vrijdag 17 juni 2016
  10 Replies
  5.5K Visits
  Subscribe
We gaan de komende zomer 3 week naar sri lanka.

Tickets hebben we ondertussen en ook de eerste 2 nachten in negombo hebben we geboekt.

QUa reisschema denk ik aan
Negombo -kandy (we zijn er dan in het begin van de perahera, heeft iemand daarmee ervaring? is dat ook al leuk?)- Ella of nuware eliya- yala np- trincomalee -sigirija- colombo.

Ik twijfel of het stuk yala np- trincomalee goed te doen is.

Verder willen we rond Ella graag een stuk met de trein, maar ik lees overal dat treinkaartjes zo moeillijk zijn? Of valt dat mee?
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21222
Hallo germanwings,

Wij hebben vorig jaar 3 weken rondgereisd in Sri Lanka en vonden het een superbestemming!
Trincomalee zou ik opnemen in de reis na Negombo (dan kun je onderweg ook Sigirya meepikken) en als je aan het einde nog strand wil kun je Tangalle aandoen. Er zijn daar een aantal plekken waar je prima kunt zwemmen in juli/augustus achter een natuurlijk rif. Wij zaten in Ganesh Garden.
Mocht je naar Trincomalee gaan in augustus dan zou ik aanraden daar ook iets te boeken. Het is daar dan hoogseizoen. Er is altijd wel iets te krijgen maar de leuke plekjes zijn dan wel snel vol.

Wij waren tijdens de 5e dag van de Perahera en vonden het een waanzinnig spektakel. We zaten gewoon op de grond bij de tempel tussen de locals. Fantastisch!

Wij hebben ook de treinreis van Nuwara Eliya naar Ella gemaakt. Niet geboekt en is ook niet nodig als je het niet erg vindt evt in de derde klasse terecht te komen. We zaten een paar stationnetjes opgepropt tussen de locals, maar ook dat maakte het juist weer een onvergetelijke ervaring.
Nuwara Eliya moet je heen voor Horton Plains. Geweldige wandeling. Als je geen wandelaar bent kun je het beter overslaan en direct door naar Ella gaan. Wij vonden dat een heel relaxed dorpje.
Succes met de voorpret!

Gr Hilde
7 jaar geleden
·
#21223
Bedankt voor de tips,
Als we na negombo eerst naar Sigiriya en trincomalee gaan dan missen we de hele peshara in Kandy ben ik bang.
7 jaar geleden
·
#21224
Oh, dat ligt er een beetje aan hoe lang je wilt blijven. Sigiriya kun je onderweg een stop voor maken. Daar hoef je niet te overnachten (behalve als je ook naar Polonnaruwa en Dambulla wilt gaan - wat wel aanraders zijn!).
Ik zou anders denk ik Negombo Sigirya Kandy Trincomalee doen?! Wij zijn vanuit Trincomalee doorgereisd naar Nuwara Eliya en dat was prima te doen. Dan kun je vanaf daar de route naar het zuiden weer oppakken.

Groetjes
7 jaar geleden
·
#21225
Late reactie maar ik had de LP even weggelegd omdat ik even beter moest bedenken wat we nu precies willen.
En ik ben er nog niet uit.
7 jaar geleden
·
#21226
Goed, ik denk dat we er uit zijn, al heb ik nog wel een vraag.

Plan is nu
Negombo - Kandy - Dambulla/sigiraya - Trincomalee - Pollonnaruwa- Ella- Yala NP- Unwatuna- Colombo


Het enige wat ik me af vraag is Pollonnaruma- Ella te doen op 1 dag (desnoods met een taxi?) en hoe lang zou het ongeveer duren?
7 jaar geleden
·
#21227
Tsja, best lastig he.

Wat je ook doet, leuk wordt het zowiezo. En je kunt zeker niet alles zien.

Wil je per se naar Trincomalee? Want die ligt wel wat onhandig in de route. Als je zou besluiten dat niet te pakken, kun je vanuit Negombo ook eerst naar Sigiriya gaan, dan naar Kandy en via de thee en de trein naar Ella. Dan pak je je strandmomenten aan de zuid en westkust. In Mirissa hebben wij gewoon in de ruwe zee gezwommen, was heel leuk met die hoge golven.

Van Trinco naar Ella is te ver. Van Trinco naar Habanara is ongeveer 2-3 uur. Dan 1-2 uur naar Kandy en dan door naar Ella. Dan ga je slingerend de bergen in en doe je zo een uur over 40 kilometer.

Hoe kom je uit in je planning met de Perahera? Wanneer is die tov jullie vakantie?

Vanuit Sigiriya kun je op een dag naar Polonnaruwa voor de oude stad. Wij hebben die overigens met onze taxi gedaan aangezien het 40 graden was en wij het de kids niet konden aandoen om te fietsen.

Leuk hotel in Sigiriya is trouwens Sigiriya Village.

Succes! Groetjes Dionne
7 jaar geleden
·
#21228
Oh, sorry, je reist van Pollonaruwa naar Ella niet via Kandy, dan weet ik niet goed hoe lang het rijden is.
7 jaar geleden
·
#21229
We willen idd wel naar trincomalee, ook om te duiken.

Ik heb de route nu vastgelegd door alvast de hotels te boeken.

Negombo -Kandy- ´Sigirya- Trincomalee- Polonnaruwa_Ella_ mirissa-Colombo.

We zijn t/m dag 5 van de Peshara in Kandy. We gaan het wel zien. Ik ga tzt kijken of het qua ov kan en anders nemen we een taxi.
7 jaar geleden
·
#21230
Wij zijn in 2011 met onze zoon (toen 3) naar Sri Lanka geweest (lees meer: http://www.verrereizenmetkinderen.nl/re ... lanka-2011) .

Onze ervaring is dat het openbaar vervoer echt heel goed te doen is en ook nog eens spot goedkoop. Vermijd de rode, zeer langzame bussen, maar de andere bussen kun je prima nemen. Korte afstanden langs de zuidkust hebben we ook nog wel eens in de tuk-tuk afgelegd.

Als je bij de zuidkust bent, mis dan vooral de turtle hacheries niet. Die vonden wij echt fantastisch. Elke keer als we er een tegen kwamen, gingen we er weer even kijken. Het blijft schattig: die kleine schildpadjes.

Wij waren ook in Kandy tijdens het Ensala Perahera. Dat was wel een ongelofelijk belevenis. Om Kandy is ook nog vanalles te bekijken, dus 5 dagen kunnen jullie jezelf wel bezig houden. Met de tuk-tuk kun je naar Pinnawela en Millennium Elephant foundation. Houd er wel rekening mee dat de meeste olifanten uit Millennium in Kandy zijn vanwege het Perahera. Daar staat dan weer tegenover dat er wel veel olifanten in en om de tempel van de tand staan in Kandy zelf. Wij gingen er elke dag even kijken.

Ik hoop dat je er nog wat aan hebt. Meer tips kun je vinden via de bovenstaande link.

Groeten,

Brenda
7 jaar geleden
·
#21231
Bedankt nog voor je tips Brenda, nog iets minder dan weken en dan vertrekken we al!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!