dinsdag 02 oktober 2012
  4 Replies
  3.8K Visits
  Subscribe
Hallo Allemaal,

Stiekem bekruipt me het gevoel dat we volgend jaar weer op een verre reis willen. Nu ben ik alleen aan het kijken naar de kosten. Ik zou volgend jaar graag naar Maleisie of Thailand willen. I

Alleen vraag ik me af wat handig is in het vliegtuig. Onze kleinste is dan anderhalf jaar. Nemen we dan wel of niet een stoel voor haar. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
12 uur met een kind op schoot lijkt me wel erg lang namelijk.

Groeten Sigrid
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11671
Wij hebben 7 uur met een klein kind op schoot gezeten, en dat is lang!
Ik vind het wel zonde van het geld om voor een kind dat gratis is toch een ticket te kopen, als je nu zeker weet dat je voor in de rij kan zitten dan kan zo'n kindje daar op de grond spelen en slapen, maar dat is niet echt te plannen helaas.
Misschien heb jij een heel rustig kindje dat zich erg goed gedraagt tijdens zo'n lange reis, ik niet toen ze nog die leeftijd hadden, gelukkig is er veel veranderd inmiddels. :)
11 jaar geleden
·
#11672
Ik zou persoonlijk geen extra stoel nemen, spaart toch weer een mooi bedrag uit.

Als je nog andere kinderen meeneemt kunnen ze vaak samen een tijdje op dezelfde stoel zitten en hopelijk (nachtvlucht) slaapt de kleinste het grootste deel van de vlucht....

Wij vlogen naar Australië met een anderhalf jarige zonder eigen stoel. Bij reservatie wel een babycot gevraagd en gekregen. En daardoor ook meer ruimte voor onze stoelen zodat de kinderen al eens voor ons op de grond konden spelen. Eerste vlucht Londen-Singapore duurde net geen 13u. maar was een nachtvlucht waardoor ons zoontje het grootste deel van de tijd heeft geslapen in z'n bedje en tussendoor bij ons heeft gezeten of bij z'n broers mee op de stoel. Het moeilijkste was hem vastmaken bij opstijgen en landen en bij turbulentie, maar dat zou voor een kind van die leeftijd ook moeilijk zijn als ze in hun eigen stoel moeten vastzitten...
11 jaar geleden
·
#11673
Wij hebben een paar jaar geleden wel een extra stoel gekocht. Onze jongste was dertien maanden toen we naar Brazilië vlogen. Vluchtschema was uurtje naar Londen, twaalf uur naar Sao Paolo en nog vier uur verder naar het noorden.
Onze oudste was op dat moment 3 en ik zag het niet zitten om een kind van net een jaar al die tijd op mijn schoot te houden. Dat was niet goedkoop (ongeveer 800 euro, denk ik) maar ik had er geen spijt van. Naast ons zat een moeder die geen stoel had gekocht (voor een kind dat iets ouder was dan onze zoon) en die had het toch echt een stuk moeilijker. Het vliegtuig zat op de lange vlucht namelijk ook echt helemaal vol.

Voor een kind van een paar maanden, dat nog in een bedje kan, zou ik het ook niet zo snel doen, maar wij vlogen met een maatschappij waar de bedjes maar tot een maand of zes gingen en jongste had echt niet meer in zo'n babycot gepast/gemogen
Waarschijnlijk had het zonder extra stoel ook gegaan, maar dit was gewoon een stuk meer relaxed.
11 jaar geleden
·
#11674
Ik heb met kind van 15 maanden op schoot en kind van bijna 4 14 uur gevlogen naar Jamaica (inclusief tussenlanding) en vond het echt geen probleem. We hebben ook echt niet 14 uur gezeten hoor. Af en toe een stukje lopen (met oudste naar de wc..). En dan hebben we nog niet het voordeel van 2 volwassenen gehad, waardoor er 2x een schoot is ;-)

Nola kroop een beetje door het gangpad (ze kon nog niet lopen), speelde op Siones stoel terwijl die aan het lopen was of naast de stoel stond. Eindeloos autostickertjes plakken op tafeltje en er weer af halen, tekenen op toverleitje, boekjes lezen.

We hadden op de heenweg wel stoelen vooraan, dat was wel prettig (alleen al handig met een tasje spulletjes op de grond). Op de terugweg was het een nachtvlucht en hebben mijn dochters heerlijk geslapen. Sione op de grond en Nola op haar stoel. En ik wakker ernaast want ik kan niet op een stoel slapen.. Geen stoelen vooraan op deze vlucht, wel weer een beetje gevlogen. Maar als de kinderen hun 'nachtslaap' tijdens de vlucht hebben dan schiet het behoorlijk op.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!