vrijdag 21 december 2012
  6 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Heeft iemand ervaring in het reizen door Suriname met jonge kinderen? Hoor het graag!
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12262
Hoi,

Wij zijn al eens in Suriname geweest (in de tijd zonder kinderen) maar ik denk dat ik wel wat vragen kan beantwoorden. Heb je al specifieke vragen?

Heb je al ideeën wat je in Suriname zou willen zien/doen?

Als eerste moet je denk ik even afvragen of je wel/niet in malariagebied wilt reizen. Het overgrote deel van Suriname is namelijk malariagebied. Alleen de smalle kuststrook (inclusief Paramaribo) is malariavrij maar hier waren wij wel snel uitgekeken...

Inmiddels (14 jaar later!) zijn er wel wat nieuwe ontwikkelingen op tourisme gebied en zijn er wel wat leuke (malariavrije) uistapjes te maken vanuit Paramaribo. Bijv.
- white beach (kunstmatig gemaakt strand waar ook veel locals naar toe gaan),
- Brownsberg (vroeger was je een hele dag onderweg om er te komen maar inmiddels is de weg ernaartoe geasfalteerd. Hier overnachten is mooi als je brulapen eens goed wilt horen brullen. Verder kan je hier wandelen naar watervallen).
- colakreek (zo genoemd omdat het water de kleur van cola heeft)
- fietsen over de plantages (stond toen wij gingen nog in de kinderschoenen en was toen echt geen kinderfietsen etc. te krijgen maar dit zou wel eens heel goed veranderd kunnen zijn)

Laat maar even weten als je nog meer info wilt!

Groetjes
11 jaar geleden
·
#12263
In elk geval alvast bedankt voor je reactie, top!

In hoe we de reis precies zouden indelen heb ik me nog weinig verdiept. Leek me verstandig om eerst eens goed naar de (on)mogelijkheden van een dergelijke reis te gaan kijken.

Ik liep ondertussen trouwens al snel tegen een van de punten aan die jij ook noemt, malaria... Vooral wat betreft onze jongste die ter plaatse haar 1e verjaardag zou vieren.

Voordat we dingen gaan uitsluiten, ik hoor graag alle mogelijke ervaringen!
11 jaar geleden
·
#12264
Ik snap dat je eerst naar de (on)mogelijkheden van een reis wilt kijken en dat je nog niet precies weet hoe je de reis wilt indelen. Wat ik eigenlijk bedoelde te vragen was of je door een bepaald iets naar Suriname wilt (waarom is Suriname als mogelijke reis in je opgekomen/wat trekt je aan). Wil je graag voor de binnenlanden gaan maar niet naar malariagebied willen dan valt Suriname snel af...

Wij zouden ook graag met de kinderen naar Suriname gaan. Redenen: de mooie binnenlanden en Galibi (waar reuzenschildpadden aan land komen). Wat ons tot nu toe tegenhoud is het feit dat wij dan malaria pillen moeten slikken en wij hierbij tegen wat praktische problemen aanlopen (o.a. kind dat geen pillen kan slikken...).

De binnenlanden zijn mooi. Met een korte binnenlandse vlucht kom je bij de makkelijk te bereiken dorpen (o.a. palumeu, indiaans dorp waar je 4 nachten kan verblijven of bijv. Awarradam een bosneger dorp waar je ook aantal overnachtingen kan blijven). Tijdens je verblijf (dit is meestal een georganiseerde tour, met diverse activiteiten) zul je je verplaatsen per korjaal. De tochten per korjaal zijn leuk (bij stroomversnellingen allemaal uitstappen en over rotsen verder en daarna weer verder varen...) en ook goed te doen met 5/6 jarigen. Ik weet niet of jullie dit zien zitten met jullie jongste maar op zich waren de tochten bij Palumeu niet urenlang. Verder zijn de activiteiten die daar worden aangeboden ook leuk met kinderen (zelf vissen op de manier hoe de plaatselijke bevolking dat doet, proberen te blijven zitten in een stroomversnelling voor een watermassage (gewoon de kinderen hun zwemvest aan laten), naar een uitzichtpunt lopen waar je heel mooi over jungle kijkt, dans van de plaatselijke bevolking.

