woensdag 21 december 2011
  13 Replies
  5.3K Visits
  Subscribe
Ik lees in veel reisverhalen over snorkelende kinderen, zelfs al van een jaar of 4. Onze kleuter is een waterrat en zal dit misschien ook wel leuk vinden.
Nu mijn vraag: hadden jullie voor de kinderen een zwembril en snorkel meegenomen of snorkelen die kleintjes dan met materiaal bestemd voor volwassenen?
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9977
Volwassen maren zijn te groot en lekken daardoor. Ter plekke kopen f zelf meenemen. Die tweede methode is zekerder.
12 jaar geleden
·
#9978
Wij hebben op een aantal plaatsen kinder equipment gehad. (Nog) niet zelf gekocht. In thailand huren is erg goedkoop en aangezien alles nog hard groeit bij de kids.....
Flippers zijn vaak verstelbaar in maat. Ik kwam vorig jaar in Costa Rica trouwens ook in de verstelbare kinder flippers terecht; ik heb namelijk maat 36. In Thailand was dat overigens een 'gewone' maat waar ze er veel van hadden: Blijkbaar komt het daar veel vaker voor (kleinere mensen, kleinere voeten!)
Als je overigens een zwemvest om het middel knoopt (met de nek onder de buik en datgene wat je normaal voor je buik draagt omhoog (in ligstand) bij de rug) kan je kind heerlijk blijven drijven en hoeft hij geen moeite te doen. Werkt beter dan een zwemvest op de normale manier, vonden wij.
12 jaar geleden
·
#9979
Wij hebben afgelopen zomer op Maleissch Borneo (perhentians) een setje gekocht, wel kindernaam, ik denk dat je ze overal waar gesnorkeld wordt je ze kan kopen.
Succes
12 jaar geleden
·
#9980
Wij hebben ook een kids snorkelset zonder vinnen gekocht bij een duikwinkel op Koh Samui. De bril sloot goed aan en lekte niet.

Christl, bedoel je met die zwemvesten waarmee jouw kinderen lekker bleven drijven tijdens het snorkelen (nekgedeelte op de buik enz.) echte reddingsvesten? Want dat zou voor ons heel handig zijn, wij nemen nl. onze reddingsvesten weer mee, ook al heeft onze oudste van 6 jaar het afgelopen jaar zijn C-diploma gehaald (vind het op open zee of tijdens boottochten op de vaak best wilde rivieren toch wel erg fijn). Ben benieuwd, alvast bedankt voor je antwoord.

Groetjes, Diana
12 jaar geleden
·
#9981
Hoi Diana,
Ja ik bedoel echte reddingsvesten. Wij hebben ze nog nooit meegenomen, maar altijd op de boot tijdens de reis gekregen voor de kids (en onszelf). Sowieso een reddingsvest aan om te blijven drijven is al fijn. En dan nemen wij ieder een kind bij de hand en zwemmen we samen. Dan raakt je kind nooit ongemerkt ver van je af en door het reddingsvest hoeft ie geen moeite te doen om te drijven!
Succes!
12 jaar geleden
·
#9982
Hoi Christl,

Geweldig, bedankt voor je reactie. Wij gaan de reddingsvesten nu ook met snorkelen gebruiken, echt handig!

Groetjes, Diana
12 jaar geleden
·
#9983
Bedankt voor alle reacties! We gaan het snorkelen uitproberen met de oudste en als ze het leuk vindt ter plaatse op zoek naar snorkelmateriaal.
Christl, heb je misschien een foto van hoe je dat reddingsvest omdoet? Ik probeer het voor met te zien maar ik snap niet helemaal hoe je het bedoelt. Doe je het vest ondersteboven of achterstevoren aan? Of allebei? Ik vind het een supergoede tip!
12 jaar geleden
·
#9984
Destijds op koh samui voor mijn 4 jarige dochter (2008) ook een snorkelset gekocht. Ze hadden toen haar maat niet. Mochten de vinnen iets te groot zijn als je ze koopt/huurt, gewoon sokjes aandoen in de vinnen. Afgelopen zaterdag heeft ze haar snorkel 1 diploma gehaald (na 6 lessen;-). De sport is duidelijk blijven hangen.
12 jaar geleden
·
#9985
Onze dochter heeft leren snorkelen op 3 jarige leeftijd in het ligbad, we waren toen net 3 weken terug uit Egypte waar ze het niet durfde.
Misschien een idee om te laten wennen aan het onder water zijn en hoe het is om door een pijpje adem te halen.
12 jaar geleden
·
#9986
Dat lijkt me een fantastische tip! Kan je me ook zeggen waar je haar snorkelmateriaal gekocht hebt?

Mijn jongens zijn eerder klein en vooral heel fijn en ik vrees dat dit moeilijk wordt om iets passends te vinden (vooral de snorkelbril dan).
12 jaar geleden
·
#9987
Hallo,
Nog een tip voor de kids die al wat ouder zijn, al zelf kunnen zwemmen maar die wat extra hulp bij het snorkelen wel kunnen gebruiken: Ik heb voor mijn zoon van 8 vorig jaar bij Decathlon een opblaasbare 'slang' gekocht. Het ding heet ook 'snorkelondersteuner', weegt niets en neemt geen plaats in. Onze zoon wilde nl. geen bandjes of zwemvest meer om omdat hij ook wilde duiken. Maar zo lang zwemmen in de diepe zee is vermoeiend, en ik vond het zelf ook best eng. De slang gebruikte hij om over te hangen tijdens het snorkelen. Ik had 'm met een touwtje vastgemaakt aan zijn hand, dus als hij onder water dook, kon ik precies zien waar hij was. Ik heb het ding ook zelf gebruikt. Lekker ontspannend, en fijn om op te steunen als je bv. water in je bril krijgt.
groet Rachel
12 jaar geleden
·
#9988
Hoi Kaya,

Ik had dat snorkelset in Egypte gekocht, je kan het ook beter in het buitenland kopen, daar zijn ze goedkoper en voor dat geld ook beter.
Je zou voor in bad gewoon zo'n setje van bart smit of kruidvat kunnen kopen en dan op vakantie een betere, qua maat valt het allemaal best mee.
Toen mijn dochter 3 was gebruikte ze die van haar broer van 7 en toen we uiteindelijk weer op vakantie gingen en zei nog steeds die gebruikte, gebruikte onze zoon die van ons.
Als het goed aan het gezicht aansluit dan is het goed.
12 jaar geleden
·
#9989
Hoi kaya wij zijn in,inmiddels zeven maanden aan het reizen en reizen nu door maleisie. Ik zou je zeker adviseren om snorkelsets vanuit Nederland bij een goede dikzak op sportzaal te kopen. Wij hebben 1 set bij en 1 een goedkoopste maar daar heb je veel minder plezier van. Je mt zorgen dat de snorkels gemakkelijk uitblazen en er een ventiel bij zit en dat de bril zodanig is dat hij niet beslaat. Vinnen zijn erg zwaar en kunnen wij niet meenemen

Succes met je je keuzes

Jeroen schaapveld
Vway.aroundtheglobe.nl
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!