zaterdag 17 juni 2017
  25 Replies
  6.8K Visits
  Subscribe
Goedemorgen,;
Ik lees net dat cabinepersoneel van Britisch Airways dreigt met stakingen in juli: 2 weken lang.
Wij vliegen half juli met BA naar London en van London naar Singapore.
Stel dat ze staken, heb je dan recht op een volgende vlucht? Of geld retour zodat je zelf een andere vlucht kan boeken?
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24330
Ohh dat is echt balen!!

Ik zal mijn oren en ogen goed openhouden als ik iets tegenkom vergoeding/wat nu te doen...

Enige wat ik snel tegenkwam is dat je 'rechten' hebt op vergoeding omdat het een aangekondigde staking is en de luchtvaartmaatschappij zich dan niet zomaar mag beroepen op 'overmacht'. Bij overmacht zijn je rechten nl. stuk minder... (en ze kunnen zich hierop beroepen als het wild-stakingen zijn).
6 jaar geleden
·
#24331
Op deze website, ook wat info (of had je die zelf ook al gezien?):

https://www.vlucht-vertraagd.nl/staking
6 jaar geleden
·
#24332
Hoe heb je de tickets geboekt? Rechtstreeks bij BA of via een boekingssite?

Ik zou zelf contact opnemen met de partij waar ik bij heb geboekt. Die kunnen je vast verder helpen.
6 jaar geleden
·
#24333
Heb geboekt via skyscanner bij gate1.nl
Zal hen vast eens mailen voor de zekerheid.
6 jaar geleden
·
#24334
Die site had ik inderdaad vanmorgen al bekeken ; dan zou je 600 euro krijgen (per ticket) neem ik aan; maar als ik last minute dan een vlucht moet boeken zal dat meer zijn dan 600 euro...
Ik hoop maar dat er geen staking komt...
6 jaar geleden
·
#24335
Heb even gebeld met tix.nl (zij zijn ook van gate1.nl) en als er een staking gaat zijn die op voorhand bekend is dan word je op voorhand al op een andere vlucht gezet. Is het pas bekend op de dag van vertrek dan kun je of je geld terugkrijgen of ze zetten je op een andere vlucht.
Een dag later vertrekken zou geen hele grote ramp zijn, dan hebben we alleen 1 ipv 2 dagen in legoland.
6 jaar geleden
·
#24336
Hoi Jill
Goed om te horen dat er een alternatief is bij aangekondigde stakingen. Worden jullie dan op een andere vlucht van dezelfde Airline gezet? Of regelt Tix zelf een vlucht voor jullie met een willekeurige andere maatschappij. Wij vliegen tweede week van juli met BA naar Bangkok (via Londen). Rechtstreeks geboekt overigens.
Vorig jaar de vlucht gemist, omdat ons zoontje de waterpokken kreeg. Nu hopen we op een wat soepeler vertrek ;-)

Groeten Arien
6 jaar geleden
·
#24337
Hoi, ik vermoed dat BA eerst de kans krijgt ons op een andere vlucht van hen te zetten. Lukt dat niet dan vermoed ik dat gate1 (Tix) ons op een andere vlucht probeert te zetten, niet per se van BA.
Wij vliegen 14 juli via Londen naar Singapore.
We hopen er maar op dat er niks aan de hand is, ik houd het nieuws wel in de gaten...
Jullie ook succes!
6 jaar geleden
·
#24338
Fijn dat er, mocht het aan de orde zijn, in ider geval met je meegekeken wordt!
Het lijkt me sowiseso al lastig, maar als je dan vervolgens volledig zelf het probleem op moet lossen zit je helemaal....
Duimen dat BA schikt met de voorgenomen stakers en jullie gewoon volgens plan kunnen vliegen maar mocht het anders zijn sta je er in ieder geval niet alleen voor!
6 jaar geleden
·
#24339
Pffff ik schrik hiervan! Wij vliegen ook met BA in 2e week juli via Londen naar Singapore. En hebben na aankomst dezelfde dag vlucht naar Bali met AirAsia. Getverdemme.

