dinsdag 20 maart 2012
  7 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Bah ik kom er niet uit, ohja ik val direct met de deur in huis. Nou ja sommige mensen hier kennen me een beetje....
Wat is het plan, heel kort: Ik wil (en ga) in Mei naar Marokko, ja de kogel is toch door de kerk; zoek ik tickets natuurlijk!

Heb ik via Ryan air een goede prijs gevonden voor ons alle 4, vragen ze 40 euro per koffer!! voor 15 kilo!! (20 kilo kots je 60 euro PER KOFFER). mag ik dan helemaal geen souvenirs meenemen?

Wie weet een andere vliegmaatschappij om mee in Marokko te komen en niet de achterlijke extra toeslagen te moeten betalen?

Via Dusseldorf-Weeze leek het goedkoper, maar dan moet je daar nog naartoe en ik geloof dat de prijzen al zijn opgelopen op mijn data, pech dus.

Wie helpt ons/me??
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#10491
hoi marjan

leuk dat jullie weer plannen hebben, marokko lijkt mij ook erg leuk
volgens mij is ryanair wel het goedkoopst, ze vliegen ook vanaf eindhoven en bremen en je kunt de plaatsen in marokko ook nog varieren.
je mag bij ryanair wel zo handbagage mee volgens mij, en in zo n handzaam rolkoffertje, tien euro bij de action en ze blijven goed, kan best veel
daar kun je er vier van meenemen en dan bijv twee keer 20 kilo er bij boeken, dan ben je volgens mij een heel eind
wil je niet met ryanair of goedkoper zoeken dan zou ik via skyscanner zoeken, of kayak kan ook
bij skyscanner kun je ook per maand zoeken en dan geeft ie per dag aan in een blokje of t een goedkope of dure dag is
succes er mee!

groetjes susan
12 jaar geleden
·
#10492
dankje Susan.
Bah, het was weer een beetje duurder geworden maar we hebben wel geboekt!! 4x Eindhoven-Marrakesh !!
NU tijd voor hotels en uitjes, veel leuker werk, TIPS zijn welkom!!
12 jaar geleden
·
#10493
hoi marjan

wat heb je nu betaald voor de tickets als ik vragen mag? en hoelang gaan jullie?
wil er ook graag een x heen
hoorde kort geleden van een goede goedkope riad in marrakech met grote kamer, gemakkelijk voor vier personen
http://www.riadmedinaazahara.com/
verder had ik zelf al gevonden : Membre n° : 2549067 Annonce n° : 202149 van holiday homes in marrakech (moet je even opzoeken) en die kunnen ook een kampeer expditie naar Tizi 'n Tichka verzorgen
verder lijkt een kookworkshop me leuk daar en.....natuurlijk een hamam
volgens mij is Essouira een leuke strandplaats ongeveer 3 uur met de trein, ook daar kun je met sites als holiday homes een prive huis aan het strand of zo huren, leek mij wel fijn

groetjes susan
12 jaar geleden
·
#10494
Hoi Susan (ea natuurlijk),

We gaan 17 Mei weg en blijven tot 3 Juni. de kinderen hebben vrij gekregen, omdat Jan een briefje had laten ondertekenen dat hij in de zomer niet lang weg kan, (zien we dan wel weer dan hebben we dit binnen!! ;) ) dus 18 dagen incl. reisdag.

De ticketprijzen variëren tussen de 40,99 en de 80,99 per enkele reis, zonder kosten....kortom ik had de duurste (de dag ervoor betaalde ik nog 60,99, maar toen werkte de site niet mee dus nu moest ik 80,99 betalen). Nu zijn we totaal 1110 euro kwijt (+ kosten en 2 koffers(20 en 15 kilo), vliegen we uit Eindhoven dus ook daar moeten we nog parkeren. De vlucht is rechtstreeks en heeft goede vliegtijden dus dat is gunstig. Vanuit Amsterdam kon ik met MarocAir maar die tijden waren ongunstig en 1x overstappen in Casablanca. Kom je om 0:10 aan enzo.

Die riad die je schreef heeft wel mooie kamers en goede prijzen, ik zoek via tripadvisor en kom dan (met goede recensies) toch op 90 of meer euro per nacht uit. Zal ze eens schrijven of ze ook daadwerkelijk dit rekenen, of dat er ineens toeslag voor gerekend wordt. Maar bedankt dus!!

