vrijdag 17 augustus 2018
  14 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Net terug van de vakantie en alweer nieuwe ideeën voor een volgende vakantie. Denk eraan om volgende zomer naar Indonesië te gaan. Ben benieuwd waar ik aan moet denken wat betreft de kosten voor vliegtickets (heb er vijf nodig...). Lees dat er verschillende forum leden naar Indonesië zijn gegaan deze zomer. Wat hebben jullie betaald voor een vliegticket? Aanraders om rekening mee te houden met boeken?
Waardeer dit bericht:
3 jaar geleden
·
#29714
Op dit moment is het niet heel gunstig om te boeken alhoewel begin juli nu wel goed geprijsd is. Waarschijnlijk gaan de ticketprijzen vanaf half december weer naar beneden, denk dat weinig mensen dan boeken ivm de dure feestdagen, dit is tot ongeveer half tot eind januari het geval.
3 jaar geleden
·
#29699
Lekker dat je geboekt hebt! Ik heb ze ook in de gaten gehouden omdat ik weer een combi met Australië wilde. Eind september stonden ze een tijdje op 600 euro pp. Vliegen vanaf Dusseldorf met Etihad.
Ik heb uiteindelijk niet geboekt omdat mijn plannen voor Australië toch te veel geld ging kosten. Wij gaan nu naar Sri Lanka voor minder en ook met Etihad vanaf Düsseldorf.
3 jaar geleden
·
#29698
Nou, eindelijk na jaren Bali op het lijstje, tickets geboekt. Ik houd de prijzen al maanden in de gaten en zag bij Cheaptickets met Thai Airways een goede prijs voor €775. 2 stops maar goed te doen en gunstige vliegtijden. Maar onder de €700 ben ik het niet tegengekomen. Wel apart dat je dezelfde vlucht via Thai Airways op de eigen site voor €1050 geboekt kan worden.

Voorpret is in ieder geval begonnen!
5 jaar geleden
·
#27966
Wat hierboven gezegd wordt. Wij zijn een paar jaar geleden op Bangkok gevlogen en vervolgens met AirAsia door naar Indonesië. Dan heb je meteen veel meer (goedkopere) opties.
Overigens zou ik een tussenstop niet per se als iets negatief zien. Zeker toen de kinderen klein waren, was het echt een pluspunt. Toch als die tussenstop ook echt ergens halverwege is (midden-oosten). Even rondlopen in een rustig hoekje van de luchthaven achter een ballon of zo... kan echt wel helpen.
5 jaar geleden
·
#27965
Ik weet niet wanneer je precies wil gaan in de zomervakantie maar het zou moeten lukken voor zo'n €600/€700 pp.
Tis zoals hierboven aangegeven staat ook zeker de moeite om uit te wijken naar een ander vliegveld, dit kan dus ook Dusseldorf, Keulen of Brussel zijn. Ben ook flexibel met je data en het scheelt vaak ook als je op Java, Kuala Lumpur of Singapore vliegt. Ik weet niet waar je in Indonesië wil trouwen maar een vlucht van bijv Jakarta naar Bali kost haast niks met Airasia. Het zoeken naar tickets doe je op Skyscanner en momondo.
Zorg dat je, je ticket voor begin januari geboekt hebt daarna schieten de prijzen giga omhoog! Suc6
5 jaar geleden
·
#27964
Hebben jullie nog tips voor de tickets?
Bv wanneer te boeken etc.

Wij gaan misschien trouwen in Indonesië volgend jaar zomer en met in totaal 16 tickets tikt het bedrag wel aan.
We zijn gebonden aan de zomervakantie. Nu heb ik al wat zitten kijken, maar ik kom op veel hogere bedragen uit, dan de hier genoemde prijzen. Voor een rechtstreekse vlucht kom ik op ongeveer 1000-1100 euro pp uit. Als je meerdere tussenstops hebt en >21 uur onderweg bent lukt het wel iets goedkoper. We reizen met kleine kinderen, dus we willen het liefst zo kort mogelijk vliegen. Rechtstreeks of via Jakarta heeft onze voorkeur.
Ik heb wel een app geïnstalleerd die je kan adviseren over je ticket, wat de kans is dat de prijs verder stijgt of daalt en wanneer het handig is te boeken. Deze app heet Hopper. Heeft iemand hier ervaring mee? Op dit moment zegt hij dat de prijs nog 190 euro zal dalen tot 22 februari en dat je nu beter nog niet kunt boeken.
5 jaar geleden
·
#27963
Klopt wat je zegt dhans, wij vonden het voor dit jaar leuk en goedkoop omdat we toch nog ergens een weekend Londen hadden willen plannen dit jaar omdat onze jongste daar als enige binnen ons gezin nog nooit was geweest. Nu hebben we dat gezien dus een volgende x zou ik nu niet meteen weer via Londen gaan zoeken, qua kosten hebben we er toch echt nog wel wat op gewonnen.

