vrijdag 19 mei 2017
  21 Replies
  7.5K Visits
  Subscribe
Deze zomer gaan wij 4 weken rondreizen door Thailand met onze 3 kinderen (6 jaar, 4 jaar en 23 maanden).
Nu waren wij advies aan het inwinnen en kregen wij het advies geen inentingen (hep a vaccin tekort, rest hebben we al), maar wel malaria-tabletten.
Voor ons als ouders en de oudste alleen nood-behandeling. Voor de jongste 2 malarone junior.
Wij hadden Thailand echter uitgekozen als bestemming omdat malaria daar nauwelijks voorkomt of vergis ik me daarin?
Ik wil natuurlijk echt niet dat de kinderen malaria krijgen, maar ze 4 weken volstoppen met medicatie als dit onnodig is lijkt me ook niet de bedoeling.
Iemand tips of ervaring?

P.s. Ik heb nog steeds contact met de arts, dus de uiteindelijke medische beslissing wordt met arts genomen ;)
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24192
Het is voor het eerst dat ik hoor dat je voor Thailand malariatabletten zou moeten slikken...

Wij hebben er bewust voor gekozen om de eerste jaren met de kinderen alleen naar gebieden te gaan waar slikken van malariatabletten niet nodig is (waaronder Thailand). Voor een dergelijk land krijg je normaliter wel het advies om goed te smeren... (ook overdag tegen dengue mug).

Welke arts hebben jullie geraadpleegd? Wij gaan meestal naar Meditel en zijn tevreden over hun advies. Maar dit kan per kantoor verschillen...
6 jaar geleden
·
#24193
Ik ken alleen deze malariakaart van Thailand: http://www.vaccinatiesopreis.nl/malaria ... -thailand/
6 jaar geleden
·
#24194
Maar als ik verder google kom ik nu ook deze kaart tegen: http://www.vaccinatiesopreis.nl/malaria-thailand/

Daar zie ik dus idd 'alleen noodbehandeling' voor het eerst op een kaartje staan. Maar dit geldt ook voor andere landen.

Brazilie moest je voor het Amazone gebied altijd malariatabletten slikken. Maar ook daar zie ik nu alleen maar voor grote delen 'alleen noodbehandeling' staan en nergens meer dat je malariatabletten moet slikken!!!

Dit komt wel overeen met wat ik tijdje terug heb gelezen over malaria. Dat het steeds meer onder controle is en dat voor Azie/Zuid-Amerika de richtlijnen zouden veranderen.

Yes, ook Suriname tegenwoordig grotendeels geen malariatabletten slikken!!! Komen weer allerlei nieuwe mogelijkheden dus!
6 jaar geleden
·
#24195
Wow jongens ook voor Borneo wordt nu alleen nog maar noodmedicatie geadviseerd!!!
6 jaar geleden
·
#24196
Maar om even terug te komen op Thailand... er wordt nu noodmedicatie geadviseerd voor de gebieden waarvoor eerst alleen stond 'muggenwering nodig'.

En ik snap dat als er aangeraden wordt 'noodmedicatie' dat ze voor de jongsten een uitzondering maken en hen bij voorbaat pillen willen laten slikken (omdat alleen handelen als je het hebt, kennelijk te riskant is voor kleintjes). Maar ik zou wel even heel goed vragen of er echt veranderingen zijn of dat dit nieuwe richtlijnen zijn waarbij Thailand toevallig ook onder 'noodmedicatie' staat wat kennelijk automatisch betekent dat de jongsten onder ons zouden moeten slikken....
6 jaar geleden
·
#24197
Wij hebben advies ingewonnen bij thuisvaccinatie.nl
Dit advies is er pas sinds 1 april 2017, dus is ook echt heel recent.
Wij reizen in Thailand veel in het paarse gebied, omdat wij vooral de natuurparken willen bezoeken.

En idd, wij wilden juist naar een land waar malaria niet zo'n issue is en nu dus ineens een ander advies.

Weten jullie of hiervoor de kleintjes ook voor de zekerheid medicatie kregen?

