zondag 26 juni 2016
  20 Replies
  6.9K Visits
  Subscribe
We vertrekken binnenkort naar thailand, en ik ben aan het bekijken wat we kunnen doen in bangkok..
We komen aan rond 13u op de luchthaven, ons verblijf is 30 à 45 min van de luchthaven, dus rond 15u zouden we klaar moeten zijn voor nog een kleine uitstap, we zitten een half uurtje wandelen van de chatuchak market en de daarovergelegen tor kor food market, dus daar iets eten en niet te laat in bed was het plan...
Dan hebben we nog 4 dagen te spenderen in bangkok, ik dacht :
dag 1 : lumpini park en Chinatown
dag 2 : koninklijk paleis en tempels in het oude centrum van bangkok
dag 3 : boottochtje over de klongs, wandeling door thonburi, chao praya river, markt ta tien pier
dag 4 : ?
tips of aanvullingen welkom, ik las ook over fietstochten, maar dat lijkt me niets voor onze 1 jarige :-), sowieso hoeft het niet te vol gepland, we wandelen graag wat rond ipv strak van hier naar daar te moeten rennen..

in kanchanaburi zouden we de erawan watervallen graag zien, en evt elephantworld, maar wat me tegenhoud is de prijs (160€) en het feit dat het meteen een hele dag is (lijkt me ook wat veel, een ochtend olifanten kijken is wel voldoende voor ons) iemand ervaring met dit park?


Dankjewel!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21260
Ik zal de eerste dag beperken tot rondkijken.
15:00 is wel optimistisch hoor :) je moet nog door imigratie en inchecken / opfrissen in jullie hotel.

Wij vonden fietsen in de ochtend met onze 1 en 4 jarige door chinatown gecombineerd met een boottocht door de klongs een erg leuke ervaring. De Thai reageren heel leuk op kleine kinderen. Zorgt voor veel leuke contact momenten. Er zijn enkele organisaties met kinderstoeltjes. (Oa co van kessel)

Je kan een middagje zwemmen bij Fantasia Lagoon water park of naar het Sea Life aquarium.

Veel plezier!
7 jaar geleden
·
#21261
Wij zijn in Kanchanaburi in het Elephantworld geweest. Onze kinderen waren toen 6 en bijna 4. Wij vonden het een superleuke dag, zeker niet te lang. Maar onze kinderen konden echt meehelpen en jouw kind zal dat nog niet kunnen. Dan is het denk ik ook wel lang.
Het is inderdaad veel geld maar wij vonden het het zeker waard. Bovendien steun je de organisatie. Misschien kun je er ook wel heen voor alleen het voeren en badderen ofzo. Ik zou het gewoon eens vragen.

Groetjes Dionne
7 jaar geleden
·
#21262
O ja dat was een beetje onduidelijk, dag 1 is eigenlijk de eerste volle dag, de dag dat we aankomen zouden we misschien eens naar chatuchak market gaan omdat dat op wandelafstand is van ons verblijf. Dankjewel alvast!
7 jaar geleden
·
#21263
O ja dat was een beetje onduidelijk, dag 1 is eigenlijk de eerste volle dag, de dag dat we aankomen zouden we misschien eens naar chatuchak market gaan omdat dat op wandelafstand is van ons verblijf. Dankjewel alvast!


Het is leuk om daar rond te lopen, je kan er werkelijk van alles kopen.
Van dieren tot T-shirts, kunst en kitsch en je bedenkt het maar.
Iets te eten en te drinken kan je er ook prima vinden.
Een leuke plek om je onderhandelvaardigheden bij de slijpen.
7 jaar geleden
·
#21264
Dierentuin of acquarium vond onze 1 jarige beide echt leuk! Indoor speeltuin kan ook. Dag 2 is vol hoor je kunt nooit en het koninklijk paleis en alle tempels die de moeite zijn doen in 1 dag. Je zou bijvoorbeeld "the golden mount" een ritje met een klong boot (niet te verwarren met de grote boten) naar Siam en daar acquarium prima kunnen combineren.
7 jaar geleden
·
#21265
ok, dankjewel!
7 jaar geleden
·
#21266
Voor het aquarium moet je even kijken in de lobby van het hotel.
Vaak liggen daar wel flyers etc waarmee je korting kunt krijgen om naar binnen te gaan.

De entree is naar Aziatische begrippen tamelijk stevig. Ik weet het bedrag niet meer maar ik vond het zelf ook aan de prijs.
7 jaar geleden
·
#21267
bedankt voor de tip!
7 jaar geleden
·
#21268
Hoe is het geweest Anana? Wij vertrekken in december naar Bangkok en ik ben ook bezig met een schema (moet helaas wel ivm topdrukte, ik houd niet van plannen :-) ), zou fijn zijn iets van hou vast te hebben. Dank je wel!

