donderdag 10 maart 2016
  11 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Hallo Allemaal,

Wij hebben gisteren gehoord dat mijn man voor 2 maanden naar Tanzania mag om te gaan werken. Dit biedt voor ons de kans om toch weer een verre trip te gaan maken. Nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen.

Normaal gesproken zouden we nog niet op safari gaan omdat ik daar de kids nog best jong voor vindt. Maar als we zo dichtbij zijn, wil ik toch wel graag een paar (halve) dagen dieren spotten.

Daarna zullen we naar Zanzibar vliegen om lekker met ons gezin te genieten.

Hebben jullie tips voor welke NP gied te doen zijn met kinderen, wat zijn absolute do's en don'ts. En hebben jullie tips voor organisaties en accomodaties? Zanzibar gaan we zelf regelen. Voor de safari heb ik hier op t forum Club@frika en nog een andere gevonden.
We willen graag een privésafari. Na 2 maanden papa missen hebben de kids en ik geen zin om met wildvreemden de hele dag in een jeep te zitten....

Ik hoop dat jullie tips hebben!
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20449
Ik ben in Tanzania en zanzibar geweest voor onze dochter werd geboren. Wat een heerlijk vooruitzicht. Wij hebben alles ter plekke geregeld dat is zoveel goedkoper. Als je toch een privejeepsafari gaat doen zou ik ook lekker dat daar regelen. Je kunt dan de volgende dag weg.

Serengeti is natuurlijk een must-see als het grootste park maar afstanden zijn lang, ook om er te komen. Voor kinderen zijn de kleinere parken net zo leuk. Bovendien kan je dan ook nog kiezen voor meerdere dagtochten of halve dagen ipv. hele dag in een jeep. Tanagira en Lake Manyara zijn dan aanraders.
8 jaar geleden
·
#20450
Dank je voor je reactie.

Ik heb nu bij 3 organisaties een offerte aangevraagd. Even kijken wat de kosten gaan worden. Met name de vliegreizen worden puzzels. Ik wil namelijk graag rechtstreeks vliegen in verband met de vluchttijden en de kinderen. Ik reis alleen met ze en om ze 's nachts bij t overstappen van gate naar gate te vervoeren wordt in mijn uppie een uitdaging..... Dit zorgt voor hoge kosten van de tickets.
8 jaar geleden
·
#20451
Ik weet niet hoe de vluchtschema's nu zijn maar wij zijn toen vanuit Brussel gevlogen met Turkish airlines en de overstap in Istanbul was toen ergens in de namiddag dus zeker geen nachtelijke stop. Wij kwamen in Tanzania wel na middernacht aan.

Ik denk dat je het wel al gelezen hebt maar wij waren erg enthousiast over opsafariintanzania.nl. Een paar maanden geleden hebben zowel vrienden van ons als iemand hier van het forum geprobeerd contact te leggen maar helaas geen reactie. Geen idee wat er is... Heb je bij hen ook iets opgevraagd? Ben dan wel benieuwd of jullie wel reactie krijgen.

@Sascha: wij hadden ook gehoord dat het daar ter plekke goedkoper zou kunnen maar omdat we nergens goede referenties konden vinden vonden we dat dan erg lastig. Hoe vind je een goede gids als je daar ter plekke bent?
8 jaar geleden
·
#20452
@eynd14: ik heb ze vandaag gebeld en aan de telefoon gehad. Klonk goed. Ze gaan dingen uitzoeken voor me.
8 jaar geleden
·
#20453
Wat goed om te horen!

Wij zijn erg enthousiast over de reis die we met hen hebben gemaakt en dan ook nog voor een prijs die steevast stukken lager ligt dan bij andere organisaties.

Ben benieuwd op welke route jullie uiteindelijk uitkomen ( wat zij aanraden met relatief jonge kinderen).
8 jaar geleden
·
#20454
hmmm misschien te vroeg gejuicht. Na het telefoongesprek is er radiostilte van de kant van hen.

Ik heb nu nog 2 offertes uitstaan. 1 bij clubafrica en 1 bij matoke tours. Moet wel even wennen aan de prijzen. Voor 3 weken Tanzania, zaten we ook 5 weken in Nieuw Zeeland (en hadden we nog minder betaald...)

Ik ga nog even kijken waar we op kunnen besparen. Zanzibar hebben ze wel een hele luxe accommodatie uitgezocht. Dat kan goedkoper. We hoeven niet heel luxe te zitten, als het maar netjes is.

Heeft iemand tips voor accommodatie in Arusha en op Zanzibar?
8 jaar geleden
·
#20455
Had je contact met Peter?

Echt zo gek, wij kregen altijd snel reactie maar af n toe zat er ook wel een dagje tussen... Wanneer was er info beloofd?

En wat zijn nu beetje de bedragen voor 3 weken die je hebt gehad?? Welke route?

Ik weet wel dat in vergelijking met toen wij gingen diverse parkprijzen aardig omhoog zijn gegaan.

Wij zaten op Zanzibar eerst paar dagen in Stonetown zelf en daarna aan de oostkust bij Samaki lodge. We hebben ze zelf aangeschreven en als je dat ruim van te voren doet ( meer dan half jaar) krijg je korting en een spicetour erbij. In eerste instantie schrokken we hoe afgelegen/geisoleerd het is maar we hebben het er heerlijk gehad. Veel resorts daar schijnen zo te zijn...
8 jaar geleden
·
#20456
Ik heb donderdag voor t laatst met hem gesproken. Op mailtjes van mij daarna geen reactie meer. Wel balen!

Ik ga nog even zelf kijken naar accomodaties ed op zanzibar.
8 jaar geleden
·
#20457
We hebben intussen gekozen voor ClubAfrika. Hele goede gesprekken mee gehad en ze hebben een mooi plan voor ons uitgewerkt.

We gaan eerst acclimatiseren in de buurt van Arusha, dan 5-6 dagen op safari. En als laatste naar Zanzibar (Stonetown en strand)

Nu kunnen we ons verder voorbereiden op de vakantie
8 jaar geleden
·
#20458
Fijn dat jullie nu iets hebben!

Wat vind je de pluspunten van de route die er nu ligt?
7 jaar geleden
·
#20459
We hebben een heel relaxed schema. We gaan eerst acclimatiseren in de buurt van Arusha. Na 2 maanden zonder elkaar te zijn geweest, willen we eerst als gezin lekker samen zijn. Daarna in rustig tempo op Safari, korte reisafstanden. We gaan naar Lake Manyara, Tarangire NP en de Ngorongoro krater. We sluiten daarna af op Zanzibar. Twee nachten in Stonetown en dan lekker aan het strand.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!