New

Thailand

  vrijdag 10 januari 2014
  23 Replies
  6.1K Visits
  Subscribe
In april gaan we met onze 4 kinderen 3 weken door Thailand trekken. Onze laatste stop is Kanchanaburi, daarna hebben we nog 5 dagen over. Dit vindt ik te weinig om naar het zuiden te reizen. Hebben jullie tips waar we naartoe zouden kunnen (wel zee en strand). Ik dacht aan Hua Hin, omdat daar ook een Nationaal Park is in de buurt. Of zou het mooier zijn om een eiland te nemen zoals Koh Samet of Koh Chang? Raden jullie ook een auto aan in Kanchanaburi of kunnen we overal geraken met openbaar vervoer, zoals de Hellfire Pass en de Erawan watervallen?
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14926
Wij zijn net terug uit Thailand en wij verbleven in het Hintok River Camp. Dat is vlakbij de Hellfire pass. We regelden bij de receptie iemand die ons bracht. Je kunt daar ter plekke ook goed excursies regelen. De Erawan watervallen hebben we ook als excursie geregeld ter plekke. En vergeet de Elephants World niet, onze dochters van 5 en 2,5 hadden de dag van hun leven!!

Verder zou je best vanuit Kanchanaburi weer terug kunnen gaan naar BKK en naar een eilandje vliegen. Als je een accommodatie uitzoekt niet ver van de vliegvelden heb je lange tijd om te genieten en haal je eruit wat erin zit. Wij hadden slecht weer op Koh Samui en zijn toen naar Phuket gevlogen. Een half uur rijden vanaf het vliegveld en we zaten op het heerlijkste strand van onze vakantie!
10 jaar geleden
·
#14927
Je kan in Kanchanaburi voor zo'n €35 of €40 voor een hele dag een taxi huren, de chauffeur blijft wachten en je gaat gewoon van het 1 naar het ander.
Even en tip, vlieg nooit van of naar Koh Samui, dit is veel te duur, je kan dan beter op Surat thani vliegen en daar de Ferry nemen. als je de nachttrein neemt dan verlies je overdag geen tijd en heb je 'S nachts meteen een slaapplaats.
10 jaar geleden
·
#14928
Phoe allereerst knap dat jullie de uitdaging aangaan om in april te gaan, die vind ik nog groter dan met 4 kinderen. Het is er dan op zn warmst- heetst zeg maar gerust, dus strand is zeker welkom.
Ik ben op Koh Chang geweest het is er heerlijk maar Phuket en vooral Krabi vonden wij ook prachtig en dat ligt toch iets gunstiger tov K'buri. Hua Hin gaan mn ouders nu al voor de 3e keer enkele weken heen om hun reis te eindigen en vinden dat geweldig. Voor kinderen is strand en zand overal hetzelfde dus ik zou gewoon kijken wat het beste en meest praktische uitkomt voor die laatste dagen.
10 jaar geleden
·
#14929
Hoi,

Onder Hua Hin ligt Pranburi aan de Dolphin Bay. Prima strand, veel rustiger dan Hua Hin met een prachtig nationaal park om de hoek en mogelijkheid om met een bootje aapjes te voeren die daar op een eiland leven of met een visser de zee op te gaan. Wij zijn met de minibus direct vanuit Kanchanaburi daarheen gegaan, even overstappen in Hua Hin. Tip neem van daar een taxi. Is sneller. Duurt in totaal 3 uur en kost bijna niets.
Dit jaren waren we ook op koh panang. Door de combi vliegen, bus, boot, taxi ben je een hele dag kwijt om vervolgens op een zeer toeristisch eiland aan te komen. Mooie stranden hoor, maar dan ga ik liever naar pranburi. Rustiger, dichterbij en ook heel mooi!

