maandag 31 augustus 2015
  9 Replies
  5.1K Visits
  Subscribe
Welk land zouden jullie kiezen en waarom? We zouden een maand willen rondtrekken en reizen met 3 kinderen van 8, 10 en 12 jaar.
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19438
Wij zijn zomer 2014 3,5 week naar Sri Lanka geweest met onze kinderen van 13 en 9 en hebben ons niet verveeld. Veel afwisseling en reisafstanden die niet idioot lang waren. Mix van natuur, cultuur (tempels), (koloniale) geschiedenis, verschillende klimaten. Beesten (safari's), zee (snorkelen, walvissen, dolfijnen, surfen). Prachtige treinritten in het centrale heuvelland. Er waren voldoende faciliteiten voor toeristen, maar we werden niet lastig gevallen om dingen te kopen.
In Myanmar zijn we nooit geweest maar in Sri Lanka kun je in 4 weken een leuke, niet overhaaste, reis maken, die je gemakkelijk zelf kunt plannen en regelen.
8 jaar geleden
·
#19439
Bedankt voor je reactie! Hebben dit jaar laos en cambodja gedaan (ook geweldig trouwens :-) en dacht toen van ...onze volgende bestemming zal Myanmar worden maar daarna kwam ineens Sri Lanka in het vizier en dat land lijkt me inderdaad veel afwisselender om een maand in rond te reizen met kinderen. Hoop alleen dat de bevolking er niet zo opdringerig is als het noorden van India ( rajasthan). Hebben jullie mss een blog bijgehouden? Of kan je me wat leuke tips geven van must see, must do en leuke logies? Kan je me ook een richtprijs geven van de vlucht? Rechtstreeks, met welke maatschappij? Mercikes voor de info!
8 jaar geleden
·
#19440
Altijd leuk om je weer te verdiepen in een reisbestemming voor de volgende keer.

Hier mijn reisverslag van onze reis naar Sri Lanka in 2014

http://www.travelpod.com/travel-blog/ji ... /tpod.html

Groetjes Dionne
8 jaar geleden
·
#19441
@dionne: mercikes dat ga ik zeker eens lezen. wat was je algemene bevinding van het het land, het rondreizen daar? welke landen heb je nog al gedaan met kids? Laos & cambodja was onze eerste verre reis met kids dus als er misschien een nog ander interessant alternatief is dan Sri Lanka dan hoor ik het graag;-)
8 jaar geleden
·
#19442
Sri Lanka is een prachtig land, heel veel dieren. Apen, vogels, olifanten en dieren in de nationale parken. Zo veel te zien. Oude tempels en theeplantages, mooie stranden. Verschillende activiteiten, bergen beklimmen, wandelen, kijken bij bakstenenfabriek, theeplantage en op een school. Veel cultuur en veel natuur.

Wij vonden het geen restaurantjescultuur zoals in Thailand. Dat was jammer. Verder prima eten.

Acco in alle prijsklassen. Niet veel vierpersoonskamers dus vaak driepersoons geboekt en een kind tussen ons in. Wel goede voorzieningen. Mensen kijken wel naar je maar zijn niet opdringerig. Vonden wij wel meevallen.

Wij hadden busje met chauffeur. Dat was handig maar het reisgevoel miste. We konden wel overal makkelijk komen.

Wij hadden voor de vlucht 2600 euro betaald met overstap in Abu Dhabi. We vlogen met Ethiad. Twee volwassenen en twee kinderen.

De rest van onze reizen staat in mijn onderschrift.

Groeten Dionne
8 jaar geleden
·
#19443
Onze tickets waren wat duurder: 4 volwassenen en 2 kinderen Dusseldorf-Colombo met Emirates in het hoogseizoen voor 4500€.
Onze beoordeling van de accommodaties kun je via Tripadvisor vinden (lies63) . We zijn gestart bij Morning Star in Negombo; een prettige plek om te acclimatiseren.
Onze route was verder
Pollonaruwa - tempels en standbeelden bekijken op een gehuurde fiets
Trincomalee - snorkelen, proberen walvissen te zien (wel veel dolfijnen gezien), tropische stranden
Habarana - natuur, national parks
Kandy - tempel van de gouden tand
Nuwara Elya - theefabriek, Engels koloniale huizen, watervallen. Ivm het slechte weer hebben wij een high tea gedaan
Ella - wandelen tussen de theeplantages, watervallen, knus plaatsje
Yala (Tissamaharama) - safari
Tangalle - kust, strand, schildpad eieren zien leggen, Galle bezichtigd
en de laatste nacht weer Negombo.