Ik zal de arts eens vragen idd of dit nieuwe richtlijnen zijn uit noodzaak en hoe groot het risico nu eigenlijk is.
6 jaar geleden
·
#24198
Ik dacht het niet maar weet dat niet zeker. Onze kinderen waren toen we die kant op gingen al boven de 5 jaar.

Iemand anders met hele jonge kinderen (rond 1) ervaring??
6 jaar geleden
·
#24199
Ik heb dit inderdaad al meer gehoord, is een nieuw advies.
Persoonlijk heb ik de indruk dat er toch ergens iemands zakken gevuld moeten worden....
Als ik nu met de kids naar Thailand zou gaan dan zou ik ze niet meenemen, je kan zowieso toch niet op eigenhoutje aan je noodmedicatie beginnen dus je zal altijd langs een arts moeten die gaat bepalen of je wel malaria hebt. Mocht dit dan het geval zijn dan krijg ik daar toch ook gewoon die pillen?
6 jaar geleden
·
#24200
Wat ik ook raar vind, bij ons zijn deze medicijnen, en ook entingen, meeverzekerd. Ik denk dat dit bij veel mensen het geval is maar nu worden er ondertussen op allerlei forums malariapillen verhandeld, lijkt me ook niet gezond, daarbij zul je zien dat deze medicijnen straks weer door de patiënt zelf betaald moeten worden omdat het toch niet ging zoals ze verwacht hadden. Ik heb er geen prettig gevoel bij!
6 jaar geleden
·
#24201
Hoi,

Mag ik vragen wat jullie uiteindelijk hebben gedaan? Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor onze reis naar Thailand, Australie en Bali en ons wordt inderdaad ook aangeraden om onze kinderen (2 en 4 jaar) malarone te geven. In 2014 waren we ook in Thailand (met onze dochter van toen 1,5 jaar) en toen was dit advies er nog niet.

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Groeten,
Martine
6 jaar geleden
·
#24202
http://www.vaccinatiesopreis.nl/malaria-thailand/

Je zou een noodbehandeling moeten meenemen, afh van waar je precies heen gaat.
6 jaar geleden
·
#24203
Dank voor je reactie! Voor kleine kinderen wordt de noodbehandeling afgeraden en een gewone kuur aangeraden. Ik reis voor m’n werk regelmatig naar malaria gebieden en slik dan ook malarone, zou de kinderen die zooi liever niet geven...

We blijven voor het grootste deel boven Bangkok, weg bij het malaria gebied. Maar we wilden een paar dagen in de buurt van Hua Hin (iets zuidelijker) verblijven, net niet in het malaria/noodbehandeling gebied. Maar daar twijfelen we nu dus over aangezien het echt net op de grens ligt...
6 jaar geleden
·
#24204
Wij hebben het nog nooit gedaan omdat het niet nodig was, ik vraag me eerlijk gezegd wel af in hoeverre het nu wel echt nodig is..... Afgezien daarvan zijn wij prima verzekerd en krijgen we het toch allemaal betaald door de verzekering dus ik zou het waarschijnlijk wel meenemen. Dat is dan ook wel gelijk het punt waar het bij mij steekt, wie wordt hier nu beter van? Volgens mij de malaria verstrekker, de apotheek en de ggd of een andere instantie...... uiteindelijk gooien wij het na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum gewoon weer de prullenbak in, toch zonde! Zeker als je, je bedenkt dat het dus in veel landen niet voldoende op voorraad is.
Misschien is het een idee om het aan het eind van je reis ergens te doneren (?)
6 jaar geleden
·
#24205
Wat bizar dat dit zo gewijzigd is. Wij reisden in 2013 met een peuter en in 2016 met peuter & kleuter door Thailand en er werd aangegeven dat malaria tabletten absoluut niet nodig zijn.

In het gebied onder Hua Hin (gaan jullie naar Sam Roi Yot? Supermooi!!!) komen wel veel muggen voor, maar sprayen met een lokaal gekocht muggenmiddel volstond. Nauwelijks geprikt daar, terwijl ik in andere vakanties vaak helemaal vol zat.