Kanchanaburi werd ons door diverse vrienden niet geadviseerd...hoe hebben jullie het ervaren?
7 jaar geleden
·
#21269
Interessant om te weten waarom ze Kanchanaburi niet advisereren...

Wij vonden de watervallen erg mooi en ik hoor veel goeds/enthousiaste verhalen over de olifanten opvang daar. Over de brug lopen terwijl er ook treinen mogen rijden vonden onze kinderen ook spannend. En wij hebben de rit met de trein gemaakt naar het eindpunt. Verder lekker bij het zwembad geweest (wij hadden Kanchanaburi meer als break gepland, na het ontdekken van Chiang Mai en tempels kijken in Ayutthaya....

We zijn niet naar musea/begraafplaats geweest, daar vonden wij onze kinderen toen nog te jong voor. Voor de paar dagen dat wij er waren, hebben wij ons heerlijk vermaakt.
7 jaar geleden
·
#21270
Niet adviseren is misschien wat sterk uitgedrukt. Het is meer dat ze heel veel enthousiaster waren over de andere locaties die ik noemde en daar hebben we ook tijd nodig. Het komt altijd neer op keuzes die gemaakt moeten worden.

Maar waarom niet:
De brug is de brug niet echt, musea inderdaad niet doen met jong kind (hij is 4 - we zouden elkaar wel kunnen aflossen). Watervallen zullen ongetwijfeld prachtig zijn, maar zijn enorm verwend wat dat betreft dus om daarvoor speciaal naar daar te gaan kan een tegenvaller worden. Olifanten: kind is pas 4, te jong voor dagje helpen.

We hebben een retourtje Bangkok en dus kunnen we op het eind alsnog Kanchanaburi aandoen als we tijd "over" hebben. Of Myanmar via die kant verlaten en dan op weg naar Bangkok daar een stop maken van bijv. twee dagen. Ik ben er duidelijk nog niet uit. :-(
7 jaar geleden
·
#21271
Als ik het zo lees, kan ik helemaal begrijpen dat je Kanchanaburi overslaat. Je moet het echt niet doen 'omdat iedereen het doet'. Watervallen zijn niet zo spectaculair maar onze kinderen vonden klauteren en klimmen al heel jong heel erg leuk, zeker als er niet echt een duidelijk pad is. Nou, dit voldeed helemaal!! Daardoor vonden wij het er super. Ga je alleen voor de watervallen dan zouden wij ook teleurgesteld geweest zijn...

En ja, hoe mooi/spectaculair je iets vindt, hangt heel erg af van wat je allemaal al gezien en meegemaakt hebt. Intussen raken wij behoorlijk verwend merken we en is het soms moeilijk om iets nieuws te vinden wat nog indruk maakt...
7 jaar geleden
·
#21272
Wij hebben inmiddels ook al veel mooie watervallen gezien en vinden de Erawan watervallen nog steeds erg mooi. We zijn er nu inmiddels 3x geweest, waarvan 2x met onze kinderen ( 5 en 2) en (8 en 11) en de 1e 2 keren was er blijkbaar in de weken ervoor al veel regen gevallen en waren de watervallen op hun mooist. Vooral met de zon erop is het water smaragdgroen en je kunt in elk level zwemmen. Toen wij er deze zomer waren, waren de watervallen in vergelijking met de vorige keren dat wij er waren, iets minder mooi om te zien, maar wij vonden het nog steeds de moeite waard. Je moet dus tijdens je bezoek ook geluk hebben met de hoeveelheid water wat van tevoren is gevallen en de kleur van het water is ook afhankelijk van de zon. Wij raden iedereen juist aan om naar deze watervallen te gaan tijdens een bezoek aan Kanchanaburi. Onze kinderen vonden het beide keren erg leuk, ondanks de grote knabbelvissen hebben ze heerlijk gezwommen (1e x met zwembandjes), geklommen en geklauterd. Toen we weer beneden waren, wilden ze weer terug naar boven. Ik kan mij ook voorstellen dat er in de droge periode weinig tot geen water naar beneden komt, dan heb je echt pech als je er net op zo'n moment bent. Het is natuurlijk altijd een momentopname. Zo zie je maar weer, dat smaken gelukkig verschillen. Wat de ene een aanrader vindt, kan iemand anders juist weer afraden.
7 jaar geleden
·
#21273
Wij vonden het ook de mooiste waterval tot nu toe, ik vind hem ook totaal anders dan de meeste watervallen.
7 jaar geleden
·
#21274
Maar na de watervallen Foz Iguazu op de grens van Brazilie/Paraguay stellen ze eigenlijk niets meer voor... :-)
7 jaar geleden
·
#21275
Wat ik zo grappig van Erawan vind is dat de mening zo ontzettend verdeeld zijn! Wij vonden het een heel leuke dag. Onze zoon vond ook het beklimmen/wandelen naar de watervallen heel erg leuk met vier jaar. Steeds weer de volgende als "beloning" voor een stuk klauteren. Wij vonden het zelf ook erg leuk maar Ook wel de druk. Ik snap ook wel dat er mensen het als erg toeristisch ervaren hoewel ik dat zelf niet storend vond.
Wij deden wel de begraafplaats en een museum waarbij we merkte dat de heftigheid totaal aan onze zoon voorbij ging. Het meeste indruk maakte de foto's van de kapotte brug.... Sowieso het museum is maar klein dus elkaar aflossen zou zeker kunnen als je het zelf wel wilt zien en je kinderen niet mee wilt nemen.

