donderdag 11 mei 2017
  14 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

nou ik denk dat ik er uit ben... Dat wordt alles zelf boeken! Ik had een reisvoorstel aangevraagd, wel met accommodaties waar we zelf voorkeur voor hebben. Als ik ze zelf boek ben ik ongeveer 2000 euro kwijt voor 19 nachten met z'n 5en. Natuurlijk zat bij het voorstel ook de nachttrein 1ste klas en wat tripsjes oa Elephant World. Maar het kwam uit op 1400,- pp (ja ook voor de jongste) Dus dat komt op 7000,- in totaal excl vluchten. Woehaaaaaaaa!
Yep, jullie hadden me al gewaarschuwd dat het veel duurder uit zou pakken en ik moest dat toch even uitvinden omdat ik het stiekem best spannend vind om alles zelf te gaan regelen. Maar voor dit bedrag zet ik me wel over die spanning heen ;)

Hoe lang van te voren moet je een accommodatie vastleggen? Want ik wil eigenlijk eerst een vlucht boeken alvorens in hotels op data ga bespreken. En is dit beter om het rechtstreeks te doen via de website van de accommodatie of via booking.com? Als je het rechtstreeks regelt en je zorgt dat je via mail de bevestiging hebt lijkt me dit goed toch? Of heb je nog voordelen zoals kosteloos annuleren via booking.com?

Dit is nu de route die ons aanspreekt;

Bangkok (1 of max 2 nachten)
Kanchanaburi (3 nachten oriental kwai)
nachttrein Chiang Mai
Chinag mai (3 a 4 nachten)
Nam Phrae (4 nachten)
Vlucht Chiang mai - Koh Samui)
Koh Phenang (4 nachten)
Koh Samui (3 nachten)
Vlucht Koh Samui - Bangkok
evt 1 nacht Bangkok, maar ligt aan tijdstip vlucht naar NL.

Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24128
Hey,

Ik kan het begrijpen dat het spannend is als je voor de eerste keer alles zelf regelt. Ik ben dit jaar samen met mijn zussen naar Thailand geweest en die vonden het ook spannend omdat ze er geen ervaring mee hadden. Ik ben zelf al verschillende keren in thailand/azie geweest. Nu ze er 1 keer geweest zeggen ze zelf dat ze het alleen ook zouden durven omdat het zo gemakkelijk is.
Ik boek ook altijd eerst de vlucht en dan pas de hotels. Ik boek zowel via agoda, booking of rechtstreeks bij het hotel. Hangt een beetje van wat het goedkoopste is en soms staat een hotel dat ik wil niet op booking. Meestal kan je ook al boek je rechtstreeks toch nog gratis annuleren voor een bepaalde datum. (heb ik zelf nog niet moeten doen wel al geannuleerd via booking en agoda zonder problemen)
wanneer ik boek dat is nogal verschillend. Dat kan gaan van enkele maanden op voorhand tot de dag op voorhand omdat onze route op het laatste moment toch een beetje wijzigt. Als je een bepaald hotel wilt zou ik zo vlug reserveren als je de datums weet want waarom wachten.

Wij zijn dit jaar ook naar Kanchanaburi geweest en wij zijn rechtstreeks van het vliegveld ( na onze nachtvlucht) met de taxi naar daar gereden. Voor een grote taxi was dat 2000 bath. Was zo een dikke 3 u rijden. Vond ik zelf leuker om mee te starten dan al direct in het drukke bangkok te zitten. Is maar een voorstel om over na te denken :-)
Wij zijn ook naar Elephants world geweest en dit is echt wel een aanrader. Je kan via hun site gewoon invullen welke dag je wilt komen en waar ze je moeten oppikken in Kanchanaburi en dit is zonder probleem verlopen. Betalen doe je dan bij aankomst in het center. Families met kinderen werden in andere groepen gezet dan de andere bezoekers omdat ze voor de families met kinderen voorzien dat ze met de auto van de ene activiteit naar de andere worden gebracht. Maar het is ook nooit echt ver stappen dus dat is ook best te doen.

groetjes,
Maggie
6 jaar geleden
·
#24129
Zie ook mijn antwoord in je andere topic:[url:16sfn746]https://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=106&t=3740&start=30[/url:16sfn746]
6 jaar geleden
·
#24130
Inderdaad; eerst je vlucht, daarna pas de accomodaties.

