New

Tioman

  dinsdag 10 februari 2015
  27 Replies
  11.9K Visits
  Subscribe
hallo,

in augustus dit jaar gaan we naar Maleisië. De planning is Melaka - Singapore - Tioman - KL - vlucht Kuching - Permai Rainforest Resort - Bako National Park - Kuching - KL.
- Enkele vraagjes ivm Tioman: de ferry ernaar toe is dat te vergelijken met de fastboat tussen Bali en Lombok? Want die vond ik levensgevaarlijk! Of gaat het trager?
Hoe werkt dat met de tickets van die ferry? Ik heb een lange mail teruggekregen en daaruit blijkt dat het over 'open' tickets gaat. Het is dus afwachten welke boot we kunnen nemen. + hoeveel boten zijn er ongeveer per dag? Wanneer is ongeveer de laatste? We moeten namelijk in Singapore 's morgens vertrekken en eerst 3u in de bus zitten.
- Heeft er iemand de trektocht los over het eiland gemaakt (ik dacht van Tekek naar Juara?)? Is dat te doen zonder gids en met kinderen?
- Met welke busmaatschappij hebben jullie gereisd? We hebben een toch van Melaka naar Singapore, van daar naar Mersing, van Mersing naar KL. Of kunnen we ook een taxi nemen (vond ik in Bali wel handig, je kan dan stoppen wanneer je wil).
- Wat moeten we zeker gezien hebben op de plaatsen waar we verblijven?
Alvast merci!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17810
Jeetje Maleisië is echt populair!!

Welkom to the club!

club = Stokje, dhans, eynd14, fam Moerkens en EenAnaarMaleisie

Ben ik nog iemand vergeten??

Sorry helaas geen antwoord op je vragen want geen ervaring met Tioman...
9 jaar geleden
·
#17811
Ja ons :-)

Grappig doen bijna hetzelfde rondje. Alleen andere volgoorde.
Wij vliegen eerst van KL naar Kuching. Daarna naar Johor Bahru om vandaar naar Tioman te gaan. Zitten ook in het Permai Rainforest resort, net zoals de meeste (10-13 aug)

Maarten
9 jaar geleden
·
#17812
Sorry...

Rectificatie:

club = Sofietje, Stokje, dhans, eynd14, fam Moerkens, EenAnaarMaleisie en mtouw

Ha, hebben we toch een originele route: wij zitten niet in Permai :-)
9 jaar geleden
·
#17813
Wat gezellig, dat worden Hollandse weken in Maleisie :)
Van hoeveel tot hoeveel augustus ga je en wanneer ben je waar?
Wij zitten in Maleisie en Borneo van 14 tot 26 augustus.
9 jaar geleden
·
#17814
Niet alleen Hollandse weken, wij zorgen voor het Belgische tintje! We vertrekken 3 augustus en gaan 26 augustus terug. We zitten van 17 tot 19 augustus in Permai, en als ik me niet vergis was er nog een gezin op hetzelfde moment aanwezig.
9 jaar geleden
·
#17815
Hoi Sofietje,

Ik zou de mensen van je verblijf op Tioman mailen en vragen naar hoe het vervoer per ferry zal zijn. Zij weten vast en zeker wat de vertrektijden en tarieven e.d. zijn.

Inderdaad al een heel clubje dat naar maleisië gaat. Het lijkt erop dat we elkaar zo'n beetje opvolgen. Wij zitten er van 14 jul tot 14 aug.
Heb overigens nog wat vraagstukken over de overstappen bij twee AirAsia vluchten op één dag. AirAsia zegt dat je VIER UREN als gap moet houden! Pfff!
(voor Kuala Lumpur)
Dit is dan een vraag voor mensen die al geweest zijn...hm.
9 jaar geleden
·
#17816
Ja, dat zijn wij sofietje, we zijn er van 17 tot 20 augustus, wat gezellig!
Hoe oud zijn jullie kinderen?
9 jaar geleden
·
#17817
Ik heb doorgekregen dat de ferry tijden circa 1 maand van te voren gepubliceerd worden ivm de getijden. Een half uurtje noordelijk is ook een haven (weet de naam niet uit mijn hoofd) die hier geen last van heeft. Als je echter vanuit het zuiden komt is dit wel langer reizen.

Ons resort stuurt in juli de ferry tijden door dus misschien even vragen? Anders publiceer ik ze wel op het forum hier als dat handig is voor jullie.
9 jaar geleden
·
#17818
Inderdaad Hollandse Weken...Wat is zo zie geven wij de aftrap. We vertrekken al op 12 juli en vliegen op 6 augustus terug.
Het lijkt dat onze route het meest afwijkt ;-) :
- KL - Sepilok (+ Kinabatangan gebied bij Last Frontier Resort) - Kota Kinabalu - Kuching omgeving (Annah Rais en Damai Beach om te relaxen en misschien Bako?) - Penang - Perhentian Besar

Ben erg benieuwd naar alle reisverhalen als de club straks weer terug is!
9 jaar geleden
·
#17819
Iemand ervaring met de ferry?

