donderdag 20 november 2008
  15 Replies
  10.3K Visits
  Subscribe
In diverse blogs al genoemd en zeer de moeite waard: een fietstocht maken in Bangkok. Wij boekten bij Co van Kessel (<!-- w -->http://www.covankessel.com<!-- w -->;), maar Bangkok Biking (<!-- w -->http://www.bangkokbiking<!-- w -->;), ook van een Nederlandse eigenaar, schijnt ook prima te zijn.
Grotere kinderen kunnen zelf fietsen, voor kleinere kinderen is er een solide kinderzitje. Elk uur wordt er gestopt voor wat drinken of eten, dus ze kunnen af en toe ook de benen strekken.
Ook leuk voor kinderen tijdens de fietstocht: het voeren van de 'catfish' in de rivier bij de tempel. Voer hiervoor wordt door de gids gekocht
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4675
Hi Annemieke,

Leuk om te horen en ook wij hebben dit tochtje gepland.
Wij hebben bewust voor Co van Kessel gekozen (na met hem gemaild te hebben) omdat wij dan gewoon mee mochten met de groep
i.p.v een privé tour te moeten boeken zoals bij Bangkok biking. Wel doen de organisaties allebei een andere route, dus mocht het heel goed bevallen,
kunnen we nog altijd beide tochten doen (wij vinden het heerlijk om te fietsen)
15 jaar geleden
·
#4676
Hoi Chilla

Ga je de tocht van drie uur of de toch van vijf uur doen? Wij hadden voor de tocht van drie uur gekozen, omdat we niet wisten hoe lang Jip het op de fiets leuk zou vinden,maar een volgende keer zou ik met een gerust hart de tocht van vijf uur doen.
Je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben met je mede-fietsers, want af en toe moesten ze wel even op mij wachten, omdat een fiets met zitje en kind erop op en van de boot krijgen en door het hoge water manoevreren nou eenmaal wat meer tijd kost. In ons geval deed gelukkig niemand daar moeilijk over: de gidsen en de deelnemers waren allemaal erg lief voor Jip.

Maar het is hartstikke leuk, dus de kans dat je nog een fietstocht gaat boeken, acht ik zeker aanwezig (-; ! Zouden wij ook gedaan hebben, als we nog wat meer tijd in Bangkok hadden gehad!
Veel plezier gewenst alvast!

Groetjes, Annemieke
15 jaar geleden
·
#4677
Hallo,
Wij zitten eind april aan het begin van onze 3,5 weekse reis in Bangkok. Is het dan niet veel te heet om rond te gaan fietsen? De kinderzitjes zijn ok, las ik, dus het is te doen met twee kinderen van 2 en 4?
Groeten,
Nynke
15 jaar geleden
·
#4678
Hoi Nynke,

Wij hebben begin januari de tocht gedaan van 5 uur bij Co van Kessel en het was geweldig leuk. Onze kinderen zijn 4 en 1, dus ja voor ons was het goed te doen. Dat was ook het idee van een ander gezin die met hun bijna 3 jaar oude dochtertje de tocht deden. Over het weer in April kan ik niet veel zeggen, maar de fietstocht was heel geslaagd. Het fietszitje was voor onze oudste helemaal prima, de jongste had ik liever op mijn rug in de draagzak, maar ook dat ging prima.

Gr,

Chila
15 jaar geleden
·
#4679
Net terug uit Thailand, en het fietsen emt Co van Kessel was een van de leukste dingen die we gedaan hebben. Kan het iedereen aanraden. Wij hebben de tocht van 3 uur gedaan, met dochtertje van 16 maanden, en het zitje was wel in orde, ze kreeg ook een leuk nekkussentje, wat wel prettig was omdat ze de laatste 20 minuten in een diepe slaap geraakt. Wij hadden nog als extraatje dat we de fietstocht (die door Chinatown gaat) deden op Chinees oudjaarsdag, dus er waren volop feestvoorbereidingen in gang.
15 jaar geleden
·
#4680
Wij hebben in januari met Co van Kessel de 3 uur durende tocht door Chinatown gefietst met onze jongens van 8 en 11 jaar. We hadden een groepje van in totaal 6 personen + een gids voorop en achterop. Het was geweldig!! Over april zou ik me niet druk maken, warm is het toch, maar op de fiets heb je regelmatig schaduw, stop je veel en heb je de wind van het fietsen. Voor foto's en verslag zie onze website: <!-- w -->http://www.downeast.nl<!-- w -->
Groeten, Henrike
14 jaar geleden
·
#4681
wij hebben de tocht ook gedaan. super leuk!!!
Wij hadden gereserveerd met 2 kinderen van 4 en 6.
Ze wilden onze zoon van 4 echter gewoon op de pakkendrager zetten van de fiets (wel te verstaan is onze zoon van 4 net zo groot als een thais kind van 8 dus wellicht een inschattingfout). Gelukkig bleek er toch nog een babyseat beschikbaar (eentje) en ik was blij dat hij daar in kon zitten. Voor onze zoon van 6 was het geen probleem.
Dus hou er rekening mee met reserveren als je een babyzitje nodig hebt dat je dit aangeeft bij reserveren!
14 jaar geleden
·
#4682
Wij gaan in oktober een fietstocht door Bangkok doen met Michiel Hoes van Amazing Bangkok Biking. Voor deze organisatie gekozen omdat ze nèt iets later vertrekken (8 uur ipv 7 uur 's morgens) en omdat we met de groep meekonden met onze zoon in een kinderzitje.

