vrijdag 08 februari 2013
  62 Replies
  12K Visits
  Subscribe
Dag iedereen

Oorspronkelijk speelden wij met het idee om een wereldreis te maken en er 9 maanden voor uit te trekken, maar al snel kwamen we tot het besluit dat wij dan toch telkens meer zouden willen dus besloten we om om de twee jaar een verre kortere reis te maken. Nu willen we graag eind dit jaar naar Thailand gaan. Afgelopen Kerst brachten we door in Costa Rica via Travelnauts, waar we zeer tevreden over waren, maar nu wil ik graag zelf organiseren omwille van het financiele aspect maar ook omwille van de voorpret :-)

Wat wij in onze gedachten hebben
3 weken
december-januari
3 kids (dan 9, 8 en 5 jaar)
Bangkok (wat's en klongs bezoeken)
Chiang Mai (via nachttrein en verder reizen naar Mae hong Son)
Wil verder ook graag een bezoek brengen aan Sukothai en Phitsanulok
we zouden ook wel enkele dagen willen doorbrengen aan een strand maar weet niet of het persé noodzakelijk is om volleidg naar het zuiden te trekken (Phuket, Krabi) of beter in de buurt van Bangkok te blijven en dan terug naar huis te vliegen.

Zag net vliegtickets via skyscanners voor 3300 euro voor 5 personen. Lijkt dit goed? Hoeveel budget zou ik moeten uittrekken voor deze reis als we ze zelf organiseren?

Alvast bedankt voor suggesties en tips!
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12615
Voor €6000,- moet je volgens mij wel klaar kunnen zijn, meer of minder kan ook, het is maar net wat je allemaal wil zien en doen. De transfers en de tripjes maken het duur, overnachten kan al vanaf €25 of €30 per nacht, maar je kan ook wat luxer overnachten, denk dan aan €75 tot €100. Wij wisselen het altijd wat af. De ticketprijs lijkt me voor de tijd van het jaar wel redelijk, ga niet te kort voor de kerst, dan stijgen de prijzen, en boek zo snel mogelijk.
11 jaar geleden
·
#12616
Hoi,

Leuk om het zelf te plannen, het neemt wat tijd maar het is wel erg leuk om te doen en je erin te verdiepen. De prijs voor 5 personen klinkt wel ok .. kijk ook nog even naar event. overstap tijden. Soms kan een ticket net iets goedkoper zijn, maar zijn de overstaptijden vreselijk.

Route klinkt ook leuk, er is teveel te zien en je moet een keuze maken wat wel en wat niet. Wij gaan van de zomer weer terug naar Thailand en gaan een kleine 4 weken. Onze route lijkt een klein beetje op die van jullie.
We willen na uitrusten in BKK een rondje maken van Phitsanulok-Mae Sot-Mae Sariang-Mae Hong Son-Chiang Mai met de auto. Verder met de nachttrein terug en wij zitten met hetzelfde dilemma van strand.

Aangezien we zelf al veel in het zuiden zijn geweest, dachten we nu Koh Samet en/of Koh Chang uit te proberen. Andere alternatieven in de buurt van Bangkok zijn Hua Hin en Pattaya. Het is goedkoper en sneller om hier naartoe te reizen dan alleen voor 5 dagen naar het zuiden. Het zuiden is echter wel erg mooi, ik hou van echt witte stranden.. de plaatsen die ik net noemde ken ik niet maar hoop dat anderen daar meer info over kunnen geven.

Veel plezier met de voorbereidingen!
Groeten
Merel
11 jaar geleden
·
#12617
Leuk dat jullie eind dit jaar naar Thailand gaan. Wij gaan ook 3 weken in december/januari met 2 kinderen (tegen die tijd 9 en 5 jaar). Afgelopen week tickets geboekt bij Eva air. Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam voor 2700 euro. Wij hebben een budget van zo'n 5000 euro in gedachten.
Nu nog heel lang voorpret in het samenstellen van de reis en deze zal nog wel 100 keer wijzigen.
Jullie ook veel plezier met voorbereiden!

Yvonne
11 jaar geleden
·
#12618
Oh super,
Wij dachten eraan om met de nachttrein naar Chiang Mai te reizen, maar willen ook Sukothai en Phitsanulok bezoeken. Hoe gaat dat dan in zijn werk. Eerst naar ginds per trein of ander vervoer en van daar dan de nachttrein op? We denken er nu aan om in Chiang Mai een vlucht te nemen naar Phuket om toch wat in het zuiden te kunnen doorbrengen.
Elephant Hill is dat iets? Las hier op het forum er wat over...
Tickets staan nu aan 2800 euro voor 5 personen!
11 jaar geleden
·
#12619
Leuk vooruitzicht.

Wij hebben in 2008 bijna dezelfde reis gedaan.

