woensdag 03 april 2013
  35 Replies
  17.8K Visits
  Subscribe
Wij maken aankomende zomervakantie een stopover in Dubai. Ik weet dat het dan belachelijk heet is. Wat kunnen we daar doen in ongeveer anderhalve dag? Wat is een leuk hotel om het echte Dubai-gevoel te krijgen (zonder dat het de helft van ons budget opslokt? Gelukkig dalen de prijzen enorm in juli/aug)?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#13036
Wanneer zullen jullie daar zijn?
11 jaar geleden
·
#13037
In de zomervakantie, begin juli dus.
11 jaar geleden
·
#13038
Op 9 juli begint de Ramadan en die duurt tot 7 augustus. Als je in die periode in Dubai bent zul je je behoorlijk aan moeten passen...
11 jaar geleden
·
#13039
We vliegen op 8 juli 's avonds door naar Kuala Lumpur.
11 jaar geleden
·
#13040
Dan is het allemaal prima!
10 jaar geleden
·
#13041
Hoi,
wij zijn op 26/27 juli en 10/11 aug voor een stopover in Dubai. Dus middenin de Ramadan en op de terugweg met het Suikerfeest. Maar dat hadden we niet in de gaten toen we de tickets boekten in januari. Wij zitten 2 x 1 nacht in een Novotel. Tips?

Groetjes, Danielle
10 jaar geleden
·
#13042
Dag,

Ik heb niet echt Ramadantips. Bij ons was het nog net geen Ramadan. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat je in hotels niets te eten krijgt. Ik vond het wel opzienbarend dat in de luxe malls echt heel veel vrouwen nikaabs en zelfs burka's droegen. Dus je zult ongetwijfeld iets gaan merken.

Wij hebben er net een stopover in Dubai opzitten. Zie reisverslag matstijmenlune.reismee.nl. Houd rekening met de hitte die echt verzengend is.
10 jaar geleden
·
#13043
zelfde vraag hier: tips voor prettig hotel voor gezin met drie kinderen (6 tom 10)?
wij zijn er in juli, als stopover naar Maleisie.

frans
10 jaar geleden
·
#13044
Wij verbleven in Ocean View. Hier logeren kinderen gratis. Ze kunnen van een bank twee extra bedden maken. Voor jongste hadden we een matje bij ons. Mooie nette kamer, fantastisch ontbijt, geweldig personeel, loopafstand van strand (maar niet te doen in juli), zwembadje en gratis naar een resort met vier zwembaden iets verderop. We betaalden 100 euro en dat vond ik echt geen geld!
10 jaar geleden
·
#13045
Ik heb een vraag over een tussenstop in dubai. Ik ben nu voor tickets naar bangkok aan het kijken bij emirates. Nu zag ik een vlucht waar je zowel op de heen en de terugweg 15 uur moet wachten op de volgende vlucht. Nu vraag ik mij af, als wij dan een hotel boeken in dubai voor 1 nacht kan dat? mag je van het vliegveld af? en hoe gaat het dan met je koffers? Het liefs zou ik 2 nachtjes in dubai willen verblijevn zodat we toch even wat van dubai konden zien maar dan zijn de prijzen van de vliegtickets ineens een paar honderd euro duurder. Dus iemand tips?
10 jaar geleden
·
#13046
Zijn er mss nog tips voor hotels in Dubai?
Wij zijn er 3 nachten op doorreis naar Hongkong,

wil de standaard dingen denk ik doen
mall
waterpark bij the palm
soek?

Wat is een goede locatie? Wat een betaalbaar hotel?
10 jaar geleden
·
#13047
Je mag gewoon van het vliegveld af, je moet normaal gesproken dan wel de spullen voor die ene nacht meenemen in je handbagage. 15 uur is een uurtje of 10 effectief dus prima periode om wat van de stad te zien.
10 jaar geleden
·
#13048
bedankt voor je reactie. Wij hebben zowel op de heen als terugweg een tussenstop van 21 uur. Ik heb inmiddels 2 hotels geboekt dichtbij de airport. ben benieuwd. Op de heenweg komen we midden in de nacht aan dus gaan eerst een paar uurtjes slapen en daarna hebben we een uurtje of 5 om iets te doen. Veel zal het niet zijn maar goed we kunnen wel iets zien van de stad.
Op de terugweg hebben we wat langer de tijd omdat we in de middag aankomen. Zullen wel moe zijn maar dat zien we dan wel. Trekken de kids het niet doen we het lekker rustig aan

Wat ik belangrijk vind is dat onze reis naar thailand zo onderbroken word. 2 jaar terug naar maleisie was de reis echt zwaar voor de kids...2x 6,5 uur vliegen is te doen vind ik
10 jaar geleden
·
#13049
Zijn er mss nog tips voor hotels in Dubai?
Wij zijn er 3 nachten op doorreis naar Hongkong,

wil de standaard dingen denk ik doen
mall
waterpark bij the palm
soek?

Wat is een goede locatie? Wat een betaalbaar hotel?