We vlogen vanaf Eindhoven naar Stansted €121,96 incl alles
We zijn door mijn vader afgezet in Eindhoven, half uurtje rijden vanaf hier, dus gratis.
3 overnachtingen in Londen totaal €306
De bus van national express van Stansted naar ons hotel retour €42
En de trein retour van ons hotel, dichtbij Paddington station, naar Heathrow €80
En de vlucht terug naar Eindhoven €162,20 incl alles

In totaal dus €712,16
We hebben verder eigenlijk alleen maar gratis dingen bezocht en niet duur gegeten, eten moeten we overal.

Op het moment dat ik de tickets ging boeken, begin januari, koste ze vanuit Nederland, België en Duitsland ongeveer €700 tot €750 pp, totaal dus €2800 tot €3000, nu betaalde we €1920+€712,16=€2632,16 en we hebben ook meteen Londen voor de jongste af kunnen strepen.

Mocht het nou zo zijn dat we de volgende x vanuit een andere "grote" stad, die we nog niet gezien hebben, zouden kunnen vertrekken dan zou ik het wel weer doen hoor als het verschil zo groot is.
Je moet het op deze manier ook als onderdeel van je reis zien, dus niet alleen als heen en terug weg anders is het echt een gedoe.
5 jaar geleden
·
#27962
Daarnaast heb ik de indruk dat ik gewoon niet zo goed kan zoeken als anderen hier of het niet handig genoeg aanpak ofzo...... Als ik soms prijzen lees vraag ik me af hoe mensen dat voor elkaar krijgen.
We vlogen heen direct met Garuda naar Jakarta, terug Denpaser-Jakarta-Amsterdam.
"Onze" vlucht heb ik trouwens in de gaten gehouden, die werd niet goedkoper na boeking.


Nette prijs in het hoogseizoen, zeker voor een directe vlucht.

Kijk naar de prijs voor de totale vakantie en vraag je af of je voor een paar honderd euro echt eerst met Ryan Air naar Londen wilt vliegen, dan naar een ander vliegveld met alle risico's van dien en dan nog twee keer een tussenstop? Als het antwoord ja is, vooral doen, maar anders....
5 jaar geleden
·
#27961
Heb hier niet exact paraat uit mn hoofd maar wij betaalde dit jaar (veel) meer. Iets van 2700 voor drie
Wij betalen meestal wel meer dan de goede prijzen die ik op het forum voorbij zie komen. Dit komt deels omdat wij weinig flexibel zijn qua luchthaven, data, geen lange overstappen etc. willen en ook nog kritisch zijn voor tijden (bvk nachtvlucht). Daarnaast heb ik de indruk dat ik gewoon niet zo goed kan zoeken als anderen hier of het niet handig genoeg aanpak ofzo...... Als ik soms prijzen lees vraag ik me af hoe mensen dat voor elkaar krijgen.
We vlogen heen direct met Garuda naar Jakarta, terug Denpaser-Jakarta-Amsterdam.
"Onze" vlucht heb ik trouwens in de gaten gehouden, die werd niet goedkoper na boeking.
5 jaar geleden
·
#27960
We vlogen met Garuda dus een prima maatschappij, ik zou het zo weer doen maar Londen vond ik een tegenvaller op alle fronten dus dat zou ik zo kort mogelijk doen.
5 jaar geleden
·
#27959
480 euro is idd een goede prijs! Maar ook de prijs van Garuda klinkt goed. Zou mooi zijn als ik voor deze prijs tickets kan bemachtigen. Nog even wachten tot 1 sept begreep ik.
5 jaar geleden
·
#27958
480 in het hoogseizoen? Welheel erg goede prijs.

Met een fatsoenlijke maatschappij is in het hoogzeizoen alles onder de 700 euro voor een volwassene niet slecht.
5 jaar geleden
·
#27957
Wij vlogen dit jaar van Londen naar Denpasar voor €480 pp, komt er natuurlijk nog wel een retourtje Londen bij.
5 jaar geleden
·
#27956
In zomer van 2017 vlogen wij via Jakarta naar Singapore met Garuda Indonesie.

Totaalpijs was €638 per volwassenen en €542 voor de kinderen onder 12 jaar.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!