maandag 31 maart 2014
  14 Replies
  7K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Na het lezen van verschillende reisverslagen op deze geweldige (!) site heb ik onderstaande reisroute zo wat uitgestippeld.
We hebben zo'n 5 a 6 weken tijd (= maximum!) en hebben 3 kids (7,9 en 11 jaar)
Graag jullie opmerkingen naar haalbaarheid van de route!
Daarnaast heb ik nog een aantal vragen bij de trajecten:
Thailand:
-Dagtrein van Bangkok naar Surat Thani leuk voor 1 traject of beter 2 keer de nachttrein nemen
Laos:
-Don Khone in de planning laten staan (echt echt de moeite??) of beter vlucht nemen van Luang Prabang naar Cambodja? Ook visum over land regelen zou problemen geven aan de grens Laos – Cambodja...klopt?
Indien we het toch zouden laten staan in de planning …..waar dan vanuit don khone best eerst naartoe? Is een andere volgorde in Cambodja mss beter om te volgen? Of waar evtl een tssstop doen?
-Traject van Siem Reap naar Ko Chang te doen? Hoe best?
-Kloppen verder de uren (derde kolom) ongeveer die ik terug vond in verschillende reisverslagen?

Zou je bepaalde zaken/dag(en) schrappen?
Zou je bepaalde zaken toevoegen ? Bepaalde tssstops inlassen?
Alle tips zijn welkom!
Groetjes
Kathleen

Dag
1 Vlucht België -> Bangkok
2 Aankomst Bangkok
3 Fietstocht door Bangkok
4 Dagtrein naar Surat Thani +
vervoer naar Khao Sok NP 12 uur
5 Khao Sok NP
6 Khao Sok NP
7 Khao Sok NP
8 Khao Sok NP 12 uur
9 Vlucht van Bangkok -> Luang Prabang
10 Luang Prabang
11 Luang Prabang
12 Luang Prabang
13 Vervoer v. Luang Prabang ->Nong Khiaw Boot 6 u / minibus 3u
14 Nong Khiaw
15 Uitstapje naar Muang Ngoi 1 uur met de boot
16 Vervoer van Nong Khiaw ->Luang Namtha Minibus 7 u
17 Luang Namtha
18 Luang Namtha
19 Vervoer Luang Namtha -> Luang Prabang 7 u
20 Vlucht van Luang Prabang -> Pakse
+ vervoer naar Don Khone Pakse Don Khone 2u
21 Don Khone
22 Don Khone
23 Vervoer van Don Khone naar Phnom Pen 11 uur
24 Pnom Penh
25 Vervoer van Pnomh Pen naar Kep 3.5 u
26 Kep
27 Kep
28 Vervoer van Kep naar Battambang 9.5u
29 Battambang
30 Battambang
31 Met boot van Battambang -> Siem Reap 4 uur
32 Siem reap
33 Siem reap
34 Siem Reap
35 Vervoer van Siem Reap naar Ko chang
3.5 u + 1 uur boot + grens Thailand tot haven naar Ko Chang.
36 Ko Chang
37 Ko Chang
38 Ko Chang
39 Vervoer van Koh Chang naar Bangkok 6 uur
40 Nachtvlucht Bangkok - België
41 Aankomst België
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#15397
Je route klinkt niet echt logisch voor mijn gevoel. Ik zou er nog eens kritisch naar kijken. Ook de dingen die je wil doen snap ik niet helemaal. Een uitstapje naar mnong neu bijvoorbeeld? super relaxt plekje ja maar om alleen heen en terug naar te gaan niet zo de moeite. Je gaat ook helemaal naar luang namtha en dan weer terug naar luang prabang om te vliegen. Waarom draai je het dan niet om en vlieg je van bangkok naar chiang mai. Kep-Battambang lijkt me ook langer en dan ga je weer naar ko chang. Beetje all over the place. Bij Kep kan je ook naar het strand of anders ko rong (zijn we nu maar met kids zou ik toch eerder ko rong samleun kiezen) of sihanoukville. Kampot is trouwens ook echt leuk zeker met kinderen (check ff onze website <!-- w -->http://www.gezinopreis.nl<!-- w -->;)