Nog maar een keer, iemand suggesties?
10 jaar geleden
·
#13050
Hallo,
Wij zijn 1.5maand geleden een weekje naar Dubai geweest met zijn twee en we vonden het heel indrukwekkend allemaal.
Zelf logeerden we in het Winchester Grand Deluxe hotel, in een studio. Wij waren heel tevreden, de studio is ruim en heeft veel faciliteiten en een zwembad op het dak.
Er zijn meerdere Winchesters, ik dacht een stuk of 4.
De ligging was ok, op 15 minuten wandelen van 2 metrostations.
We betaalden 80 euro voor een studio zonder ontbijt, ontbijt maakten we zelf op de kamer.

Waterpark bij The Palm ( naast hotel Atlantis ): metro tot dubai Marina dan taxi en dan de monorail ( prachtig uitzicht over the palms). Wij hebben het zonder kinderen niet bezocht maar het zag er allemaal super uit.

Er zijn diverse soeks, wij vonden Medinat Jumeirah Souk de gezelligste, we hebben er heerlijk gegeten met uizicht op de Burj Arab ( 7 sterrenhotel ).

Er zijn veel malls in Dubai, wij waren het meest onder de indruk van Dubai Mall, de grootste in Dubai gelegen naast de Burj Khalifa.
In Dubai Mall vind je een gamezone, een ijspiste, een reuzegroot aquarium, kinderen zullen zich zeker en vast niet vervelen! Winkels zijn er open vanaf 10u tot middernacht.

Je kan Burj Khalifa bezoeken, tickets een maand vooraf bestellen via internet, zeker doen ( uren zelf op voorhand te kiezen ), toen wij er waren kon je de eerste dagen geen tickets meer kopen. Tickets zijn niet goedkoop maar wat een uitzicht! Indrukwekkend om het hoogste gebouw ter wereld te bezoeken!
Naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall heb je iedere avond een fonteinshow op muziek, heerlijk om zien!

Wij verplaatsten ons met de metro en met de taxi, beiden zijn heel erg goedkoop.
Ik weet niet wanneer jullie landen maar wij landden op een vrijdagmorgen en konden geen tickets kopen voor de metro, op vrijdagmorgen is er veel gesloten, alles gaat terug open om 14u.

Strand: Jumeirah beach park te bereiken met een taxi. Toegang 2 euro pp, heel net strand en park erbij. Maar je kan ook bij de Burj Arab aan het strand liggen.
Maandag zijn enkel dames toegelaten.

The Walk: metro tot Dubai Marina is een gezellige promenade langs het water.

Wij aten er heel lekker bij Ravi's ( Indisch ) voor 5 euro pp en heel lekker, maar aten ook lekker in Dubai Mall foodcourt op de hoogste verdieping voor hetzelfde geld.
Je vindt overal in de stad betaalbare adresjes, The noodle house ( meerdere in Dubai ) was iets duurder ( 10 euro pp ) maar lekker.

Mocht je nog vragen hebben dan lees ik het wel.
Wij vonden Dubai best betaalbaar!
10 jaar geleden
·
#13051
Hoe zit het eigenlijk met de openbare stranden in Dubai, mag je daar als vrouw nu wel of niet in Bikini of badpak gaan zonnen, ik lees allerlei verschillende verhalen vandaar.
10 jaar geleden
·
#13052
Hallo fam Moerkens,

Op de stranden kan je gewoon in bikini of in badpak, topless is echter verboden het is een islamitisch land natuurlijk maar zoals overal pas je je aan.
In de hypermoderne metro zijn er speciale plaatsen voor vrouwen en kinderen, en daar waar vrouwen en mannen ook samen mogen zie je enkel vrouwelijke toeristen. Ik had de indruk dat mannen me in de soms volle metro echt ontweken.
Ik heb me in Dubai heel veilig en welkom gevoeld, criminaliteit is er vrijwel onbestaande.
Alcohol wordt alleen verkocht in de hotels die een vergunning hebben.
Wij vonden het absoluut de moeite, zelfs voor een citytrip tijdens onze wintermaanden.
10 jaar geleden
·
#13053
Bedankt voor je reactie, ik had er al eens naar gekeken maar liep een beetje vast omdat een hotel met een privé strand behoorlijk aan de prijs is.
Uiteindelijk wel wat leuks gevonden met zwembad maar dan niet aan het strand, toen ik al die verschillende verhalen las begon ik te twijfelen, ik ga echt niet met die temperaturen in mijn kleding op het strand zitten.
Ik zal er toch nog eens naar kijken, thanks!
10 jaar geleden
·
#13054
Prive strand lijkt me onbetaalbaar in Dubai.
Welke periode gaan jullie? En welk hotel hadden jullie gevonden?
10 jaar geleden
·
#13055
Wij hebben rond jaarwisseling 2012/2013 een heel prima, groot appartement gehad (Suha) aan de Dubai Marina. Zeer betaalbaar, super locatie. Lunch en diner aten we buiten de deur, omdat ook dat heel betaalbaar is. Ontbijt haalden we bij de supermarkt om de hoek. 24/7 Open. Ik voelde me overigens niet heel gemakkelijk in bikini aan het strand. Vond het niet echt gepast. Dus vooral gebruik gemaakt van zwembad bij appartementencomplex (alleen voor gasten).
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!