Wij zelf zijn in Palumeu geweest met Mets reizen. Dit is erg goed bevallen. Hele goede gidsen en veiligheid gaat voorop (enneh... ik weet dat 14 jaar lang geleden is maar ik heb ook recente ervaringen gehoord van de afgelopen jaren!). Met hen zou ik ook met jullie jongste de jungle in durven gaan (bij de beschrijving in Palumeu staat overigens dat er een zware klim is maar het is 20 minuten en ook echt te doen met 5/6 jarigen. Het kan wel glad zijn dus even kijken hoe dat wandelt met een kleintje op je rug (Suriname online maakt overigens ook gebruik van Mets. Het is echter goedkoper om rechtstreeks bij Mets te boeken).

Het lijkt me een superervaring om dit met de kinderen te doen en Palumeu is ook echt goed te doen met (jonge) kinderen!

Wij zijn ook per bus/boot naar Gunsi geweest (een bosnegerdorp). Dit kostte echt een hele dag reizen en dat was wel uren in de bus en boot zitten. Dat zou ik zelf niet met de kleintjes doen.

Verder lijkt ons het Anaula resort ook erg leuk met kinderen http://www.anaulanatureresort.com/nl/resort/ligging" . Ook hier zijn een aantal activiteiten te doen maar is bijv. ook zwembad bij en een klein speeltuintje. Komende maand gaat mijn vader naar Suriname en misschien dat hij hier dan heengaat. Ik kan je dan laten weten of de tocht ernaartoe ook te doen is met kinderen of dat vliegen dan beter is.

Mochten jullie vanwege de malaria niet naar de binnenlanden gaan dan zijn er zoals ik al had geschreven nog diverse dagtochten te maken. Om een indruk te krijgen hierbij een link waarin ook dagtours staan (hier kan je ook de meerdaagse tochten vinden): http://www.surinamevacations.com/nl/tours/day-tours" . De meeste dagtochten kan je overigens makkelijk zelf doen/regelen (laat je dus niet afschrikken door de prijzen pp!!) maar toch even dit linkje om een indruk te krijgen van wat er te doen is.

Het hangt er denk ik ook een beetje vanaf wat je allemaal al hebt gezien tijdens andere reizen of alleen de dagtochten genoeg zijn... (mocht het malaria-gedoe je tegenhouden en je dus niet naar het binnenland kan).

Voor de rest is Suriname geen moeilijk land: er wordt Nederlands gesproken, er is van alles gewoon te koop, inmiddels zijn er hotels met zwembaden, goede gezondheidszorg en heerlijk eten!

Ben benieuwd wat jullie gaan doen!!
11 jaar geleden
·
#12265
Ik ben ook alleen zonder kinderen in Suriname geweest, maar het lijkt me goed te doen. De taal is erg handig natuurlijk en ik vond de meeste afstanden goed behapbaar. Het eten is ook geweldig! Wat ik een nadeel aan Suriname vond is dat bijna alles "geregeld" gaat - op de kust na zijn de meeste zaken eigenlijk lastig te doen met het openbaar vervoer en moet je bijna altijd mee met een tour. Ik heb juist altijd wel lol in het zelf regelen en het mensen ontmoeten in de bus, dus dat vond ik jammer. Maar met kinderen is dat juist wel prima misschien!
11 jaar geleden
·
#12266
Hier ook geen ervaringen met kinderen maar wel een half jaar er gewoond. Het tourisme is inderdaad steeds meer geworden maar het is zeker erg leuk.

Binnenland is inderdaad altijd malariagebied. Palumeu is zeker geweldig maar malaria gebied.
Brownsberg schijnt door de hoogte geen malaria te hebben maar viel toendertijd wel in malariagebied.

Verder is Galibi, de schildpadden GEEN malariagebied en erg leuk. Moet je wel het juiste seisoen komen als de schildpadden daadwerkelijk aan land komen. Ik vond de boottocht snachts wel iets wat ik nu ik kinderen heb niet met erg kleintjes zou doen maar het dorp zelf is ook leuk om een nachtje te verblijven vond ik.

Verder Santigron, goed als dagtrip vanuit parimaribo te doen ( zon 1 1/2 uur rijden); is een bosnegerdorp, nog geen malariagebied ( maar je hoeft er ook niet perse snachts te verblijven).
In de buurt van Paramaribo veel leuke trips te bedenken, al genoemd is white beach, cola kreek en zo zijn er nof enkele (nieuwe) plekken.
Het is wat je wil, echt het regenwoud in dan zul je de malaria overweging wel moeten maken.
7 jaar geleden
·
#12267
Wie is er in onze zomer (Augustus) in Suriname geweest? Hoe was het weer en wat zijn must sees? Welke prijzen kan ik verwachten in Suriname?
En heb je nog leuke ideetjes voor overnachtingen?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!