vrijdag 26 april 2019
  14 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Afschuwelijk en zo verdrietig, de aanslagen in Sri Lanka.
Deze zomer wilde ik met de kinderen naar Sri Lanka, maar omdat de tickets steeds zo duur of de reistijden zo slecht waren, had ik nog niet geboekt. Nu stond ik op het punt om tickets via Dusseldorf te boeken, dat scheelde vooral in vliegtijden. Maar toen kwamen de aanslagen. Op dit moment geldt een negatief reisadvies voor Sri Lanka, dus ik neig ernaar om een andere bestemming te zoeken en Sri Lanka hopelijk voor een ander jaar te bewaren. Wat zouden jullie doen?
En wat doen de gezinnen die al hebben geboekt?
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#29209
Hoi Els, zeker verdrietig wat daar gebeurd is, afschuwelijk! Los van de gevoelsmatige zaken moet je ook echt even goed kijken wat je reis-/annuleringsverzekering hierover zegt en of je dát risico ook zou willen lopen.

Als je nog niet geboekt hebt zou ik (maar wie ben ik?) daar nu niet voor kiezen, voor mij dan een vrij makkelijke keuze. Als je al wel geboekt zou hebben, dat lijkt me een hele lastige.
5 jaar geleden
·
#29210
Echt ontzettend naar wat daar allemaal gebeurt.

Ook ik zou in geen geval gaan, zeker niet als de tickets nog niet geboekt zijn. Er zijn zoveel mooie andere bestemmingen.
Succes met kiezen en voor de mensen die al wel geboekt hebben, helemaal sterkte met je keuze.
5 jaar geleden
·
#29211
Onze tickets liggen sinds december vast, met Qatar Airways... Mochten we nog niet hebben geboekt zouden we een andere bestemming kiezen, nu wachten we af maar evalueren intussen onze opties.
We boekten zonder reisorganisatie, hebben een annulatieverzekering bij Europ Assistance (België) maar die komt niet tussen bij bv natuurrampen of negatief reisadvies voor vertrek. Wel bv wanneer je kat overlijdt in de 7 dagen voor vertrek :p.

De site Qatar Airways zegt dat omboeken gratis kan voor vluchten naar Colombo tot 15 mei. Ik gok dat afhankelijk van de situatie deze datum opschuift. Wij vertrekken eind juni. Morgen neem ik contact op om na te gaan tegen welke kost omboeken nu al kan voor onze vluchten. Mocht iemand tips hebben voor een bestemming in Azië waarvan ik de reis op twee maanden kan voorbereiden, laat maar weten. Thailand deden we 2x met de kinderen, Bali ook, en Vietnam/Cambodia zonder kinderen.

Ik heb deze week nog proberen activiteiten te boeken via mail maar krijg geen enkele reactie meer vanuit Sri Lanka. Ik vraag me af of het web daar niet is stil gelegd. Social media alvast wel las ik ergens.
5 jaar geleden
·
#29215
Hee Kaat,
Prettig dat Qatar de mogelijkheid tot omboeken biedt. Want aan zo'n annuleringsverzekering heb je in zo'n situatie dus niet zoveel. Tenzij de kat...
Ik had me dus helemaal georiënteerd op Sri Lanka, en zoek nu ook een andere bestemming. Europa is ook nog een optie, maar anders vliegen op Hanoi-noord Vietnam-doorsteken naar Laos-en via Bangkok weer terug. Of Maleisie evt in combinatie met Maleisisch Borneo. Vietnam-Laos kan nogal heet en nat zijn. Maleisie is helemaal de goede tijd.
Ik denk dat je elke bestemming in Azië wel in twee maanden kunt voorbereiden. Indonesie? Wij zijn daar al vaker geweest, maar ook een heerlijke bestemming.
Het is zo jammer voor en van Sri Lanka. Ze hebben zo lang die burgeroorlog gehad, en nu dit.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

5 jaar geleden
·
#29217
Zwaar k..... Sri Lanka is web heerlijk land. In 1990-ish vloog ik met Air Lanka naar Thailand en had een free stopover op de terugreis. Ik vond het al vreemd dat bijna iedereen in transfer ging, maar hoorde pas in het guesthouse dat er in de weken dat ik in Thailand zat aanslagen en moordpartijen waren geweest. Tsja, geen internet en kranten in het Engels in Thailand.