Groet
Diane
10 jaar geleden
·
#14930
Ik denk dat we volgende nogmaals naar Thailand moeten. Zoveel te beleven en zo weinig tijd. De stranden van het zuiden gaan we dan best combineren in een andere 3 weekse vakantie. Voorlopig hebben we al wat op het programma staan. Tips mogen jullie altijd geven. Het meeste schrik hebben we van het eten voor de kinderen, als ze maar niet ziek worden.
Onze 20 daagse ziet er als volgt uit :
- 2 april : vertrek Brussel met Qatar Airways
- 3 april : aankomst te Bangkok, 's middags plaatselijke tijd. We gaan dan de gratis busverbinding nemen naar de oude luchthaven Don Muang en daar proberen we de trein te nemen naar Ayuthaya, waar we een nachtje hebben geboekt in het Baan Thai House. Bekomen van de vlucht en al misschien een fietstochtje, zoniet de volgende dag.
- 4 april : in de namiddag misschien een boot nemen naar Bangkok (is er zo een verbinding ?), aankomst Bangkok en verblijf te Prince Palace Hotel.
- 5 april : de liggende boedha gaan bekijken of zo en tegen de avond met de trein terug naar luchthaven Don Muang. Er was vorige week nog een promotie met Air Asia en dan maar ineens 6 vliegtickets geboekt naar Chiang Mai voor 170 euro. We wilden eigenlijk met de nachttrein, maar dit kan niet online geboekt worden en had al schrik dat het ter plaatse niet meer geregeld kon worden. Dan een nachtje geboekt bij het Miracle Grand Convention Hotel, niet ver van de luchthaven.
- 6 april : de vlucht vertrekt om 11u45 en zo komen we dan gerelaxed aan te Chiang Mai om 13u. Amora Tapae Hotel
- 7 april : al online een excursie geboekt bij het Baan Chang Elephant Park, was natuurlijk wel duur voor ons zessen, maar ja, dit doen we misschien maar één keer in ons leven
- 8 april, 9 april, 10 april : Chiang Mai, met een brommertje naar de Doi Suthep (is dit te doen? of beter een taxi), verder weet ik niet, precies wel veel excursies, maar die passeren precies ook veel fake dorpjes en als je echt iets anders wil, is dit precies dan heel duur. Zullen we ter plaatse maar bekijken.
- 10 april : vertrek met de plaatselijke bus naar Chiang Rai en hopelijk komt Nok van Bamboonest ons dan ophalen aan het busstation. Daar hebben we 2 nachtjes geboekt. Ik heb al gelezen dat er een waterval is in de buurt en een dorpje.
- 12 april : aankomst Chiang Rai terug en een nachtje slapen bij Lek House
- 13 april : vertrek met Air Asia naar Bangkok Don Muang. We hebben een auto gehuurd hier, om niet te veel tijd te verliezen met openbaar vervoer. Aankomst Kanchanaburi, 1 nachtje Royal River Kwai Resort. Vooral de brug bekijken en de oorlogsbezienswaardigheden
- 14 - 15 april : 2 nachtjes Oriental Kwai Resort.
- 16 april : bezoek Erawan watervallen ? en richting Hellfire Pass
Nog 4 nachten hotel te regelen, misschien dan toch richting Pranburi en bezoek nationaal park
- 20 april : terug richting luchthaven Don Muang om de auto in te leveren en nog een hele dag verblijf te Bangkok
- 21 april : onze vlucht vertrekt om 2 u 's morgens, dat wordt wel een lange dag Bangkok.
Indien nog tips mag je altijd laten weten, ik heb al zoveel opgezocht, maar weet nog niet alles
Groetjes Sabine & Dirk
10 jaar geleden
·
#14931
Even een snel kommentaar, want ik moet weg...