Als je op internet zoekt kom je snel uit bij <!-- w -->http://www.tiomanferry.com<!-- w --> deze rekend volgens de site 100 Euro voor 4 retourtjes.

Ons resort adviseert http://tiomanisland.com.my/tioman-islan ... ticket.php dit is de site van Island Connection. Zij rekenen voor 2 volwassenen en 2 kinderen 65 Euro retour. Nogal een groot verschil in prijs!

Nu was ik in de veronderstelling dat er maar een maatschappij vaart op Tioman. Klopt dit? En is Tiomanferry een reisbureau dat iemand weet die ook gewoon de tickets verkoopt van Island Connection?
9 jaar geleden
·
#17820
Onze jongens zijn 9 en (bijna) 8 als we in Maleisië zijn.
Ik ging ook uit van de veronderstelling dat er maar 1 mogelijkheid is om de overtocht naar Tioman te maken. Ik had ook tickets gezien voor 100 euros voor 4 personen. Dus ik sluit me aan bij de vorige post qua vragen.
Ik had idd begrepen dat er tijdig een schema wordt verstuurd, maar ik had gewoon graag een idee gehad van hoe het er 'normaal' gezien aan toe gaat.
9 jaar geleden
·
#17821
tiomanferry.com verdient goed aan het afleveren van tickets aan mensen die denken dat ze bij de ferrymaatschappij boeken... Er is een draadje over bij tripadvisor http://www.tripadvisor.co.nz/Attraction ... ml#REVIEWS.
9 jaar geleden
·
#17822
Ik meld me ook even aan voor de Hollandse weken.

We vliegen 2 juli naar Bangkok... blijven een paar dagen en vliegen door naar Myanmar.
Daar verspijkeren we een dag of 10 en dan hebben we nog een dag of 9 over.
We vliegen terug vanaf Kuala Lumpur en ik heb maar half een idee wat we gaan doen met die laatste dagen.

Tioman? Taman Negara? Daar denk ik over na... (we zijn eerder in Maleisie en Sarawak geweest en dit is nog wat we niet gezien hebben)

Wij vliegen 25 juli terug.
9 jaar geleden
·
#17823
Tweede week juli tot tweede week augustus.

Ivm einde Ramadan vliegen we eerst door naar Koh Tao om te duiken en daarna vliegen we Koh Samui - Penang. Daarna zien we wel.

Wij hadden niks vooraf geboekt richting Tiiman, maar zorgden dat we er op tijd waren. Wel weer een aantal jaar geleden. Veilige boot wel, dicht en zo, voor zover dat je dat echt kunt vaststellen.
8 jaar geleden
·
#17824
Ons resort in Tioman, Bagus Place, adviseerde ons onze boottickets bij Tiomanferry.com te boeken. Toen we ze mailden dat kaartjes daar wat duurder zijn dan bij die andere site, antwoordde ze dat die andere site wel goedkoop is maar niet zo’n beste reputatie heeft. Omdat we liever het zekere voor het onzekere nemen, kochten we onze kaartjes bij Tiomanferry.com.

Naderhand bleek dit een goede zet, want al onze mailtjes werden vlot beantwoord en ze hielden ons precies op de hoogte van de vertrektijden.

Overigens is de bootdienst zelf ok, zij het dat het voor de kids vrij koud was in de cabine, dus als tip zou ik zeggen: neem een dekentje o.i.d. mee.
8 jaar geleden
·
#17825
We gaan dit jaar ook naar Tioman.... op de weg heen pakken we Legoland Maleisie mee.... leek me wel geinig.
8 jaar geleden
·
#17826
@adventuregirl

Ook wij mogen dit van de zomer niet overslaan van onze 2 knullen ;-)
Als je planning als vastligt voor je bezoek aan het park kan je overwegen de kaarten on-line via de officiële website te kopen. De korting loopt dan op tot max 20% bij 21 dagen vooraf te boeken.
8 jaar geleden
·
#17827
Had ik gezien... gaan we zeker doen.

(het is lullig dat het legoland hotel zo bizar duur is).
8 jaar geleden
·
#17828
Inderdaad, Legoland Hotel is echt bizar duur. Wel heel leuk dus jammer.
Waarschijnlijk is de doelgroep families uit Singapore en is dit niet voor de locals.....
8 jaar geleden
·
#17829
Vandaag nog een promo voor Legoland.
50% korting op de 2e ticket. Kom je net iets goedkoper uit als de 20% vroegboek korting.
http://www.legoland.com.my/en/Tickets/P ... The-Price/
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!