maandag 13 oktober 2014
  32 Replies
  11.8K Visits
  Subscribe
We zitten er aan te denken om zomer 2015 naar Sri Lanka te gaan, 23 juli heen, 21 augustus terug. Heb nu tickets gevonden met emirates voor 2.660 voor ons vieren (2 kinderen), 665 per tickets dus. Leek me een behoorlijk goede prijs. Nu het aloude dilemma, nu boeken of wachten met de hoop dat de prijs nog zakt.
Kans lijkt me niet zo groot, wat denken jullie?
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#16958
Ik zoek via skycanner.. ticketprijzen gaan inderdaad hard omhoog.
Zelf heb ik voor Maleisie een maand geleden ook al 300 euro in totaal meer betaald dan nodig was.
Ik zou Dusseldorf open houden, wij hebben daar echt voor een prima prijs mee gevlogen toen we relatief laat boekten.
7 jaar geleden
·
#16957
Zie tot mijn grote schrik dat onze tickets nu alweer €897,00 zijn . Echt bizar. Dus als je een mooie prijs tegenkomt BOEKEN. Maar heb wel een vraagje. Bij welke site boeken jullie je vliegtickets.
7 jaar geleden
·
#16956
Wij konden helaas niet eerder dan december tickets kopen, ivm met vakantieplanning op het werk. Had in november prachtige tickets gevonden €713,00 met qatar. Maar moets nog wachten. In december was dezelfde ticket €840 geworden in twee weken tijd. Voor ons is dusseldorf of frankfurt niet gunstig. Maar wilde niet opgeven en zeker geen €840 voor een ticket betalen. Dus na veel gezoek en gepuzzel heb ik toch een super oplossing gevonden al zeg ik het zelf . Wij vliegen voor iets meer dan €100 pp naar berlijn. Daar hebben we een overnachtig in een ibis budget hotel voor €105. De volgende dag pakken we de hop on hop of bus voor twee uurtjes. Dan lekker lunchen en rond drie uur naar het vliegveld en om kwart over zes vliegen we met qatar met een tussenstop van een uurtje. Terug weer een korte tussenstop en dan hebben we een marge van vijf uur in berlijn . De tickets berlijn-colombo was €618 dus in totaal iets van €720 per ticket . De vakantie één dagje ingekort dus de overnachting in berlijn zit in het hotelbudget van onze drie weken sri lanka. En we pikken een ochtendje en kleine middag berlijn mee. Vind het zelf een superoplossing.
7 jaar geleden
·
#16955
Wij hebben vorig jaar in januari geboekt voor de zomervakantie, vanaf D\dorf met emirates. We hebben toen 550 pp betaald met gunstige vliegtijden (heen weg vertrek 22 uur en korte tussenstop in Dubai), terug vertrek 10 uur s ochtends met ook weer een korte tussenstop in Dubai.
7 jaar geleden
·
#16954
Hoe eerder tickets boeken, hoe beter. in december heb je ze voor 600-700 euro, nu doen ze 850-ish in juli-augustus,als je minder dan 17.30 uur onderweg wilt zijn. En dat vind ik al behoorlijk lang.

https://www.google.nl/flights/#search;f ... ;q=flights
7 jaar geleden
·
#16953
Wij willen volgend jaar zomer naar Sri Lanka. Wat zijn volgens jullie de maanden dat we naar vliegtickets moeten kijken?
Ik zie dat hier 2 gezinnen vanaf Dusseldorf vliegen, is dusseldorf doorgaans goedkoper dan Schiphol?
7 jaar geleden
·
#16952
Ik zie prijzen tussen de 700-800 euro met een beetje leuke vluchttijden.Dat vind ik behoorlijk prijzig!
Rond de 680 is er ook wel maar dan zijn het wel hele lange vluchten.
Ik zie zelfs dat het naar de Malediven vliegen goedkoper is dan naar Sri Lanka, echter de vlucht naar Malediven-Sri Lanka is weer 200 euro pp. Is het het echt waard om naar de Malediven te gaan, is het strand in Sri lanka ook niet mooi?
Wij reizen met 4 personen (2 volw en kids 17-18)
Ik kijk geregeld op de ticket sites naar goedkope tickets, ben benieuwd welk land het uiteindelijk gaat worden. Wij hebben niet zo heel veel wensen: lekker aziatisch eten, redelijk goedkope accommodatie,mooie natuur.
Ik zat er inderdaad ook al aan te denken om alvast wat hotels vast te leggen. Kan ze altijd weer afzeggen.
7 jaar geleden
·
#16951
@ Irma: Wat voor prijzen krijg jij nu? Ben erg nieuwsgierig of sowieso de prijzen in maart hoger zijn. Ik keek nog eens naar mijn tickets van Uganda. Die zijn in totaal 1100 euro duurder geworden!! Ik heb ze behoorlijk lange tijd in de gaten gehouden en ik zie dat ze steeds duurder zijn op de eerste van de maand en dan weer zakken maar deze maand dus niet! Handig om te weten in de toekomst als deze trend voor meer bestemmingen geldt. Januari/februari nog oke maar maart niet meer.