We hebben er geweldig veel zin in!
14 jaar geleden
·
#4683
Fietsen in Bangkok met Michiel Hoes van Amazing Bangkok Cyclists is echt verreweg de beste tour. De beste gidsen, veilige zitjes, en de leukste route. Je kunt via zijn website <!-- w -->http://www.realasia.net<!-- w --> boeken.
14 jaar geleden
·
#4684
Hoe weet je dat Kirsten? Heb je die tocht zelf gedaan?
VERTEL!
14 jaar geleden
·
#4685
Beste Khadija
Ja, wij gaan jaarlijks naar Bangkok en enkele jaren geleden hebben wij (nog zonder kind) meegefietst met Co van Kessel, erg leuk! Het jaar daarop nog een fietstocht gedaan met een Nederlander waarvan ik zijn naam niet meer weet en toen uiteindelijk bij ABC met Michiel Hoes terecht gekomen. Toen merkte ik echt duidelijk verschil, superleuke gidsen met veel humor en veiligheid staat ten alle tijden voorop. Dat uit zich ondermeer in de knowhow van de gidsen, die de groep altijd goed in de gaten hebben. De groepen zijn nooit te groot, anders splitsen ze. Bovendien is er daarnaast altijd tijd voor een fotostop. Sindsdien fietsen wij altijd met ABC als we in Bangkok komen, hoewel dit dus jaarlijks is, verveelt het nooit omdat de route elke keer wel verschilt en het straatbeeld natuurlijk ook altijd anders is. Bij die andere fietstochten ga je voornamelijk door China Town. Leuk weetje is dat bij Michiel Hoes ook het Nederlands Elftal heeft gefietst 2 jaar terug, foto´s hangen nog in zijn kantoor!
14 jaar geleden
·
#4686
Aha!! Ja dan kan je het weten idd!
Was benieuwd omdat je het zo stellig zei ;-) Maar goed om te weten!! Heb namelijk alledrie die bedrijven al bekeken op internet en vond het moeilijk om te kiezen... Overal staan enthousiaste reacties op, maar die mensen hebben natuurlijk allemaal maar 1 tour gedaan... Fijn dat jij ze kan vergelijken!
14 jaar geleden
·
#4687
.. Was vergeten te melden dat het met kinderen ook prima te doen is.. Maar let er op dat kinderen onder de 7 jaar absoluut niet zelf moeten fietsen daar.. Achterop of in kinderzitje is okee.
13 jaar geleden
·
#4688
Wij hebben ook gefietst met Michael van Amazing Bangkok Cyclist met onze dochter van 2. we hebben de tocht van 10 - 15 uur gedaan en dat ging hartstikke goed. tussendoor viel de kleine in slaap op de fiets, vlak voor de lunchstop, en we hebben toen lekker gegeten terwijl zij op een bankje verder sliep. het was best warm, maar het ging prima met een petje op en voldoende water en gelukkig ook wel genoeg momenten in de schaduw.
vind het niet goedkoop trouwens; je betaalt 1500 baht p.p (niet voor de kleintjes). Het is overigens de 3e keer dat ik door Bangkok heb gefietst in 7 jaar tijd en was nog steeds leuk. echt een aanrader, want je komt op plekken waar je anders echt nooit komt.
13 jaar geleden
·
#4689
hoi allemaal,
Wij hebben vorig jaar rond deze tijd ook een tocht door de stad gemaakt met Co van Kessel. dat was een hele leuke fietstocht maar de fietsen waren echt minimaal. Ze hadden allemaal flinke afwijkingen in de trappers. Die van mij hield ermee op, aan eind van de tocht gelukkig, ik heb gelopen terwijl ik op het zadel zat...gelukkig heb ik dus lange benen, hihi.
Dus goed opletten als je gaat.....maar het was wel erg leuk! heb toevallig afgelopen weekend de filmpjes nog gezien.
Marjan
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!