Die gratis shuttle bus van BKK naar Don Muang is alleen gratis als je een vlucht vanaf dat vliegveld hebt.... Misschien dat je toch mee mag als er plaats is, maar dan zul je wel moeten betalen en ze kunnen best nee zeggen als je met veel bagage de bus in wilt.
10 jaar geleden
·
#14932
Jeetje, wat maken jullie er een omslachtige reis van, sorry ik moest echt even reageren,
of ik snap het niet helemaal, dat kan natuurlijk ook.
Jullie zijn dus vanuit Brussel tot aan Bangkok zo'n kleine 20 uur aan het reizen om dan vervolgens voor 1 nacht door te reizen naar Ayuthaya? Hier kom je waarschijnlijk pas laat in de middag, als het al geen avond is (om 18.00 uur is het gewoon donker) aan dus een fietstocht zit er echt niet meer in. De volgende dag willen jullie met een jetlag van hier tot Bangkok een fietstocht gaan maken met 4 kinderen? Om vervolgens nog een rit terug naar Bangkok te maken, die boot zou ik zo wie zo al vergeten, dat ga je never nooit redden vanuit de namiddag.
Dan heb je 1 nacht prince palace geboekt en nog 1 nacht bij de luchthaven, waarom? Je vlucht gaat pas om 11.45. Dan heb je een naar mijn idee veel te dure excursie geboekt bij baan chang Elephants park, Elephants world in Kanchanaburi is vele malen goedkoper.
Een brommertje huren in Thailand is onmogelijk, misschien dat jullie een motor rijbewijs hebben, je kan alleen maar motors huren in Thailand, dit noemen ze dan wel scooters maar als er iets gebeurt dan ben je niet verzekerd, ook niet als het niet jullie schuld is, daarbij denk ik dat als je met 3 personen op zo'n ding stapt de kans groot is dat het fout gaat. Je gaat in Bangkok een auto huren wat opzich al een uitdaging is, om sneller in Kanchanaburi te komen om daar vervolgens 2 hotels te boeken in een paar dagen? Zo groot is het gebied niet, je kan hier alles met gemak vanuit 1 hotel doen.

Wat het eten betreft, hier hoef je je geen zorgen om te maken dat is overal goed, maar ik maak me wel zorgen over jullie route, dat is echt niet te doen, je bent na die 20 dagen hard toe aan vakantie.

Je hebt 20 dagen de tijd, da's best lang maar als ik dit zo lees ben je meer aan het rondreizen dan dat je ook daadwerkelijk iets ziet van het land, zo zonde.
Ik zal zo even een logische route proberen te maken maar dit moest ik even kwijt, sorry!
10 jaar geleden
·
#14933
Hier even een paar opties, ik weet niet in hoeverre je vluchten geboekt zijn dus ik ben er vanuit gegaan dat ze allebei al vast liggen.


