vrijdag 26 december 2014
  5 Replies
  2.3K Visits
  Subscribe
Hoi iedereen,
de kogel is door de kerk, onze vlucht is geboekt: wij gaan in de zomer naar Thailand en Maleisië met onze zoon die dan 18 maanden is en onze dochter van 5. Ik ben 8 jaar geleden al eens in Thailand geweest, maar een verre reis met onze kinds erbij is de allereerste keer. Ik heb een voorlopige planning opgesteld, wat denken jullie hiervan?
30/6 21.40u AMS-BKK via Dubai met Emirates
1/7 18.10u aankomst Bangkok
2/7 Bangkok
3/7 Bangkok
4/7 met de trein naar Kanchanaburi
5/7 Elephants World
6/7 Erawan falls
7/7 Death Railway + brug
8/7 terug naar BKK, daar binnenvlucht naar Chiang Mai
9/7 fietstocht + koken
10/7 dagtocht/kennismaking bergvolken
11/7 vlucht Chiang Mai - Kuala Lumpur
12/7 Petronas Towers
13/7 F1-circuit
14/7 binnenspeeltuin
15/7 binnenvlucht naar Kota Baru, daar per boot naar Perhentians
16/7 Perhentians
17/7 Perhentians
18/7 Perhentians
19/7 vlucht Kota Baru - Kuala Lumpur SZB en ineens Kuala Lumpur KUL-Bangkok (dan hebben we maar 1 reisdag)
20/7 Siam Waterpark
21/7 Kidzania
22/7 9.55u terugvlucht

Hebben jullie tips of opmerkingen? Shoot!

Daarnaast zoek ik nog leuke adresjes voor Chiang Mai en Kuala Lumpur, iemand?

Alvast bedankt!

Evelien
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17420
Ik ben drie keer in Thailand geweest en 1 keer in Maleisie. Wat wil je precies weten? Ik vind Thailand leuker en gemoedelijker dan Maleisie. Ik vind het een beetje zonde dat je naar de Perhentians vliegt voor een mooi strand. Ze hebben een heel mooi strand (Turtle Beach) maar de rest van het eiland vond ik niet zo heel leuk. De accommodatie is niet geweldig, bevolking vond ik niet zo heel erg leuk, eten kan beter, Thailand is 10 x kindvriendelijker. Ik zou liever naar een Thais eilandje gaan. Maar dat is misschien ook persoonlijk. Ik zou ook iets meer de omgeving van Chiang Mai bekijken. Ik vond Chiang Dao Nest helemaal geweldig. Ook of juist ook met jullie kinderen (onze dochter was toen 20 maanden).
Je hebt in mijn ogen veel lange reisdagen. Vliegen naar Kota Bahru - taxi (bijna 2 uur) en dan nog met de boot: daar ben je een lange dag mee bezig. Kanachaburi en dan terug naar BKK en dan met vliegtuig naar Chiang Mai is ook een dag. En van Perhentians naar Kota Bahru en dan vliegen naar BKK en dan naar KUL: een hele lange dag. En een tip: Kota Bahru is echt een hele vervelende stad. Probeer daar zo kort mogelijk te blijven...
9 jaar geleden
·
#17421
Leuk dat jullie gaan!

Ik kan alleen tips geven over Maleisie. Als je naar Kuala Lumpur gaat en je gaat de petronas towers bekijken, neem dan zwemkleding mee voor de kids. Er is daar een enorme speeltuin inclusief zwembad voor de kinderen. Die van ons vonden het fantastisch!

Als je in de buurt van het vliegveld en het circuit wilt verblijven, dan is Rumah Putih echt een aanrader.

Op de perhentians zaten wij bij Coral View. Snorkelen vanaf het strand. En 100m verderop een prachtig wit zandstrand bij het perhentians Resort. Wij vinden het fantastisch!

Bij het doorvliegen naar Bangkok via Kuala Lumpur, moet je goed kijken op/ vanaf welk vliegveld je vliegt. De beide vliegvelden liggen een stuk uit elkaar. (Subang en Klia1 en 2).

Heel veel plezier met de voorbereiding!
9 jaar geleden
·
#17422
Ik vind dat je wel erg veel vliegt voor de tijd die je hebt dat maakt dat je nauwelijks vrijheid ter plekke hebt. Ik zou hier zelf niet voor kiezen. Ik snap je hele vlucht naar maleisie niet helemaal er is in Thailand genoeg te doen en ook mooie eilanden. Maar als je echt graag naar KL wil dan is het prima. Ik ben geen fan van chiang mai dus persoonlijk zou ik daar dan niet naar toe gaan zeker niet als je 2 dagen moet reizen om er te komen en er dan twee dagen bent.

Ergens moet je iets schrappen vanwege te veel vluchten. Als ik een suggestie zou doen (er vanuit gaande dat je heel graag naar KL wil) dan chiang mai schrappen en in plaats daarvan overland naar kota bahru onderweg stoppen in een van de nationale parken in thailand plus ergans anders stoppen waar je een kookcursus kan doen (kan bijna overal in thailand). Dan KL aan het einde doen en vanaf daar naar bangkok. Dat scheelt je 3 vluchten minder.
9 jaar geleden
·
#17423
Ik sluit me aan bij Tikva. Volgens mij plan je jezelf helemaal vast in heel pittig schema. Als ik het zie ben ik bang dat het voor de kids wel heel pittig is.
Als je minder zou vliegen en een of twee locaties zou schappen kun je overal net wat langer blijven. Dit geeft ruimte om je plannen eventueel ter plekke aan te passsen en/of in te spelen op de kids (of gewoon even niks te doen).
Persoonlijk vind ik dat je ook best veel dagen in de grote stad bent met zowel BKK als KL maar dat is een keuze...
In KL is een leuk stadspark met o.m. een vogel- en vlindertuin wat voor de kids leuk is. Persoonlijk zou ik niet gaan voor een binnenspeeltuin, die heb je thuis ook, maargoed ook dat is een keuze....

Suggestie: reis op dag twee door naar Kanchanabury. Is een iets rustiger omgeving om te acclimatiseren dan Bangkok. Plak evt. aan het einde de dagen aan je tijd in BKK zodat je er gewoon oom langer aaneengesloten bent.

Succes met de overwegingen!
9 jaar geleden
·
#17424
Wij verbleven in 2011 in het Royal Bintang hotel, kwalitatief een geweldig hotel! In Chiang Mai sliepen wij in 'The Imperial Mae Ping Hotel', qua budget iets duurder (37,50 per nacht), maar dat mag ook weleens.

Ik vind je reisschema best wel zwaar eigenlijk, vooral ben je veel tijd kwijt aan reizen. Wij hadden de taxi genomen naar Kanchanaburi (25 euro), als je dit doet dan ben je al iets minder met je koffers aan het sjouwen, je wordt immers voor de deur opgehaald en afgezet. Taxi's in Kanchanaburi zijn bij het hotel erg duur (Felix River Kwai Resort), maar als je het aan een chauffeur op straat vraagt brengt hij je voor dezelfde prijs als de heenweg.

Probeer gewoon op tijd je rust te pakken, zeker voor de kinderen is dat echt belangrijk, anders kom je straks opgebrand terug in Nederland ipv verbrand ;-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!