zondag 24 maart 2013
  9 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Hoi!
Wij gaan in mei naar Singapore/Maleisie en twijfelen nog over een gedeelte van de route. We gaan van Singapore naar de Perentians, ws 1 nachtje Kota Bahru en dan twijfelen we over Taman Negara. We kunnen voordat we naar KL gaan eigenlijk maar 1 echte 'tussenstop' nog maken. Taman Negara, Cameron Highlands of Penang..? Vanuit KL willen we in ieder geval nog naar de olifanten in Kuala Gandah. We neigen naar Taman Negara omdat we met de kids (tweeling van 4,5) nog wel echt 'iets met jungle en dieren' willen doen. Maar is de accomodatie daar een beetje te doen? Ik zie geen geweldige reviews her en der op de booking-sites. En ik vraag me af of ze niet nog nét te jong zijn voor de jungletochten en de canopywalk: zoonlief en manlief hebben hoogtevrees oops. Manlief heeft trouwens ooit de canopywalk al eens gedaan hoor, dus hij zou het met liefde nog eens doen voor zijn kinderen ;)
groetjes, Ruth
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12951
De tocht naar de canopywalk liepen wij vorig jaar met onze dochter van 4 in ongeveer 3 kwartier en vonden wij prima te lopen voor kinderen van die leeftijd. Maar of je kind met hoogtevrees de canopywalk zelf leuk gaat vinden betwijfel ik. Je kunt altijd nog omstebeurt gaan en elkaar bij het eindpunt weer opwachten.
Er zijn nog diverse korte trails te lopen, maar doordat het 's nachts geregend had was het voor onze dochter niet te doen zo glibberig (plus ik had jongste dochter in de rugdrager) dus zijn we omgekeerd.
Ik weet niet wat je eisen zijn voor een acco, maar het is er allemaal zeer basic, je zit natuurlijk midden in de jungle. Wij vonden de boottocht ernaartoe wel echt heel mooi! Je kunt ook mijn blog over Maleisië lezen op famhermus.blogspot.com
11 jaar geleden
·
#12952
wij zijn 3maanden geleden in Taman negara geweest, en hebben vlak bij de bootlanding gelogeerd in Rainbow hostel, een spikssplinternieuw hostelletje, met airco, absolute aanrader! (wel enkel "kamers", geen ontbijt of andere service, maar dat kan je allemaal vlakbij wel krijgenç)
we hebben 80 ringgit betaald (geen idee meer wat dit in euro is?) geen idee of ze een website hebben, als je aankomt aan het eerste restaurantplatform met de boot is het gewoon naar boven, vanuit het "kleine centrum" staan pijltjes! ik vind inderdaad ook niks erover op internet (heeft maar 8kaùers, is niet die lodge waarover wel geschreven wordt!)

onze kindjes zijn 2,5 en net 5geworden. we hebben de canopy walk gedaan, deze is volledig over plankjes, aan vroegere verslagen te lezen leek dit vroeger niet te zijn? maar echt zeer goed te doen met kleine kinderen! de jongste heeft de heentocht bijna volledig geopen, terug wel gedragen. de oudste geen probleem.
we hebben ook nog een korte wandeling naar een rivier, waar je kan zwemmen, en de kindjes genoten er gewoon van de stokjes, stenen en water! hier izjn we een hertje, aapjes en everzwijnen tegengekomen.
ikzelf heb een avondwandeling gedaan, maar buiten enkele insecten niet echt veel dieren tegengekomen, daar moet je waarschijnlijk geluk mee hebben ;-)

