woensdag 29 april 2009
  4 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Hallo,

Wij gaan deze zomer 8 weken naar Thailand en Maleisië met onze twee meisjes van 2,5 en 1.
Beiden kregen zij lange tijd borstvoeding, maar zij hebben beiden toch af te rekenen met een zware koemelk-allergie (krampen, diarree, overgeven, uitslag noem maar op). Nu ben ik wel van plan om een doos poedermelk (nutrilon Soya 3) van thuis mee te nemen, maar wat na enkele dagen? Het lijkt me logisch dat er ginds ook soyamelkpoeder (voor de jongste) en soyamelk in karton (voor de oudste) te koop is, maar ik zou het toch graag nog even willen horen van iemand die er al mee te maken gehad heeft.
Enkele jaren terug stonden beide landen op het programma tijdens onze halfjaar durende reis maar poedermelk was wel het laatste waar we op dat moment mee bezig waren!!

Ik hoor het graag!

Vicky
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#5331
Hoi Vicky,

Ik vertrek over 2 dagen naar Thailand...
Ik zal er mn ogen eens voor je open houden...
Ik denk wel dat ze het hebben maar weet het niet zeker...

Groetjes Manon
14 jaar geleden
·
#5332
Hallo,

Mijn kleine kapoen mocht ook geen gewone melk drinken, en heeft in Thailand altijd soyamelk gedronken. Dat was er overal te vinden bij 7 eleven winkels. Ze hebben er zelf in kleine brikjes dat was makkelijk meenemen voor onderweg, dus je hoeft je daar zeker geen zorgen in te maken.

Groetjes
14 jaar geleden
·
#5333
Soja melk is i.d.d. te koop. Ook mijn jongens geven wij geen koemelk meer (wij geven geitenmelk en soms soja als alternatief)
Wat ik bemerkte was dat mijn jongens daar ook helemaal geen behoefte hadden aan melk.
Ik had braaf wat geitenpoedermelk meegenomen, maar is eigenlijk onaangeroerd gebleven. Wel gaf ik nog steeds bv, dus de jongste van toen 14 mnd
kreeg soms op die manier wat melk binnen. Maar pap 's ochtends werd eigenlijk meteen vervangen door alles wat daar voor handen was, van thaise rijstsoep,
tot vers fruit. Ze dronken wel veel verse vruchtensappen.
Dus als iemand nu nog bv geeft en overweegt naar Thailand te gaan met een jong kind, zou ik je adviseren even door te gaan, enorm makkelijk, vooral
op momenten van overmacht, bijv. een reis die een stuk langer duurt of in het vliegtuig de ideale manier om op te stijgen/te landen.
14 jaar geleden
·
#5334
In Thailand is zowel sojamelk als andere normale en speciale kindervoeding aanwezig. En dat niet alleen bij de 7-eleven, zelfs de winkeltjes achter de zeilen (de kleine buurtwinkels) hebben wat je zoekt meestal wel in huis.

Sojamelk is hier erg populair en kun je verkrijgen in flesjes, pakjes, blikjes; noem maar op.
Kindervoeding in poedervorm vindt je bij Tops (de aziatische Albert Hein), big C, Makro, Tesco - alle grote supermarkten dus.

Luiers zijn te verkrijgen bij de plaatselijke apotheek (te herkennen aan het groene kruis) en drogisterijen (meestal in of naast de grote supermarkt te vinden). Daar vind je ook fopspenen, flesjes, baby verzorgingsproducten etc.
Als je kind nog klein genoeg is neem dan een draagzak mee in plaats van een buggy, stoepen zijn schaars en erg ongelijk; dus niet echt handig met een rolwagen. Koop in je eerste dagen een klein waterkokertje, helaas zijn die niet in elk hotel / guesthouse beschikbaar.

Veel plezier hier.
Groetjes uit Thailand.
Astrid

Chang Garden Resort - het kindvriendelijke vakantiepark
Chiang Rai - Thailand
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!