Onze route was toen:
Bangkok, verder met de nachttrein naar Chian Mai, auto gehuurd en "de loop" gereden.
Verder naar Sukothai en Phitsanulok. Hierna het vliegtuig gepakt en via Bangkok naar koh Lanta.

Ik weet dat veel auto verhuurbedrijven de mogelijkheid hebben om op een andere locatie in te leveren bij een minimale huur periode van een dag of 3. Wij hadden toen bij Budget gehuurd.

Wij hebben de loop dus niet uitgereden tot we weer in Chiang Mai waren, maar direct door naar Phitsanulok. Vanuit daar Sukothai bezocht (wat wij echt prachtig vonden).
Hierdoor best wel tijd uitgespaard en toch veel kunnen zien in de 3 weken. Vonden het ook goed te doen in die tijd. Wij kozen ervoor om op 1 dag wat langer te rijden en hierdoor wat meer tijd op een locatie door te brengen.

De reis via Bangkok naar Krabi vonden wij trouwens prima te doen. Vetrokken om een uurtje of 10:00 in de ochtend en zaten eind van de middag aan het strand. Koh Lanta was maar een 2 uurtjes per auto.

Als we het nu nogmaals zouden doen zouden wij Phitsanulok overslaan. Vonden Sukothai veel meer de moeite.

De prijs voor de tickets lijken mij zeker niet verkeerd. Voor die prijs zal ik gewoon boeken. Misschien kan het nog iets goedkoper maar dan loopt je het risico dat er straks misschien geen betere prijzen meer zijn of langskomen.

Wij rekenen 125 euro per persoon. Dat is dan alles exclusief internationale vluchten. Maar dus inclusief binnenlandse vlucht, trein, hotel en eten. Dat gaat makkelijk en dan zitten wij nog 3 nachten in Singapore wat een behoorlijk dure stad is. (Veel duurder als thailand)

Veel success.
11 jaar geleden
·
#12620
Ik zou die vlucht gelijk boeken, dat is echt niet te duur. Let wel even op dat je niet uren bij een tussenstop stil staat, ik zou max 4 uur doen, dat is lang genoeg maar nog goed te doen.
11 jaar geleden
·
#12621
@ mtouw, waar reken je €125 pp voor, toch niet pp per dag? Dat zou met zijn vieren €500 per dag zijn, dat is nogal!
Wij zijn ongeveer €150 met zijn vieren per dag kwijt, incl alles, zonder vlucht dan, en dit is vrij ruim genomen.
11 jaar geleden
·
#12622
Wij willen die vlucht graag onmiddellijk boeken maar onze visa heeft een limiet van 2500 euro per maand op dit moment en met gewone bankkapitaal gaat dat ook niet :-( heb al bij mijn ouders geïnformeerd maar bij hen ook een lagere limiet... Maandag naar de bank telefoneren en t verhogen. Pffff en hopen dat ze niet stijgen hè.
11 jaar geleden
·
#12623
Geboekt via 2 Visa rekeningen (mijn papa), mijn man met zoontje op één kaart geboekt en mezelf met de twee dochters op de andere en nu hopen dat wij toch bij elkaar kunnen zitten.
2755.2 euro in totaal :-) We vliegen van Brussel-Bangkok op 23/12/2013 en komen terug Bangkok-Brussel op 14/1/2014
Super! Nu kan het plannen beginnen!
Overstaptijd valt ook goed mee (3.5u).

Grtjs en alvast bedankt!
11 jaar geleden
·
#12624
Dat is een mooie prijs, zeker voor deze periode. Wat je ook zou kunnen doen, de volgende keer dan natuurlijk, is geld van je gewone rekening op je creditcard storten, dan is het saldo toch hoger.
Het begin is in iedergeval gemaakt, nu plannen maar!
Misschien nog een tip voor de feestdagen, veel hotels rekenen een extra hoge toeslag voor een verplicht kerst of nieuwjaarsdiner, of je er nu wel of geen gebruik van maakt ze rekenen het toch, hou hier rekening mee bij het boeken, volgens mij rekent het oriental kwai niets extra"s.
Veel plezier met de voorbereiding.
11 jaar geleden
·
#12625
Dank je wel voor de tips!

Nog aantal hotels die je ons kan aanraden? Oh maar zie nu dat er al een topic is met allerlei hotelsuggesties, dus ga daar eens verder lezen.

Ik zit wel met een vraagje mbt het bezoeken van Sukothai ... Dan zouden we dus niet met de nachttrein vanuit Ayutthaya naar Chiang Mai kunnen gezien dit op de route ligt. Hoe best het vervoer tussen bestemmingen regelen? Vb van Bangkok naar Kanchanaburi => openbaar vervoer? taxi? bus?
Ik dacht nu om bijvoorbeeld onmiddellijk door te reizen naar Kanchanaburi (afhankelijk van de beschikbaarheid in Oriental Kwai Resort), dan naar Ayutthaya en dan verder door... Ik heb dus niet echt onmiddellijk een idee hoe het transport te zien.
Dan in Chiang Mai, wil de Mae Hong Son loop ook doen, maar kan je zelf een auto rijden en besturen of moet je er eentje met chauffeur nemen?