ikzelf zou taman negara verkiezen uit jouw 3 opties, mijn man zou eerder Penang kiezen ;-)
11 jaar geleden
·
#12953
Dank voor de reacties!
Ik neig steeds meer naar Taman Negara :) Mijn man vindt de jungle ook erg leuk (ws nog meer dan ik haha) en dat nieuwe hostel klinkt dan ook wel prima. Ik denk ook dat de kids de tocht prima aankunnen, wat we dan met de canopy walk doen.. ws gaan alleen de 'meisjes' omhoog dan. En ik denk dat we tussen de Perhentians en Taman Negara gewoon nog een dag in Kota Bahru blijven hangen voor de echte Maleise sfeer en dan kunnen we nog wat naar de vliegers kijken. Anders zitten we alleen maar in hele toeristische gebieden.
Ik merk dat ik van het plannen overenthousiast raak en alleen maar meer wil zien, eigenlijk wil ik de kinderen ook naar Borneo meenemen, maar dat bewaren we dan maar voor een volgende keer :) De reiskriebels zijn weer geactiveerd, dus als de kids het ook gaaf vinden dan gaan we de komende jaren weer vaker!
groetjes, Ruth
11 jaar geleden
·
#12954
Wij zijn afgelopen jaar naar de tamen negara geweest. Onze kids vonden canopy ook erg leuk en helemaal niet eng. Ze hebben dan wel geen hoogtevrees, maar ikzelf wel een beetje en de plankjes zorgen ervoor dat je toch niet helemaal dat enge gevoeld hebt.
We hebben ook in de jungle gewandeld met een gids van ons hotel. Vonden onze jongens helemaal het einde. Wij verbleven bij Nusa holiday village. Zie hiervoor evt mijn bijdrage op tripadvisor. Het all-in pakket wat we daar boekten, was goedkoper dan op elders een overnachting (bijv. Mutiara). Daarbij zat ook de toegang voor het NP, hele leuke boottochtjes naar het guesthouse (zonder bagage lekker door de stroming, dus nat worden, gillen, geweldig!)
Evt kan je ook ons reisverslag lezen. Wij hebben ook Singapore Perhentians Taman Negara Kuala Lumpur gedaan. Grappig dat je dat ook doet. Heel veel lees je deze route namelijk niet! Ga je ook met de jungle train?
11 jaar geleden
·
#12955
Hoi,
Nee, we gaan niet met de Jungle train, we vliegen van Singapore naar Kota Bahru. We (lees: mijn man) vonden hele betaalbare tickets met Firefly, dus dat vonden we wel praktisch. Zeker omdat we maar 2 weken hebben. De route kwam eigenlijk door omstandigheden zo uit. We (lees weer: mijn man) hadden namelijk een ticket van Singapore airlines gevonden voor 545 euro, en via KL terug bleek nog goedkoper: 510 euro. En omdat we in West-Maleisie wilden rondreizen was het ook een hele goede optie. Buiten de Perhentians (en Legoland bij Johor Bahru..) hadden we geen vaste plannen en toen kwam dit eruit :) We kennen Maleisie goed, mijn man heeft 8 maanden gestudeerd in Johor Bahru, dus dit was ook een logische plek om te beginnen met reizen met de kids. Ik kijk er heel erg naar uit!
Welk hotel hadden jullie in KL? We neigen naar ook een wat luxer hotel om af te sluiten.
groetjes, Ruth
10 jaar geleden
·
#12956
Hoi Ruth,
Bij ons kwam de route eigenlijk ook om die reden zo uit: aanvliegen op Singapore was goedkoper. En daarna gingen we plannen maken en wilde ik per sé naar de Perhentians aan het begin van onze reis, aangezien wij gingen eindigen een vriend die een duikschool in Thailand heeft.

In KL verbleven wij in Somerset Ampang. Superdelux vonden wij! Best wel kicken na een budget hotel in de Taman negara.
Omdat wij met z'n zessen waren, en Somerset 6 persoons appartementen heeft (3 slaapkamers, woonkamer, keuken en 2 badkamers!) bleek dit uiteindelijk net zo duur als een tweepersoonskamer met extra bed in een hotel met een zwembad.

