zaterdag 16 december 2017
  8 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Heeft iemand ervaring met het vooraf reserveren van stoelen bij KLM voor een gezin? Wij reizen aankomende zomer naar Canada met z'n vieren, ikzelf, mijn man van 2 meter, kind van 12 maanden op eigen stoel en kind van 5. Ivm de lengte van mijn man is een stoel met extra beenruimte een must op intercontinentale vluchten. Maar met z'n vieren bij elkaar in comfortclass boeken is prijzig. Nu heb ik gelezen dat je als gezin zoveel mogelijk bij elkaar wordt gezet, dus theoretisch zou ik voor mezelf en mijn man een stoel kunnen reserveren en onze kinderen worden hier dan later door KLM vanzelf naast gezet. Want ik neem aan dat ze een kind van 1 en 5 niet 'alleen' zetten. Of gaat dit trucje niet op? heeft iemand hier ervaring mee? of tips?
Verder zijn tips/ervaringen voor reizen met een eigen meegenomen autostoeltje van harte welkom
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25820
Ons kind kreeg met bijna 1,5 jr nog 'gewoon' een basinet en was zeker langer dan 65 cm en zwaarder dan 10kg!! Beentjes eroverheen, geen probleem, heerlijk geslapen. Dat was ook met KLM en zowel op de heen als terugreis op alle vluchten (naar NZ, dus twee lange vluchten per enkele reis). We hadden geen eigen stoel gereserveerd, dat vond ik veel te duur en hij zou er toch haast niet niet op gezeten hebben. Zat af en toe wel lekker op de grond te spelen.

Gewoon reserveren en in vliegtuig maar weer zien wat cabine personeel zegt, maar indien je dan alsnog geen basinet krijgt heb je toch wel mooi die stoelen bij het tussenschot!
6 jaar geleden
·
#25819
Ja ik begrijp het, ik had ook echt geen idee hoe groot een kindje van 1 jaar zou zijn, oeps..... die van mij zijn inmiddels alweer 13 en 17, time flies.....

Er zijn volgens mij wel maatschappijen die een andere leeftijd, gewicht of lengte hanteren maar daar heb je voor nu natuurlijk niets aan.

Het is wel zo dat wij als gezin met 4 stoelen eigenlijk altijd in de middelste rij worden geplaatst, als je nu ook nog het geluk hebt dat het op de eerste rij is dan zit je perfect!
6 jaar geleden
·
#25818
Dank voor het meedenken. Wiegje of bassinet hebben we inderdaad naar gekeken maar dat is tot 65 cm. Dochter is nu 4 maanden en al 64 cm, ons zoontje was met 12 maanden ruim 80cm. Daarom besloten eigen stoel te boeken. Zonder bassinet vinden we 7 uur met kind op schoot te lang, helemaal omdat mijn man met zijn lengte zelf al oncomfortabel zit.
6 jaar geleden
·
#25817
Als het goed is....
Wiegjes
Voor intercontinentale KLM-vluchten kunt u reiswiegjes reserveren via Mijn Reis of door contact met ons op te nemen. De wiegjes zijn geschikt voor baby’s die op de dag van de reis niet groter zijn dan 65 cm en niet meer wegen dan 10 kg. Hoewel we ons uiterste best doen, kunnen we niet altijd garanderen dat er een wiegje beschikbaar is wanneer u aan boord gaat. Ik heb eigenlijk geen idee hoe zwaar en hoe lang een kindje van 12 maanden is, daar ben ik inmiddels alweer uit :)
6 jaar geleden
·
#25816
KLM is vrij strikt in het gebruik van de basinet, mag maar tot bepaalde leeftijd dacht ik. Die naar mijn ervaring toen vrij laag was. Dus het zou kunnen dat je er volgens KLM regels geen recht op hebt.
6 jaar geleden
·
#25815
Ik zou inderdaad zo snel mogelijk een basinet bij boeken dan ben je gegarendeerd van genoeg beenruimte, doe dit wel snel want die bedjes zijn er maar beperkt.
6 jaar geleden
·
#25814
Met eigen stoel durf ik het niet te zeggen, maar wij belden dan met klantenservice dat we basinet wilden en dat is altijd goed gegaan. Vriend is ook 2 mtr
6 jaar geleden
·
#25813
Ik zou kijken naar de eerste stoelen na een tussenschot. Wordt volgens mij voor families met kleine kinderen 'gereserveerd'. Dat is de plek waar de babyslaapbakjes opgehangen kunnen worden. Op die plekken heb je ook extra beenruimte.

Ik weet niet tot welke leeftijd ze in de slaapbakjes kunnen/mogen maar anders aangeven dat je dit voor jongste wilt?!? Zit je meteen goed.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!