zondag 27 juli 2014
  8 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

Wij twijfelen over welke bestemming in ZO Azië we willen gaan bereizen. We willen januari 2014 vertrekken voor 3-4 weken met 3 kids. (Tweeling van 4 en kleintje van nog net geen 2).
We zijn geen ervaren backpackers maar hebben met zijn 2en wel Thailand doorgetrokken van noord->zuid (met Thai air asia ;)) ook zijn we 6 jaar geleden getrouwd op Bali (ubud) dus we twijfelen wel enorm of het 1 van deze twee bestemmingen moet worden (iemand andere tips?)
Thailand heeft als voordeel dat het enorm groot is en we eigenlijk alleen de west kant gezien hebben (chiang rai/mai, bangkok, khao lak, Phuket, phi phi Islands, krabi/railay) maar door de bomen het bos ook niet goed kan zien, waar dan nu naar toe, we willen wel een beetje reizen maar eigenlijk Max 3-5 bestemmingen van elk een dag of 5 ongeveer met goed verblijf met zwembad en genoeg te zien/doen op niet al te lange reisafstand. Hoe kiezen jullie hotel/huis/appartement om te overnachten? Zonder kids vonden wij het niet erg om een beetje rond te kijken en te hoppen na een nacht of 2 maar met kids zien we daar toch wel beetje tegen op.
Bali trekt ons omdat we daar getrouwd zijn, willen we graag aan de kids laten zien. Is relatief klein eiland met veel mooie villa's voor redelijke prijzen beschikbaar. Privé taxi vervoer voor de tempels en andere mooie plekken ook voor weinig. Nadeel ervan is dat het een eiland blijft dus is het interessant genoeg voor 3-4 weken? En met de huur van een huis zit je toch wel afgesloten en heb je minder/geen contact met locals/andere reislustige mensen.

Ik hoor graag van jullie!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16197
Als ik zo je verhaal lees heb je zelf al een duidelijk beeld van de voor en nadelen.
Aansluitend bij wat je zelf ook zegt heb ik mijn twijfels of bali leuk genoeg is voor 3-4 weken. Vond zelf het vervoer trouwens helemaal niet zo goedkoop daar. Voordeel is dan weer kortere afstanden. Bus is niet ideaal als je kindje lekker wil rondstappen en niet snapt waarom dat niet mag. Auto huren zou voor beide landen een optie zijn.

Voor Thailand zou ik zeggen Bangkok (enorm veel te doen met kinderen ik heb toevallig een reisgids geschreven voor favoroute.comvoor een week in bangkok met kinderen = gratis te bekijken) dan de trein naar Kanchanaburi waar ook zat te doen is. Busrit (niet te lang naar ayutthaya waar je dan wel kort blijft) trein naar chiang mai en vervolgens vliegen naar het zuiden voor een mooi eiland.
9 jaar geleden
·
#16198
Auto huren hebben we tot nu toe nog nooit gedaan, zelfs niet met de trein gereisd.
Werk zelf op schiphol dus regel in principe alles met vliegtuig of privetransfer/taxi aanhouden. Wat zijn dingen om daarbij rekening te houden (geen zin in louche autoverhuurders met veel verborgen kosten/borg/rekeningen bij inleveren).
Hoe lang duren de trein/busritten die je beschrijft?
9 jaar geleden
·
#16199
Privetransfer is geen optie hoor voor Thailand gaat dat echt veel te duur worden. De trein van Bangkok naar Chiang mai nemen de meeste ouders de nachttrein. Lekker slapen volgende dag aankomen. Kanchanaburi - bangkok is denk ik 2 uur ofzo.
9 jaar geleden
·
#16200
Hoi,

Ik zat even te lezen en wilde graag mijn ervaring met je delen. Wij zaten zelf 3 weken op Bali met 2 kleintjes en was prima te doen. Wij hebben dan wel op 4 verschillende plekken gezeten dus wel rondgereisd op Bali.
Daar alles gedaan met een prive-chaufffeur en taxi's.
Lijkt Maleisie je dan niks? Dat is ook erg mooi en leuk om rond te reizen. Daar kan je gebruik maken van mini-vans die toeristen van A naar B brengen en de prijs is erg redelijk. Ook kan je daar natuurlijk binnenlandse vluchten nemen en van sommige eilandjes de boot pakken. Wij hebben dat gedaan toen we nog geen kinderen hadden. WAs echt prachtig en zkr een aanrader!
Thailand ben ik nog nooit geweest maar dat wordt wel onze volgende bestemming met onze kinderen. En dan ook rondreizen met de trein of bus en vliegtuig. Ben benieuwd wat jullie keuze zal zijn!

Groetjes Nadia
9 jaar geleden
·
#16201
Wij hebben ons ook in zowel Thailand van Bali verdiept en (nu) gekozen voor Bali. Belangrijkste reden daarvoor voor ons was dat het weliswaar een fors langere reistijd is om er te komen, maar het dan daar allemaal prima aan te reizen is. Geen binnenlandse vluchten of lange trajecten per ov meer met een peuter. Wij vertrekken over twee weken voor vier weken. Ook wij verblijven op meerdere plekken. Voor zover ik dat nu kan bekijken hebben we vier redelijk gevulde weken met alles wat we van plan zijn. Maar daarin zijn bewust ook wel dagen niks ingepland. Als je echt elke dag wilt vullen is wellicht vier weken te lang, dat zou je nog kunnen aanvullen met bv een overstapje naar een ander Indonesich eiland.
Argument om voor Thailand te kiezen zou kunnen zijn dat bepaalde gebieden van Thailand in de zomervakantie minder aantrekkelijk zijn qua weer en je straks als de kids leerplichtig zijn aan de zomervakantie vastzit als je langere tijd weg zou willen....

Ben benieuwd waar jullie voor gaan!
9 jaar geleden
·
#16202
Oke leuk Bali dus! Wij zijn daar dus afgelopen juni geweest. Was echt geweldig!
Met welke maatschappij vlieg je? Welke plekken gaan jullie aandoen in Bali?
9 jaar geleden
·
#16203
Ik zie nu pas dat ik heb gereageerd op iemand die niet deze topic heeft geopend haha. Sorry! Ik dacht dat MarielleH de vraag had gesteld maar zijn PeterenSophie!
9 jaar geleden
·
#16204
Mijn voorkeur heeft Thailand. Openbaar vervoer is prima, maar als je eens een dagje een auto met chauffeur nodig hebt, is dat ook prima en betaalbaar te doen.

Door de leerplicht moeten wij altijd in het regenseizoen. We hebben er nog nooit echt last van gehad. Ook dit jaar niet; een paar buien en dan nog meestal 's nachts ook.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!