1. Klaas
 2. Uitstapjes
 3. maandag 26 mei 2008
 4.  Abonneer via e-mail
Thailand, Chiang Mai, dierentuin: http://www.chiangmaizoo.com/" target="_blank http:// http://www.thaiwaysmagazine.com/chiang_mai_ad/" target="_blank ... i_zoo.html
Bezocht: 27 december 2006
Entree: 100 Bath, kinderen 50 Bath (voor de panda nog een keer dit bedrag)

Prachtige dierentuin, vooral omdat het gesitueerd is in een natuurlijke omgeving. De voornaamste attractie zijn de panda en de koala beertjes. Hier komen de meeste bezoekers op af. Maar buiten dit is er erg veel te zien in de dierentuin. Onze kinderen vermaakten zich prima. De afstanden zijn wel groot met pittige hoogteverschillen. Gebruik van het treintje biedt hiervoor een oplossing.
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ook wij vonden deze dierentuin mooi, zeker omdat hij "natuurlijk" is en niet zoals hier in Nederland recht toe-recht aan met allemaal steriele hokken. Over deze dierentuin gaan vele verhalen de ronde op fora en vaak negatief zo negatief dat wij vorig jaar zelfs twijfelde of we er wel heen wilden gaan met onze kinderen van rond de 10 jaar. Gelukkig hebben we het toch gedaan en was onze conclusie: dat de dieren het niet veel beter/slechter hebben dan hier maar als je van luxe houdt en gemarmerde toiletruimtes en eettentjes/ terrasjes die continu geopend zijn en daarbij ook nog niet al te veel wil lopen/ klimmen je inderdaad beter niet naar deze dierentuin kan gaan. Wij hebben hier echt een hele dag vertoefd en op sommige momenten dachten we zelfs de enige bezoekers te zijn of dat het al gesloten was en wij er nog verloren rond liepen omdat je in geen "velden of wegen" iemand tegenkwam en bijv. eettentjes/ terrasjes gesloten waren. Enkele 100-den meters berg en dal verder zag je dan bijv. weer een terrasje wat wel bemand was..Ook moet je de eventuele teleurstelling erbij nemen als je misschien een dier wat je graag zou zien op dat moment niet ziet omdat veel dieren in deze dierentuin naar ons idee de mogelijkheid hebben zich terug te trekken als ze daar behoefte aan hebben terwijl hier in Nederland de hokken tijdens de openingstijden gesloten blijven en de dieren zich moeten laten bekijken.
Kortom het was een hele leuke maar wel vermoeiende dag en voor ons gevoel hebben we een dagje op een berg in een jungle met kooien doorgebracht!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo allemaal,

wij hebben ook de chiang mai dierentuin bezocht. wij vonden de zgn reuze panda niets. Dus die zou ik overslaan. Je betaalt hier ook weer extra intree voor. Wel is er een super mooi en groot zee aquarauim (pas geoppend) Hier betaal je volgens mij ongeveer 300 bath voor maar zeker het geld waard.

Greetje
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij willen in de toekomst ook graag naar deze dierentuin. Maar Greetje, waarom vond je de reuzepanda's niets? Dit is juist één van de redenen waarom wij naar de dierentuin willen.
Groetjes, Bibi
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Allemaal,

Wij zijn in Januari dit jaar ook in deze dierentuin geweest. En ik had hele mooie verhalen op deze site gelezen over die reuze panda's, dus die wilde ik zeker zien! Nou Greetje, ik sluit me bij jou aan hoor. Ook ik vond het een teleurstelling. Misschien is het wel speciaal om zo'n beest eens in het echt te zien maar ik vond het super klein. Ik dacht nog "dit kan niet alles zijn" en ging op zoek naar de volgende ruimte (die er niet was). Maar de dierentuin zelf is echt een aanrader. De zee aquarauim viel helemaal in de smaak bij Mika, die is heel erg mooi.
Wij zijn trouwens in Bangkok ook een paar keer naar de dierentuin geweest (kost haast niks, 100 bath geloof ik). Deze dierentuin is niet zo modern maar wel heel gezellig. Vooral in het weekend want dan brengen hele familie's hier de dag door. Overal zie je mensen in het gras eten en wandelen. Hier zie je haast geen blanke mensen. Als je alleen voor de dieren komt is het misschien een teleurstelling. Maar je kunt hier heerlijk lopen,waterfietsen en de speeltuin is (verrassend) mooi en modern. Heerlijk om je kind even lekker te laten spelen!!