Succes!
10 jaar geleden
·
#12957
Wij zitten in KL in de appartementen van Times Square. 3 weken geleden hebben we hier een paar dagen gezeten en nu weer. Hele ruime appartementen met 2 slaapkamers, een huiskamer en keuken. Verder een leuk zwembad. En uitzicht op de Twin towers. De monorail stopt voor de deur. En het winkelcentrum Berjaya times square ligt aan de appartemententoren vast. Het kost 500 ringitt per dag, dat is 125 euro (als je rechtstreeks bij hen boekt).

Wij vonden de reis van Khota Baru naar Taman Negara erg lang.
De canopy walkway was leuk, maar niet heel erg bijzonder. Een gedeelte ervan (1/3?) is afgesloten wegens onderhoud. Het ziet eruit alsof dat nog wel een tijd kan duren. De wandeltocht er naartoe gaat helemaal over houten vlonders en trappen. Qua lopen goed te doen voor onze kinderen (5 en 10 jaar). Maar het is wel érg warm en natuurlijk heel vochtig. Dat was meer een probleem voor hen. Ze klaagden op het eind op de terugweg over hoofdpijn.
Door de hitte was het ook moeilijk voor hen om naar de verhalen van de gids te luisteren.

We hebben ook nog de excursie naar het orang asli dorp gedaan. Die vonden de kinderen veel interessanter. Ze hebben daarna 2 dagen pijltjes geschoten met de blaaspijp die ze daar gekocht hebben. En we zijn in de rivier gaan zwemmen (mooie boottocht er naartoe). Deze 2 activiteiten maakten de Taman Negara leuk voor onze kinderen, de canopy walkway dus niet. Verder ook weinig dieren gezien. Wat varkens, varanen en apen in Mutiara resort. En veel hagedissen en insecten.
10 jaar geleden
·
#12958
Hoi Kirsten,

Dank voor de informatie! Hoe is het op reis?!
We gaan kijken naar Times Square (is dat Berjaya Times Square?), we zoeken inderdaad zoiets, hadden een andere aanbieding gezien in een vergelijkbaar hotel, maar die is nu alweer weg helaas..
Orang Asli dorp klinkt ook goed, die blaaspijpjes zullen ze geweldig vinden. En Canopy Walk.. sja, we zien wel als we daar zijn, het is altijd een optie. Was Mutiara in orde?

Veel plezier nog, groetjes, Ruth
10 jaar geleden
·
#12959
Het is erg leuk. We zijn nu aan het bijkomen van een nacht in het vliegtuig naar Sydney. Valt niet mee om zelf nog wat slaap te krijgen tussen diner dat ze om 11.30 uur nog serveerden en het ontbijt dat ze om 5.30 uur al weer gingen rond brengen. De kinderen waren niet wakker te krijgen toen we gingen landen. Wel koud hier :-)

Dit is het appartement bij Times square dat we geboekt hebben: http://www.booking.com/hotel/my/times-s ... 03;srpos=6

Je kunt het beste Vicky een mail sturen <!-- e --><a href="mailto:vicky@timesuites.com]vicky@timesuites.com[/url]<!-- e -->. Rechtstreeks boeken bij hen is goedkoper.

In Mutiara hadden we een bungalow geboekt. Mooi groot en schoon, supernieuwe badkamer. Maar ook heel donker van binnen, alles donker hout ook op de muren. En in de ramen zat matglas, dus je kunt niet naar buiten kijken. Je zit in het regenwoud maar kunt het niet zien. Dat voelde niet zo goed. Op onze laatste dag begonnen ze de huisjes tegenover ons te renoveren. Ik weet niet hoe lang ze daarmee bezig zijn. Het gaf nogal wat geluidsoverlast en een stuk was helemaal afgezet met golfplaten. Ik zou er wel naar vragen als ik er binnenkort naar toe zou gaan, een huisje vragen een eind van dit stuk vandaan.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!