1. Klaas
 2. Uitstapjes
 3. maandag 26 mei 2008
 4.  Abonneer via e-mail
Thailand Omgeving Pattaya, Sriracha Tiger Zoo: http://www.tigerzoo.com/" target="_blank
Bezocht: 13 februari 2008
Entree: 300 Bath, kinderen vanaf 4 jaar 150 Bath

Grote dierentuin met nadruk op shows. Naast de tijgershow onder andere ook een krokodillen en olifantenshow. Door het hoge tempo bleven de kinderen erg geboeid. Extra attractie is de mogelijkheid met een tijger of krokodil op de foto te gaan voor 300 Bath. Daarnaast kun je er krokodillensate eten en producten van krokodillenleer kopen. Ligt op ongeveer 40 km van Pattaya.
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die kinderen meenemen naar de beruchte Sriracha Tiger Zoo in Sriracha! Honden en varkens worden opgesloten in een tijgerkooi en dat moet dan de 'happy family' zijn! Orang oetans die worden geslagen met stokken omdat ze niet willen doen wat hun trainer van hen verwacht. Elke nacht bijten tijgers elkaar dood, omdat ze in kooien leven van 3 bij 3 meter, echter zie je dit niet als toerist! Er worden dagelijks een aantal tijgers geboren, deze worden achter de schermen verzorgd en vervolgens gaan ze naar de 'babycup, waar ze moeten drinken van een zeug of toeristen moeten vermaken om gezellig op de foto te gaan! En vervolgens worden ze verkocht aan iedereen die maar $ 25,000 wil betalen en ze worden als volwassen dieren (per vier) naar China gevlogen, waar rijke 'mannen' de in gevangenschap geboren dieren vrij laten vervolgens afschieten, ja je leest het goed, maar dit is waar. Het is illegaal maar met geld is alles te regelen en te koop! De olifanten worden achter in het park gehouden en flink bewerkt met stokken en stenen, zelf jonge olifantjes die toch veel minderen kunnen hebben dan een oudere stier of koe!
Spookdiertjes die weg zitten te kwijnen omdat ze geen beschutting, voer en water hebben in hun vogelkooitjes, dit staat ook weer achter de schermen. Er worden zeldzame kaaimannen (CITES A) gekweekt, waarmee ze niet mogen handelen en ook niet mogen doden. Maar er worden wel maandelijks honderden eieren achter de schermen bij Sriracha farmgroup uitgebroed, deze jonge kaaimannen worden vetgemest en vervolgens gedood voor hun buikhuid, terwijl dit helemaal niet mag, echter mag dit wel met de Siamese krokodil. En dan te bedenken dat er dagelijk netpythons met afgebonden bekken, jonge orang oetans (zonder moeder), gibbons, hertjes etc... in de brandende zon liggen om dagelijks de duizenden toeristen vermaken met foto's en dan te bedenken dat er ook nog Nederlanders naar deze dierentuin gaan, echt absurd!
Ik adviseer dan ook elke toerist om geen bezoek meer te brengen aan Sriracha Tiger Zoo te Sriracha aangezien je het dierenleed steunt op het moment dat je entreegeld betaald en na binnenkomst op de foto gaat met de dieren of dat je een lunch gebruikt in een van hun restaurants, waar je ook nog Krokodillen satay, testikels, schorpioenen kunt eten en je wilt niet weten hoe het eten word bereid, behalve het krokodillenvlees, deze wordt erg steriel verwerkt in een eigen slachthuis!

STOP het steunen van dierenleed! Boycot deze vreselijke instelling!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Het is vreselijk als er zoiets gebeurd, maar ik denk dat het ook niet de bedoeling is v.d toerist om dat te ondersteunen!
Wel vraag ik me af hoe men aan zulke info. komt, omdat het allemaal achter de schermen gebeurt. Hoe betrouwbaar is de info? Heeft u er zelf gewerkt?
Probeer dan ook evt. iets te regelen met dieren bescherming, dan kan die dat onderzoeken!

Iedereen zal het ermee eens zijn dat zulke praktijken moeten stoppen, maar doe het dan ook via een officieel orgaan! Waarschuwing is op z,n plaats, maar wel op een nette manier.

Gr. Olga
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn met zn 3en (ik, Jos en een andere student) tijdens onze studie voor 2 maanden op stage geweest naar Sriracha Tigerzoo. Hierdoor hadden we veel inzicht in de gang van zaken. Dus hierbij bevestig ik het bovenstaande verhaal van jos. We zijn inmiddels al stappen aan het ondernemen. Wij waren de 1e internationale studenten en wellicht de laatste.
Er zijn ook al primaten weggehaald door Monkey business, tevens is de tigerzoo tijger-leverancier voor diverse andere dierentuinen, zoals de beruchte tigertempel in Thailand.
Een beetje mens kan bij een bezoek aan de website van de zoo al een behoorlijk beeld krijgen van de gang van zaken.
p.s. niet bezoeken!!!!!!

Tamara
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!