1. Jessika
  2. Maleisië en Singapore - met de kids
  3. maandag 10 november 2014
  4.  Abonneer via e-mail
Dit jaar valt het feest van het eind van de Ramadan (Hari Raya Aidil Fitri) in de Nederlandse schoolvakantie, rond 17 juli. Voor families die in juli Borneo bezoeken heb ik de tip om een uniek bezoek aan Brunei te brengen. Het grootste paleis ter wereld is van de Sultan van Brunei. Normaal is dit paleis niet voor toeristen toegankelijk, maar elk jaar aan het eind van de Ramadan is het drie dagen geopend voor bezoek. De Sultan nodigt dan alle inwoners van Brunei en de toeristen uit om hem te ontmoeten. Er is een groot buffet (gratis) en daarna mag je de Sultan of zijn vrouw een hand geven en ontvang je een cadeautje en een unieke genummerde foto. De inwoners van Brunei gaan hier zelf ook met het gezin naar toe, dus er zijn veel kinderen aanwezig. Mannen en vrouwen worden in het paleis wel strikt gescheiden, je ziet elkaar na het buffet een paar uur niet tot je na de ontmoeting weer buiten staat.

Wij vlogen vanuit Miri (bij het Mulu NP) naar Brunei, en vanuit daar verder naar Kota Kinabalu. Brunei ligt eigenlijk precies op de route als je een standaard rondje Maleisisch Borneo maakt. Brunei vonden wij sowieso heel indrukwekkend, er is een prachtige moskee en de stad op het water is heel bijzonder.

Als je meer praktische info wil over het bezoek aan het paleis mag je me een pb sturen, anders wordt dit bericht een beetje lang.
Waardeer dit bericht:
Zonder kids o.a. Cuba, Thailand, Ecuador, Zuidelijk Afrika, Borneo, Brunei
Met dochter (2012) kamperen in o.a. Estland, Letland, Litouwen, Zweden, Polen
Met zoon erbij (2017) o.a. naar Singapore en Denemarken.

http://www.kidstravelservice.nl/blog
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!