zondag 17 november 2013
  11 Replies
  4.9K Visits
  Subscribe
Wij willen deze zomer met onze zonen van 4 en 6 jaar oud op vakantie naar Sri Lanka. Inmiddels heb ik wat luchtvaartmaatschappijen vergeleken en lijkt Sri Lankan Airlines vanuit Frankfurt voor ons interessant. We twijfelen nog over deze maatschappij, we kunnen er weinig over terugvinden. Heeft iemand ervaring met SrilankanAirlines?

Wie heeft er nog tips voor goede accomodaties in Sri lanka? Wij willen drie weken gaan dus hebben de tijd om het hele eiland rond te reizen.
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14583
Hoi Patricia,

Geen tips voor jou. Maar wij gaan deze zomer ook naar Sri Lanka. Misschien komen we elkaar wel tegen. Wij gaan ook drie weken en willen ook het eiland rondreizen. Onze kinderen zijn dan 4 en 7 jaar.

Ik lees mee wat accomodaties betreft. Qua vliegen, wij gaan, denk ik, met Emirates vanaf Düsseldorf. Is stukken goedkoper dan vanaf Schiphol. Ik hoop deze week te boeken.

Ik vind het nog lastig een leuke route te bedenken met voldoende rustdagen, reisdagen en niet elke twee nachten verkassen. Hebben jullie al zicht op een route? En gaan jullie met openbaar vervoer, of een auto of hoe dan ook?

Ik had dit vorig jaar naar Thailand ook, dus ik weet ook dat het wel goed komt. Alleen is er over Sri Lanka stukken minder te vinden. Wacht op de LP die ik hopelijk van Sinterklaas krijg. Dan eens goed in verdiepen.

Groetjes Dionne
10 jaar geleden
·
#14584
Hoi Dionne en Patricia,
Ik lees graag mee en deel tips. Wij hebben ook hetzelfde plan, SriLanka deze zomer. Het ligt niet vast en ook de tickets zijn nog niet geboekt. Wij vonden net een ticket met Turkish airlines voor €650 pp. Is dat redelijk? Ik gebruik dan skyscanner als hulp, dan kun je door met de vertrekdag schuiven en het stukken voordeliger maken....
De rondreis die 33 travel aanbied ziet er wel gaaf uit, mooie punten om te bezoeken, die ik dan nog ga napluizen in de LP...
Wij zijn met twee kinderen (dan 7 en 8 en een baby van 1) dus naar mijn idee lastiger accommodatie boeken.
I
10 jaar geleden
·
#14585
Hoi Jan & Marian,

Leuk dat jullie ook plannen hebben om naar Sri Lanka te gaan deze zomer.

650 euro voor de tickets is een mooie prijs. Wij hebben voor 2800 euro 4 tickets bij SriLankan air vanuit Frankfurt (zonder overstap, dit had onze voorkeur), de prijzen zijn voor deze tickets langzaamaan wel aan het stijgen. Andere mogelijkheid voor goedkope tickets is Emirates (met 1 overstap in Dubai).

De meeste rondreizen gaan naar dezelfde gebieden. Zie hieronder ons reisschema (inmiddels al vele keren gewijzigd we denken dat dit voor ons het leukste en prettigste schema is.
Wij gaan eerst naar Negombo (zoals de meeste reizen) om rustig aan het strand bij te komen van de vlucht.
Daarna 4 nachten de gouden driehoek, om het voor de kinderen rustig te houden verblijven we 4 nachten in Habarana en maken we gebruik van prive-vervoer om de diverse bezienswaardigheden te bezoeken.
Daarna Passikudah, strandplaats aan de oostkust (ivm het goede weer in het oosten in juli). Mogelijk daar nog walvissen/ dolfijnen spotten.
Kandy 2 nachten met mogelijk bezoek aan olifantenweeshuis.
Nuwara eliya maar 1 nacht. In juli schijnt het koud en mistig te zijn in dit gebied. De theeplantages en het koloniale stadje zijn belangrijkste bezienswaardigheid.
Ella ligt wat lager dan Nuwara eliya, hier willen we gaan wandelen, watervallen bekijken enz.
Er zijn diverse Nationale parken wij kiezen voor Uda Walawe, volgens reisgidsen is hier in deze tijd van het jaar de grootste kans op het spotten van olifanten en ander wild. We hadden eerst Yala in ons reisschema maar dit schijnt in juli minder goed te zijn voor het zien van de dieren.
Galle (of waarschijnlijk een plaatsje in de buurt) voor de bezienswaardigheden, het strand en om uit te rusten.
Negombo als laatste plek zodat we makkelijk naar de airport kunnen gaan.

Wij hebben nog geen acco's geboekt, wel al een hoopt hotels, guesthouses en vakantiehuizen bekeken. Als je met 5 personen gaat reizen is het misschien ook interessant om naar de vakantiehuizen te kijken. Zij bieden vaak mogelijkheid aan om met meerdere personen te verblijven. Als je op tripadvisor op een plaats zoekt dan kun je ook de mogelijkheid voor een vakantiehuis nemen, wat wij gezien hebben zijn dit vaak interessante accomodaties.

Qua vervoer willen wij de eerste 15 dagen gebruik maken van minivan met chauffeur, dit zou rond de 850 euro gaan kosten (incl. 1500 km).

dag 1 vlucht
dag 2 aankomst Negombo
dag 3 vrije dag Negombo
dag 4 reis naar Habarana
dag 5 vrije dag Habarana
dag 6 vrije dag Habarana
dag 7 vrije dag Habarana
dag 8 reis naar Passikudah
dag 9 vrije dag Passidukah
dag 10 reis naar Kandy
dag 11 vrije dag Kandy
dag 12 reis naar Nuwara Eliya
dag 13 reis naar Ella
dag 14 vrije dag Ella
dag 15 reis naar Uda Walawe NP
dag 16 vrije dag Uda Walawe NP
dag 17 vrije dag Uda Walawe NP
dag 18 reis naar Galle / kust
dag 19 vrije dag Galle / kust
dag 20 vrije dag Galle / kust
dag 21 reis naar Negombo
dag 22 reis naar huis

We zijn benieuwd wat jullie gaan doen!

