vrijdag 13 juli 2018
  29 Replies
  6.1K Visits
  Subscribe
Reizen blijft natuurlijk een hoop geld kosten, maar die kosten zijn wel wat te drukken.

Enige tijd geleden heb ik een Revolut debitcard aangeschaft. Gaat via de app, te downloaden in iOS en Android. Opnames tot 200 euro gratis per maand. Daarna 0,5 %. Pinbetalingen gratis. En nog belangrijker: je krijgt de bancaire wisselkoers zonder opslag, kan al gauw 2-3 % schelen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om een virtuele creditcard aan te maken, die maar een keer gebruikt kan worden. Ideaal dus voor een creditcardbetaling naar een vaag land, na eenmalig gebruik werkt het nummer niet meer.

Meer info via Revolut.com.
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27678
ik heb hem ook.. ik zet er Canadese dollars op.. Het wisselen is namelijk zonder kosten. Ik heb hem gekoppeld aan mijn CC. Ik zet er dan eerst euro's op en dat wissel ik om naar CAD..
5 jaar geleden
·
#27679
Heb even snel gelezen. Klinkt goed!

Maar... als ik het goed lees wordt er een kaart opgestuurd... Dan zijn we nu dus te laat als we dinsdag vertrekken :(
5 jaar geleden
·
#27680
Heb even snel gelezen. Klinkt goed!

Maar... als ik het goed lees wordt er een kaart opgestuurd... Dan zijn we nu dus te laat als we dinsdag vertrekken :(


ja dat red je niet meer helaas..
5 jaar geleden
·
#27681
Wat een goede tip dhans! Zeker de moeite maar voor ons ook te laat. Voor volgende reis op het lijstje!
5 jaar geleden
·
#27682
Oh daar ga ik even naar kijken
Ik lees overal dat pinnen zo duur is in thailand. Werkt dat dan ook hier voor?
5 jaar geleden
·
#27683
Oh daar ga ik even naar kijken
Ik lees overal dat pinnen zo duur is in thailand. Werkt dat dan ook hier voor?


Duur.. wat is duur.. tussen de 2 en 5 euro per transactie.. dUs pin in 1 x 10-15.000 baht.. dan is het te doen.. En er zijn apps die beste koersen aangeven zodat je meer baht voor je euro krijgt. Pin without converseren, dat is goedkoopst.
En daarbij..
Zet het eens af tegen je hele vakantie.. wat is dan 15 euro op het hele bedrag... Ik snap dat nooit zo goed.. die paar euro voor dat pinnen dat het mensen zoveel bezig houdt..

Revolut mag je maar 200 euro pinnen in een maand anders ga je ook betalen Het is een creditcard geen pinpas ..

Ik heb de REvolut als backup kaart als mijn mastercard het niet doet bijv. (revolut van mij is een visa) en ik heb er geld mee gewisseld (dus van euro naar CAD).. dat is echt een goedkope optie.. Ik hou de koers in de gaten en als hij rond de 1.53-1.53 staat wissel ik euro's om naar CAD zodat ik er terplaatse makkelijk mee kan betalen in locale valuta .. geen koersopslag niets..
5 jaar geleden
·
#27684
Oh daar ga ik even naar kijken
Ik lees overal dat pinnen zo duur is in thailand. Werkt dat dan ook hier voor?


Duur.. wat is duur.. etc..


Rijk gaan we er niet van worden, maar omdat wij hotel en duiken dit jaar af moeten rekenen met creditcard scheelt dit ons zo’n 150 euro. Doe ik het voor.
5 jaar geleden
·
#27685
Ik had ook al uitgerekend dat het ons komende vakantie 240 euro zou schelen... boehoe... binnen paar dagen bestellen lukt dus niet...
5 jaar geleden
·
#27686
Ik had ook al uitgerekend dat het ons komende vakantie 240 euro zou schelen... boehoe... binnen paar dagen bestellen lukt dus niet...



