique,


wij nemen geimpregneerde klamboes en DEET mee! Verder geen malaria pillen. (maand juli) Kijk op de website van LCR en daar zie je dat er enkele malaria gevallen waren in gebieden zoals Gauteng waar dat normaal niet voor komt. Goed preventief handelen dus denk ik! Vandaar dat wij met 5 klamboes op pad gaan voor het geval de klamboes in de acco niet super zijn ;)


Groetjes Mirtje
6 jaar geleden
·
#23480
Hallo,

Ook ik wil al wat insektenwerend smeersel meenemen.
Ik moet nog even uitzoeken welke geschikt zijn voor 5-jarigen...want niet alle Deet producten mogen bij kinderen.
Verder hebben we de wetsuit in huis en uitgeprobeerd....een succes!
Dus een wetsuit gaat mee in de koffer, voor hopelijk veel zwemplezier van mijn dochter.
En ook de portable dvd-speler gaat mee met vele disney films...dat was vorig jaar ook een succes!

Ik ben nog op zoek naar een leuke activiteit voor ons in de omgeving van Phalaborwa, hoedspruit en hazyview...natuurlijk gaan vanuit deze plaatsen het Krugerpark in, maar we willen meer zien/doen...ook een baobab boom zien...wie weet waar we die kunnen vinden?

Groetjes, Monique
6 jaar geleden
·
#23481
Hoi Monique,

ik heb gewoon 40% DEET gekocht! Zie de website van LCR, daar lees je dat je vanaf 2 jaar 40% deet mag gebruiken (ook al staat er op de flesjes vanaf 13 jaar). Ik zie het zelf zo; liever een maandje 40%deet dan risico op malaria ;) dat is nog steeds dodelijk! Maar ieder moet dit voor zichzelf afwegen natuurlijk.

Wij gaan in Phalaborwa een culturele tour maken naar een township. (school, kerk, dagelijks leven van gezin) We vinden het erg leuk om dit soort dingen te doen omdat je in elk deel van het land toch weer een andere cultuur hebt.
En natuurlijk ook het Krugerpark in via de Phalaborwa gate richting de Letaba rivier. Je komt in het Krugerpark vast de Baobab boom tegen! Komen jullie ook in de Southpansbergen in Limpopo? Daar zijn de bomen ook!!

Leuk hè al die voorbereidingen?!!!!

Groetjes Mirtje
6 jaar geleden
·
#23482
Oh ja.. vanuit Phalaborwa richting Hazyview rijden wij de Panorama route! (Blyde river canyon, God's Window, Bourke's luck potholes) In de buurt van Sabie zijn wat watervallen.. En het plaatsje Pilgrim's Rest willen we ook aandoen.

Na 1 nachtje Hazyview gaan we via de Paul Kruger gate naar binnen richting Komatipoort. Daar blijven we 2 nachten.
6 jaar geleden
·
#23483
Aan malariapillen zou ik ook niet beginnen als het niet echt nodig is! Zeker niet bij zo'n jonge leeftijd. Misschien is de Deryan bedtent nog iets voor je dochter? Wij vonden hem in Sri Lanka erg handig en dan slaap je toch net iets geruster misschien? Mocht je hem nog niet kennen dan kan je [url=https://yvonnevanderlaan.nl/5x-onmisbare-reisitems-ouders/:gj1cm282]er hier meer over lezen[/url:gj1cm282].

groetjes,
Yvonne
6 jaar geleden
·
#23484
Hallo Yvonne,

Zo'n bedtent ziet er best prettig uit....alleen weet ik niet of ik het zo fijn vind.
Jip slaapt namelijk iedere nacht bij mij in bed op vakantie. En zo'n tent naast me lijkt me niet zo prettig.
Dus ik ga er van uit dat er geen muggen zijn en uit voorzorg smeren...
In alle jaren in Zuid-Afrika nog nooit een mug gezien, dus hopelijk ook dit jaar geen muggen...

De laatste voorbereidingen beginnen....naar het gemeentehuis voor een internationaal geboortecertificaat. Even wat randen halen... Halen jullie altijd een internationaal rijbewijs?