Toch heb ik op forum gelezen dat mensen vorig jaar ook vrij laat nog goedkope tickets naar Azie wisten te bemachtigen. Dus gewoon in de gaten houden en wellicht wat accommodaties reserveren die nog te annuleren zijn als de tickets echt niet meer willen dalen?!?
7 jaar geleden
·
#16950
Bedankt voor jullie reactie. Dat zijn mooie prijzen, wij kunnen niet eerder weg dan 22 juli (3 weken) en ik zie dat dan de tickets op dit moment helaas niet voor zulke mooie prijzen te krijgen zijn.
7 jaar geleden
·
#16949
@Irma: ook wij gaan in juli/augustus naar Sri Lanka. Wij vertrekken met Emirates vanaf Dusseldorf met een tussenstop in Dubai.Wij hebben begin januari €2765 betaalt voor 6 tickets (3 volwassenen en 3 kinderen).

We hebben dus weer een mooie reis in het vooruitzicht!
7 jaar geleden
·
#16948
@Irma: wij hebben in december tickets voor juli gekocht bij Emirates, vanaf Dusseldorf, voor 600,00.

Gr. Enna
7 jaar geleden
·
#16947
In Thailand kan je geen brommer rijden alleen motor, hou er dus rekening mee dat je zonder motor rijbewijs niet verzekerd bent en dat de kist terug naar Nederland na een ongeluk dus ook niet gedekt is. Ik weet niet of ze in Sri lanka brommers hebben.
7 jaar geleden
·
#16946
Hallo,
Ik lees dat er verschillende gezinnen naar Sri Lanka op vakantie gaan. Mag ik vragen wat jullie betaald hebben voor het vliegticket in de zomervakantie?
In Thailand hebben wij brommer gereden, is er iemand die weet of dit in Sri Lanka ook veel gebeurd?
7 jaar geleden
·
#16945
In Negombo kan ik het Morning Star Guesthouse aanraden.. fijn plekje om te beginnen.
Niet heel luxe maar wel een fijne tuin met zwembad om af te koelen.
Ontbijt zit erbij, avondeten op de hoofdweg langs het strand.. genoeg keuze. (en ook leuke keuze).
7 jaar geleden
·
#16944
Hallo adventure girl,
Ik las dat jullie ook de Malediven hebben bezocht vanuit Sri Lanka. Hoe is dat bevallen? Hebben jullie ook een blog bijgehouden waar ik meet kan lezen over jullie ervaringen?
Gr Rachel


Een blog heb ik op papier bijgehouden...maar daar heb jij weer niets aan, en mijn website loop ik vreselijk achter mee.
Wij zijn inderdaad vanuit Sri Lanka naar de Malediven geweest. Bij het boeken van de vliegtickets naar Sri Lanka heb ik daar al rekening mee gehouden door een rondje te boeken inclusief Malediven. Dusseldorf-Abu Dhabi-Colombo en terug Colombo-Male-Abu Dhabi-Dusseldorf.

Ik heb van tevoren meerdere malen contact gehad met het Paradise Beach Resort waar we uiteindelijk hebben overnacht (4 of 5 nachten).
Je zou ook een B&B op Male zelf kunnen boeken alleen weet ik niet of je daar nu veel mee op schiet. Wat je uiteindelijk wil is een paar dagen op een bounty eiland en snorkelen en luieren nietwaar? Wat ik wel aan kan geven is dat vijf nachten misschien aan de royale kant is voor een klein eiland. Vier was genoeg geweest.

Al met al zijn de Malediven kostbaar, maar ik zou het zo weer doen. Ik vond het toch wel erg mooi.
7 jaar geleden
·
#16943
Hoi,

Wij hebben niets betaald daar voor het eten. We weten niet helemaal precies hoe dat kwam, het hotel was toen net nieuw. Wij hadden een aanbieding via booking.com een dag van te voren geboekt. De volgende ochtend met creditcard afgerekend en niets betaald voor het eten. Wel uitgebreid buffet. Wij betaalden toen ongeveer 100€ voor een nacht incl eten.