Wat wil je graag echt zien en doen misschien kunnen we je dan helpen de route wat handiger te maken.
10 jaar geleden
·
#15398
Hallo,
Bedankt eerst en vooral voor je reactie!
Kan wel even niet volgen waarom je zou vliegen op Chiang Mai? Of bedoel je Chiang
Rai en van daaruit doorreizen naar Luang Namtha en daarna afzakken via Nong Kiaw (en/of Muang Noi) om tenslotte in Luang Prabang te geraken?
Is volgens jou Muang Ngoi mooier/leuker dan Nong Kiaw en zou je daar dan eerder of langer blijven logeren??
Wat volgorde in Cambodja betreft merkte ik idd aan de verslagen dat er vaak een andere route gevolgd werd maar die leek mij als ik op de kaart van Cambodja keek dan weer niet logisch....welke route lijkt jou het meest logische uitgaande van de plaatsen die we willen doen?
Dan nog even over de plannen in het algemeen...we willen graag vliegen en terug vliegen op Bangkok (lijkt me de goedkoopste optie, niet?)
Dus moeten op het einde van de rit zowiezo terug in Bangkok geraken, vandaar dat ik dacht om de laatste dagen voor terugreis nog wat te gaan relaxen op een idyllisch eilandje en vermits Koh chang niet té ver van Bangkok ligt...maar als ik op kaartje nu kijk is het idd wel interessanter om via Pnom Penh en zo via grensovergang Hat Lek daar naar toe te reizen, he. We houden eerder van natuur dan van steden, willen regelmatig gaan fietsen, wandelen, een korte trekking doen met overnachting in een (etnisch?) dorp (heb je mss concrete tips?). Enfin contact met de lokale bevolking vinden we zowiezo altijd leuk en meestal een hoogtepunt tijdens onze reizen! Naar Kep willen we gaan om daar een mooi plekje te zoeken waar we paar dagen lekker kunnen relaxen en wat kunnen snorkelen....van Koh Rong Saloem had ik idd ook al gehoord, mss dat dan beter dan in Kep blijven?
Tenslotte wat is je mening over onderstaande vraag:
Don Khone in de planning laten staan (echt echt de moeite??) of beter vlucht nemen van Luang Prabang naar Cambodja? Visum over land regelen zou problemen geven aan de grens Laos – Cambodja...klopt dit?
Indien we het toch zouden laten staan in de planning …..waar dan vanuit don khone best eerst naartoe? Of waar evtl een tssstop doen?

Ik ga deze avond zeker jullie verslag lezen!

Bedankt nog voor de info!

Groetjes
Kathleen
10 jaar geleden
·
#15396
Hi Kathleen,

Van Siem Reap naar Koh Chang is prima te doen, wij logeerden in het Amber Sands op Koh Chang en zij regelden destijds voor ons de transfer naar de Cambodjaanse grens. Dat was ideaal want zo konden we in de minivan blijven de boot op en weer af (scheelt een hoop getouwtrek om de bagage) prijs transfer inclusief boot was 50 euro.
Het was ongeveer 9 uur:
Koh Chang - grens, 4 uur
Grens formaliteiten (net een bus toeristen voor ons bij de douane, dus kan sneller) 1,5 uur
Grens - Siem Reap (met taxi) 3 uur ($50,-)
Lunch 0,5 uur



Groetjes,
Jose
10 jaar geleden
·
#15399
De 4 duizend eilanden zoals don khone zijn zeker de moeite alleen er is niet zoveel te doen met kinderen. Die hele regio van Laos is echt de moeite waard zoals champasak en tha keak (om een trekking te maken). Maar om alleen voor don khone zo'n eind te reizen zou ik niet doen.
10 jaar geleden
·
#15400
Sorry ben nu zelf op reis dus heb elke keer maar beperkt internet. Maar nu even wat beter met laptop. Visum cambodja-Laos kan je aan de grens halen. 5 weken is nou eenmaal niet heel veel tijd, eigenlijk heb je voor laos 4 weken nodig en voor cambodja zeker 2-3. Je zou ervoor kunnen kiezen alleen zuid laos te doen. Je krijgt dan iets als.

Bangkok- Khao Yai National Park - Vientianne - Tha Kaek (trekking en ga naar kong loo cave en homestay) - Pakse - Champasak - 4 duizend eilanden - misschien nog boloven plateu- naar cambodja (visum kan aan de grens) - Kratie - PP - Battambang en dan via Ko Chang terug naar Bangkok.