2 vlucht heen
3 aankomst Bangkok
4 bangkok, wat po (liggende Boeddha), ook leuk is een boottocht over de klongs, lekker shoppen op Khao san road, wandeling Chinatown, de gouden Boeddha (wat traimit) enz, genoeg te doen hier.
5Bangkok, evt een fietstocht met bijv ko van kessel
6 vlucht naar Chiang mai
7 t/m 13 Chiang mai met een paar nachten Chiang rai erbij, je kan vanuit Chiang rai ook naar verschillende dorpen reizen, ik geloof niet dat dit zo duur hoeft te zijn.
13 vlucht terug naar Bangkok, minivan naar Kanchanaburi, ik zou hier gewoon alleen voor het orientalkwai kwai resort kiezen, vanuit hier kan je alles gaan bezichtigen, je zou een dag een taxi kunnen huren vanuit het resort voor ongeveer €40 voor een hele dag om vervolgens de brug, de oorlogs monumenten en musea en de erawanwatervallen watervallen te bezoeken en de volgende dag zou je voor zo'n 1500 baht pp/€34 pp, de hele dag bij Elephants world kunnen verblijven om de hele dag voor de olifanten te kunnen zorgen, eten maken, voeren, badderen met de olifanten enz.
16 vertrek vanuit Kanchanaburi naar Pranburi, je kan ook op de 15 de de nachttrein nemen van Nakhon Phatom naar Surat thani en dan 4/5 nachten op een eiland boeken en dan weer terug vliegen of weer de nachttrein nemen naar Bangkok op de 20 ste dan nog 1 nachtje Bangkok. vlieg wel altijd vanaf Surat thani om het betaalbaar te houden.
De treintickets kan je wel op internet bestellen, zoek even op nachttrein bij de zoekfunctie op dit forum maar je zou het ook de eerste dagen dat je in Bangkok bent kunnen regelen op het treinstation.
Mocht je toch een auto willen huren doe dit dan in Chiang mai, ik heb niet de indruk dat je al echte plannen had voor deze omgeving, met een auto kan je zelf de bergdorpjes enz op gaan zoeken, dit rijdt veiliger dan in Bangkok.
Ti's maar een ideetje hoor, er zijn mogelijkheden genoeg, ik weet niet wat je al vast hebt liggen, Ayuthaya heb ik hier niet in de planning meegenomen, kan natuurlijk wel maar het is niet zo logisch omdat je naar en van Chiang mai vliegt, met de trein zou je er langs komen dus dan ligt het op de route, ik vraag me ook af hoe leuk de kinderen Ayutaya eigenlijk zullen vinden, waarschijnlijk zijn ze het na 1 tempel al wel beu.
Als je graag naar een national park wil dan zou je ook naar Khao yai kunnen gaan, dit moet erg mooi zijn met veel dieren en het is dichtbij Bangkok. Je zou dan vanuit Kanchnaburi nog een paar nachtjes Hua hin kunnen doen en vandaar terug naar Bangkok en daar dan de trein of bus naar Khao yai kunnen nemen.
10 jaar geleden
·
#14934
Als we toch op elkaars reisschema aan het schieten zijn... ;-)
Wij zijn het volgende van plan met onze kinderen (3, 5 en 9 jaar):

3 juli: vlucht naar Bangkok
4 juli: 's middags aankomst
5-6 juli: Bangkok
7 juli: floating market, Kanchanaburi
8-10 juli: Kanchanburi en omgeving
11 juli: naar Ayuttajah
12 juli: Ayuttajah, 's avonds nachttrein naar Chiang Mai
13-20 juli: Chiang Mai en omgeving (inclusief autohuur -> o.a. Gouden driehoek)
21 juli: naar Sukhothai
22 juli: Sukhothai
23 juli: vliegen/boot naar Koh Phangan (via Bangkok, Koh Samui)
24-27 juli: Koh Phangan
28 juli: naar Koh Samui
29-31 juli: Koh Samui
1 aug: vliegen naar Bangkok
2 aug: vlucht naar Amsterdam

Reacties, opmerkingen, suggesties, verbeteringen...?
10 jaar geleden
·
#14935
Hier is weinig aan toegevoegen, dit klopt gewoon. :)
Even 1 dingetje, het is stukken goedkoper als je van Bangkok naar Surat thani en terug vliegt, nog wel even de ferrie nemen naar de eilanden natuurlijk anders is wel even zwemmen.