Ik heb het nagekeken in mijn afschriften

China (2 x vorig jaar) koste het pinnen/betalen me in 7 weken 33,50 en creditcard betalingen kosten mij 13 euro, dat was relatief duur in totaal. in China kon ik nergens in winkels pinnen alles ging cash of CC. Aangezien ik meestal eet op straat was het voornamelijk cash wat ik dus in zo min mogelijk beurten maximaal pinde.
Thailand 2016 , 3 x gepind. Kosten 19,00 euro, duurste was op koh Lanta. Creditcard kosten was rond de 7 euro. Dus net geen 30 euro aan kosten Ik had 500 euro aan cash mee en gewisseld bij MR Rich op luchthaven.

ik moet zeggen dat ik ook niet enorm veel afreken met mijn CC. Hotels boek ik via booking.com, binnenlandse vluchten betaalde ik via PayPal dus betaal ik dan ook via hen, dan geen kosten. Ik had voor thailand twee grote dure excursies, die heb ik in NL al betaalt. China was qua pinnen sowieso lastig want heel veel automaten pakken je passen niet..

Macau (onderdeel van mijn China reis) had ik geen pinkosten, mijn man had daar een bankrekening dus kon ik lokaal pinnen ;-)

Overigens was pinnen bij ING duurder dan bij Rabo (maar dat hing blijkbaar af van mijn betaalpakket).

Ik schrik echt van de kosten die jullie noemen.. maar boeken en betalen jullie alles ter plekke ? Ik boek die dure dingen liefst van te voren en vanuit huis

Nu voor canada dus ook., Whale watching, mail flight, fietsen, icewalk .. allemaal al geboekt en betaalt en zo ver ik kan zien op de afschriften betaal ik geen kosten voor die cc betalingen . Mijn partner zit 90% van de tijd in buitenland (buiten Europa ) en ik zie daar ook minimale kosten op zijn afschriften staan..

Zou het per bank/betaalpakket kunnen schelen ?? Ik vind het eigenlijk best bizar..
5 jaar geleden
·
#27687
De bedragen die hans en ik hebben uitgerekend betreffen betalingen met creditcard versus betalingen met die debit card (revolut card).
5 jaar geleden
·
#27688


Nu voor canada dus ook., Whale watching, mail flight, fietsen, icewalk .. allemaal al geboekt en betaalt en zo ver ik kan zien op de afschriften betaal ik geen kosten voor die cc betalingen ...


Wij proberen juist zoveel mogelijk ter plekke te betalen. Dus onze whale watching, mail flight, zeiltocht, kayaktocht en bijna alle overnachtingen moeten wij ter plekke nog betalen. Qua kosten maakt het niet uit of we dit van te voren met creditcard doen of ter plekke met creditcard, zowel hier als daar krijg je dezelfde koersopslag. Maar deze koersopslag krijg je dus niet bij die Revolut Card.

Voordeel van ter plekke betalen: als het om wat voor reden niet doorgaat de tour (gids komt niet opdagen), heb je niet al betaald!

Alleen icewalk hebben we van tevoren moeten betalen net zoals de Inside Passage (ja, dat is uiteindelijk gelukt). Voor de rest nog bijna niets... (dus de financiële klap moet nog komen :-) )
5 jaar geleden
·
#27689
Die koersopslag kan ik niet terugvinden op mijn afschriften. Ik kan we kosten vinden na pinnen (staat er letterijk bij ) maar niet bij mijn cc. Koers is ook normaal. Waar zitten dan die kosten ?

Qua betalen van te voren

Die excursies hebben goede annuleringsvoorwaarden (whale watching /mail flight geboekt bij Eagle Eye ) dus dat zie ik niet als probleemjeugd deels vooruitbetalen was ook eis
Overnachtingen op campgrounds kon je niet achteraf betalen dus moest ik bij reserveren wel betalen. Er zijn er twee (particuliere campings ) waar je betaalt bij aankomst Aleen mijn hotels betaal ik pas ter plaatste en dat zijn er 2
5 jaar geleden
·
#27690
Je schreef zelf al eens... (ik weet dat je niet alles zelf had gelezen maar wellicht toch handig ;-)

Creditcard gebruiken in niet-eurolanden
Ook het gebruik van de creditcard in een niet-euroland kost geld. Net als bij je betaalpas (ABN Amro, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank en Triodos Bank) rekent de bank een koersopslag. Deze is bij je creditcard iets hoger dan bij je betaalkaart. Betaal dus waar mogelijk met je betaalpas.

Deze koersopslag wordt niet apart vermeld op je bankafschrift. Die is er gewoon. Bij onze creditcard is dit 2%.
Dus je moet gewoon 2% meer betalen voor je wisselkoers. Als je een keer met credit card betaalt, kan je natuurlijk zelf terugrekenen wat de wisselkoers was. Dan zal je zien dat die dus ongunstiger is dan de bancaire wisselkoers (die je dus wel krijgt op de Revolut card).

