zaterdag 29 juli 2017
  7 Replies
  2.3K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal! Feb/maart 2018 gaan wij met onze 2 dochters (10 en 12) naar Nepal. De route zal als volgt zijn: Kathmandu, Chitwan, Bandipur (Holi vieren), Pokhara, Kathmandu. We willlen bij Pokhara graag een korte trekking gaan maken. Veel wandelervaring hebben we niet, maar zijn wel allemaal in goede conditie. We hebben in ons reisschema 4 dagen ingepland voor de trekking, waarvan we zo een 4 uur per dag willen wandelen. Na een lange speurtocht op internet kwam ik uit op de Gandruk trekking. Heeft iemand daar ervaring mee? Of andere tips? Alle info is welkom!
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24603
Het is voor mij al 15 jaar geleden. Maar de trekking naar Poon Hill kan in 4 dagen. Geen idee hoe de trekking heet. Hij start in (omgeving van) Pokhara. Niet onbelangrijk: je zit niet op een enorme hoogte (ivm hoogteziekte waar kinderen sneller last van hebben maar minder waarschuwingssignalen voor krijgen).
6 jaar geleden
·
#24604
Ik denk trouwens dat we dezelfde trekking bedoeling. Check Riksja Nepal!
6 jaar geleden
·
#24605
Ik denk trouwens dat we dezelfde trekking bedoeling. Check Riksja Nepal!
6 jaar geleden
·
#24606
Ik weet niet of ik poonhill zou willen doen met kinderen. Megasteil en dan heel vroeg op voor de zonsopkomst. Maar dat is als je vanaf de andere kant komt dus wellicht is het vanaf pokhara makkelijker.
Ik zou het gewoon ter plekke regelen daar is meer mogelijk dan vanuit Nederland en kan je ook kijken hoe het weer dan is en hoe fit je kinderen zijn. Bovendien veel goedkoper.
Als je nog tips zoekt ik heb een uitgebreid blog geschreven over hoogteziekte bij kinderen na onze reis door o.a. Bolivia (5000m) [url:zi19tpd8]https://www.gezinopreis.nl/hoogteziekte-kinderen/[/url:zi19tpd8]
6 jaar geleden
·
#24607
Bedankt allemaal voor de feedback!
6 jaar geleden
·
#24608
Vanuit Pokhara kan je alles heel erg makkelijk regelen... en vanuit Thamel in Kathmandu ook.
Daar zitten de nodige organisaties die het voor je kunnen regelen. Waarbij je vrij vlot kan vertrekken.
Wij hebben nog wat anders gedaan.. we zijn van Pokhara naar Jomsom gevlogen.
Daarvoor heb je wel een travelpermit nodig, maar het is wel een bijzonder gebied.
Het is net niet het Mustang Kingdom maar hoort wel bij Mustang Area. Mustang zelf is absurd duur om in te komen.
Daar is .... heel veel niets ... en heel veel hoge bergen.
6 jaar geleden
·
#24609
Misschien is de Jomsom trek nog een optie. Dan ben je ongeveer 6 dagen aan het wandelen. Wij zijn ook niet super sportief, maar deden dit vrij makkelijk (ware het niet dat we op 1 dag door omstandigheden erg veel kilometers moesten lopen en dat het zwaar heeft gemaakt). Om de paar kilometers is er een dorpje met overnachtingsmogelijkheden, dus je zou het ter plekke nog kunnen zien of je wel of niet verder gaat naar een volgens dorp. Tegenwoordig is deze trekking ook een jeeproad en mocht je onderweg "problemen" krijgen is er dus een escape-optie waarbij je met een jeep in een paar uur maximaal beneden bent. Misschien heb je wat aan een blog dat ik schreef over deze [url=https://yvonnevanderlaan.nl/jomsom-trek-nepal/:1m333cbx]Jomsom Trek[/url:1m333cbx].

Nepal is fantastisch, jullie gaan er vast een fijne tijd tegemoet!

groetjes,
Yvonne
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!