We komen aan op 24/12
4 dagen Bangkok (of Bangkok op het einde als we eerder in Oriental Kwai terechtkunnen)
4 dagen Kanchanaburi
1 dag Auytthaya
1 dag Sukothai
1 dag Phitsanulok
3 dagen Chiang Mai
2 dagen Mae Hong Son
1 dag Chiang Mai en dan een vlucht naar Phuket
Phuket/Krabi/Koh Samui ... wat aan te raden?
Dan vlucht Phuket naar Bangkok en op 14/1 terug naar brussel.

Kan dit zo?
Grtjs en bedankt!
11 jaar geleden
·
#12626
@fam moerkens
Ja 125 Euro/dag/familie. :-) Niet PP. Dat dekt met gemak onze binnenlandse vlieg&treintickets, overnachtingen en eten.
Zitten nu op een gemiddelde van 85 Euro. Hier komen nog wel entre kosten bij, maar die 125 Euro gaat zeker lukken.

@fijn
Ik zal wel even checken dat de CC houder bij de maatschappij waar jullie geboekt hebben niet hoeft mee te reizen.
Soms vragen zij dit (heb gevlogen met maatschappijen die het wel eisen en ook die het niet uitmaakt)
Hebben er overigens in ons geval nooit om gevraagd.
11 jaar geleden
·
#12627
Betreffende de autohuur.

Je kan gewoon zelf sturen. Chauffeur regelen kan natuurlijk maar vonden wij niet nodig. En is wel lekker alleen met de familie.
Even opletten om Chiang Mai uit te komen maar daarna rustige wegen gehad.
Ik zal wel niet in het donker rijden.

Wij hadden trouwens het eigen risico afgekocht. Was toen niet duur en bij het inleveren hebben ze de auto niet eens nagekeken. Was toch verzekerd zeiden ze!
Konden lekker vlot door het liegtuig ophalen.

2 dagen voor de loop vinden wij wel kort.
Hebben het zelf in 3 dagen gedaan en zouden dat toch wel als minimum beschouwen.
11 jaar geleden
·
#12628
Dank je voor de reactie, heb het nog nooit meegemaakt eigenlijk. Mijn man boekt regelmatig vliegtickets voor mij (al met verschillende maatschappijen) of andere personen en nog nooit navraag over gehad. We moesten gisteren ook de namen van de reizigers ingeven voor de betaling en er stond nergens een melding ivm CC houder.

Ok dan gaan we zelf rijden, ook al gereden in de VS, Costa Rica en dat verliep allemaal prima (op een fikse boete van 700 dollar na in Costa Rica vorige maand na)...

Denk er ook aan om de loop dan in drie dagen op zijn minst te doen.

Grtjs
11 jaar geleden
·
#12629
Eerste accommodatie geboekt: Oriental Kwai - na het lezen van de lovende commentaren hier. Communicatie met de dame verliep enorm goed en vlot en nu kunnen we weer verder plannen he.

Ik denk dat wij Phitsanulok links laten liggen en zo een dagje winnen.

Voorlopig ziet mijn planning er zo uit
23 reis bxl - bkk (1 stop)
24 aankomst bkk (middag)
25 bkk
26 bkk
27 bkk => kanchanaburi (denk minivan geregeld vanuit Oriental Kwai)
28 kanchanaburi
29 kanchanaburi
30 kanchanaburi
31 kanchanaburi => Ayuttaya (denk per minivan geregeld vanuit Oriental Kwai)
1 Ayattaya => Sukothai (trein?)
2 Sukothai
3 Sukothai = > Chiang Mai (trein?)
4 Chiang Mai
5 Chiang Mai
6 Chiang Mai
7 Mae Hong Son loop (auto huren hiervoor)
8 Mae Hong Son loop
9 Mae Hong Son loop
10 Mae Hong Son loop => Chiang Mai => vlucht naar Krabi/Phuket/Koh Samui
11 Krabi/Phuket/Koh Samui
12 Krabi/Phuket/Koh Samui
13 Krabi/Phuket/Koh Samui =>vlucht naar Bangkok (denk in de ochtend)
14 BKK => Brussel

Is dit haalbaar?
Hoe ziet de Mae Hong Son loop er juist uit? Waar overnachten? Welke plaatsen te bezoeken dan?

Wij zijn geen echte strandmensen maar willen toch "iets" meepikken van het zuiden. Welk van deze drie plaatsen is het best aan te raden? 2.5 dag genoeg hiervoor?

