New

Sri Lanka

  dinsdag 17 februari 2015
  11 Replies
  7K Visits
  Subscribe
Hallo,

Na lang twijfelen en een luxe probleem niet kunnen kiezen... hebben we de knoop doorgehakt. Vorige week de nieuwsbrief van Connections ons geholpen. Goedkope vlucht van Brussel naar Colombo (Sri Lanka) met tussenstop van 2u in Dubai met Emirates voor een 540 pp
Zo wij vliegen 1 juli en keren terug op 28 juli, dus 4 weken voor op een rustig tempo Sri Lanka te ontdekken. Dus tips zijn welkom, zoals elk jaar boeken wij eerst de vlucht en gaan dan onze reis plannen ;)
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17920
Leuk zeg, ik was al benieuwd wat het dit jaar ging worden!

Uit je reisverslagen Zuid Afrika en Thailand heb ik veel inspiratie gehaald voor onze vakanties dit jaar. Dus kijk al uit naar Sri Lanka!

Mooie ticketprijs ook en 2 uur overstap ook mooi.

Succes met plannen.
9 jaar geleden
·
#17921
Wellicht had je topic meer aandacht gekregen in Groot Azie... ;)
Zou het verplaatst kunnen worden?
9 jaar geleden
·
#17922
Leuk vooruitzicht.

De vraag die jij stelt is vrij recent uitgebreid aan bod gekomen. Inderdaad, bij Groot Azie staat al veel informatie van afgelopen jaar. Ook staat er een linkje naar ons reisverslag en ook van andere gezinnen.

Direct na onze thuiskomst heb ik eea op het forum gezet.

Veel plezier met plannen!

Groetjes Dionne
9 jaar geleden
·
#17923
Hallo,

Leuk! En lekker 4 weken de tijd...heerlijk!
Wij hebben ook net geboekt en vliegen ook Emirates vanaf Düsseldorf.

We hebben 3 weken en waarschijnlijk gaat ons rondje er ongeveer zo uitzien:

Negombo - 2 nachten
Habarana -3 nachten
Trincomalee - 3 nachten
Nuwara Eliya - 2 nachten
Ella - 2 nachten
Yala - 1 nacht safarikamp
Tangalle - 4 nachten
Kandy (Perehera festival) - 2 nachten
Colombo - 1 nacht

We gaan vooral voor wat kleinschaligere accommodatie en heb er al een paar geboekt. Hou me aanbevolen voor tips en ook voor excursies die net even anders zijn dan wat iedereen doet...;-)
We zijn nog aan het twijfelen over het vervoer. Waarschijnlijk een deel met chauffeur en een deel op eigen gelegenheid.

Succes met de voorpret en laat even weten als jullie een blog bijhouden want wij vertrekken in augustus dus dan kan ik nog wat tips opdoen!

Gr Hilde
9 jaar geleden
·
#17924
Oh super dat jullie ook die richting uit gaat.
Wij houden niet van taxi met chauffeur, ik voel me daar echt niet goed bij. Ergens doen ze altijd hun zin, route, restaurants,...
IK denk dat we vooral met de trein gaan reizen en terplaatse met de tuktuk of zo.µ
Welke acco hebben jullie al geboekt?
9 jaar geleden
·
#17925
Ja, ik ben ook nog niet 100% overtuigd van een chauffeur en we doen het ook zeker niet de hele reis! Waarschijnlijk alleen het stuk naar Habarana tot Nuwara Eliya.
Met de jongste van drie is het nog weleens een opgave om met openbaar vervoer rond te gaan ;-) En zo kunnen we in korte tijd veel zien en het daarna rustig aan doen.

Wij hebben Morning Star Guesthouse geboekt in Negombo (tip op dit forum!), The Other Corner in Habarana, Waterfalls Homestay in Ella en Kandyan Manor in Kandy.
De rest zijn we nog aan het zoeken. Vooral Trincomalee vind ik lastig iets leuks te vinden.

Gr Hilde
9 jaar geleden
·
#17926
O ja...en AirPort Villa ...laatste nacht voor vertrek is ook vastgelegd!
9 jaar geleden
·
#17927
Wij hebben enkel nog maar de eerste overnachtingen want dan is Mathis jarig.
http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review- ... vince.html

Gr. Kelly
9 jaar geleden
·
#17928
Wij reizen op dit moment drie maanden door sri lanka en ontdekken bijna iedere plek van de Lonley planet. Geniet mee of laat je inspireren op <!-- w -->http://www.volopgenieten.com<!-- w --> of like Facebook volop genieten in Azië.
Sri lanka is ons inziens echt een geweldige keuze een land met ongekende mogelijkheden en super te bereizen met kinderen

Namaste Jeroen
9 jaar geleden
·
#17929
We zijn in de zomer van 2014 in Sri Lanka geweest. Het vliegveld is vanuit Negombo snel te bereiken; ligt aan die kant van Colombo. Daarom hebben wij besloten (ook voor de rust van de kinderen) voor de laatste nacht weer terug te gaan naar het eerste hotel (Morning Star).
Wij hebben geen negatieve ervaringen met chauffeurs die zeurden over restaurants enzo. We hadden zelf de routes voorbereid en stops voor iets te drinken of een snack, gingen in overleg. Het meeste lange afstands vervoer hebben we in een busje met chauffeur gedaan. Deze zochten we ter plaatse, via het hotel of door rondvragen. Vaak combineerden we het vervoer met bezoek aan iets onderweg (Pinawalla, Sigiriya, Dambulla, Galle of het doen van wat boodschappen). Eén chauffeur -met wie we goed contact hadden- is voor een tweede rit na enkele dagen bij ons terug gekomen. Ter plekke namen we voor kortere afstanden tuctucs, een vlotte en goedkope manier om kleine afstanden te overbruggen.
Pinawalla (Elefant orphanage) vonden we tegenvallen, Minneriya NP (waar we een safari gedaan hebben en veel olifanten hebben gezien) veel meer de moeite waard.
Treinen van Kandy naar Ella waren veel (soms uren!) te laat vanwege "slippery rails", maar zeer de moeite waard vanwege het uitzicht en goedkoop. En je mist veel slingerwegen (wagenziekte!).
Omdat we met z'n zessen zijn, hadden we alle accomodatie vanuit huis geboekt.
8 jaar geleden
·
#17930
Mooie bestemming. En jullie hadden onze blog van twee jaar geleden toch al ontdekt hè? ;-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!