Groetjes,

Natasja
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ha allen,

Wat betreft die tegenvallende Panda, ook wij kunnen ons daar bij aansluiten. Tijdens ons eerste bezoek hadden we de Panda gemist, dus dat konden we nu (maart 2009) goedmaken. En ja, er is één panda. Er staan bordjes dat je stil moet zijn, en de aanwezige bewaker let er op dat je geen flitslicht gebruikt bij het fotograferen. Je moet je schoenen voor binnenkomst desinfecteren. Veel poeha dus, en dat voor één Panda.

Maar verder was het weer geweldig. Onze hoogtepunten waren deze keer het voeren van de nijlpaarden en de giraffes. Die enorme bekken van de nijlpaarden gingen wagenwijd open en van heel dichtbij konden de meiden hier wortels en bananen ingooien. De Giraffen aten kousenband. Het aquarium was ook leuk, mooi opgezet. We zijn er wel vrij snel doorheen gegaan. Deze dierentuin is zo groot van opzet, dat je er wel dagen in door zou kunnen brengen.

Groeten vanuit Bangkok!
Els
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo

Ook wij bezochten deze, gigantische, dierentuin, we hadden aan 1 dag bijna niet genoeg, wel qua energie maar niet qua tijd om alles rustig te bekijken, de afstanden zijn groor. Het viel me al op dat na de entree bijna alle andere toeristen in een 'open trientje/bus' stapten en wij als echte Hollanders gingen lopen, dat viel tegen, vooral het 1e stuk....
Maar goed wij hebben we olifanten banaantjes gevoerd, en giraffes mogen voeren, als je voorbij rijdt valt dat niet mee;)

Helaas stond er vlakbij de giraffes een grote olifant aan een ketting ... je mocht deze voeren, nou dat beest had er echt geen lol in en had een veel te korte ketting, hij stond maar heen en weer te zwiepen met zijn slurf ... heftig. daar hebbenwe dus ZEKER niet aan meegedaan.

Ook het aquarium is prachtig, bijna te groot en goed georganiseerd voor Aziatische begrippen...mijn zoon bleef roepen "kijk!" echt gaaf!!

Wij hadden we zoiets van we gaan de panda bekijken, er was net een baby geboren dus die kon je zien op een scherm, nog niet in het eggie. We gaan binnekort niet naar Chian, dus geen andere kans voor dit dier in t echt voor ons....
Wat Els hierboevn verteld over de voorzorgsmaatregelen en bewaking klopt, maar ik vond het niet zo strikt, viel me wat tegen...ik vind dat we voorzichtig moeten zijn met dieren....de bewaker had denk ik een off day.


Ook grappig was dat er een 7/11 op het terrein zit en je dus een boodschapje kan doen, waar maak je dat mee?? de prijzen waren ook vrij normaal. We hebben ook een noodels snackje genomen bi een 'kraampje', dat smaakte ook oke, gewoon met heet water aanmeng spul hoor.

foto komt nog of kijk op onze website,
Marjan
http://www.jamamoma.nl
Kenia(04), Nieuw Zeeland(05), Cuba(06), Mexico(08), Thailand, Maleisië, Australië en Indonesië (4 maanden 09/10), Maleisië (Perhentians) M-Borneo (11) Marokko (12) ZwedenNoorwegen(13) Italië(14) Java,Bali (15)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Even een aanvullig op mijn berichtje uit 2008 (!) In 2007 zijn we in de dierentuin geweest en in 2009 nog eens om de panda te bewonderen...ook ik kan me aansluiten bij de negatieve reacties. Het is 3x niets. Of beter gezegd, wij snapten niet dat de entree voor de panda net zoveel moet kosten als voor de entree van de dierentuin in zijn geheel.
DAT het zowel entree pp MOET kosten vonden we eigenlijk vreemd want wij dachten een superluxe gebouwd onderkomen te verwachten, het stelt idd niet veel voor, wij zagen een kleine slapende weggedoken panda op dat moment.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Grappig.... ik vond die Panda dus wel wat!

Er zat een panda in het hok en op de monitor konden we de mama met haar baby in het andere hok volgen.
De muur hing vol met duizenden gelukwensen met de kleine baby.
De grote panda was bezig bamboe te eten en keek stoicijns richting de mensen.
Stil zijn... jawel. Prima toch.

Ik heb er een half uur gezeten om de panda te bewonderen. Graag wil ik nog een keer naar Wolong in China... maar omdat dat nog niet in de planning lag heb ik uitgebreid naar de panda zitten kijken in deze dierentuin. Ik moet wel zeggen dat ik een bijzonder groot dierenliefhebber ben.

http://www.amazingworld.nl/content/view/46/81/

Trouwens.... die airco is best even prettig ;)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Uitstapjes
 3. # 8
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!