Andere optie vliegen naar chiang mai daar ff bijkomen van de vlucht - naar luang namtha - (heb je budget en zijn je kinderen avontuurlijk kijk dan naar de gibbon experience - Nong Kiaw maar vooral Meung Noi - Luang Prabang - Dan vliegen kijk even of je een ticket kan vinden met overstap naar bijvoorbeeld siem reap dan zou je kunnen doen Siem Reap - PP - Kampot (echt super leuk ook met kids zwemmen in rivier enzo slapen bij las manguieres - Kep - Sihanoukvilla (voor strand of eilanden ko rong voor de kust) - dan kan je daarna nog kiezen of via battambang en khao yai naar bangkok terug of onderlangs via ko chang.
10 jaar geleden
·
#15401
@Tikva

Hei!
Het Noorden van Laos spreekt me op de één of andere manier meer aan, dus denk dat het zowiezo de 2e route gaat worden:-) en dat we de 4000 eilanden gaan overslaan (ne mens kan nie alles hebben, he:-) en dus vanuit Luang Prabang een vlucht gaan nemen direct naar Cambodja.
Vraag me wel nog steeds af waarom je aanraadt om te vliegen op Chiang Mai en niet Chiang Rai....om dan via grensovergang bij Chiang Kong naar Luang Namtha verder te reizen. Is toch een korter traject? Heb in Chiang Rai mss een leuke homestay gevonden bij een Belgisch Cambodjaans koppel...'lazymoonstay' dus mss wel leuk om daar ff te relaxen en dan door te reizen naar LN.

Dat van Gibbon experience...hoe chique is dat, seg !!!!! Nemen we zeker mee als tip!
Vraag me wel af of ze ons daar graag zien afkomen met 3 kids:-)

Dan nog 2 vraagjes:
-Khao Sok NP is dat vergelijkbaar met Khao Yai NP of vind je persoonlijk het ene mooier dan het andere? Mijn voorkeur gaat uit naar Khao Sok NP
-wat idyllische eilandjes (hiermee bedoel ik met hutjes op het strand, mooi (niet volgebouwd) strand, leuk om te snorkelen, niet al te veel toeristen) betreft weet ik het niet goed...ben je ooit op Koh Chang geweest? De moeite? Koh Rong even goed? Of beter een ander eiland? Of zijn de omgevingen totaal anders en is het mss toch de moeite om beiden te doen?

Voorts heb je gelijk...5 weken zijn idd te kort:-( ...het is BTW eerste keer dat we een verre reis gaan doen met de kids. Hebben het zelf zonder kids wel een aantal jaren gedaan en de reiskriebels zijn nooit meer weg gegaan:-) dus willen het nu eindelijk graag samen met hen doen!

Hoelang zijn jullie onderweg? Zalig gewoon...geniet er lekker van! (ben stiekem jaloers:-))
Groetjes
Kathleen
10 jaar geleden
·
#15402
We zijn 3 weken op vakantie dus dat valt wel mee hoor. Maar heb hiervoor al een paar maanden in de regio en diverse vakanties doorgebracht. Ko Chang wel ooit geweest maar vond het toen niet heel bijzonder, het schijnt nu nog voller te zijn maar wel hele goede faciliteiten voor kids wat betreft hotels. We zijn nu op Koh Rong en dat is echt geen vergelijk. De zee hier is prachtig zo mooi hebben we alleen op de similan eilanden gezien de rest van Thailand haalt het hier echt niet bij en ook landen als filipijnen of indonesie niet. Hooguit Tanzania dat vergelijkbaar is.

Zou dit eiland alleen niet direct aanraden met kids. Aan de andere kant het is hier echt prachtig en als je kinderen zich kunnen vermaken met zwemmen en spelen op het strand. De zee loopt echt meters lang rustig af. Het is maar een uur met de speedboat dus je kunt altijd een paar dagen komen kies dan wel voor de rustigere resort zoals white beach, monkey island, paradise bungelows. Je hebt ook nog Koh Rong Samloen maar dan zit je vast aan 1 plek.

Beide nationale parken ben ik zelf niet geweest dus daar kan ik je niet helpen.
Als je kunt vliegen op Chiang Rai is dat ook prima zeker als je daar ook een plekje hebt om bij de te komen van de vlucht.

Heel veel plezier tijdens jullie reis!
10 jaar geleden
·
#15403
@Tikva

Hei bedankt nog voor de info!