Waren rustige en goedkope 10 dagen als enige toerist.

Ik zou nu niet om die redenen gaan. Qatar is een behulpzame maatschappij. Ik zou ze altijd bellen om te kijken of ze nu al willen omboeken.
5 jaar geleden
·
#29218
Ik heb gisteren tickets naar Singapore geboekt! Fijn altijd. Nu kijken wat we precies gaan doen. Mijn voorkeur gaat uit naar Borneo, maar ik las op sommige sites dat je de leukste plekken/activiteiten heel ruim van tevoren moet boeken. En anders is op het Maleisisch schiereiland ook genoeg te doen.

Heb je al bedacht wat jullie nu gaan doen, Kaat?

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

5 jaar geleden
·
#29222
Ik heb gisteren tickets naar Singapore geboekt! Fijn altijd.. En anders is op het Maleisisch schiereiland ook genoeg te doen.


Kom ook duiken op Tioman, wij zijn er van 05-20 augustus ;-).
5 jaar geleden
·
#29224
Hey Kaat, wij zitten in hetzelfde schuitje. Tickets voor onze gezinsreis in juli liggen vast sinds januari. Hebben jullie al een beslissing genomen?

Groetjes

Leen
5 jaar geleden
·
#29225
Hi, net nieuws op de site van Qatar Airways... vluchten tot 30 juni worden kosteloos omgeboekt (ik veronderstel naar een andere bestemming), en tot april volgend jaar terug betaald. Hoewel ik het moeilijk vind om Sri Lanka te laten varen, ik ben al zo lang aan het voorbereiden, zijn we nu toch een andere bestemming aan het overwegen. We zouden ook nog kunnen wachten maar als Sri Lanka dan toch niets wordt heb ik nog minder tijd voor iets nieuws... Zuid-India, Cambodia/Laos, Indonesië behoren tot de opties, afhankelijk van wat Qatar toelaat. Opnieuw Afrika kan ook. Zoveel opties :).

Wat gaan jullie doen Leen?
5 jaar geleden
·
#29227
Ik twijfel, mijn man zou gaan :p We vliegen met Emirates en onze tickets omboeken zal extra kosten met zich meebrengen. We denken aan Japan of Thailand, als we zouden veranderen.
5 jaar geleden
·
#29229
Ik zie dat verschillende van jullie Thailand overwegen. Zie mijn reactie op de post 'hoge kosten stoelreservering' ivm goede tickets n Bangkok....
5 jaar geleden
·
#29239
Ik heb gisteren tickets naar Singapore geboekt! Fijn altijd. Nu kijken wat we precies gaan doen. Mijn voorkeur gaat uit naar Borneo, maar ik las op sommige sites dat je de leukste plekken/activiteiten heel ruim van tevoren moet boeken. En anders is op het Maleisisch schiereiland ook genoeg te doen.O, zeker fijn ja!

Het ligt eraan wat je wilt op Borneo, ik boekte het meeste in de week voor vertrek (want wilde daar zeker wat vast hebben liggen met dat soort verhalen inderdaad). Wij deden voor het Borneo gedeelte KK - Kinabatangan - Sepilok (achter zou ik die twee omdraaien) - Mabul - Sapulot - KK. We wilden eigenlijk ook naar Danum Valley, maar werden daar inderdaad bijna uitgelachen dat ik daar nog terecht dacht te kunnen.

We zijn ook nog genoeg mensen op die op de bonnefooi reisden tegengekomen, heeft ook mijn voorkeur, maar vond het toch fijn dat we het nu zo gedaan hebben.
5 jaar geleden
·
#29243
Kaat, hebben jullie al beslist? Wat is het geworden? Wij hakken hopelijk deze week de knoop door.

Groetjes

Leen
5 jaar geleden
·
#29345
Toch niet geannuleerd en afgewacht... en sinds vorige week is het reisadvies opnieuw versoepeld. Sri Lanka it is!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!