vrijdag 26 september 2008
  8 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Voordat wij op reis gaan willen we de jongens op school laten trakteren. Wij denken aan een kleine thaise of vietnamese traktatie. Of iets lekkers, of iets leuks. Mijn inspiratie komt op dit moment niet verder dan de vietnamese loempia.... Heeft iemand misschien een leuk idee??

Groetjes Chantal
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4476
Hoi Chantal,

Herkenbaar en leuk probleem! Wij hebben onze kinderen destijds op de creche op tropisch fruit laten trakteren. Watermeloen, verse ananas, mango, lychees etc. Misschien kun je nog wel meer bedenken. Dat ging er goed in! Eventueel kun je er nog spiesjes van maken.

Bij terugkomst hadden we ook souvenirs meegenomen voor de kinderen. Van die overbekende houten kikkers waar je met een stokje kikkergeluid mee kunt produceren. In miniformaat, dat wel. En leuke gekleurde lederen olifantjes als sleutelhanger. Viel allemaal goed in de smaak.

Onze kinderen waren trouwens niet weg van Vietnamese loempia's. Die van jou wel?

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4477
Wij hebben de kinderen een keer lemper laten trakteren. Groot succes. Dit jaar gaan we de laatste middag voor onze reis (met hulp van een aantal ouders) batiken. Mijn moeder naait maar liefst 30 knikkerzakken (het is weer knikkertijd bij ons op school...) en deze gaan we dan batiken. Ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
Groeten,
Henrike
15 jaar geleden
·
#4478
Hoi Chantal,

Tja in Thailand zelf is een van de lekkerste tractaties gebakken sprinkhaan en kakkerlak.....daarnaast zijn ze net als vele kids gek van Mc Donalds en Burger King. Denk dat sateetjes van tropisch fruit een leuk idee is Andere suggesties zullen te zoet zijn; banaan in coconut creme, kokoscake.....
Papieren lotusbloemen maken als je erg creatief bent! Deze worden gemaakt bij het Loy Krathong festival in Thailand van bananenblad en drijven met kaarsjes in het water.

groetjes en succes met de tractatie
15 jaar geleden
·
#4479
Hoi Marjolein,

Dank je voor je creatieve reaktie. Onze jongens moeten volgend jaar gewoon weer instromen op school, en ik denk dat ze niet meer erg welkom bij vriendjes thuis als ik hun kinderen gebakken sprinkhaan en kakkerlak ga voeren :) :) :)

Die lotusbloemen vind ik erg leuk, maar hoe maak je die dingen?!?!?!?! (mijn creativiteit komt niet veel verder dan bestellen via internet......)

Dat batikidee vind ik ook erg leuk, maar...... ook niet aan mij besteed vrees ik.... Marijn heeft zijn afscheid op de BSO al gehad, ik heb muffins gemaakt, er een lolly ingestopt, bestrooid met gekleurde hagels en voila..... niets oosters aan, maar ze vonden het erg leuk...... Ik doe dit volgende week dus ook maar voor Joris en Lucas.

Groetjes Chantal
15 jaar geleden
·
#4480
Hi Chantal,

Ook ik laat Kitt trakteren op een Thaise traktatie. Ik denk dat ik Thaise viskoekjes met hem ga maken.
Ik heb ook een heel leuk Thais dessert die er wel spannend uitziet, dus misschien maak ik wel een combinatie.

Ontzettend fijne vakantie gewenst.

Gr,

Chila
15 jaar geleden
·
#4481
Hoi Chila,

Kijk, dat is een leuk idee....Heb je een receptje voor viskoekjes?

gr. Chantal
15 jaar geleden
·
#4482
Hi Chantal,
Ik heb 2 verschillende varianten:

Recept 1
Ingrediënten
4-6 pers
450 g stevige witvisfilet
3 el maizena/rijstebloem
1 el vissaus
1 ei, losgeklopt
15 g verse korianderblaadjes
3 tl rode currypasta
1-2 tl fijngehakte rode chilipeper
100 g sperziebonen, in kleine stukjes
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 1/4 dl olie

1) maal de vis in een keukenmachine fijn, voeg maizena, vissaus, ei, koriander, currypasta en chilipeper toe. meng het tot een gladde massa.
2) doe de vispuree in een kom. meng de boontjes en lente-ui er met de handen door. maak met natte handen platte koekjes van 2 el vispuree
3) verhit de olie op matig vuur in een middelgrote koekenpan met dikke bodem. bak de viskoekjes, ongeveer 4 tegelijk aan beide kanten bruin. uitlekken op keukenpapier

Recept 2: 4 pers
250 g witte visfilet
3 el rode curryasta
2 el vissaus
2 eieren, losgeklopt
3 el maizena
1/4 tl natriumbicarbonaat
6 bergamotblaadjes of basilicum, in smalle reepjes
7,5 dl frituurolie

meng de vis met alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde massa.
vorm koekjes van 3 cm dik en 5 cm doorsnee
verhit de olie tot 160 graden en frituur de koekjes goudbruin

Zelf kies ik recept 1, het onderdeel natriumbicarbonaat (E 500) ken ik zelf eigenlijk niet, weet niet zo goed waarvoor het is, maar even gegoogled en als toevoeging is het een E nummer.
Uiteraard kun je op deze receptjes zelf jouw eigen variant maken. Persoonlijk lijkt receptje 2 mij te pittig, maar ook dat kun je uiteraard naar eigen inzicht invullen.
Ik laat de stukjes chili in recept 1 weg. Mijn zoontje vindt pittige dingen prima (er is zeker een grens!) maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

Persoonlijk vind ik dit wel leuk om uit te delen; wij brengen onze kids graag in contact met andere gebruiken, eetgewoonten ed en ook al wordt het niet door iedereen in zijn klas gewaardeerd, we hebben in ieder geval een traditioneel thais hapje voor hun klaargemaakt. Uiteraard wel makkelijk te zeggen met 2 mannetjes die werkelijk alles eten en daadwerkelijk lekker vinden.

Chantal, wij hebben al even contact gehad dat wij ws. rond dezelfde tijd in hetzelfde gebied zitten. Waarom hebben jullie voor Ko Chang gekozen en niet voor Ko Mak of Ko Kut? Wij vinden het blijkbaar een lastige keuze en zijn er dus ook nog niet uit. Daarnaast heeft Ko Chang zoveel accommodatie dat ook wij daar de bomen niet door het bos zien. Hoe is dat bij jullie gegaan?
15 jaar geleden
·
#4483
Hoi Chila,

Wij hebben de vorige keer dat we in Thailand waren Koh Chang 'gemist'. Dat was een eiland dat wel in onze gedachten was, maar waar we niet aan toe gekomen zijn. Die staat dus deze keer zeker op ons lijstje. Koh Mak en Koh Kut zullen ongetwijfeld ook heel mooi zijn, maar je moet kiezen. Ik heb het idee dat die laatste 2 ook wat lastiger te bereiken zijn, maar of dat zo is weet ik niet. Wellicht stoppen we daar toch even.

Wat accomodatie betreft, er is idd veel aanbod. Surfend op internet zijn we toevallig op de site van Siam bay gekomen. Dat zag er goed uit en hebben we geboekt. Nu moet ik toegeven dat ik niet heel uitgebreid alle opties altijd naast elkaar ga leggen en mezelf gek maken met wat nu het beste is. Als het goed is, is het goed :) Dus, geen weloverwogen keuze, gewoon de eerste gepikt die er goed uitzag.....

Groetjes Chantal
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!