vrijdag 08 mei 2015
  6 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Hoi,

Wij gaan dit jaar voor het eerst op reis met onze dochter (dan 16mnd). We gaan naar Maleisie en hoewel we zelf altijd langs de straat eten, vinden we dit nog net wat te risicovol voor de kleine.

Hier in NL gaat groente etc heel de stomer in; en ze eet eigenlijk alles wel. Ik wil het liefst zo nu en dan in Maleisie wat verse groente bij de supermarkt kopen, en dit dan zelf stomen.

Bestaan hier speciale producten voor? Ik denk aan een simpele magnetronstomer voor op reis? Waar je dan een laagje water (uit fles) indoet en dan even bij het hotel afgeeft om te laten stomen (of in het restaurant waar we zelf eten)?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18392
Ik begrijp je bezorgdheid en ja ze bestaan (eerste hit op google):
http://www.bol.com/nl/p/sistema-microwa ... 015484229/" onclick="window.open(this.href);return false;

Maar of ze in Maleisië altijd magnetrons hebben weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ze zelf ook kinderen hebben, daar heel voorzichtig mee zijn met eten en ook zeker niet gekruid koken voor de kleintjes. Je gaat het dus redden, met of zonder magnetronkooktoestand.
8 jaar geleden
·
#18393
Ah ja die is handig. Mooie tip.

Ik vond echter zelf ook wat; een princess eierstomer/koker. Die heeft een los rekje zodat je er ook groente in kunt stomen. Klein en weegt niet veel; en werkt op stroom wat dus gewoon (met adapter) in de kamer gebruikt kan worden. Scheelt leuren met bakjes bij de hotelkeuken :).

Ilya
8 jaar geleden
·
#18394
Tja, ik begrijp je bezorgdheid. Echter als er iemand is bij ons in de familie die nog nooit een dagje met buikproblemen heeft rondgelopen zijn het de kinderen :-) En bij onze laatste verre reis waren die 22 maanden en 4 jaar.

Het risico zit het denk ik meer in dingen van de grond etc oprapen en daarna de vingers in de mond als dat ze iets via het eten binnenkrijgen.
8 jaar geleden
·
#18395
Hé, jij bent toch Ilya van veelzijdigmaleisie? Geweldige site met info over Maleisië, daar heb ik toentertijd ontzettend veel plezier van gehad. Wonen jullie niet meer in KL?
8 jaar geleden
·
#18396
@globetrot Ha. Ja. Klopt. Leuk om te horen. We wonen inmiddels weer in Nederland, bevalt goed na 4 jaar KL. De drang om weer te verhuizen blijft; maar nu is het hier met een kleine ook goed toeven :).

@mtouw Op zich valt het mee met de bezorgdheid hoor, we zijn gelukkig zelf wel wat gewend. Het is wel een eerste keer met de kleine; we zijn vooral benieuwd hoe alles haar zal bevallen. Wij hebben in alle jaren KL ook zelden wat meegemaakt qua voedsel. Onze dochter eet regelmatig lekker Aziatisch mee hier...toch vinden we het een fijne gedachte als we tenminste altijd nog zelf wat kunnen maken voor haar (vooral op de wat meer afgelegen plekjes).

Ik zie het zo voor mij dat we in bv Georgetown lekker een foodcourt opzoeken en dat zij mee eet wat er te eten valt, en dat we daarnaast nog wat verse groente kunnen geven voor erbij :)....
8 jaar geleden
·
#18397
Ik vind het wel veel gedoe hoor. Wij eten ook niet 'van de straat', anders gaat manlief niet meer mee. Maar overal ter wereld is er banaan, rijst, pannenkoek, yoghurt, fruitshakes, ei, brood, fruit en vaak nog heel veel op iedere straathoek te koop. Echt nog nergens, en zeker niet in Maleisie, heb ik me druk gemaakt over het eten. Ook niet toen we met een peuter reisden.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!