Mijn reactie op het bericht hier boven ziet er misschien botter uit dan dat ik het bedoel maar het is zo zonde als je alleen maar aan het reizen bent en nog niks gezien hebt uiteindelijk. SORRY :)
10 jaar geleden
·
#14924
Fam Moerkens, ik schrok er even van...
10 jaar geleden
·
#14925
Sorry, is niet vervelend bedoeld hoor, maar ik vind het zo onlogisch, ik kan toch niet de enige zijn die dit vind.
Ik probeer het alleen maar voor hun zo'n mooi mogelijke reis te laten worden, dat kan toch niet als je als een Japanner overal doorheen vliegt en alleen maar aan het reizen bent.
Misschien dat het anders overkomt maar daar moet je dan echt even doorheen lezen, ik bedoel het goed. :)
10 jaar geleden
·
#14923
Misschien dat we Ayuthaya dan toch maar moeten vallen en het houden bij 3 nachten Prince Palace. Is het niet ver naar Don Muang en hoe kunnen we dit best doen (met trein of taxi)? Die huurauto kunnen we misschien dan ook maar best annuleren. Is het gemakkelijk om vervoer te vinden vanaf Don Muang naar Kanchanaburi? Na onze 3 nachten zal de beste optie zijn 3 of 4 nachten Pranburi. Voor het zuiden is er gewoon te weinig tijd. Als we dinsdagavond de nachttrein Surat Thani moeten nemen, kunnen we slechts 3 nachten op de eilanden verblijven en dan zaterdagnacht terug de nachttrein richting Bangkok, want zondagnacht vertrekt onze vlucht naar Brussel. Dan zal Pranburi de beste optie zijn. Dan kunnen de kinderen (13,9 en tweeling van 6) naar de aapjes gaan kijken op dat eiland en misschien daar ook een bezoek aan het nationaal park. Is er een rechtstreekse bus naar Hua Hin op het busstation of moeten we dat ergens regelen. Of zou Khai Yai mooier zijn. Eventueel de zondag een dagexcursie naar daar. En dan 's nachts vertrekken.
10 jaar geleden
·
#14936
Gelukkig, je bent er nog :) ik hoop dat je mijn vorige berichten positief hebt opgepakt, sorry als het verkeerd over kwam, was goed bedoeld.

Het vliegveld don muang ligt bijna in het centrum, is maar ongeveer 23 km, dichterbij dus dan het andere vliegveld, een gewone taxi zou 200 baht zijn maar jullie zullen wel een busje nodig hebben omdat jullie met 6 personen reizen.

Je kan vanuit het vliegveld gewoon gelijk een taxi boeken naar Kanchanaburi, kost waarschijnlijk rond de 2000 baht (busje)

Je kan vanuit kanchanaburi met de trein of met een taxi, bus kan ook maar dat duurt volgens mij wel langer, naar Nakhon pathom en daar kan je de trein naar Hua hin nemen.
Je kan ook gelijk met de bus gaan maar hier rekenen ze 6 uur voor, das nogal lang, met de taxi ben je denk ik 2,5 tot 3 uur onderweg, trein volgens mij ook zoiets.
Kijk voor meer info over kanchanaburi ook eens op http://www.kanchanaburi-info.com" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Voor evt treintickets kan je kijken op http://www.thailandtraintickets.com" onclick="window.open(this.href);return false; dit is alleen te doen op lange trajecten, wel even door clicken op enter als er staat stop selling. Ook seat61 is handig om de treintijden E.d. Te bekijken.

Ik lees dat jullie op zondag in Bangkok zijn, de weekend markt is ook erg leuk in Bangkok, wel heel erg druk en je moet ervan houden.

Ik denk dat khao yai wel erg vermoeiend is voor de laatste dag, je bent ook echt toe aan een douche na zo'n dag in de jungle, regel dat dus evt nog wel voor vertrek.
Ze zullen natuurlijk wel goed slapen in het vliegtuig maar ik zou dat even wat verder uitzoeken, ik weet niet precies hoelang dat reizen is, misschien gaan er georganiseerde trips, dan ben je zeker van een gids en zo.

Hopelijk kan je hier iets mee.
10 jaar geleden
·
#14937
@ Fam Moerkens: Ik weet dat je het heel erg goed bedoelt! ;)

@ Vandenheuvel: Ik denk dat het niet altijd even gemakkelijk zal zijn om vervoer te vinden voor een gezin met 4 kids die even groot zijn als menig Thaise volwasse en al hun bagage. Als je een geroutineerde chauffeur bent en eventueel beiden kunt rijden, dan biedt zelf rijden met je gezin wel een veel grotere mate van vrijheid. Je kunt dan stoppen waar je wilt en bekijken wat je wilt en hoeft van te voren een stuk minder te regelen. Vooral omdat jullie eigenlijk maar 17 dagen effectief in Thailand hebben, gaat er toch behoorlijk wat tijd zitten in het regelen van vervoer en in de hitte wachten op treinen en bussen, die geregeld vertraging hebben. In jullie geval zou een ruime huurauto misschien toch wel een groot voordeel kunnen zijn. Ik meen dat Hoekise veel ervaring heeft met een auto huren i Thailand. Voordat je het helemaal afschrijft, zou ik eerst even proberen om met haar contact op te nemen.