Je schrijft:
'Zou dit eiland alleen niet direct aanraden met kids'
Bedoel je Koh Rong? Waarom niet eigenlijk, je geeft toch alleen maar positieve info hierover ?

Koh Rong Samloen staat ondertss BTW al op ons lijstje:-)....als het er zo uitziet als op de foto's....waauw!

En denk dat we Koh chang zowiezo gaan skippen en eerder één van de eilanden in de buurt van Kao Sok NP mss gaan proberen als het weer dan een beetje meezit want gaan in juli gaan.

Nog veel plezier op jullie reis!
Kathleen
10 jaar geleden
·
#15404
Hoi Kathleen,

Wat een gaaf vooruitzicht!!
Ik weet niet of je ons reisverslag ook al gevonden had, wij hebben wel een deel van jullie geplande route gedaan.
Wij leerden vrij snel tijdens onze reis dat je beter minder plaatsen rustig kunt ontdekken dan meer plekken "gehaast". Ik denk dus dat keuzes maken en evt plaatsen schrappen erg slim is.
Ik vond luang prabang echt een van de hoogte punten van onze reis, echt een mega aanrader! Wij hebben de keuze gemaakt centraal Laos over te slaan en zijn doorgegaan naar 4 duizend eilanden. Heerlijk relaxte, het leven gaat er nog traag en dat vonden wij heerlijk.
Kep vonden wij niet zo bijzonder. Eerlijk gezegd weet ik niet of kep de moeite van het afzakken waard is. Bij ons lag kep op de route, maar als je er speciaal voor gaat zou ik dat niet aanraden. Wij zijn niet in sihanoukville geweest, maar hoorden daar wel gave verhalen over.
Een eiland klinkt altijd erg idyllisch, maar het kost ook altijd relatief veel reistijd. Zelf vonden wij "gewone" kustplaatsjes op het vaste land net zo leuk. Ook strand, winkeltjes etc, niet de extra reistijd.

Ben benieuwd hoe jullie route uiteindelijk gaat zijn,
Veel plezier met alle voorbereidingen,
Groetjes saskia
9 jaar geleden
·
#15405

Je schrijft:
'Zou dit eiland alleen niet direct aanraden met kids'
Bedoel je Koh Rong? Waarom niet eigenlijk, je geeft toch alleen maar positieve info hierover

Zo eindelijk tijd gevonden voor een blogje. Eerlijk alle nadelen en voordelen van Koh Rong. Ben erg benieuwd of je daarna nog steeds wilt gaan?
http://www.gezinopreis.nl/ko-rong-met-kinderen/
9 jaar geleden
·
#15406
Hei Saskia,

Bedankt voor je reactie!
Ondertss is onze planning wel al fameus veranderd:-)

1 Vlucht België --> Bangkok
2 Aankomst Bangkok
3 Bangkok
4 Vlucht van Bangkok --> Chiang Rai-> Thoeng
5 Thoeng
6 Thoeng
7 Vervoer van Chiang Rai naar Luang Namtha
8 Luang Namtha
9 Luang Namtha
10 Transfer naar Muang Ngoi via Non Khiaw
11 Muang Ngoi
12 Vervoer van Muang Ngoi naar Luang Prabang
13 Luang Prabang
14 Luang Prabang
15 Luang Prabang
16 ?
17 ?
18 Vlucht van Luang Prabang naar Pnom Penh
19 Pnomh Penh
20 Vervoer naar Kampot
21 Kampot
22 Vervoer van Kampot --> eiland Koh Rong Samloen
23 Koh Rong
24 Vervoer naar Kampong chhnang/cham of Pursat
25 Kampong chhnang/cham of Pursat
26 Vervoer naar Battambang
27 Battambang
28 Battambang
29 Vervoer van Battemabang naar Siem Reap
30 Siem Reap
31 Siem Reap
32 Siem Reap
33 Vervoer van Siem Reap naar Khao Yai NP
34 Khao Yai NP
35 Trein van Khao Yai naar Bangkok
36 Nachtvlucht Bangkok - België Vliegtuig
37 Aankomst België


Wat Kep betreft....dat werd ondertss al vervangen door Kampot:-) ...zou een leuker stadje zijn dan Kep en van daaruit zouden we daarna richting het eiland Koh Rong Samloen willen gaan.
Vermits we niet van plan zijn om veel op voorhand vast te leggen gaan we ook gewoon ter plaatse kijken welke richting we uitgaan, soms krijg je gewoon onderweg ook goede tips van reizigers , he:-) Is trouwens de eerste keer dat we dat mét kids gaan doen dus gaan zowiezo moeten zien wat zij er allemaal van vinden en op welk tempo we kunnen reizen.

