maandag 06 juni 2011
  4 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Een leuke dagtrip vanuit Bangkok, een echte aanrader onder het motto "getting there is half the fun..."

De trip start bij Wong Wian Yai Railway station en gaat met een boemeltreintje over een enkel spoortje, dwars door dorpjes en rijstvelden en onderbroken door een oversteek met een pontje, naar Samut Songhkram. De markt van Samut Songhkram bevindt zich letterlijk op het spoor. Zodra de trein er luid toeterend aankomt, worden alle kraampjes opgeklapt. De marktwaar wordt van het spoor afgehaald om, zodra de trein voorbij, hup weer teruggeplaatst te worden. Bizar!

Op youtube hadden wij een filmpje van dit tafereel gezien en het bleek een van de highlights van onze vakantie. Voor een stap-voor-stap routebeschrijving, zie de Lonely Planet of de Rough Guide (vrees niet voor massa-toerisme, wij waren vorig jaar juli de enige witneuzen op het traject...).

groet,
Helma
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9142
@Jan: nee hoor, je hoeft van tevoren niets te boeken. Met de skytrain kun je vlakbij het startpunt Wong Wian Yai Railway station komen. Vervolgens is het een kwestie van treinkaartjes kopen en instappen... Het wijst zich allemaal vanzelf. Het is wel verstandig 's ochtends vroeg weg te gaan, dan heb je onderweg alle tijd en hoef je je niet te haasten. Vlak bij het eindpunt in Samut Songhkram kun je de minibus terug nemen naar Bangkok. Je kunt ook doorreizen naar Amphawa en daar overnachten.
Als je zoon inderdaad zo'n treinfanaat is, zou ik op het laatste traject vóór in de trein gaan zitten. Je kunt gewoon bij de machinist gaan staan en door het voorste raampje naar buiten kijken. Onze zoon mocht bij de machinist op schoot de trein het station binnen "sturen". Een geweldige ervaring voor hem.

@ Danielle: bij het eindpunt heb ik geloof ik geen taxi's gezien. Geen idee of doorreizen naar Kanchanaburi mogelijk is.

Helma
12 jaar geleden
·
#9140
Hoi Helma,

Is het ook mogelijk om deze trein vanuit Bangkok te nemen en om dan vanaf het eindpunt met de taxi door te reizen naar Kanchanaburi ( oriëntal kwai resort), of is dit gigantisch om?

Groetjes,
Danielle
12 jaar geleden
·
#9141
Klinkt geweldig en omdat onze zoon een echte treinenfanaat is lijkt me dit een leuk uitstapje.
Heb je dit via een lokale agency geregeld?

Jan
12 jaar geleden
·
#9139
Hoi Helma,

Lijkt me inderdaad leuk! We gaan eens kijken of we het kunnen vinden!

Groetjes Saskia
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!