Wij zijn afgelopen zomer in Khao Yai geweest. We hebben toen overnacht bij Bobbys Appartment en hebben daar 1 1/2 dag junglesafari gedaan. Dat was erg spannend, vooral omdat we echte wilde olifanten gezien hebben. Dit gebeurt echter meestal pas tegen het vallen van de duisternis. Op een 1 dagstour vanuit Bangkok zul je ze daarom vrijwel nooit zien en gaat een groot deel van de tijd in het transport zitten. Het is namenlijk wel 2 uur rijden om er te komen en bij de meeste tourtjes wordt je 's ochtends om 6.30 uur bij je hotel opgehaald. Ik zou daar zelf niet voor kiezen op m'n laatste dag voor vertrek. Als wij in de nacht vertrekken, dan boek ik altijd een hotel met zwembad vlak bij het vliegveld waar ze een airport shuttle aanbieden. We slapen daar dan niet echt, maar je bent ook niet de hele avond dakloos. Met kinderen is dat echt een goede optie :)
10 jaar geleden
·
#14938
Zelf rijden in Thailand is goed te doen vinden wij, mits je geen bange chauffeur bent, want je rijdt echt wel in een erg chaotisch land én links en mits je een goeie kaartlezer bijhebt want niet alles staat in het Engels aangeduid. Wat je ook kan doen is een busje met chauffeur huren voor een x aantal dagen. Dan betaal je een bepaald bedrag per dag, je betaalt zijn benzine en zijn eten en overnachting. Hij slaapt echter in een veel goedkopere accommodatie dan jullie, dus maak je geen zorgen over hoge kosten, dat valt goed mee! Ik weet alleen niet zo goed waar je dit kan regelen, wij hebben namelijk familie wonen in Thailand die dat dat allemaal regelt voor ons, maar ik weet wel dat dit zeker een goeie optie kan zijn. Dan heb je voldoende ruimte voor het hele gezin in het busje en hoef je je niet druk te maken over het zelf rijden.
10 jaar geleden
·
#14939
Vandaag wat uurtjes op het internet doorgebracht met vanalles te zoeken. We zijn er nog steeds niet uit over de laatste week. Het gaat misschien toch een heel gedoe worden met al dat vervoer en iemand zoeken die dan met ons wil rondrijden en dan in Hua Hin geraken, wat ook wel 4u reistijd is. We denken erover om de 3 nachten Kanchanaburi ook te annuleren. Dan hebben we nog een hele week en kunnen we misschien toch wat vakantie gebruiken. We landen op Don Muang Bangkok en zouden dan dezelfde avond met de nachttrein naar Chumpon kunnen reizen en dan toch de ferry naar Koh Tao voor 2 nachtjes. Ik zie dat dat nu perfect kan geboekt worden met thailandtraintickets.com. Dank je wel fam Moerkens voor de tip. Daarna kunnen we dan nog 3 nachten doorbrengen op het buureiland Koh Phangan en zaterdag de nachttrein nemen op Surat Thani naar Nakhom Pathon en zondagmorgen nog met de trein een ommetje maken naar Kanchanaburi voor de belangrijkste bezienswaardigheden, eventueel de plaatselijke bus naar de Erawan watervallen. Als we dan 's avonds de bus of trein naar Bangkok kunnen nemen, zouden we ineens de nachtvlucht op kunnen. En dan hebben we ineens het zuiden gezien en de kinderen waarschijnlijk wel blij. Ofwel Kanchanaburi laten vallen en misschien opteren voor een fietstocht bij Co Van Kessel.
10 jaar geleden
·
#14940
Evelien van het orientalkwai kwai resort regelt dat zo voor je maar waarschijnlijk doen ze dat overal wel, nog nooit een probleem mee gehad, zo ook het vervoer rondom Kanchanaburi kunnen ze regelen en ze zijn echt niet duur hoor, ik geloof niet dat ze er zelf iets aan verdienen. Gewoon even mailen als je weet hoe je het wil doen en dan krijg je meteen de prijs door, kan je nog maar zien. In Thailand is reizen met een taxibusje heel normaal, wij doen dat ook vaak met 4 personen, met onze bagage is het anders ook te veel proppen omdat die gewone taxi's een gastank achterin hebben liggen.
Ik denk nog even mee en kom er nog op terug.