Groeten,
Patricia
10 jaar geleden
·
#14586
Hoi allebei,

Wij zaten erg te twijfelen of we met een minibus met gids of met openbaar vervoer zullen gaan. Toch denken wij dat we met een gids flexibeler zijn. We hebben maar drie weken dus niet heel veel de tijd.

Uiteindelijk via verschillende gidsen, die allemaal een beetje vaag waren, een denken wij, goede gids en organisatie gevonden. KansarmeninSriLanka. Je betaalt een bedrag per dag voor de auto met gids en benzine. Van dat bedrag gaat een deel naar het goede doel in Sri Lanka. Verder ben je geheel flexibel. Ik heb telefonisch contact gehad met een contactpersoon, in het Nederlands. Die gaf gelijk veel waardevolle tips. De hotels hebben een chauffeursonderkomen. En als je niet in een hotel overnacht, betaal je voor de chauffeur 10 euro. Lijkt me heel schappelijk allemaal.

We hebben nu dus tickets geboekt, voor 2650 euro voor 4 personen met etihad via Abu Dhabi, vanaf Schiphol. Blij mee dus.

We beginnen met twee nachten homestays in Negombo. Dat is bij de projectuitvoerder van de organisatie. Daar spreken we de definitieve route door. Zij regelen ter plekke accommodatie. Er is me verzekerd dat dat makkelijk moet lukken. Mogelijk gaan we overnachten bij een afgelegen vissersdorp en kunnen we met hun mee vissen.
We bepalen de rest zelf.

Ik denk van Negombo naar Polonnaruwa, dambulla en Sigirya. Daarna Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Uda Watale, en via de kust terug. Hoe en wat precies is me nog niet duidelijk, moet ik me nog verder in verdiepen.

We gaan met die gids ook naar een basisschool, en als de kans er is zou ik ook graag naar een verpleeghuis willen.

Wij zijn blij met onze vorderingen. Moeilijk is het wel om een gids te vinden die ons snapt. Grote mate van vrijheid, zelf bepalen maar ook tips krijgen.

Groetjes Dionne
10 jaar geleden
·
#14587
Hallo Dionne,

Bedankt voor je zinvolle info. Ik ga ook eens kijken wat de stichting kansarmen in sri lanka voor ons kan betekenen, de site geeft een goede indruk.

Groetjes Patricia
10 jaar geleden
·
#14588
Hoi Patricia,

Heb je al contact gehad met de stichting? Ik ben wel benieuwd wat jullie gaan doen. Wij zijn druk de route aan het bedenken, maar dat is nog best lastig. Het wordt weer de kunst van het weglaten. Maar met het lezen van veel reisverslagen komen we best een eind.

Groetjes Dionne
10 jaar geleden
·
#14589
Hey

Ik vloog indertijd met Sri Lanka Airlines naar Sri Lanka en dat was de beste maatschappij waarmee ik ooit gevlogen heb. Dus ik zou zeker niet twijfelen om met hen te vliegen.
Sri Lanka is alvast een prachtig land!

groetjes
10 jaar geleden
·
#14590
Mochten jullie dat nog niet gedaan hebben: werp een blik op onze blog van vorig jaar. We hebben een leg met Sri Lankan gevlogen; niks mis mee.
9 jaar geleden
·
#14591
Dag allemaal!

Wow, Sri Lanka is blijkbaar hot dit jaar!
Ook wij hebben geboekt (ruim 3 weken), maar wij vertrekken pas in december.

Wij gaan voornamelijk in het Zuid-Westen rondreizen, weer-technisch is dat sowieso de beste reistijd voor dit deel van Sri Lanka en ik vind het ook fijn als het reistempo niet super hoog hoeft te liggen (en we dus niet het hele eiland in een paar weken willen rond crossen). We reizen met onze 2 kinderen: Milo, die dan ruim 3 jaar oud is en Ella (ja echt, zoal de plaats :) die dan net 1 geworden is (>1 is wel zo fijn ivm de inentingen).

Omdat we het reistempo dus relatief laag kunnen houden zou ik graag eens een paar (korte) etappes met het OV doen - iemand tips, do's en don'ts? Ook andere tips zijn welkom natuurlijk!

Veel plezier met de verdere planning allemaal - Patricia, Dionne en Jan&Marjan voor jullie is het al bijna zo ver!
9 jaar geleden
·
#14592
Wij zijn zomer 2013 in Sri lanka geweest.Geweldig land met lieve mensen.Unawatuna is een gezellig strand waar wij ons super hebben vermaakt, wij zaten daar in het Flower Garden hotel.Klein hotel met zwembad,aanradertje.
9 jaar geleden
·
#14593
Inmiddels zelf ook op zoek naar tickets.... ik kom er nog niet helemaal uit.... ben nog aan het prutsen.

Vanaf Dusseldorf naar Colombo
Van Colombo naar Male
Van Male naar Dusseldorf

Of.... tussendoor heen en weer naar Male en dan weer terugvliegen vanaf Colombo.

Naar Male vliegen daar zitten veel gruwelijke tijden tussen (midden in de nacht etc).

Vanavond gaat het kogeltje waarschijnlijk door de kerk. Het is een beetje een prijstechnisch verhaal.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!