En ik heb al twee geannuleerde vluchten moeten oplossen en twee weken geleden een leuke acco die opeens annuleerde.

Eerder weg gaat wel, maar later zal heel veel gedoe en geregel opleveren.
6 jaar geleden
·
#24340
Getsie Sinole, dan hebben jullie je portie al gehad zou je zeggen. Ik probeer me niet te druk te maken, heeft geen zin....komt vast goed!
6 jaar geleden
·
#24341
Net via nieuwssite gelezen dat er gestaakt dreigt te worden van 1 tot 16 juli maar BA heeft in een verklaring gezegd alle passagiers op hun bestemming te krijgen. Een deel van het cabinepersoneel wil staken, hopelijk kan het andere deel de boel opvangen.
6 jaar geleden
·
#24342
Altijd k...., maar inderdaad, probeer het te regelen via de club waar je geboekt hebt. BA zal ook wel helpen. Maar helaas heb je er niet zo veel aan in het hoogseizoen; de vluchten bij alternatieve maatschappijen zitten immers ook boordevol. We duimen mee.
6 jaar geleden
·
#24343
Ik kan me er nog niet druk om maken maar zou wel balen zijn. Deze vakantie kunnen we niet zo snel over doen omdat ik voor het laatst ouderschapsverlof kan opnemen. Maar dan is het wel de worst case scenario. Ik heb voor naar Australie nog een paar dagen speling in Azië.
6 jaar geleden
·
#24344
Las vandaag dat BA 9 toestellen en crew van Qatar Airlines gaat leasen ivm de dreigende staking van een deel van het cabinepersoneel van BA. Doet me deugd dat ze al aan het anticiperen zijn op deze dreiging.
Heb er wel vertrouwen in.
6 jaar geleden
·
#24345
Dat we in Singapore komen geloof ik wel. Mijn zorg (die ik nu nog niet voel) is of we de vlucht halen in Singapore. We hebben nu 4 uur er tussen en nog een rek van 3 uur maar te krap is ook niet fijn. Dan heb je geen relaxte vlucht. Dus ik hoop op dezelfde vluchttijd of wat eerder. Op Singapor airport kun je je iig goed vermaken.

Met Qatar vliegtuig de vlucht is weer een andere uiterste. Dat is luxe en als dat dan op de oorspronkelijke vluchttijd is... Ja, ik ga voor deze optie!!!!
6 jaar geleden
·
#24346
Morgen is het 1 juli en begint de staking bij BA. Ben benieuwd. Ik hoor er verder niks meer over dus heb goede hoop dat ze er op geanticipeerd hebben,
6 jaar geleden
·
#24347
Misschien zijn er wel maatregelen getroffen, zo'n vliegmaatschappij begrijpt natuurlijk ook wel dat de onkosten anders niet meer te overzien zijn.
Toen wij vorig jaar met Eurowings naar Boston vlogen kregen wij zelfs op de dag van vertrek, we waren al door de douane heen maar werden bij de gate terug gestuurd, ook een alternatief, ze zijn dit gewoon verplicht. Wij zijn uiteindelijk terug gevlogen met Lufthansa en dat was allemaal prima geregeld, ook geen gekke tijden oid, gewoon een half uurtje later.
Ik hoop dat het voor jullie ook allemaal goed uit gaat pakken, fijne reis allemaal!
6 jaar geleden
·
#24348
In de Telegraaf staat dat BA toestemming heeft gekregen van de Britse autoriteiten om de geplande staking op te vangen met vliegtuigen van Qatar Airways.

Gelukkig goed nieuws voor degenen die binnenkort vliegen met BA. Hopelijk krijgen jullie snel bericht van BA dat het is opgelost.
6 jaar geleden
·
#24349
Qatar schijnt het te worden. En dan ben je echt beter af dan bij BA.

http://www.independent.co.uk/travel/new ... 17411.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... it-BA.html
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!