Je schrijft:
[i:109hbyor]Wij hebben de keuze gemaakt centraal Laos over te slaan en zijn doorgegaan naar 4 duizend eilanden.[/i:109hbyor]
Met welk vervoer heb je dat gedaan? Ik heb al verschillende 'minder'e verhalen gelezen ivm de bustrip van Luang Prabang naar Vang Vieng (duurt lang, veel mensen die reisziek worden) en van daar naar Vientiane (idem). Is dat wel te doen met kids????
En de bustrip van Bvb Vientiane naar Pakse lijkt me gewoon ook veel te lang om te doen met de kids.

Daarom dat we momenteel ook daar onze planning hebben aangepast.....we zouden nu van Luang Prabang op Phnom Penh vliegen( en 4 duizend eilanden dus skippen)...maar ik vind de vlucht nogal duur. Rond de 800 euro voor ons 5 terwijl we van Bangkok naar Chiang Rai voor nog geen 200 euro zouden kunnen vliegen met ons 5?! Ben dus nog op zoek naar een goedkoper alternatief:-)

Aan de andere kant twijfel ik nog een beetje of het misschien een optie zou zijn om
-ofwel toch nog een tssstop te doen in Pakse (met vlucht) om het bolaven plateau/4 duizend eilanden te doen en iets anders te skippen maar enkel als het echt echt echt de moeite is.....zit dan wel nog met de reis over land naar Pnomh Penh die dan nog lang zal duren, he want op die route lijkt me niet veel interessante plaatsen te liggen, wel?
-ofwel toch nog de tocht naar Vang Vieng te doen en dan te vliegen van Ventiane naar Pnomh Penh maar wil dat enkel doen als Vang Vieng ook echt absoluut de moeite is? Wat vind jij?

Bedankt alleszins voor de info!

Kathleen
9 jaar geleden
·
#15407
Ik zag ook op tegen de reisdagen als we centraal Laos zouden aandoen. Ons was de reis van Vientiane naar luang prabang ook echt niet meegevallen. Wij hebben toen de keuze gemaakt van Vientiane naar 4 duizend eilanden met de nachtbus te gaan. Kindjes vonden de nachttrein eerder ook prima dus we namen de gok. Perfect! Echte bedden in de bus, kindjes sliepen als roosjes. Voor je het weet ben je 850 km zuidelijker ;). Zelf hebben we meer gerust.....
Kost ook nog eens bijna niets!

Overigens lijkt de route me nu logisch en haalbaar, maar je hebt groot gelijk dat je een en ander ook nog ter plaatse gaat zien en afwegen!

Groetjes Saskia
9 jaar geleden
·
#15408
@Tikva

Mmm...koh rong saloem .....mss toch minder fraai dan ik in mijn gedachten had....dan toch beter de reis afsluiten met Koh Chang als idyllisch eilandje??
Kampot raad je toch wel echt aan, he? En wat denk je van een boottochtje (van een dag) naar snorkelplekjes op de eilandjes voor de kust van Cambodja? Mss een betere optie dan er ook echt verblijven?
Er is in de buurt van Kampot ook het Ream nationaal park in de buurt, mss dat dat ook leuk is om te doen?


Groetjes
Kathleen
9 jaar geleden
·
#15409
Ja hoor Kampot is echt een super fijn plekje.

De route die je nu hebt lijkt me nog steeds erg ambitieus zeker met kinderen. Totaal geen ruimte voor extra rustdagen. Wat als iemand ziek mocht worden ofzo. Vervoer in Cambodja duurde bij ons vaak langer dan in de LP stond.

Misschien moet je de hele kust van Cambodja er maar uit laten en voor een andere reis bewaren. Dan heb je 10 dagen om naar pp te komen vanaf luang prabang dat is te doen. Onderweg stoppen in champasak wat ook een fijn stadje is, eventueel tha kaek, de eilanden, kratie keuze genoeg hoor.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!