Je vluchten van en naar Chiang mai liggen allebei vast toch?
10 jaar geleden
·
#14941
Als je gewoon de eerste dagen Bangkok doet, dan Chiang mai, de 13 de kom je terug in Bangkok aan en zou je de trein naar chumpon of naar Surat thani kunnen nemen, je zou hier ook makkelijk een taxibusje naar Hua hin oid kunnen nemen, dan heb je 5 volle dagen aan het strand en vervolgens neem je de nachttrein naar Nakhon Phaton, daar neem je een taxi of gewoon de trein (echt een hele mooie route) naar Kanchanaburi en daar kan je gewoon heel gemakkelijk vervoer naar je resort nemen.
Vervolgens kan je vanuit Kanchanaburi tegen de avond een taxibusje regelen naar Bangkok dat is hooguit 3 uur rijden. Als je rond 6 uur vanuit Kanchanaburi vertrekt dan ben je ruim op tijd, je kan dan nog de hele dag van alles doen daar, dus toch 2 dagen Kanchanaburi.

Maak je niet druk over het vervoer, dat lukt altijd daarbij reizen jullie ook nog eens in het laag seizoen, no ploblem!

2 eilanden aandoen is denk ik iets te ambitieus in die paar dagen, dan moet je Kanchanaburi echt laten vallen.
Wij nemen nooit meer dan een dag of 5 strand da's voor ons genoeg maar dat is natuurlijk persoonlijk.
10 jaar geleden
·
#14942
Hallo,
Afgelopen zomer zijn wij ( familie met 2 kinderen van 8 en 11) vanuit Kuala Lumpur in Chiang Mai begonnen (5 dagen). Wij hebben een song thaw 'afgehuurd' naar Doi Suthep (vonden brommertjes een gevaarlijk, zeker met meer dan 1 kind erop) en daarmee ook nog naar het koninklijke paleis geweest 5 km verderop.
Toen paar nachtjes Chiang Rai gedaan. Dagtocht gemaakt met Bamboonest naar bergstam en tochtje over Mekong (super!) Als je in bamboonest bent geweest, en in CM olifanten hebt gezien vind ik persoonlijk dat dan Kanchanaburi niet meer onmisbaar is.
Wij vlogen ook terug naar Don Muang en toen 1 nachtje Ayutthaya. Vonden we leuk, en was lang genoeg. Daarna hadden wij 4 nachten Bangkok, en daarna naar Koh Phangan, maar jullie kunnen direct naar een eiland (via Surat Thani) vliegen of met de trein.
Na 5 nachten eiland hadden wij nog 2 n. Kuala Lumpur, maar ik moet zeggen dat dan de 'harde schijf' bij de kinderen begint vol te raken en we het rustig aan hebben gedaan. Ik zou dus ook maar 1 eiland bestemming kiezen, er zijn altijd uitstapjes te maken en de tijd vliegt om (en wij zijn eigenlijk geen strandmensen). Het is in die periode ook heel heet, dus wil je niet te veel met koffers/tassen sjouwen.
Denk ook eens aan (terug)vliegen met eventueel Nok Air. Maatschappij is ons heel goed bevallen. Ik zou persoonlijk niet de laatste nacht in de trein doorbrengen, dan nog hele dag siteseeing doen en dan een lange vlucht (of de kinderen moeten nog een week rust hebben voor ze naar school gaan). Succes met de planning! Johanna.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!