Kijk anders ook eens naar Sigirya Village. Ook echt superleuk.

Voor de hotels waar wij waren in Sigirya waren grote, zware hekken die dicht gingen als het donker werd ivm de olifanten die daar elke dag langskwamen. Je zag ook de voetsporen. Wij waren met chauffeur en hebben in het hotel gegeten. Wij begrepen een beetje dat je in het donker daar niet meer moet komen.

Geen idee of je buiten de deur kunt eten, wij vonden in Sri Lanka niet echt een restaurantjes cultuur. Maar dat kan ook komen doordat wij met chauffeur gereisd hebben. Voor ontbijt kun je natuurlijk ook altijd een pak bekertjes, houdbare melk en muesli meenemen naar je kamer en daar eten. Dat doen wij nog wel eens als we het ontbijt te duur vinden.

Groetjes Dionne
7 jaar geleden
·
#16942
Dionne, wij hebben Aliya resort ook geboekt. Nu zag ik dat niet alleen het resort boven budget is, maar ook het eten. Ik zie het niet zitten om iedere keer 30,- per persoon voor lunch en daarna 30,- per persoon voor diner te betalen met jonge kinderen die snel klaar zijn met eten. Is er ook een mogelijkheid buiten het hotel te eten? Of is er ook een mogelijkheid a la carte te eten?

Ik zou de hotels waar wij gezeten hebben nog opnoemen. Bij deze:

Negombo- Paradise Holiday Village
Sigiriya- Aliya Resort
Passikudah- Passi Bay
Sigiriya- Sigiriya Village
Kandy- Serene Garden
Nuwara Eliya- Cey Bank Rest
Ella - The View
Tissamaharama- Safarihotel
Mirissa- Silan Mo
Wadduwa- Blue Water hotel

Hotel Negombo zou ik niet per se aanraden. Kamers waren bedompt. Wel ruim. Zwembad was twijfelachtig schoon. Het personeel was wel supervriendelijk en prima eten. Goede locatie, aan de hoofdwg, vlakbij het strand.

Hotel Sigiriya, Aliya, was prachtig. Boven budget maar meer dan waard. Geweldige ligging, uitstekende service en geweldig eten.

Passikudah Bay, hotel was niks. Slechte service en krappe kamers met te weinig handdoeken. Passikudah Bay zelf stelde niets voor. Trincomalee schijnt beter te zijn, maar was vol.

Sigiriya Village was een klein paradijsje. Huisjes in een dorpse setting. Vele prachtige planten en dieren. Twee kolonies apen op het terrein. Heel veel leuke sfeer.

Kandy, prima hotel even buiten de stad. Ook apen in de omgeving van het hotel. Heel leuk personeel en een fijne sfeer.

Nuwara Eliya. Prachtig, authentiek, oud engels hotel. Hemelbedden, krakende vloeren en veel donker hout.

Ella, klein hotel met uitstekende service. Je kunt lopend naar Ella. Uitzicht over de vallei van Ella en de bergen.

Safari- echt prima. Netjes hotel. Goed eten. Als je op safari gaat krijg je een ontbijtpakket mee. En restaurantjes in de buurt.

Mirissa, klein hotel, vlakbij het strand. Ruime kamers en het personeel is echt vriendelijk. Zwembad op het dak. Ligbedjes bij het strand.

Wadduwa. Geweldig, enorm groot hotel. Pal aan het strand. Mega zwembad. Heel erg lekker eten. Dat was een prachtige afsluiting van onze reis.

Groetjes Dionne
8 jaar geleden
·
#16941
Hallo adventure girl,
Ik las dat jullie ook de Malediven hebben bezocht vanuit Sri Lanka. Hoe is dat bevallen? Hebben jullie ook een blog bijgehouden waar ik meet kan lezen over jullie ervaringen?
Gr Rachel
8 jaar geleden
·
#16940
Wij hebben geboekt via Stichting Kansarmen Sri Lanka. Dat is een Nederlandse organisatie die in bejaardenhuizen, dorpen en scholen sanitaire voorzieningen aanlegt. Wij hebben via deze stichting ook kunnen kijken bij een school.

Het geld wat je betaald voor de chauffeur, daar gaat een deel van naar de stichting.

Ze hebben een site

http://www.kansarmensrilanka.nl

Groetjes Dionne
8 jaar geleden
·
#16939
Hoi Dionne,
Ben al driftig aan het lezen in je blog. Erg fijn dat het zo gedetailleerd is. Ik heb wel al een vraagje: hoe heet die stichting waar jullie de gids geboekt hebben?
Gr Rachel
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!