Door het internet is op de bonnefooi reizen, zeker met kinderen, een stuk minder leuk geworden. De beste tenten zitten gewoon al volgeboekt.

Ik stuur regelmatig rechtstreeks mails naar hotels, na eerst de prijs op booking te hebben opgezocht. Hotels betalen minimaal 17% provisie, dus tel uit je winst voor jullie allebei bij ca 10% extra korting.
6 jaar geleden
·
#24131
Thanx allemaal! Zo ga ik het doen.

Een reis mag best wat kosten, maar ik voel me een beetje genaaid (excuses voor woordgebruik) als de overnachtingen op 2000,- komen en ik vervolgens 7000,- moet betalen incl tours en taxi vervoer. En ik zie nota bene dat veel accommodaties in Thailand transfer service hebben... Dan zijn de tours EXTREEM duur zeker hahaha.
En een reisorganisatie mag zeker iets verdienen voor het werk wat ze doen.. maar er zijn grenzen! Binnenlandse vluchten zouden er nog los bij komen voor die 7000,-
Eigenlijk ben ik nog steeds een beetje beduusd...
6 jaar geleden
·
#24132
Ja, wij hebben ook eens een offerte aangevraagd bij twee organisaties. Op de een of andere manier leek mij dat beter met een kind. Huh?! Ik zat nog vol met die hormonen denk ik, want snap achteraf totaal niet waar dat ineens vandaan kwam (ruime reiservaring). Ben me kapot geschrokken van de prijzen, dat was een hele fijne eye-opener en ben weer lekker verder gegaan met alles zelf regelen, kind(eren) of niet, het blijft in basis hetzelfde.

Wat het grote verschil maakte was dat ze graag alles 'luxe' boeken (want ze willen geen gedoe over kwaliteit van 'hun' accommodaties of camper in ons geval), wij boeken zelf net zo makkelijk 'budget' of 'standaard' of iets dergelijks. Dat scheelt dan per persoon per dag/nacht behoorlijk. Ik snap best dat ze dat zo doen en dat ze ook overal commissie op zetten, maar ja, uiteindelijk moet jij er voor betalen en hier op het forum doen we het dan (over het algemeen) veel liever zelf. Is nog leuk ook, die voorpret!

overnachtingen op 2000,- komen en ik vervolgens 7000,- moet betalen incl tours en taxi vervoer. En ik zie nota bene dat veel accommodaties in Thailand transfer service hebben... Dan zijn de tours EXTREEM duur zeker hahaha.
Die transfer service is (vaak) niet gratis! Of bedoelde je dat dat het organiseren makkelijker maakt?! (dat klopt inderdaad!)
6 jaar geleden
·
#24133
ik ben in december naar thailand geweest met mijn 19 jarige dochter.

Eerst vlucht.. dan pas kan je verder..

Ik heb meeste daar geboekt, ook de trips. alleen de prive trips naar khao yai en khao sok heb ik in NL geboekt (omdat dit nu eenmaal moest ivm planning).. De rest via booking. com, gratis annuleren gekozen en gaan..thailand is echt heel makkelijk daar te regelen.

Het heeft ons pp 1500 gekost incl. vlucht ams-bkk (rechtstreeks), 2 x binnenlandse vlucht, 1e klas nachttrein, 4 weken hotel (goedkoopste 7 euro per nacht, duurste 20, altijd eigen sanitair !) kookcursus van een dag in chiang mai, dag olifanten verzorgen (kleine organisatie) 3 daagse trek op khao sok (prive tour) en 3 daagse jungle trek in khao yai (khao yai and beyond), eten en drinken. Verder hebben we alle bezienswaardigheden zelf gedaan dus met zelf vervoer regelen etc. IN kanchanaburi hebben we een tour gedaan via hotel omdat we het toen wel gezien hadden met het geregel , die koste voor de hele dag incl. eten 20€ (erawan watervallen etc.) voor 2.