Onze accommodaties waren soms grote kamers/ huizen voor ons alle 6 of 2x een 3 persoonskamer. Soms een 4 en een 2 persoonskamer. Het meeste hebben we geboekt via Booking.com of Agoda. Enkele keren rechtstreeks.

Het opdringerige gedrag wat je in Bali en Thailand hebt, om dingen te verkopen, hebben wij nauwelijks meegemaakt. In Negombo zijn we over een grote lokale markt gelopen zonder aangesproken te worden door de verkopers.

Onze keuze voor Sri Lanka was mede omdat er met redelijke reisafstanden (de kinderen zitten niet graag lang of veel in de auto) veel te zien is.
We zochten voor het vervoer tussen de plaatsen een taxibusje en ter plaatse namen we tuctuc's. We pasten niet allemaal in 1 tuctuc, dus verdeelden ons met een volwassene per tuctuc. De taxibusjes zijn schaarser dan in Bali, minder gemakkelijk te vinden op straat en wij vonden het ook duurder, zeker als je het via een hotel regelt. Een vaste chauffeur leek ons wat benauwend. We hebben ook 2x een stuk met de trein gedaan; niet heel precies op tijd maar erg mooi.
Als we met chauffeur reisden lieten we ons onderweg naar een bezienswaardigheid (bv Dambulla) brengen, die wij bekeken terwijl de auto wachtte met de spullen. Een welkome pauze en het scheelt weer georganiseer op een andere dag.

Als je in de buurt van Sigirya en Dambulla bent: wij (en de kinderen van 9 en 13 jaar) vonden de jeepsafari in Minneriya national park erg de moeite waard. We werden om een uur of 3 's middags gehaald bij het hotel en een paar uur later weer teruggebracht.
Ja, er zijn veel andere jeeps, maar door het droge seizoen waren er aan het eind van de middag heel veel olifanten te zien bij de drinkplaats en hadden we vrij zicht op de kuddes. Ook de kinderen vonden het leuker en indrukwekkender dan Pinnawela Elephant Orphanage, dat we eerder bezochten.
Wij verbleven in Habarana, the Other Corner, wat ons erg goed is bevallen. Dat is een geschikte uitvalsbasis om de andere dingen in die buurt te bekijken. Ook Pollonaruwa is evt dichtbij - achteraf hadden we dat liever vanaf Habarana bezocht. De weg is daar goed, niet te druk en het is maar een uurtje verderop.

Nuwara Eliya was toen wij het bezochten koud, mistig en heel regenachtig. Hadden we achteraf wel over willen slaan. De treinrit ernaartoe was daarentegen prachtig. Ella vonden we wel een enorm leuk plaatsje (maar de zon scheen ook!) en je kon er leuke wandelingen maken. Zion View vonden we echt een super accommodatie. De wegen in het heuvelland zijn van zeer wisselende kwaliteit en erg slingerend. Onze wagenzieke dochter heeft het ondanks de pillen zwaar gehad. En dan hebben we ook nog het meeste per trein gereisd!
8 jaar geleden
·
#19444
Wij zijn in 2014 met onze zoon van toen 4 naar Sri Lanka geweest voor 3.5 weken.
Dit jaar zijn we met onze zoon die nog steeds 4 was naar Myanmar geweest.

Heel eerlijk gezegd denk ik dat Sri Lanka makkelijker is. En in sommige opzichten ook goedkoper (klinkt raar nietwaar?)
In Myanmar staat het aantal hotels niet in verhouding tot het aantal touristen. Het trekt wel aardig bij maar je komt al snel terecht in redelijk dure hotels als je wat voorzieningen wil. (In ons geval zwembad.... elke ochtend deden we "iets" om vervolgens de ontspanning van het zwembad te pakken (vind onze zoon Atlas geweldig).

Qua prive vervoer is Myanmar prijzig. Sri Lanka is een voordeliger. Daarbij is er voor kinderen gewoon meer te doen.