Elephants world is echt goed te doen hoor met een 4-jarige. Wij hadden een fantastische dag maar ik vind de prijs nog altijd wel heftig.

Wij deden Kanchanabury direct na aankomst in Bangkok. Het ligt op goede reisafstand van BKK en wij vonden het een fijne plek om bij te komen en ook gewoon lekker te realaxen. Genoeg bedrijvigheid maar niet te druk zeg maar.
7 jaar geleden
·
#21276
beetje late reactie, kanchanaburi was niets voor ons, maar dat was even goed een samenloop van omstandigheden... we verbleven in ban sabai sabai; goede commentaren op airbnb en tripadvisor, maar waar onze mening meestal wel overeenkomt met die van anderen, vonden we het een inspiratieloze plek, te ver van alles (60km v d watervallen die we dus zelfs niet gezien hebben), en met een toen ziek kind hebben we de plek na 1 nacht verlaten om nog een paar heerlijke dagen in bangkok te spenderen, de geregeldheid, het toeristische van thailand sprak ons over het algemeen weinig aan.. we vonden koh phangan (suan sawan resort) en bangkok de hoogtepunten, maar voltreffers zoals kaoh sok (al die georganiseerde tours! dat toerisme!) en kanchanaburi waren toch niet ons ding...ik denk dat als we nog eens naar thailand zouden trekken we meer onbekendere dingen zouden doen...
7 jaar geleden
·
#21277
Bedankt voor alle reacties!

Eind 2015 zijn we inderdaad bij Iguazu geweest, zowel Argentijnse als Braziliaanse kant. Ge-wel-dig, twee fantastische dagen! Ik zeg ook niet dat we de Erwan watervallen niet zouden willen zien, inderdaad zitten wij in december/januari niet net na een nat seizoen, dus zal het minder spectaculair zijn. Als we naar Kanchanaburi gaan, zullen we dat zéker gaan doen, maar de grote vraag is: gaan we überhaupt naar Kanchanaburi?!

Anana, geen late reactie hoor, op de dag zelf vind ik meeeeer dan netjes! ;-)
Het is wat jij beschrijft dat ik dus eigenlijk nooit naar Thailand wilde, nu gaan we omdat vliegen op Myanmar zo verschrikkelijk duur is en als we dan toch gekozen hebben voor een retourtje Bangkok, dan wil ik ook wel e.e.a. in Thailand gaan zien: Bangkok / Ayutthaya / Sukhothai / Chang Rai (grensovergang Myanmar?), wellicht ook Chiang Mai.

Grappig inderdaad dat het altijd zo verschilt, logisch ook, iedereen kijkt vanuit zijn eigen voorkeur en (vooral) referentiekader. Zo zijn wij bijv. geen strandmensen en dus al snel onder de indruk als het maar een beetje blauw water is met wittig zand en een palmboom erbij. ;-) Tulum is wat dat betreft nog ons hoogtepunt qua "Bounty" bestemming. Voor anderen is dat wellicht helemaal niet zo bijzonder.
7 jaar geleden
·
#21278
Zo persoonlijk inderdaad. Wij vonden Bangkok super (zijn er uiteindelijk afgelopen zomer zelfs een week in totaal geweest) en ook Kanchanaburi erg leuk. Ik had daarentegen niets met Chiang Mai terwijl ik juist van iedereen hoor dat ze dat zo'n leuke stand vinden.
7 jaar geleden
·
#21279
o ik had niet naar de datum gekeken, was hier al even niet meer geweest en ging er dus vanuit dat ik laat was :-)
bangkok vonden wij ook super, we deden zowel het minder gekende noorden, daar verbleven we in een huurhuis (airbnb) als het centrum (nuovo hotel) het echte toeristische deel kaosan en rambuttri vonden we evenwel een pak minder, maar er is zoveel in bangkok, en dat eten :-)
veel plezier allesinds!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!