vrijdag 14 december 2012
  4 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Wij hebben de tickets richting Bangkok geboekt inclusief een tweedaagse stopover in Dubai. Maar dan? Door omstandigheden hebben we de kinderen nog niet alles laten zien in Bangkok. Dus daarom vliegen we naar BK.

Wij zijn zelf al een keer in Thailand geweest en later nog een keer met de kinderen. We willen graag nieuwe dingen ontdekken. We zijn nog niet bij de river Kwai geweest (voor de spoorlijn en museum hoef ik niet te gaan, ik twijfel of de omgeving zo spectaculair is), Sukothai zou ik graag willen zien, Isaan hebben we ook nog niet gezien (mooi?) en omgeving Chiang Rai ook nog niet (mooi? heel anders dan CM?). Veel eilanden gezien.

We twijfelen over Laos e/o Cambodja e/o Vietnam. We hebben maar drie weken, en willen minimaal een week strand. Laos trekt me omdat het nog zo leuk authentiek is. Maar is dat nog zo? Wat is handige route? Vietnam: ik hoor vaak dat de bevolking minder vriendelijk is? Cambodja: Angkor Wat staat hoog op mijn lijstje, maar Killing fields niet met kinderen iig.

We hebben meestal leuke lokale, kleinschalige overnachtingsadresjes: schoon, sfeervol, lekker eten en zwembadje is een pre.

Kinderen zijn nu 10, 8 en 4. Zij houden van tempels, bijzondere alledaagse dingen en strand maar de bijzondere dingen (Flight of the Gibbon, Elephant park, overnachten in de woestijn) maakten de reizen tot nu toe af. Wie heeft tips and tricks? Alvast bedankt!

Karin


Met kids: USA, Thailand, Marokko
Zonder kinderen: Thailand, USA, Indonesie, Canada, NY, Mexico, Nepal, Marokko
<!-- w -->http://www.tijmenlune.reismee.nl<!-- w -->
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12233
Naar Cambodia gaan en Angkor Wat zien nu het waarschijnlijk nog te doen is(wordt steeds commercieeler uiteraard en waarschijnlijk is het al naar de klote,was er zelf in 2000)en een week Ko Chang om te beachen.Angkor Wat is nog steeds mijn all time favourite wat betreft tempelruines en ik heb redelijk wat gezien wereldwijd.Sukothai is ok maar ik vond persoonlijk Ayuttahaya indrukwekkender.Wederom in 2000 voor het laatst gezien en toen was de eerste erg gelikt en de laatste minder.Vietnam moet je van houden.Ik vind het persoonlijk niet echt highlights hebben maar ja anderen denken daar anders over.
11 jaar geleden
·
#12234
Lekker, naar Thailand. Overweeg eens of je niet zelf een auto wilt huren in Thailand. dat is ons heel goed bevallen en je hebt er veel vrijheid door.
Ten noorden van Sukothai, ligt Si Satchanalay. Dat vonden wij een heel mooi tempelcomplex en is vele malen minder overlopen dan Sukothai (was ook mooi).

De weg van Chiang Mai naar Sukothai leidde ons door één van de mooiste stukken Thailand.

Verder ligt ons hart toch echt in Vietnam. Het land waar wij kennismaakten als gezin met Azië.
Voorals het noorden vonden wij zeer bijzonder. En dat de mensen er niet aardig zouden zijn? Wij hebben er niets van gemerkt. Wel van het feit dat het noorden geslotener is dan het zuiden, maar eigenlijk vonden wij het noorden het meest geweldig (tot aan Hoi An). Hoi An is een toeristisch, maar zeer leuke en relaxte plek om te zijn.

Ook Ninh Binh vonden wij bijzonder en Ba Be en Quan Lan waren onze absolute hoogtepunten in Vietnam.

Veel succes bij de te maken keuzes.
11 jaar geleden
·
#12235
Wij hebben een aantla reizen gemaakt in Thailand. In 2009 zijn we met de kids 3 1/2 week naar thailand en cambodja gegaan. Waarbij we begonnen op Koh Chang en eindigden op Koh Chang omdat we daar een vriend hebben wonen. Maar logischer is om vanaf bangkok te starten en van daaruit naar Siem Reap. Hieronder vind je de link naar onze blog, met daarop de reisverslagen en reisroute. Misschien heb je er wat aan.
Succes!
11 jaar geleden
·
#12236
helaas vonden wij de high lights in Cambodja anno 2012 inderdaad zoals Laurens beschrijft. Laos volden wij nu nog puur, ik zou daar dus snel naar toe gaan voordat het een 2e cambodja wordt!
Vietnam ook helemaal gaaf, ook erg goed met strand te combineren! Wij vonden de mensen wel heel vriendelijk.

Zelf houden wij niet van grote afstanden in relatief kleine tijd, maar kiezen valt inderdaad niet altijd mee...

Groetjes saskia
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!