maandag 01 februari 2016
  7 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Wie is er in Pinnewala Elephant Orphanage geweest? Is het erg toeristisch, als in een "kermis-attractie" of viel dat mee? Ik lees best veel negatieve reviews. Mensen die het hebben over korte kettingen, uitbuiting, dierenmishandeling en geldklopperij... Wie is met de bus geweest vanuit Kandy? Hoe ging dat?

Wie is er in Riverside Elephant Park geweest in Kandy zelf? Ervaringen?

Dank je wel voor de info!

groetjes,
Yvonne
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20297
Hoi Yvonne,
Wij waren er begin 2008, al even geleden dus en gedurende de slechte toeristische tijden in SL.
Wat ik me ervan herinner is dat wij het echt fantastisch vonden. De olifanten badderde in de rivier en je kon hiernaar kijken, er was volgens mij ook een restaurant met uitzicht op de rivier en wat winkeltjes. Olifanten in een kraal waren er ook en ik herinner me wel dat die aan een niet al te lange ketting zaten.
Toentertijd liepen de olifanten op een bepaald moment weg, er ging een bel en iedereen moest aan de kant om ze erdoor te laten. Ze liepen dan door de "straat" met (golfplaten) winkeltjes.
Ik kan mij zomaar voorstellen dat het aantal toeristen inmiddels toegenomen is en het hierom wel toeristischer is geworden en de olifanten wellicht minder vrij zijn?
Ik heb het toentertijd niet als bijzonder dieronvriendelijk beleefd. Feit blijft natuurlijk dat het gewoon een toeristische attractie is....
8 jaar geleden
·
#20298
Hoi Yvonne,

Ik kan me geheel aansluiten bij de vorige reactie. Wij zijn er in de zomer van 2012 geweest op de weg van Kandy naar Colombo. Onze dochtertjes vonden het fantastisch, en wij hebben ook genoten. Op vaste tijden mogen ze 'badderen' in de rivier, wat een hele bijzondere en leuke aanblik is. Er zitten wat restaurantje naast de rivier. Hiervandaan kun je het geheel mooi aanschouwen.
Over olifanten gesproken, een waar spektakel is de Perahera in Kandy. Het is een tiendaags Boeddhistisch festival, waarbij er elke dag (olifanten) processies zijn. Het bouwt zich op naar een heel gaaf slotstuk op (dit jaar volgens mij) 18 augustus. Zie ook voor een korte impressie: https://zusenzon.wordpress.com/2012/08/01/perahera/

Veel plezier met de voorbereidingen.

Groeten Arien
8 jaar geleden
·
#20299
Dank je wel voor de ervaringen! Tot nog toe geen negatieve reacties dus... Wij vliegen 18 aug terug naar NL, dus we zijn er niet meer als dat festival er is. Ik had er wel al over gelezen en dat het een hele bijzondere ervaring moet zijn. Dank je voor de tip.

groetjes,
Yvonne
8 jaar geleden
·
#20300
Wij waren op een feestdag in Pinnawela. Volgens mij was heel Sri Lanka in Pinnawela. Superdruk in het park zelf. Wij vonden het wel zielig, de babyolifantes zaten in een kraal aan een ketting. Tussen het hek door kon je voor veel geld een fles geven. Niet doen dus, fles geven. Zonde van je geld.

De andere olifanten liepen 'vrij' los op een aangewezen terrein.

Het badderen in de rivier is superleuk om te zien. Onze chauffeur had stoeltjes geregeld op een terras aan de rivier. Er zijn veel terrassen. Je kunt de olifanten dan ook bananen voeren als je die van te voren meeneemt.

Je ziet de olifanten genieten en spelen in het water. Dat is gewelsig om te zien.

Dus geen hooggespannen verwachtingen maar zeker wel de moeite waard en voor herhaling vatbaar.

Groetjes Dionne
8 jaar geleden
·
#20301
Wij hebben in Sri Lanka bewust niet gekozen voor een olifantenrit of bad met olifanten. Olifanten zijn wilde dieren en worden mishandeld om in deze industrie te werken. Steeds meer reisorganisaties bieden deze trips niet meer aan.
Zie ook:
https://actie.worldanimalprotection.nl/ ... olifant_af

Wij hebben wilde olifanten bekeken in Minneriya national park. Dit was echt een fantastische ervaring om grote kuddes olifanten te zien drinken in het meer.
8 jaar geleden
·
#20302
hallo Patricia,

Dank je wel voor je reactie. Ik kan me je keus helemaal voorstellen en heb inmiddels het idee dat wij dezelfde keus gaan maken. Nog niet helemaal eruit, maar Minneriya staat zeker op het programma!

groetjes,
Yvonne
8 jaar geleden
·
#20303
Hallo Yvonne,

Wij zijn er precies een jaar geleden geweest en hebben vanuit Kandy de lokale bus gepakt naar Pinnawala. De reis duurt ongeveer 1 uur (heenweg duurde bij ons 2 uur) maar de bus stopt ook erg vaak. Op een gegeven moment moet je nog wel een klein stukje met de bus of tuk tuk. Laatstgenoemde probeert je eerst bij een ander park af te zetten.

Wij vonden de plek wel behoorlijk toeristisch aan doen. Je hebt vanaf de terrassen wel een fantastisch uitzicht maar zodra je richting de olifanten loopt proberen de mahouts (verzorgers) op allerlei manieren geld te verdienen. Op de foto gaan lijkt vrijblijvend totdat de foto is genomen. Geef je niets dan zijn ze alleen even boos maar wat ze doen mag eigenlijk niet.

Een aantal olifanten loopt wel met een ketting maar natuurlijk is het totale weeshuis gewoon een toeristische attractie maar dat geldt bijna voor alles in Azië.

Wij hebben wilde olifanten bekeken in Udawalawe National Parc. Een verslag van onze reis kan je vinden op Lizzy2011.reislogger.nl

Groeten,
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!