woensdag 20 oktober 2010
  17 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Ik wil graag onze traintickets naar Chiang Mai voor december boeken. Nu lees ik overal goede berichten over http://www.thairailwayticket.com maar deze site staat sinds 1 september 2010 op non-actief. Oftewel daar kunnen we geen tickets boeken.

Via greenwoodtravel kan ik alleen tickets boeken als ik ook andere tours/accomodaties boek,

hebben jullie nog suggesties.
Groetjes Saskia
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8071
Bij ons lukte het ook niet eerder dit jaar, vandaar dat we het via Viengtravel hebben gedaan. Je kunt hen gewoon in het NL mailen via hun website.
Eerder heb ik ook gelezen dat je het ook via Traveller2000 kunt laten boeken. Jaren geleden hebben wij tijdens een rondreis wat bouwstenen door Viengtravel laten regelen en dat was toen ook allemaal in orde! Vandaar dat onze keus nu weer op hen is gevallen.

Groetjes, Diana
13 jaar geleden
·
#8072
Traveller2000 is nu [url:otew8td6]http://www.thailandtrainticket.com[/url:otew8td6] geworden. Daar kan je volgens mij zonder problemen boeken. Zelf heb ik er nog niet geboekt, ga ik wel doen, maar heb wel een paar weken terug email contact gehad. Dat ging heel vlotjes.
13 jaar geleden
·
#8073
Je kan ook hier nog even kijken. http://www.seat61.com/Thailand.htm
13 jaar geleden
·
#8074
Hoi
je kan evt ook een treinkaartje boeken bij mark vn Viengtravel
daar maken ze er volgens mij niet zo'n probleem van
groetjes
13 jaar geleden
·
#8075
Hallo allemaal,

Dankzij de tip hier heb ik geboekt bij http://www.thailandtrainticket.com Dat heette vroeger Traveller2000.

Omdat ik er op de site niet helemaal uitkwam, met een dubbele coupé, of 2 met een tussendeur, een 1-jarige en een zoon van 97cm waar ik wel een bed voor wil boeken, heb ik ze gemaild.

Ik kreeg erg snel een reactie terug, moest nog wat gegevens aanvullen. Betalen via Paypal en de tickets worden bij ons hotel in Kanchanaburi afgeleverd (als alles goed gaat natuurlijk ;-) )

Nog een kleine tip. Boek precies 60 dagen voordat je met de trein wilt reizen. Wij boekten 1 dag later en toen waren de cabines op de tijd dat wij wilden gaan al vol.

Bedankt voor alle reacties,
groetjes Saskia
13 jaar geleden
·
#8076
Wij hebben afgelopen zomer ook via Traveller 2000 geboekt, snelle en duidelijke reacties op onze mail en de treintickets lagen keurig klaar bij aankomst in ons hotel in Bangkok.
13 jaar geleden
·
#8077
Hallo allemaal,

Omdat ik er op de site niet helemaal uitkwam, met een dubbele coupé, of 2 met een tussendeur, een 1-jarige en een zoon van 97cm waar ik wel een bed voor wil boeken, heb ik ze gemaild.



Wat hebben jullie uiteindelijk geboekt? Zijn julle met z'n drieën?
13 jaar geleden
·
#8078
Hé Heufje,

Wij hebben uiteindelijk 2 coupes met een tussendeur. We zijn met z'n vijven en hebben dan 4 bedden. Onze 3 kinderen, 4, 3 en 1 jaar slapen dan in 2 bedden. We zien tzt wel hoe we dat doen . Het kostte ons uiteindelijk 5727 THB.

Groetjes Saskia
13 jaar geleden
·
#8079
Hoi Saskia,

Dat komt helemaal goed! Wij hadden afgelopen zomer ook 2 coupés met tussendeur voor ons vieren (2 stapelbedden). En wij hebben maar 3 bedden gebruikt. Ik sliep nl. met onze jongste zoon van 2 jaar in 1 bed. Dus dat past voor jullie kids makkelijk, met z'n 2-en in 1 bed.

Veel plezier verder met voorbereiden!

Groetjes, Diana
13 jaar geleden
·
#8080
Wij hebben twee jaar geleden ook tickets via Traveller2000 geboekt. Eén van de voordelen van het boeken via hen is ook dat zij voor je in de gaten houden wanneer er geboekt kan worden. Je hoeft dan zelf niet angstvallig op die 60 dagen te letten, dat doen zij wel voor je (-;!
13 jaar geleden
·
#8081
Hallo mensen,

Ook wij willen volgend jaar zomer 2011 treintickets boeken van Ayutthaya naar Chiang Mai. Wat is het verschil tussen 1e en 2e klasse en de coupe met tussendeur is dat in beide klassen aanwezig?