Ik heb ook het idee dat de koers vanwaaruit de de credit card maatschappij rekent,hoger is dan de bancaire koers (de wisselkoers die je dus ziet bij wisselkoersen.nl). Dus uiteindelijk betaal je ergens tussen de 2-3% meer.
5 jaar geleden
·
#27691
Ik lees idd niet alles. Maar die koersopslag kon ik niet zo vinden op mijn afschrift wat ik dus wel had verwAcht (stom Missxhien ) Maar hou wel goed in de gaten wat er afgeschreven wordt tegen welke koers. En daar zit hem dus idd in. Het is dus inderdaad afhankelijk van bank (merk kaart ) Ik zocht domweg naar apart gerekende bedragen wat met pinnen wat vaak bijstaat.

Ing heeft meest gunstigste koers. Dat was een opslag can max 1,3% rabo (zoon 2% ongeveer). Visa was 1%( partner ) amex gebruiken we zelden maar laatste x was het 2,5%! Moest enorm graven en zoeken en koerslijsten opsnorren.

Maar goed. Dat veranderd niets aan feit dat je toch betalen moet en in Canada men weinig cash gebruikt. Het is niet anders.

Revolut heeft overigens ook premium account. Mag je meer opnemen. Moet je even checken wat dat kost en of dat opweegt tegen kosten
5 jaar geleden
·
#27692
ING is idd gunstiger alleen lukt het niet altijd (meestal niet) om met die pas te betalen... (wij hebben geen cc van ING maar gewone betaalpas. Geld opnemen lukt dan weer wel)
5 jaar geleden
·
#27693
ING is idd gunstiger alleen lukt het niet altijd (meestal niet) om met die pas te betalen... (wij hebben geen cc van ING maar gewone betaalpas. Geld opnemen lukt dan weer wel)

Maestro is idd niet overal betrouwbaar In China alleen bij bank of China. Verder echt nergens Heel hinderlijk. In winkels nergens . Met geen 1 pas Ik heb nu geld op Revolut staan geld bij rabo en geld bij ing. Dus keuze is reuze ;)
5 jaar geleden
·
#27694
Na even zoeken vond ik het onderwerp terug op Alles Amerika forum waar iemand eens de tijd heeft genomen om kosten eens onder de loep te nemen.. En dit heb ik nu eens helemaal gelezen ;-)..

https://forum.allesamerika.com/viewtopi ... g#p1114031
5 jaar geleden
·
#27695
en mocht het linken niet goed zijn gelukt..

Je gewone bankpas wint het meestal van credit cards hoor (behalve de ABN Amro). Zie hieronder, prijsvergelijking op basis van de door de verschillende banken/kaartuitgevers gepubliceerde wisselkoersen van 19/7/2017, op volgorde van kosten:

$100 betalen bij een winkel/hotel/restaurant/etc:

ING (1% koersopslag): 1.1340 ==> EUR 88.18
Rabobank (1,1% opslag): 1.1333 => EUR 88.24
Visa gold of platinum of Mastercard black (1.5% opslag): 1.130158 ==> EUR 88.48
Amex (2.5% opslag): 1.1219 ==> EUR 89.13 (netto EUR 88.60 (plat) / EUR 88.77 (green/fb gold) / 88.85 (fb silver) na contante waarde membership rewards)
ABN Amro (1,2% opslag, EUR 0,50 kosten): 1.1318 + EUR 0,50 ==> EUR 88.86
Visa/Mastercard (2% opslag): 1.124618 ==> EUR 88.91


$200 betalen bij een winkel/hotel/restaurant/etc:

ING (1% koersopslag): 1.1340 ==> EUR 176.36
Rabobank (1,1% opslag): 1.1333 => EUR 176.47
Visa gold of platinum of Mastercard black (1.5% opslag): 1.130158 ==> EUR 176.96
Amex platinum (2.5% opslag): 1.1219 ==> EUR 178.26 (netto EUR 177.20)
ABN Amro (1,2% opslag, EUR 0,50 kosten): 1.1318 + EUR 0,50 ==> EUR 177.22
Amex rest (2.5% opslag): 1.1219 ==> EUR 178.26 (netto EUR 177.54 (green/fb gold) / 177.70 (fb silver))
Visa/Mastercard (2% opslag): 1.124618 ==> EUR 177.82