Even op de site van de WHO kijken en het lijkt erop dat malaria alleen maar minder voorkomt in Thailand. Krijg ook het gevoel dat er ergens wat voorraad junior-malarone opgemaakt moet worden.
http://www.who.int/malaria/publications ... tha_en.pdf
6 jaar geleden
·
#24206
Ja we gaan idd naar Sam Yoi Rot, toen we in 2014 in Thailand waren met onze dochter van destijds 1,5 was het advies heel anders. Vind het maar apart. Ik vraag denk ik toch nog ergens anders een second opinion aan - dus niet bij de GGD...
6 jaar geleden
·
#24207
Ik denk niet dat het advies zal wijzigen.....krijg je het vergoed of moet je het zelf betalen?
5 jaar geleden
·
#24208
Wij zijn [url=https://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=3&t=4203:1lijn3pz]nog steeds op zoek naar een eerste Aziatische reisbestemming[/url:1lijn3pz]. Mikken op maart/april 2019. Onze kleine man is dan 1,5jaar. We dachten in Thailand een goede bestemming te vinden, daar werkelijk ieder gezin met jonge kinderen hun Aziatische avonturen daar lijkt te starten... Slikken van malariatabletten willen we echter voorkomen, maar willen eigenlijk wel een aantal nationale parken bezoeken die in de
‘paarse zones’ liggen.

Iemand nog recente ervaringen met betrekking tot malaria(gebieden) in Thailand en kleine kinderen in aanvulling op wat er in dit topic al geschreven is?
5 jaar geleden
·
#24209
Ik denk dat Dengue een groter risico is in Thailand en sowieso in bijna alle Aziatische landen.
5 jaar geleden
·
#29079
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig wat hier uiteindelijk uitgekomen is... Heeft de jongste Malarone junior moeten slikken?
Wij gaan nl as zomer ook met onze kinderen voor het eerst naar Thailand en de jongste is 4 jaar.

Ook ben ik benieuwd welk vaccinatiecentrum jullie aanbevelen. Ik overweeg dit jaar eens een keer naar het tropencentrum in het Erasmus te gaan of in het AMC (maakt vanuit Utrecht eigenlijk niet zo gek veel uit). Iemand ervaring?? Krijg je daar ook alleen een verpleegkundige te spreken of is er ook een tropenarts die zich er mee bemoeid?
Ik heb nl het idee dat de GGD en thuisvaccinaties je vaak alles willen "verkopen"... Maar ik weet ook dat er mensen zijn die zweren bij thuisvaccinaties. Bij ons kwam er 2 jaar geleden een student die net geslaagd was voor Basis arts. Ze kon wel vaccineren ;) maar weinig tot geen advies/ervaring.

Mijn jongste heeft Downsyndroom en kan mogelijk anders reageren op vaccinaties. (vaccinatie kan minder goed werken) Verpleegkundige op reizigersspreekuur stelde wel de vraag of wij weten of hij goed beschermd is. Dat weten we niet... Maar er werd verder ook geen bloedonderzoek voorgesteld. En de kinderarts vindt dit een expertise van een vaccinatiecentrum omdat dit juist hun vakgebied is. Om een lang verhaal kort te maken... ik zoek dus een goede voorlichting waar evt een tropenarts aan zijn jas getrokken kan worden.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen!!!

Groetjes Mirtje
5 jaar geleden
·
#29080
Voor zo ver ik weet krijg je alleen een noodpakket voor de malaria, en die heb je niet nodig dus als je het vergoed krijgt zou ik het gewoon aannemen en anders zelf daarin een keuze maken.
Wij zijn afgelopen jaar naar Flores geweest en hebben ook een noodpakketje meegenomen, niet nodig gehad en het is nog houdbaar tot augustus 2020 dus we kunnen ze nog gebruiken neem ik aan tijdens een volgende reis.
Het advies van de arts was in eerste instantie wel eerst een arts op de plaats van bestemming raadplegen maar omdat we daar in the middle of nowhere zaten konden we gewoon de medicatie innemen als we het niet vertrouwde.

Ik denk niet dat het heel erg veel verschil maakt waar je naartoe gaat voor je vaccinatie advies, volgens mij zijn alle richtlijnen zo ongeveer wel hetzelfde voor Thailand, je zou het zelfs nog bij je eigen huisarts kunnen vragen, heb ik afgelopen jaar ook gedaan bij een huisarts in de buurt, onze eigen huisarts deed geen reisvaccinaties.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!