donderdag 28 juli 2016
  13 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Wachten we met het boeken van de vliegtickets met vertrek in de Kerstvakantie het beste tot bijv. de werelddeal weken van de KLM (wrs september) of boeken we nu?

Heb meerdere opties die onderzocht worden, maar bijv. € 550 voor retourtje Bangkok (via Kiev, geen lange overstap). Is dat een goede prijs?! Ik heb me nooit in Thailand verdiept, trok ons nooit, dus weet niet of dit goede prijs is.

Of Colombo: € 780 retour (vanaf Brussel)

Wat denken jullie? Doen of wachten tot september?
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21415
Werelddeal klm prijzen gelden vaak niet rond de kerst.
Ons uitgangspunt is, vinden we de prijs de moeite waard in verhouding met vlucht tijden en eventueel overstap. Zo ja, boeken we de ene keer vroeg, de andere keer wat later.
€ 550 ring die tijd is mooie prijs, alleen merk ik dat ik liever andere stad had zitten staan dan Kiev....

Gr Ilse
7 jaar geleden
·
#21416
Bedankt Ilse! Als ze toch niet voor Kerstperiode geldig zijn, dan boeken we nu maar beter dan!

Overstap in Kiev wringt bij mij ook een beetje, maar mijn vriend zegt (en ik denk/hoop terecht); "Er zijn daar dagelijks zoveel vliegbewegingen dat die twee van ons er ook echt wel bij kunnen zonder dat er iets gebeurt."

De vliegtijden zijn voor ons prima en ook de overstaptijd is kort (1,5 uur en 2,5 uur), dus voor die prijs moeten we het dan toch maar doen!
7 jaar geleden
·
#21417
En check!
7 jaar geleden
·
#21418
Wij gaan dit jaar voor het 4e jaar op rij naar Azië in de kerstvakantie, steeds voor 4 weken (het staat er zo wel heel erg hahaha..) Ik boek altijd ruim van tevoren en heb altijd super goede prijzen kunnen vinden. Denk aan 400 euro pp met Qatar en etihad met korte overstap. Dit jaar vliegen we voor 500 euro naar Vietnam. Ik weet niet of je nu nog dit soort prijzen kan boeken. Mijn ervaring is dat de KLM nooit echt goede aanbiedingen heeft. Kijk vooral wat je zelf wil uitgeven en wat acceptabel is voor jullie qua overstap en vluchttijden. En dan dus gewoon boeken als je iets vindt wat voldoet. En laat je niet gek maken. Het kan altijd goedkoper, maar als je boekt weet je tenminste zeker dat je gaat :)
7 jaar geleden
·
#21419
Wat fantastisch dat jullie dat zo kunnen doen!!! Vietnam is ook echt geweldig, heerlijk van genieten!

Ik ben ook best laat nu, dus die € 550 voor retour Bangkok in vergelijking met een evt. hele lage € 400 als je heel vroeg boekt valt me dan nog niet eens zo tegen. Het plan was om naar Australië te vliegen, maar die prijzen waren nu echt niet meer te doen plus de campers van onze keuze waren natuurlijk ook allang verhuurd. Plan B dus!

Inmiddels zijn de tickets in the pocket!!! *stuiter*
7 jaar geleden
·
#21420
Super dat je geboekt hebt! Veel plezier met het plannen maken :). Al idee van de route?

'Klein' nadeel van de kerstvakantie is dat het echt piekseizoen is qua toeristen. De prijzen liggen dus hoger en op tijd hotels boeken is helaas ook nodig (voor de leuke plekjes dan..). Vooral strand accommodatie gaat hard die periode.
7 jaar geleden
·
#21421
Ja, heerlijk gevoel zo'n 'after-booking-high'! ;-)

De route voor Australië had ik grofweg al wel, maar nu dus terug naar de tekentafel.

We vliegen op Bangkok omdat we naar Myanmar willen, maar als we er dan toch zijn willen we de diverse sites in het noorden van Thailand niet overslaan, Myanmar dan dus en evt. ook Laos. Normaal gezien reizen wij op de bonnefooi, maar dat zal nu niet gaan, hele andere aanpak dus. Een andere periode hadden we ook wel gekund, maar nu kunnen we 5 weken van huis ipv 3, max. 4 wat wel zo fijn is!

In de webshop van de LP staat dat er een nieuwe versie voor Myanmar uitkomt in juli 2016, dus daar wacht ik nog maar even op (de huidige is van 2014). En dan aan de slag!

Hebben jullie de route in Vietnam al rond? Gebruiken jullie ov of huren jullie iets?
7 jaar geleden
·
#21422
Myanmar is ook erg mooi. Daar ben ik 2007 nog zonder kinderen geweest. Ook noord Thailand is erg leuk (pai, chiang dao).

Wij zijn de afgelopen jaren steeds naar Thailand en Cambodja geweest. En dan dit jaar Vietnam met een uitstapje naar kep in Cambodja. Ik ben benieuwd. Ben in 2003 in Vietnam geweest en verwacht dat er veel veranderd is. Het midden slaan we over ivm het weer dus we gaan alleen naar het noorden en zuiden.
7 jaar geleden
·
#21423
Wat leuk dat jullie ook naar Myanmar gaan!
7 jaar geleden
·
#21424
Wij vliegen 30 december voor 4,5 week naar Bangkok met Cathay pacific goede vluchttijden voor €1400 voor 3 personen. Wij willen ook naar Myanmar.
7 jaar geleden
·
#21425
Wat leuk dat jullie ook naar Myanmar gaan!


Ja, ga jullie verslagen en tips nog een keer goed doorlezen!

Wij vliegen 30 december voor 4,5 week naar Bangkok met Cathay pacific goede vluchttijden voor €1400 voor 3 personen. Wij willen ook naar Myanmar.


Netjes! Wij willen persé gebruik maken van de eerste week Kerstvakantie en konden dus niet lager komen dan € 1600 voor ons drieën, maar vind dat geen probleem. Maar lekker, zo'n goede maatschappij als die van jullie en dan ook nog goedkoper, heerlijk! Mss komen we elkaar wel tegen!
7 jaar geleden
·
#21426
De LP van Myanmar komt overigens pas juli 2017, heb jaartje scheel gekeken. Nu die van de Rough Guide maar besteld. Al eerder gebruikt voor andere landen, ook hele fijne gidsen!
7 jaar geleden
·
#21427
Wij zijn vorig jaar naar Myanmar geweest... de LP was nog erg goed bruikbaar.

Hoogstens dat het aantal voorzieningen is gestegen. (het wordt er alleen maar makkelijker op).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!