Alvast bedankt voor de informatie en tips!
11 jaar geleden
·
#12630
Veel plezier met de voorbereidingen!
Wat eiland betreft denk ik dat Koh Samui een fijne optie is, veel over gelezen maar uiteindelijk hebben we toch gekozen voor Phuket ( Surin Beach ) omdat we vanuit Phuket ook terugvliegen naar Brussel. Met een tussenstop in Kuala Lumpur.
In Chiang Mai verblijven we bij Liam's Sudok Mai op aarnraden via dit forum. Het contact verloopt heel hartelijk trouwens. En voor de prijs van 40 euro per nacht vind ik het zeker wel ok. Vanuit Chiang Mai vliegen we met Air Asia rechtstreeks naar Phuket. Als ik me niet vergis doet Nok Air een tussenstop in Bangkok.
In Bangkok logeren we in het Lamphu Tree House.

Voor het budget rekenen we op 100 euro per dag met twee volwassenen en een baby. Wat we uiteindelijk gespendeerd hebben aan eten en uitstapjes weet ik binnen anderhalve maand te vertellen.

Alvast veel plezier met de voorbereidingen en het puzzelen!
Wij vertrekken binnen 2weken!

Groetjes Nina
11 jaar geleden
·
#12631
Als je de minivan van Bangkok naar Kanchanaburi hebt geregeld bij het oriental kwai resort, dan is het erg leuk om tijdens deze rit een tussenstop te maken bij de drijvende markt, de chauffeur blijft dan bij jullie spullen. Wij hebben dit 2 jaar geleden gedaan en dit was een leuke afwisseling tijdens deze rit, je kan dit gewoon aangeven in een mailtje naar Evelien, zij geeft het dan door aan de chauffeur, het koste ons toen 500 of 600 THB extra.
Wat het strand betreft, ik zou aan de kant van Phuket blijven of evt dichterbij Bangkok, bijv Hua hin, Koh samet enz.
Omdat jezelf al aangeeft dat jullie niet zo'n strand mensen zijn zou het zonde van de tijd en het geld zijn om vanuit Phuket helemaal naar de andere kant per taxi oid te reizen, toch een rit van 6/7 uur, met de trein naar Surat thani is ook een heel aangaan voor 2/3 dagen strand, ik zou het in ieder geval dichter bij huis houden als je niet van plan bent om verder nog iets in het zuiden te ondernemen.

Ik vind 2,5 dagen in het zuiden zelf wel weinig, als je de mogelijkheid hebt om er langer te zijn dan zou het bijv wel zo kunnen.
Vlucht naar Phuket, 2 nachten Khao sok nature park, door naar Surat thani naar bijv de apenschool voor 1 nacht en dan door naar Koh samui.
Uiteindelijk bijv weer vanuit Surat thani met de nachttrein terug naar Bangkok.
Wil je toch liever vliegen, vertrek dan vanuit Surat thani en niet vanuit Koh samui, dit is veel duurder.
11 jaar geleden
·
#12632
In de periode dat jullie reizen is de westkust het beste. Volgens de statistieken is de kans op regen op Samui dan veel groter...
11 jaar geleden
·
#12633
Alvast bedankt voor de vele informatie.

We staan al weer wat stapjes verder, een aantal accommodaties zijn geboekt, alsook de binnenvluchten met Air Asia. Was wel verrast dat er al zoveel accommodaties die hier vermeld werden volzet waren ... vooral die in BKK.

Mijn man wil toch graag even naar het zuiden dus we gaan drie dagen naar Phuket, vliegen van Chiang Mai naar Phuket en dan van Phuket naar BKK.

Grtjs
11 jaar geleden
·
#12634
Ziet er leuk uit.
Is denk ik ook goed haalbaar wat tijd betreft.

Ben het met de rest eens dat je best iets van Phuket eg kan boeken.
Dan heb je toch strand en verlies je niet teveel tijd met reizen.

Wat betreft de loop. Ik heb thuis nog de "map pack" van toen wij deze gereden hebben.
Kregen deze toen van de autoverhuurder. Deze is behoorlijk gedetailleerd in de routebeschrijving.
Ook staan er overnachtingstips en bezienswaardigheden in.
Verder nog een ANWB wegenkaart van Thailand. Ik wil je ze wel lenen.
Als je mij een PB stuurt mailen ik ze wel. Wel snel want wij vertrekken zondag ;-)

Heb je trouwens overwogen om Bangkok en Kanchanburi om te draaien?
(eventueel op de terugweg de floating market.)
Kan je een beetje wennen aan het klimaat, herstellen van de jet lag en uitrusten van de reis.
Ik lees dat meerdere ouders op dit forum het zo gedaan hadden en volgens mij beviel dit wel.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!