Het aftellen is hier al wel begonnen!

Groetjes, Monique
6 jaar geleden
·
#23485
Ik haal wel altijd een internationaal rijbewijs. Kost niet veel geld en moeite (ANWB zit vlakbij) voor mij.
6 jaar geleden
·
#23486
Toen wij vorig jaar in Thailand onze huurauto ophaalde werd er gevraagd naar het internationale rijbewijs (en het Nederlandse).
6 jaar geleden
·
#23487
Ik heb zelf ook altijd het internationaal rijbewijs gehaald, maar er is nog nooit naar gevraagd.
Maar omdat ik van enige mate van zekerheid houd......ga ik het toch maar even halen bij de anwb winkel...

Iemand nog een goede tip voor muggensmeersels voor een kind van 5 jaar?

Groetjes, Monique
6 jaar geleden
·
#23488
hoi Monique,

Haha, dat snap ik. Je hebt ze overigens ook tweepersoons... maar ik denk dat uit voorzorg smeren voldoende is.
Wij hadden geen internationaal rijbewijs gehaald, is voor ZA niet nodig. En randen hebben we gewoon ter plekke gepind. Met de wereldpas van de Rabobank gewoon gratis. We waren wel vergeten de pas op werelddekking te zetten, maar gelukkig kan ook dat gewoon online tegenwoordig, anders hadden we daar mooi gestaan.

Veel plezier!!
6 jaar geleden
·
#23489
Hoi Monique,

wij vertrekken begin juli naar Zuid-Afrika en wij moeten wel een internationaal rijbewijs hebben! Volgens mij vraagt de autoverhuur hier ook om...
In het rijbewijs staat ZA er ook tussen... Gewoon even langs de ANWB met je rijbewijs en een pasfoto ;)
6 jaar geleden
·
#23490
Vroeger was een internationaal rijbewijs nodig inderdaad, toen we nog die papieren rijbewijzen hadden, maar bij het nieuwe rijbewijs in de vorm van een pasje heb je dit echt niet nodig. De info van de ANWB is oud. En komt ze ook wel goed uit natuurlijk, want het is voor hen gewoon inkomen. :)
6 jaar geleden
·
#23491
Het is inderdaad niet verplicht maar wordt door de ambassade sterk aanbevolen. Voor die paar tientjes ben ik liever ingedekt ;)
6 jaar geleden
·
#23492
Wij zijn inmiddels terug uit Zuid-Afrika en was blij dat we internationale rijbewijzen bij ons hadden... We hebben nl een auto ongeluk gehad en het enige waar de politie naar vroeg was het internationale rijbewijs!!
6 jaar geleden
·
#23493
Ai Mirjte, dat klinkt niet best! Iedereen oké?! En heb je verder wel een fijne reis gehad?
6 jaar geleden
·
#23494
Ja gelukkig allemaal ongedeerd! Alleen de auto totaal in de prak. 1 dag met z'n allen in het ziekenhuis gezeten maar verder een hele mooie reis gehad.

We reden van het eerste naar het 2e verblijf op de tomtom. En kwamen midden in een protest van een township terecht. (Die weg liep er doorheen) De politie stond met getrokken geweren en gooiden met traangas bommen. Was heel erg eng! Blij dat we er doorheen waren maar angst nog in de benen rijden we vervolgens op een auto in op een kruispunt in het noorden van Johannesburg. In het ziekenhuis hebben we samen met Better Places een chauffeur geregeld en onze reis zo voortgezet. Geweldige ervaring om iemand 3 weken bij je te hebben van de locale bevolking. Je komt op plekken waar je anders niet zou komen..

Dit was voor ons meteen een les voor een volgende reis. Met locale chauffeur door het land ;)
6 jaar geleden
·
#23495
Wow, wat heftig!! Goed te horen dat jullie zelf allemaal ongedeerd zijn en hebben kunnen genieten van jullie reis!
Goed geregeld die chauffeur dan, even omschakelen in je hoofd denk ik, maar super dat het zo goed bevallen is!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!