Groet Cathelijne
13 jaar geleden
·
#8082
2e klasse is naar ik mene allemaal bedjes in 1 coupé in de lengterichting.
1e klasse heeft 2-persoonscoupés. Je kunt 2 naast elkaarliggende coupés boeken en de dan de tussendeur openen. Zo heb je voor 4 personen slaapruimte, die met elkaar in verbinding staat.
13 jaar geleden
·
#8083
Klopt, en je hebt in de 1e klasse een privé coupé, zelf regelbare airco, een wastafeltje en een stapelbed.

In de 2e klasse, deel je de coupé met een heleboel andere mensen. Ik weet niet meer of je airco hebt. Je bed kan je dan afschermen met een gordijn.

Wij hebben in allebei geslapen, en geven de voorkeur aan een 1e klasse coupé en nu met kids, wilden we 2 coupés naast elkaar met tussendeur.
Viengtravel (NL reisbureau in Thailand) heeft dit perfect voor ons geregeld en het klopt wat Annemieke zegt, zij houden dan -net als andere reisbureaus- voor je in de gaten wanneer zij het moeten reserveren (dit kan pas vanaf 60 dagen van tevoren). Wel even checken natuurlijk. Helaas hadden wij ontzettend veel kakkerlakken in onze twee 1e klasse coupés met tussendeur..., ze kropen zelfs via de muren omhoog. Ze liepen ook over de gang als je naar het toilet liep, volgens mij was het hele treinstel veroverd door die kakkerlakken... Maar, verder hebben we heel goed geslapen en ook het ontbijt 's ochtends was goed geregeld!
13 jaar geleden
·
#8084
En vinden beide reisbureau's het geen probleem wanneer je alleen een treinticket boekt? Maar eigenlijk zeggen jullie daarmee dat je niet een aantal dagen van te voren een slaapcoupe kunt boeken maar dat dus 3 maanden van te voren moet regelen? Wat zijn de kosten daarvan van BKK naar Chiang Mai, 1e klas? en getverdemme kakkerlakken.. ze zijn ook zo groot in Azie! Jek!
13 jaar geleden
·
#8085
Nee, het was geen probleem om alleen een treinticket te boeken. De 1e klasse coupés met tussendeur zijn wel erg gewild, dus vandaar moet je er soms vroeg bij zijn (wij boekten de coupés eerder dan die 60 dagen en dan houdt zo'n reisbureau die 60 dagen termijn voor je in de gaten). Het zou ook zomaar kunnen, dat je een aantal dagen van tevoren zoiets kunt boeken, maar dat risico wilden wij niet lopen. De kosten van BKK naar Chiangmai weet ik niet, wij gingen van Suratthani naar BKK. Anders vraag je gewoon vrijblijvend bij div. bureaus de prijs op (als je al een datum hebt)?

Ja, het was wel schrikken al die kakkerlakken in onze coupés, ze waren groot, medium en ook mini, maar ik herinner me vooral mega snel... en een heleboel. De koffers bleven dus echt dicht tijdens de treinreis, ik moet er niet aan denken deze levende souvenirs mee naar huis te nemen. Bah!! Maar voor de rest was de treinreis echt super, alleen jammer van die medereizigers. Onze kinderen hebben het er nog over en dan meer over de trein dan over de kakkerlakken, ze vonden het zo leuk om een keer in een trein te slapen!
13 jaar geleden
·
#8086
Yek!! Allemaal kakkerlakken! Kan me voorstellen dat je daar niet blij mee bent. Wij hebben die ervaring gelukkig niet. Ik vond de trein en vooral het toilet juist boven verwachting schoon. Ik ben vroeger een aantal keren op Interrail geweest en het ergste van reizen met nachttreinen vond ik altijd het bezoek 's ochtends aan het toilet. Dat was dan altijd heel erg smerig na zo'n hele nacht gebruik door alle reizigers.
Ik had me nu dus ook weer op het ergste voorbereid. Tot mijn vreugde en verbazing merkte ik dat het toilet (in ieder geval in de eerste klas) de hele nacht door zo'n beetje elke twee uur werd schoon gemaakt, dus ook 's ochtends zag het er nog prima uit. Wel zo prettig, helemaal als je daar met je dochtertje van (toen) drie loopt.
13 jaar geleden
·
#8087
Ja, die ervaring met het (hurk)toilet hadden wij ook. Ik was van tevoren bang dat het toilet erg vies zou zijn 's ochtends, maar het werd goed bijgehouden en er hing 's ochtends zelfs nog steeds genoeg toiletpapier. Blij verrast was ik! Wij hadden wel voor de zekerheid wc-papier meegenomen, maar dus niet nodig gehad (wel voor het pletten van de kakkerlakken ;-)).

Groetjes, Diana
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!