donderdag 11 november 2010
  10 Replies
  3.7K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Onze reis is helemaal gepland, we vertrekken op 2 januari voor een half jaar. Maar nu heeft mijn schoonvader te horen gekregen dat hij 'niet lang' meer te leven heeft. Hij heeft al vijftien jaar prostaatkanker, en toen we aan het reisplan begonnen, wist mijn vriend al dat het een aflopende zaak was (maar niet of het nog een half jaar of drie jaar zou duren).

Schoonvader wil zelf absoluut niet dat wij voor hem thuisblijven. Mij lijkt het gek (als het mijn vader zou zijn) om weg te gaan in de wetenschap dat 'ons' half jaar waarschijnlijk zijn laatste half jaar zal zijn. En vriend twijfelt.

Hoe kijken jullie hier tegenaan?

Groetjes,
Denise
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8199
Ik zou niet gaan of mijn reis inkorten. Kun je de reis verzetten?

Moeilijk! Sterkte met de beslissing.
13 jaar geleden
·
#8200
Wat een moeilijke situatie moet dit zijn voor jullie...
Ik vind dat het er helemaal aan ligt wat voor band dat jullie hebben met (schoon)vader. Als jullie heel erg close zijn dan kan ik me voorstellen dat je overweegt om thuis te blijven.
Bedank wel, ook voor specialisten blijft het moeilijk om een levensverwachting te geven. Is het een optie om toch te gaan, goed contact te onderhouden met het thuisfront en om dan evt naar huis te als jullie horen dat het echt snelachteruit begint te gaan met (schoon)vader??

Sterkte met deze bijna onmenselijke beslissing.

Groetjes Maartje
13 jaar geleden
·
#8201
Amai moeilijke beslissing!
Moest mijn (schoon) vader niet wil dat je voor hem thuis blijft, zou ik wel vertrekken. Misschien moest hij intussen overleden zijn kan je man nog altijd overvliegen?
Ik zou vertrekken...

Succes met je keuze!

Kelly
13 jaar geleden
·
#8202
Fijn dat jullie zo meeleven. We neigen naar gewoon gaan en terugkomen als het nodig is. Mijn vriend en zijn vader gaan dat half jaar toch niet op elkaars lip zitten om maar zo veel mogelijk nog bij elkaar te zijn (zijn niet zo heel close). Maar een heel fijn gevoel hebben we niet meer bij deze reis...
13 jaar geleden
·
#8203
Beetje late reactie, maar zie je bericht nu pas/ Allereerst wil ik jullie veel sterkte wensen, een moeilijke situatie. Wij waren dit jaar in Frankrijk en kregen te maken met het onverwachts overlijden van mijn moeder. Zij was weliswaar ziek, maar niet levensbedreigend en daarom waren wij gewoon gegaan. Toen wij daar twee dagen waren werden we gebeld dat zij een lichte hartaanval had gehad maar dat het weer goed ging. Ik heb haar toen gesproken en zij wilde beslist niet dat bwe terugkwamen ook omdat ze wist hoe hard wij de vakantie nodig hadden. Ook de dokter zei dat het in principe onder controle was. Dus niet want twee dagen later overleed ze alsnog. Ik heb uiteindelijk besloten om in Frankrijk te blijven. Mijn moeder zou het goed gevonden hebben, maar de rest er om heen... Dat je schoonvader niet wil dat je thuisblijft is mooi, maar communiceer dat ook met anderen die nauw bij hem betrokken zijn en dat je dus laat weten wat er is besproken met hem en waarom jullie al dan niet gaan. Dan is er ook begrip als jullie gan en zelfs als jullie niet terugkomen (wat een goede reisverzekering overigens wel dekt, zowel de terugreis als de reis weer naar waar je was!). Het is iets unieks wat jullie gaan doen en at mag je niet uit het oog verliezen, maar eens kom je ook weer terug en dan heb je te doen en te leven met familie en vrienden en je wilt natuurlijk niet dat die jullie verwijten gaan maken.
Heel veel succes, heel veel sterkte en een mooie reis toegewenst, wanneer die ook plaats gaat vinden.
Bram
13 jaar geleden
·
#8204
Erg moeilijk! Maar ook ik dacht al lezende tot ik bij je laatste antwoord aankwam dat jullie misschien toch moeten gaan en als hij inderdaad snel slechter wordt eerder terug komen.Mocht dat snel zijn dan moeten jullie dat risico willen nemen en willen jullie dat niet dan moet je echt niet gaan, lijkt me?
Het is gewoon heel moeilijk en vervelend. Erg genoeg weten jullie dat het nu snel afloopt maar zoals boven al gezegd, ook artsen weten het niet altijd en gek genoeg kunnen mensen zoals je schoonvader zelfs nog zo sterk zijn om de tijd tot jullie weer terug zijn te "rekken".Heel veel succes met jullie keuze!
13 jaar geleden
·
#8205
Denise,

Hoe gaat het nu met je schoonvader en met jullie?
HEt lijkt mij een beslissing die je niet 1,2,3, kunt maken en die, als je 'm al maakt ook continu weer kan veranderen. Sterkte

Christel
13 jaar geleden
·
#8206
Hallo allemaal,

Bram en Monique, jullie ook nog bedankt voor jullie reacties en Christel, leuk dat je naar een update vraagt.

We hebben inmiddels besloten om te vertrekken en terug te keren als mijn schoonvader ons nodig heeft of als wij dat zelf nodig vinden. Hij heeft nog altijd nul klachten, dus dat maakt deze beslissing iets gemakkelijker.

We hebben een goede verzekering (van het bedrijf waar mijn vriend zelf werkt ook nog eens), maar op dit moment zouden wij niet eens een geldige reden tot annuleren hebben, aangezien hij niet in het ziekenhuis ligt oid. Overigens zou dit gegeven ons er niet van weerhouden de reis (deels) te annuleren.

Bram, goed dat je zegt dat wij ons besluit goed naar de omgeving moeten communiceren. Maar eigenlijk is er geen omgeving rondom mijn schoonvader... Wel rondom ons en ik merk wel dat de reacties verschillend zijn, van 'dat zou ik nooit kunnen' tot 'goed dat jullie gewoon gaan'. Het is en blijft de beslissing van mijn vriend, ik heb de beslissing geheel aan hem overgelaten en wat hij ook zou beslissen, daarin zou ik meegaan. Het is immers zijn vader.

Voor wie het leuk vindt om ons tijdens onze reis te volgen: http://www.wereldkoters.nl

Groetjes,
Denise
12 jaar geleden
·
#8207
Even een update voor iedereen die zo lief heeft gereageerd op dit topic. Wij hebben nog zes weken te gaan van ons half jaar en met mijn schoonvader gaat het naar omstandigheden nog steeds goed. We hadden nooit gedacht zo ver te komen.
12 jaar geleden
·
#8208
Wat fijn Denise. Nog even lekker genieten!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!