Hi Chantal,
Ik heb 2 verschillende varianten:
Recept 1
Ingrediënten
4-6 pers
450 g stevige witvisfilet
3 el maizena/rijstebloem
1 el vissaus
1 ei, losgeklopt
15 g verse korianderblaadjes
3 tl rode currypasta
1-2 tl fijngehakte rode chilipeper
100 g sperziebonen, in kleine stukjes
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 1/4 dl olie
1) maal de vis in een keukenmachine fijn, voeg maizena, vissaus, ei, koriander, currypasta en chilipeper toe. meng het tot een gladde massa.
2) doe de vispuree in een kom. meng de boontjes en lente-ui er met de handen door. maak met natte handen platte koekjes van 2 el vispuree
3) verhit de olie op matig vuur in een middelgrote koekenpan met dikke bodem. bak de viskoekjes, ongeveer 4 tegelijk aan beide kanten bruin. uitlekken op keukenpapier
Recept 2: 4 pers
250 g witte visfilet
3 el rode curryasta
2 el vissaus
2 eieren, losgeklopt
3 el maizena
1/4 tl natriumbicarbonaat
6 bergamotblaadjes of basilicum, in smalle reepjes
7,5 dl frituurolie
meng de vis met alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde massa.
vorm koekjes van 3 cm dik en 5 cm doorsnee
verhit de olie tot 160 graden en frituur de koekjes goudbruin
Zelf kies ik recept 1, het onderdeel natriumbicarbonaat (E 500) ken ik zelf eigenlijk niet, weet niet zo goed waarvoor het is, maar even gegoogled en als toevoeging is het een E nummer.
Uiteraard kun je op deze receptjes zelf jouw eigen variant maken. Persoonlijk lijkt receptje 2 mij te pittig, maar ook dat kun je uiteraard naar eigen inzicht invullen.
Ik laat de stukjes chili in recept 1 weg. Mijn zoontje vindt pittige dingen prima (er is zeker een grens!) maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.
Persoonlijk vind ik dit wel leuk om uit te delen; wij brengen onze kids graag in contact met andere gebruiken, eetgewoonten ed en ook al wordt het niet door iedereen in zijn klas gewaardeerd, we hebben in ieder geval een traditioneel thais hapje voor hun klaargemaakt. Uiteraard wel makkelijk te zeggen met 2 mannetjes die werkelijk alles eten en daadwerkelijk lekker vinden.
Chantal, wij hebben al even contact gehad dat wij ws. rond dezelfde tijd in hetzelfde gebied zitten. Waarom hebben jullie voor Ko Chang gekozen en niet voor Ko Mak of Ko Kut? Wij vinden het blijkbaar een lastige keuze en zijn er dus ook nog niet uit. Daarnaast heeft Ko Chang zoveel accommodatie dat ook wij daar de bomen niet door het bos zien. Hoe is dat bij jullie gegaan?