maandag 11 november 2013
  12 Replies
  4.4K Visits
  Subscribe
5 december vertrekken we eindelijk na lange voorbereiding naar Thailand voor een vakantie van bijna 4 weken. De eerste verre reis sinds de komst van de kids, nu 2 en 3.

Ik ben erg benieuwd of er nog meer Nederlandse gezinnen dan rondreizen daar... Wij starten met een weekje koh Chang waarna we naar het noorden vliegen (chiang mai en chiang dao). In het noorden willen we trouwens een auto huren. Tot slot zitten we nog een week in koh phangan. Door de kerstdrukte heb ik het schema iets aangepast en beginnen en eindigen we met strand.

Iemand trouwens ervaring met het huren van een auto in Thailand? Nog tips? Ik kan op de verschillende sites wel babystoeltjes huren, maar voor kids van 3 zie ik niks.... Jullie ideeën?
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14553
Volgens mij valt het noorden wel mee. Blijkbaar wil iedereen met de feestdagen op een eiland zitten...

Hier is de pre vakantie stress inmiddels goed los gebarsten. Donderdag vliegen wel al of beter gezegd eindelijk :). Wel ben ik ons hotel voor de eerste nacht aan het omboeken. Aangezien we toch de volgende dag doorreizen en ivm de ongegereldheden blijven we in de buurt van het vliegveld. Geen zin in gedoe met 2 ukken...
10 jaar geleden
·
#14552
Wij zitten momenteel in Laos, en plannen rond 16 december (kan ook vroeger worden) de grens over te steken naar het noorden van Thailand. Nog geen boekingen ofzo gedaan, begin al een beetje stress te voelen als ik dit allemaal lees... Is het in het noorden ook zo druk met de kerstperiode, of is het enkel op de eilanden zo?
Groetjes!
Isabelle
10 jaar geleden
·
#14551
Maartje, kijk er naar uit om elkaar in het echt te ontmoeten daar in jouw paradijs ;-)
Aftellen is hier ook serieus begonnen!
10 jaar geleden
·
#14550
Hallo

Ook wij gaan in december naar thailand. 21 dec vliegen we met EVA air rechtstreeks naar Bangkok. Daar blijven we 2 nachten en dan pikken we onze huurauto op om naar Hua hin te rijden. Hier blijven we 5 nachten. Dan rijden we naar Ayutthaya voor 3 nachten om tot slot naar Kanchanaburi te rijden om in t oriental kwai het nieuwe jaar in te luiden. 4 jan vliegen we terug. Dit is voor ons de 5e keer thailand. Voor onze zoon Lucas van nu 5 de 4e keer. We willen graag een relax vakantie dus vandaar onze keuze voor bekend terrein. (En we zijn een beetje verliefd op t oriental kwai resort)
Ik ben nu al aan t denken welk (liefst Aziatisch) land we volgend jaar willen gaan ontdekken.
Voor iedereen een hele fijne vakantie in december

Groetjes maartje
10 jaar geleden
·
#14549
Ook wij gaan met ons gezin in december 2 weken naar Thailand we gaan eerst tien dagen rond trekken daarna gaan we voor een week (met oud en nieuw) naar Koh Samui. Weten jullie hoe het daar gevierd wordt? Ik heb wel begrepen dat er hotels zijn met compleet georganiseerde avonden. WIe kan er mijn vertellen waar we dat het best kunnen vieren

Groetjes Marielle
10 jaar geleden
·
#14548
Hoi Francine,

Wij zitten op koh phangan van 16 t/m 20 in het milky bay resort. (het was zeer lastig iets te vinden; maar we kwamen na het boeken erachter dat het eiland in die week compleet vol stroomt met full moon party gangers!)
Daarna 5 dagen tot rust komen op naar Ko Tao ;-)
met kerst zitten we op Koh Samui.

fijne vakantie en fijne verjaardag gewenst voor je dochter!
10 jaar geleden
·
#14547
Wat leuk dat er zoveel Nederlandse gezinnen in thailand zijn in december! Voor ons is het echt de laatste keer buiten de vakanties om... De oudste viert namelijk haar 4e verjaardag daar :)

En wendy, wij zitten vanaf de 23e een week op koh phangan (had salad villa). Jullie? Ik vond het erg moeilijk nog iets te vinden voor die periode wat aan ons eisenpakket voldeed. Haad salad villa is ook niet ideaal, want ik heb 2 aangrenzende bungalows moeten boeken. De rest van het strand zat vol, of althans voor wat betreft de leukere accommodaties met 2 slaapkamers. Ben nog niet eerder in december geweest, maar heb me ernstig vergist in de drukte, zeker nu omdat ik met de kids iets selectiever ben dan voorheen...

Karintip village had ik idd ook naar gekeken, maar dus wat anders gekozen... Geen idee meer waarom, ik heb zo vreselijk veel hotels bekeken :)

Maar niemand ervaring met het huren van een auto met autostoelen voor de kids? Wij willen dat dus in het noorden gaan doen. Lijkt me ideaal, zeker in chiang dao.
10 jaar geleden
·
#14546
Wij gaan van 22 december tot 14 januari naar Thailand. Mijn kinderen zijn 9, 8 en 5 jaar.
Ons reisschema: BKK - Kanchanaburi - Ayuttaya - Chiang Mai - Mae Hong Son loop - Chiang Mai - Phuket - BKK

We vliegen eerst van Wenen (wonen in Slowakije) naar Brussel, blijven een dagje bij familie, vervolgens vlucht van brussel via Cairo naar BKK.
10 jaar geleden
·
#14545
Leuk om te lezen dat er zoveel gezinnen gaan in december. Wij vliegen 8 december voor 3 weken.
Onze zoon is dan 8 maanden oud. Spannend!
Hebben jullie allemaal al ervaring met Thailand? Vaker verre reizen gemaakt maar nog nooit met baby en nog nooit naar Thailand.
Wij gaan eerst een week Bangkok, en de omgeving er om heen, daarna 2 weken eilanden. (Ko Tao, Ko Samui en koh phangan)
Super veel zin in!
jullie allemaal fijne vakantie!

grt. Wendy
10 jaar geleden
·
#14544
Wij zitten in Karinthip village. Ik vind het wel spannend want op tripadvisor lees ik er wisselende verhalen over. Sommige zijn erg enthousiast over de vriendelijkheid en behulpzaamheid, prachtige locatie, etc. Anderen hebben het over nors personeel, onredelijke kosten die in rekening worden gebracht en zelfs diefstal. We zullen het zien. We hebben een familiekamer.
10 jaar geleden
·
#14543
Leuk! Wij zijn van 14 december tot 18 december in chiang mai en daarna dus nog een paar dagen naar chiang dao. In chiang mai heb ik sri pat geboekt. Maar twijfel nog een beetje... Wil het liefst accommodatie met 2 slaapkamers. In sri pat heb ik 2 losse kamers moeten boeken. Jullie iets leuks gevonden in chiang mai?
10 jaar geleden
·
#14542
Volgens mij zitten wij ongeveer in dezelfde tijd in Chiang Mai (16 tot en met 21 december). Wij vertrekken 14 december naar Thailand voor 19 dagen. Fijn he om na een voorbereiding van al best lange tijd geleden nu echt te kunnen gaan aftellen!? Ik heb geen ervaring met autoverhuur, dit is onze eerste verre reis.
Heel veel plezier!

Yvonne
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!