Vlucht is het duurste en die heb ik een jaar van te voren geboekt. Gevlogen met Eva Air geboekt bij bmair.nl die heeft leuke aanbiedingen. Wij vlogen onder 600 euro iig.

Ik ben nu bezig met een last minute trip naar China en dat is echt een stuk lastiger..
6 jaar geleden
·
#24134
De hotels in de offerte zijn wel hotels die ons aanspreken, en bij bijna allemaal zit gratis shuttle service zag ik op booking.com. Dus daarom dacht ik; waar komt die hoge prijs dan vandaan? Dat heb ik nagevraagd en de hoge kosten zaten in de taxi kosten en excursies.. hahaha ;) uhhu

Hoe is eva air? Wel prettige vliegmaatschappij?
6 jaar geleden
·
#24135
Je moet wel even opletten wat die transfers via bookin.com betreft, vaak heb je de optie maar moet je er toch nog wel voor betalen.

Wat mij in het verleden opgevallen is,
Wat een organisatie voor een excursie vraagt pp waren wij voor 4 personen kwijt.
Je geeft aan dat je offerte €7000 aan geeft, dit zal uiteindelijk het bedrag zijn dat jullie nu ongeveer in totaal voor de gehele reis kwijt zijn incl vluchten en zakgeld, misschien zelfs nog wel iets minder:)

Eva air is echt een prima maatschappij, vliegt ook rechtstreeks wat veel mensen ook prettig vinden.
6 jaar geleden
·
#24136
BM air reizen zit bij ons om de hoek, grappig! Nooit geweten. Ik zag dat je daar ook transfer, boottickets, treintickets kunt regelen. Of waar doen jullie dit?

Dat is een acceptabele prijs toch voor 5 pers.. 3 weken Thailand.. alles er op en eraan?! Huur maar eens iets in Zuid-Frankrijk in de zomervakantie voor 3 weken.. tolwegen, tripjes... Eten moeten we overal ;) Maar is in Thailand wel erg goedkoop!
6 jaar geleden
·
#24137
Je zou je vliegticket wel bij bm air kunnen boeken maar de rest zou ik gewoon zelf regelen, is heel makkelijk te doen.

€7000 helemaal compleet voor 5 personen, 3 weken in het hoogseizoen is netjes hoor.
6 jaar geleden
·
#24138
Onze ervaring: Thailand ter plekke, medium luxe reizen, dan kom je met vier personen met 1000 euro per week heel ver. Afhankelijk van je vlucht lukt het dan om een maand weg te zijn voor €6500. Die extra persoon kost je de kop niet, dus 7000 euro voor drie weken is zeker genoeg. Ik ken gezinnen die het met zijn vieren voor 50 euro per dag doen. Die fase hebben wij wel gehad...
6 jaar geleden
·
#24139
Kopen jullie tickets voor de nachttrein via 12go.asia??? Ik zag dat je via die site allerlei vervoers mogelijkheden kunt boeken... Goeie ervaringen???
6 jaar geleden
·
#24140
Wij boeken via thairailticket.com, maar 12Go.asia is ook goed volgens Seat61.

◾Thai Railways launched online booking in February 2009 at <!-- w -->http://www.thairailwayticket.com<!-- w -->, but it became 'temporarily unavailable' in September 2010. An updated system was reinstated at <!-- w -->http://www.thairailticket.com<!-- w --> on 1 August 2011, but this too was discontinued in January 2013. They're bringing back online booking from February 2017, though I am not sure how long it will last this tine - or you can simply buy tickets online from reliable agency 12Go.Asia.
6 jaar geleden
·
#24141
Dankjewel! Ik heb trouwens jullie optie Secret garden in Chiang mai ook op mijn lijstje gezet ;) Ziet er erg goed uit!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!