$100 opnemen bij een ATM (zonder een eventuele fee van de eigenaar van de ATM zelf):

Rabobank totaal/riantpakket (1,1% opslag): 1.1333 => EUR 88.24
Rabobank basispakket (1,1% opslag + EUR 1): 1.1333 => EUR 89.24
Rabobank jongeren/studenten (1,1% opslag + EUR 2): 1.1333 => EUR 90.24
ING (1% koersopslag + EUR 2.25): 1.1340 ==> EUR 90.43
ABN Amro (1,2% opslag, EUR 2,25 kosten): 1.1318 ==> EUR 90.61
Rabobank directpakket (1,1% opslag + EUR 3,5): 1.1333 => EUR 91.74
Visa gold of platinum / Mastercard black (1.5% opslag, 4% kosten): 1.130158 ==> EUR 92.02
Visa /Mastercard (2% opslag, 4% kosten): 1.124618 ==> EUR 92.47
Amex (2.5% opslag, 3,5% kosten/min 4.50): 1.1219 ==> EUR 93.10 (netto EUR 92.54 (plat) / 92.73 (green/fb gold) / 92.80 (fb silver))

$200 opnemen bij een ATM:

Rabobank totaal/riantpakket (1,1% opslag): 1.1333 => EUR 176.48
Rabobank basispakket (1,1% opslag + EUR 1): 1.1333 => EUR 177.48
Rabobank jongeren/studenten (1,1% opslag + EUR 2): 1.1333 => EUR 178.48
ING (1% koersopslag + EUR 2.25): 1.1340 ==> EUR 178.61
ABN Amro (1,2% opslag, EUR 2,25 kosten): 1.1318 ==> EUR 178.97
Rabobank jongeren/studenten (1,1% opslag + EUR 2): 1.1333 => EUR 179.98
Amex (2.5% opslag, 3,5% kosten/min 4.50): 1.1219 ==> EUR 183.40 (netto EUR 182.30 (plat) / EUR 182.67 (green/fb gold) / EUR 182.81 (fb silver))
Visa gold of platinum / Mastercard black (1.5% opslag, 4% kosten): 1.130158 ==> EUR 184.04
Visa /Mastercard (2% opslag, 4% kosten): 1.124618 ==> EUR 184.94

Voetnoot: bij Amex ben ik voor de netto bedragen uitgegaan van een waarde van EUR 0.004 per membership reward. Dat is de contante waarde als je ze gewoon omzet in saldo op de kaart. De gewone Gold card krijgt 1.2 membership reward per euro en zit dus tussen platinum (1.5 punt per euro) en green/fb gold (1 punt per euro) in. FB silver levert 0.8 punt per euro op.

Leuke conclusie is dat Amex, ondanks de hogere wisselkoersopslag, toch gunstiger is dan een reguliere Visa of Mastercard bij normale betalingen. Alleen een Visa gold card of Mastercard black zijn net iets gunstiger. Geld opnemen bij een ATM met je credit card blijft in alle gevallen veel en veel duurder dan met je bankpas. Cashback in een winkel is de meest gunstige optie, dan valt het onder de eerstgenoemde tarieven.

Behalve dan bij de Rabobank. Die hebben zeer gunstige tarieven voor geldopnames. Slechts 1 euro kosten bij het basispakket, en bij het riantpakket of totaalpakket zelfs kostenloos, op de koersopslag na).

ABN Amro rekent EUR 0.50 toeslag voor betalingen bij een betaalautomaat buiten de eurozone. Dat maakt ze duurder dan ING, maar dus ook duurder dan een aantal credit cards.

edit: rabobank toevoegd (11.45u)
5 jaar geleden
·
#27696
WoW @Travelnorth

Al blijft het gerommel in de marge op een verre vakantie, 150 euro is toch een graties dag ;-)
5 jaar geleden
·
#27697
Hi iedereen,
Ik lees net via een ander draadje dat een Revolut card heel handig is en dat lees ik hier ook terug.
Ik heb geen cc. en zou dan de Revolut card willen gebruiken als prepaid cc. Hebben jullie ervaring met bv. het boeken via booking.com of een auto met Revolut?

Ik las op de website van de consumentenbond dat niet alle autoverhuurders een prepaid cc. accepteren, dan zou het voor mij weinig nut hebben er eentje aan te schaffen.

Ik heb eerder een prepaid cc. besteld en die werkte bijna nergens (Air Asia, booking.com bv.)
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!