dinsdag 30 augustus 2016
  4 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Lieve allemaal,

We hebben een retourtje Bangkok, bijna 5 weken in dec/jan.. Wij zijn nooit in Thailand geweest (het trekt niet), maar nu we er toch zijn omdat we graag naar Myanmar willen gaan we het noorden en centrale gedeelte van Thailand uiteraard niet zomaar overslaan.

Normaal gezien reizen we op de bonnefooi, wij zijn wat je noemt backpackers (hostels, ov etc the works), maar kan dit wel in de Kerstvakantie in Thailand? Of moeten we alles gaan vastleggen? Ik denk aan bestemmingen als Kanchanaburi, Ayutthaya, Sukhothai, Chiang Rai (evt. daar grens over naar Myanmar).
Als we dit aan het eind van onze vakantie plannen, laatste twee weken januari, kan het dan wel op de bonnefooi? (dan dus eerst 3 wkn naar Myanmar)

De eerste drie nachten Bangkok heb ik wel (los vast) geboekt bij zowel Prince Palace hotel waar ik hier enthousiaste verhalen over gelezen heb (€ 155 voor drie nachten, hallo?!) als Four Sons Place, tip van een vriend (€58 voor drie nachten, uiteraard stuk minder luxe).

Ik heb er zo'n hekel aan om ons vast te moeten leggen (muv de aankomst). Boekingen op sites als booking.com kan je natuurlijk kort van te voren nog annuleren, maar ja, als 'alles' verder vol zit... je moet toch ergens slapen... .

En weet iemand hoe dat zit in Myanmar? Kan je daar op de bonnefooi reizen in de Kerstvakantie?

Zijn er mensen met leuke tips voor hostels in Thailand/Myanmar? Het meeste wat ik voorbij zie komen zijn hotels/resorts en dat vinden wij toch minder leuk (gaan niet enkel om de prijzen).
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21957
Kanchanaburi (omgeving Bangkok - 2 uur bus)
- Hotels
VN Guesthouse (op de rivier) http://www.vnguesthouse.net/index.html

Deze staat al op de lijst!
7 jaar geleden
·
#21958
Als het dan chinees nieuwjaar is kan je niet op de bonnefooi want dan zijn er veel chinezen in Myanmar. Anders wel dus check ff de data. Dan nog is het slim om in bagan wel wat te boeken omdat de beste prijs/kwaliteit snel weg zijn.
7 jaar geleden
·
#21959
Ik zou tijdens de feestdagen toch wel iets reserveren. Ook in Azie kan het erg druk zijn.

Daarbij moet je er in Myanmar rekening mee houden dat het tourisme in opkomst is.
Dat heeft ertoe geleid dat het aanbod van touristeren groter is dan het aanbod van hotels.
Dientengevolge heeft dat weer tot best wel wat stevigere prijzen geleid.

Wellicht is tijdig orienteren toch een aanrader omdat anders de leuke plekjes (in ons geval met zwembadje) voor je neus weggekaapt zijn.
Nu zie ik dat je zoekt naar hostels dus zal een zwembad je waarschijnlijk niet al te veel boeien... maar toch is het handig om even tijdig te kijken.
7 jaar geleden
·
#21960
Bedankt dames! Toch echt plannen dus... jammer, maar toch blij dat we straks weer (bijna) vijf weekjes op pad zijn!

Inmiddels heb ik wat hostels geboekt (kan allemaal nog redelijk kort van te voren geannuleerd worden). Ben benieuwd. Wij reizen toch in andere klasse dan de meeste gezinnen hier dus het is even een gok, we zullen het wel zien!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!