1. claraV
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. woensdag 26 augustus 2015
 4.  Abonneer via e-mail
Hallo

Wij zouden graag met onze zoon van dan 2 in december een maand naar ZO Azië gaan.

Ik had de volgende route in gedachten: Bankgkok (5 dagen, uitstapje naar Ayuthaya, eventueel overnachten daar) - vliegen naar Luan Prabang (5 dagen) - vliegen naar Siem Reap (5 dagen) - en dan nog een 'zee-bestemming' in de buurt. Ook vliegen wellicht.

Ik heb een aantal vragen hierbij:
- Weet er iemand nog een fijne standbestemming om onze reis af te ronden? Gewoon hutje aan de zee, zwemmen en rondscharrelen volstaan hiervoor. Maar geen resortbestemming, vinden we niet zo leuk. En waar we vlot per vliegtuig raken uit Bankgok of Siem Reap.
- Zijn er op onze huidige bestemmingen nog nabijgelegen dingen om te bezoeken, zoals bvb. Ayuthaya in de buurt van Bangkok?
- Is Laos eigenlijk wel ok met een peuter? Ik denk dat vnl. aan de gezondheidszorg.
- Heeft er iemand ervaring met het huren van fietsen (met kinderzitje) in Angkor + Luang Prabang? Onze zoon zit heel graag op de fiets dus dat lijkt ons een fijne manier van rond te reizen.
- Welke impact heeft de warmte in die periode op zo'n kind?
- Logeertips altijd welkom: een bungalow of kamer waar wij zelf buiten nog wat kunnen zitten als hij zijn dutjes doet overdag of 's avonds al slaapt, met barretje/resto, een tuin om in rond te rennen, evt. zwembad.

Ik hoor jullie denken: da's wel veel vliegen. Wij hebben een heel hevige peuter die niet lang kan stilzitten. Ik vermoed dat we na de vlucht naar Bangkok onze portie langdurige 'animatie van tweejarige in kleine ruimte' wel gehad zullen hebben dus we willen liever opteren voor korte vluchten dan lange busritten eens we in Azië zijn.

Vele groeten
Clara
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Clara,

Wij hebben er ook voor gekozen om soort van pleisterplaatsen reis te doen in Azië.
Met na siem reap, via Battambang, naar ko chang als strandafsluiter.

Ons reisverslag vind je hier op vrmk terug, en anders op riropverrevakantie.reislogger.nl

Bij siem reap vonden wij de afstanden naar en tussen de tempels te ver, dus ons fietsplan ging aan de kant, er dat werd een privé tuktuk, heerlijk die wind tijdens het rijden.

Als je ng vragen hebt na ons reisverslag, dan hoor ik van je, gr Ilse
Groet Ilse
het leven is een reis, geen bestemming

zonder kid:Peru,Bolivia,Chili,Argentinie,Guatemala,Marokko,
Egypte,Costa Rica,Vietnam,Australie
Met kid:Zuid-Afrika,Nieuw-Zeeland, Australie, Thailand, Cambodja, Laos,Curacao, Mexico,Aruba, Maleisie.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik ben nooit in Laos geweest, dus daar kan ik je niet mee helpen. Wij waren ook 5 dagen in Siem Reap, maar dat was te weinig als dat ook reisdagen zijn. Ik zou daar echt een week voor uit kunnen trekken.

Siem Reap; wij sliepen in La Niche d'Angkor. Op zich kunnen jullie overal terecht (2 persoonshotelkamer) maar dit hotel had familiekamers ed en was dus redelijk kindvriendelijk. Heerlijk groot zwembad, tuintje of balkonnetje, restaurant met redelijk eten. Kookcursus, gids/vervoer naar Angkor via hen gedaan: was meer dan prima.

In Angkor fietsen was ook ons idee. Maar het is best een tippeltje naar Angkor, het is heet en de afstanden binnen Angkor zijn - als je het moet fietsen - groot. Het hele Angkorcomplex is net zo groot als provincie Utrecht (nee, ik heb niet alles gezien :-) Bovendien weet je zelf de weg niet goed genoeg. Er staan geen ANWB bordjes. Dus de meeste mensen huren gewoon een tuktuk.

Wij zijn in Siem Reap ook naar een gewoon dorpje geweest op het platteland, kookcursus, paardrijden, Friendrestaurant, Artisans d'Angkor, etc.

Wij hebben in Siem Reap geen malaria gebruikt, zou malariavrij zijn. Laos is niet malariavrij, Luang weet ik niet. Gezondheidszorg en malaria in Laos was voor mij wel een reden om (nog?) niet naar Laos te gaan.

Ik vind het wel veel vliegdagen. Het is maar een uurtje of twee uurtjes vliegen maar naar en van vliegveld ben je toch ruim een halve tot hele dag kwijt.
Met kinderen: USA, Thailand (2x), Marokko, Dubai, Cambodja, Maleisie, Vietnam, Oman, Cuba, Sri Lanka
Zonder kinderen: Florida, west USA, Indonesie, New York, Thailand, Canada, Nepal, Mexico, China

Facebook: TravelMama
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Afsluiten op Koh Chang idd.
Wij zijn ook geëindigd in 2009 toen waren onze kids 4 en 6 jaar.
Wij hebben uiteindelijk voor een tuktuk gekozen om ons in te verplaatsen rondom Ankor Wat. Vonden onze kids ook helemaal geweldig. Haren in de wind, gaten in de weg, hobbeldebobbel en met een brommer geluidje erbij!
Onze (verre) reizen met de kids:
reisverslagen te vinden op http://castlenco.blogspot.com
Cambodja en Thailand / Noord-Thailand & Koh Chang / Costa Rica / Singapore, West-Maleisië en Thailand / Myanmar / Zuid-Afrika en Mozambique
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Persoonlijk vind ik het echt wel te veel vliegen hoor. Je moet op het vliegveld ook echt weer lang wachten. Bangkok 5 dagen plus ayuttahaya erbij is echt niet te veel hoor. Zeker met de jetlag. Wij zijn vorige keer een week in Bangkok geweest ondanks dat we er al een aantal keer daarvoor te zijn geweest. Genoeg te doen dus.

Ik ben een uitzondering maar vond Luang Prabang niet zo bijzonder, je zou ook bijvoorbeeld met de trein naar Kanchanburi kunnen gaan een stuk relaxter. Strand inderdaad ko chang of veel mooier maar niet de goede richting uit Koh Rong in Cambodja. Als je echt wil vliegen Koh Samui.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 4
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!