woensdag 16 januari 2019
  8 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
We willen in de zomervakantie onze reis door Maleisie afsluiten op het strand/snorkelen. Zouden jullie kiezen voor Tioman of Redang island? Een aantal jaar geleden zijn we op de Perhentians geweest, dus we willen deze keer wat anders.
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#28983
Volgens mij is Rendang bijna exclusief voorzien van luxe resort.

Tioman heeft veel meer midden en budget opties (naast een enkele luxe)

Hangt dus ook een beetje af van wat je zoekt.
5 jaar geleden
·
#29001
I ben nooit op Redang geweest, maar wij zijn wel tioman fan. Veel meer info op onze blog.
5 jaar geleden
·
#29006
Ziet er mooi uit onder water op Tioman. Helaas duiken wij niet. Hoe is het er boven water, qua strand en snorkelen?
5 jaar geleden
·
#29007
Wij vonden de stranden meer dan prima. Je kan ook verschilende tochten maken door de natuur naar watervallen of de twin peaks op. Tijdens ons laatste bezoek aan de zuidkant (geen olie gezien) konden we vanaf het strand snorkelen bij een rif voor de deur.
5 jaar geleden
·
#29023
Boven water ook heerlijk ontspannen. We zijner ook al geweest toe pas een kwart van de reisfamilie dook. En dit is een prima plek ook om duiken te leren....

B&J Diving is erg goed, maar er zijn er veel meer. ABC is ook leuk om te zitten, rustiger dan het zuiden. Er mogen/kunnen namelijk geen auto's komen. Accomodatie tussen 10 euro en 80 euro per kamer per nacht. TDR is duur maar erg mooi. Tioman Huis er net naast de helft goedkoper.
4 jaar geleden
·
#29308
Hallo
Wij zijn Maleisië aan het bekijken voor deze zomer( Thailand valt af wegens tickets te duur)

Tioman ziet er leuk uit!
Hoeveel dagen moeten we minimaal voorzien?
Ik heb ergens gelezen dat je daar last kan hebben van zandvlooien. Klopt? Enig idee hoe je hier aan kan ontkomen?
4 jaar geleden
·
#29309
Ben 2x op Tioman geweest en de stranden waar wij waren geen zandvlooien gezien. Dat was op Nipah Beach en rondom Jalan Jeti. Wij vermaken ons hier meestal wel een dag of 5-6. Hangt wel een beetje af van wat je onderneemt. Is het je alleen te doen om het strand ben je waarschijnlijk wel sneller uitgekeken. Ga je naar de watervallen, snorkelen/duiken etc dan vliegt de tijd.
4 jaar geleden
·
#29312
Dat van die zandvlooien hebben wij ook gelezen, maar nooit last van gehad. Wel bij Hua Hin, iedereen ‘s morgens in de DEET, degenen die gezwommen hadden, hadden beten, Frank niet gezwommen en nergens kast van.DEET helpt dus.

Duiken kan vanaf 10 jaar voor PADI Open Water en bubble maker vanaf 8. Reken op 2,5 dagen voor een cursus. Overigens is snorkelen ook leuk. Je zwemt 20 meter en je zit boven het huiself voor ABC. Voor de betere ontspanning een dag of 5 is wel lekker.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!