Ik vond Myanmar zelf wel een hele geweldige bestemming, juist om ook meer uit de comfortzone te raken.
Hele gebieden amper verkeer op de weg en als je al wat zag dan was het een os met een wagen.
Dat zijn echter niet de dingen waar je kinderen direct blij mee maakt (in ons geval).

Bagan en Mount Popa waren wel bijzonder de moeite waard.
8 jaar geleden
·
#19445
Wij zijn nog nooit in Sri Lanka geweest maar wel in Myanmar.
Wij hadden onze zoon van 15 jaar bij ons.
Er is idd niet erg veel vertier voor een jongen van die leeftijd, maar hij kan zich goed aanpassen. Ook wij kozen wat vaker voor een accommodatie met zwembad. In onze zomervakantie is er keuze genoeg aan accommodatie omdat het daar dan regentijd is. Daar hebben we overigens niet heel veel last van gehad.

Openbaar vervoer is er erg goedkoop, wij zijn een aantal trajecten met de bus gereisd, gewoon openbaar vervoer, een soort van touringcars. 1 Binnenlandse vlucht die was wel prijzig ja. (135 euro pp of iets in die richting)
Omdat onze zoon al wat ouder is, hebben we wel andere gave dingen kunnen doen. Zoals een tochtje achterop de motors rondom Mandalay. Hij was minimaal een kop groter en veel breder dan de bestuurder. Wij vonden Myanmar ook een geweldige bestemming, nog heel puur. En dan die mensen, echt totaal niet opdringerig, en super, super vriendelijk.
Hotels soms wat aan de dure kant (vooral Mandalay) maar later hoorden we ook van hele betaalbare net geopende guesthouses van 25 $ per nacht. Maar die hadden dan weer geen zwembad.
Myanmar is een topbestemming, wij zagen er meer gezinnen met kinderen maar nog niet heel veel. Nog niet geheel platgelopen. Zeker de moeite waard, zeer unieke bestemming!!
8 jaar geleden
·
#19446
Hoi!

Wij zijn in 2013 ruim 3 weken in Sri Lanka geweest als eerste 'verre reis' met onze zoon van 4 jaar.
Overweldigend mooi en de bevolking is heel behulpzaam en vriendelijk. Kinderen worden op handen gedragen.

Hier wat tips waar je wellicht wat aan hebt:
Bij aankomst of laatste nacht voordat je weer naar huis gaat overnachten in de airport villa. Heerlijke plek, goedkoop, zwembad en super behulpzame huiseigenaar. Echt een heel relaxte plek die ik van harte kan aanbevelen.
Zie hier de link:
[color=#FF0000:2xq9yjku]http://www.agoda.com/nl-nl/airport-villa/hotel/negombo-lk.html?asq=7rlALV2Nj7%2fCRS%2bP%2b%2bSDmuHke%2bEzuYsu6WpoeCPOklGAZQ2piKG1Dyoh%2bC24kjwLtQOXCxGgTOMINCHNEZLWT12e7GUdU0I2LdfFMZ3kNrxPQdKbDO2OkzdlDDGCT0iKfacz86QIkNV%2fKcTbUFt2gwfI3zkxcKyYWQuDn8DIRuw%3d&cid=1410192&tag=f81c859f-bfc7-4901-acce-6276bc137143[/color:2xq9yjku]

En dan moet je eigenlijk uiteten bij Lords in Negombo, heerlijk!

Wij zijn naar Yala NP en naar Minnyara NP geweest. In Minnyara NP hebben we echt honderden olifanten gezien in tegenstelling tot de misschien 10 in Yala NP. Wij hebben overnacht bij The Other Corner Habarana. Een hele mooie relaxte plek. Wat er extra leuk aan is is dat er overdag een heel bekende natuurfotograaf van de BBC rond loopt. Met alle liefde neemt hij je mee de omgeving in en laat je de prachtige natuur zien. Wij kwamen met hem een olifant met begeleider tegen en hij zorgde ervoor dat we mee mochten helpen om de olifant in de nabij gelegen rivier te wassen. Heel bijzonder en absoluut één van de hoogtepunten!

Heel veel plezier!
Groeten, Josien
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!