Verder ga ik nu leuke uitjes en hotels elders zoeken en kijken waar en welke auto wel kunnen en willen huren en hoelang enzo. Of openbaar vervoer te doen is....we zullen zien.

Eerst Mayra haar 5e verjaardag morgen vieren (is maandag jarig) en dan snuffel ik weer verder!

Susan bedankt voor je tips, ik heb nog niet eens de highlights bekeken wat we willen doen...dus TIPS zijn nog steeds welkom.
geniet van het mooie voorjaarsweertje!!
12 jaar geleden
·
#10495
Hoi Marjan,

Wij gaan ook weer naar Marokko, maar pas in oktober en we gaan alleen naar Fés (en Meknes). Ook wij vliegen met Ryanair. Ik ben het met je eens dat het belachelijke toeslagen zijn met Ryanair, maar zelfs dan zijn ze nog veruit het goedkoopste!
In 2008 waren wij 3 weken in Marokko en vlogen toen op Marrakech (toen alleen nog vanuit Weeze). Nu kan je idd ook vanuit Eindhoven naar Marrakech, maar weer niet naar Fés, dus wij gaan weer via Weeze.
Ik heb per 2 personen 1 stuks bagage mee van 15 kilo. Die van 20 kilo vind ik veel te duur!
In 2008 hadden we 3 stuks ingecheckte bagage voor 5 personen, nu dus 3 voor 6 personen.

Je zou nog eens op onze site kunnen kijken voor het Marokko verhaal compleet met reports over de guesthouses. Misschien brengt het je op ideeën. In Fés gaan we naar Dar Mia (<!-- w -->http://www.dar-mia.com<!-- w -->;) dat adresje had ik weer van een andere reiziger.
Ik vind Marokko echt een sprookje, zo heel anders dan Azië weer, je zal je gaan verbazen, zeker weten. Het is echt 1001 nacht.
Nu gaan we maar 1 week, in de herfstvakantie omdat we dit jaar 25 jaar getrouwd zijn vieren we dat met een reisje. De vriend van mijn dochter gaat ook mee, dus we zijn met 6.
Ik heb er reuze zin in, Marokko heeft echt ons hart gestolen.....

Lianne
12 jaar geleden
·
#10496
Hoi lianne,
Zo dat kan helpen, wat een leuk verhaal en wat een ontzettend gave foto's hebben jullie gemaakt in Marokko, maar ook elders. Ik herkende de Perhentians (zijn wij afgelopen zomer geweest) en natuurlijk meerdere plekken waar wij ook zijn geweest, het is toch altijd weer grappig om te zoen hoeveel mensen er zijn die deze tik hebben.

Hoe is bij jullie de route ooit ontstaan? Ik heb een beetje moeite met het bedenken van ene route en de afstanden...
Wij vliegen idd wel op 'Marrakesh dus ik moet een route verzinnen die start en eindigden Marrakesh...

Ik kijk altijd op tripadvisor voor tips voor guestouses en hotels, waar doe jij dat? Sommige plekken zijn echt heel tof en neig ik dus ook te boeken! Super!

Ik zal jullie verhaal nog een rustig doorlezen en de overnachtingsplaatsen op schijven en dan kom ookmwel op jullie route. Mijn kinderen zijn trouwens een stuk jonger hoor, de ik kan minder zware uitjes doen gezien het uithoudingsvermogen...Morris is 6,5 en mijn dochter Mayra morgen 5!!

Bedankt voor je reactie en ik kijk uit naar je reactie nu.
Marjan
12 jaar geleden
·
#10497
Hoi,

Wij zijn in 2009 3 weken door Marokko getrokken met onze 3 kids. Ons reisverslag staat nog op de site (Silvan, Chantal, Marijn, Lucas en Joris). Marokko heeft ook ons hart gestolen, een waanzinnig mooi land en heel fijn te bereizen met jonge kinderen. Wat je zeker niet mag missen is Merzouga (zandduinen). Essaouira is een heel leuk dorpje aan de kust, goed te bereiken vanuit Marrakech.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!